9 τρόποι για την γρήγορη αφαίρεση των ρόζων του δέρματος

Είναι δυνατόν να απαλλαγείτε από τους ρόζους; Παρουσιάζεται μια λίστα αποτελεσματικών τρόπων για να ξεφορτωθείτε γρήγορα τους ρόζους χωρίς δαπανηρές θεραπείες.
9 τρόποι για την γρήγορη αφαίρεση των ρόζων του δέρματος
Karla Henríquez

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Karla Henríquez.

Έχει γραφτεί από Ivan Aranaga Amengual

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Θέλετε να πετύχετε την αφαίρεση των ρόζων του δέρματος; Οι ρόζοι είναι μικρά κομμάτια που εμφανίζονται στο δέρμα και σχηματίζονται από τη διαστολή των αγγειακών δεσμών και τη σκλήρυνση του υπερκείμενου δέρματος. Αυτά τα εξογκώματα είναι κυρίως ένα αισθητικό πρόβλημα αφού τείνουν να είναι αρκετά αντιαισθητικά.

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από ιατρικές θεραπείες που βοηθούν να απαλλαγείτε από τους ρόζους, χωρίς να αφήνουν ουλές. Κάποιοι τρόποι είναι τόσο ισχυροί ώστε μπορούν να τα αφαιρέσουν μέσα σε λίγα λεπτά. Ωστόσο, είναι σημαντικό να καταστεί σαφές ότι η πλειοψηφία αυτών των θεραπειών είναι αρκετά δαπανηρή.

Η φύση όμως παρέχει επίσης μερικές επιλογές για να απαλλαγείτε από αυτά τα ενοχλητικά εξογκώματα χωρίς να χρειαστεί να δαπανήσετε πολλά χρήματα. Και, όπως και οι δαπανηρές θεραπείες, δεν θα αφήσουν ούτε ένα σημάδι στο δέρμα.

Παρακάτω, ακολουθεί μια λίστα αποτελεσματικών τρόπων για να ξεφορτωθείτε τους ρόζους.


1. Σκόρδο για την αφαίρεση των ρόζων του δέρματος

μηλόξυδο σε γυάλινη κανάτα για την αφαίρεση των ρόζων του δέρματος

Πάρτε μία φρέσκια σκελίδα σκόρδο και συνθλίψτε τη μέχρι να σχηματιστεί μια χοντροκομμένη πάστα. Εφαρμόστε την πάνω από το εξόγκωμα του δέρματος και στη συνέχεια καλύψτε την περιοχή με έναν επίδεσμο ή ένα κομμάτι ύφασμα. Κρατήστε το αρκετά καλά ώστε το μείγμα να μην κινείται.

Αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα και την επόμενη μέρα αφαιρέστε τον επίδεσμο και καθαρίστε καλά την περιοχή. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία καθημερινά μέχρι να στεγνώσει και να πέσει ο ρόζος.

2. Μηλόξυδο για την αφαίρεση των ρόζων του δέρματος

Αυτό το υγρό είναι ιδανικό για το στέγνωμα αυτών των μικρών εξογκωμάτων. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε ένα μικρό επίδεσμο και να βάλετε τρεις σταγόνες από μηλόξυδο επάνω του. Βάλτε τον επίδεσμο πάνω από τον ρόζο και, όπως ακριβώς και με την επεξεργασία του σκόρδου, το αφήνετε να δράσει όλη τη νύχτα.

Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για πέντε συνεχείς ημέρες φροντίζοντας να μην παραλείψετε καμία. Αν είναι δυνατόν, αντικαταστήστε τον επίδεσμο κάθε πρωί.

 


3. Φλούδα μπανάνας για την αφαίρεση των ρόζων του δέρματος

μπανάνες σε τσαμπιά για την αφαίρεση των ρόζων του δέρματος

Μην πετάτε τη φλούδα της μπανάνας! Κρατήστε τη και τρίψτε την επάνω από τους ρόζους σας. Επαναλάβετε το κάποιες φορές καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας ή βάλτε ένα κομμάτι μπανάνας πάνω από το εξόγκωμα και κρατήστε το εκεί με κάποια ταινία. Αφήστε το να δράσει τη νύχτα. Αυτή η μέθοδος θα δώσει αποτελέσματα μέσα σε δύο εβδομάδες.


4. Κολλητική ταινία για την αφαίρεση των ρόζων του δέρματος

Βάλτε ένα μικρό κομμάτι κολλητικής ταινίας πάνω από το εξόγκωμα και αφήστε το για έξι ημέρες. Στη συνέχεια μουλιάστε το εξόγκωμα και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να πέσει. Ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο από ένα μήνα για να συμβεί αυτό.


5. Χυμός κρεμμυδιού για την αφαίρεση των ρόζων του δέρματος

χυμός από κρεμμύδι για την αφαίρεση των ρόζων του δέρματος

 

Τα κρεμμύδια είναι εξαιρετικά για την καταπολέμηση των εξογκωμάτων καθώς και του ιού που τα προκαλεί. Το κόλπο είναι να κόψετε το κρεμμύδι σε κομμάτια και να το αφήσετε σε ένα μπολ με αρκετό αλάτι για μια νύχτα. Το πρωί, μπορείτε να διαχωρίσετε το χυμό και, πριν πάτε για ύπνο, να το εφαρμόσετε απευθείας στην πληγείσα περιοχή. Αυτή η θεραπεία θα σας πάρει περίπου δώδεκα ημέρες για να αποδώσει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.


6. Καστορέλαιο για την αφαίρεση των ρόζων του δέρματος

Το καστορέλαιο μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από αυτά τα ενοχλητικά κονδυλώματα σε λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες. Αυτή η μέθοδος συνίσταται στην ανάμειξη μικρής ποσότητας μαγειρικής σόδας με καστορέλαιο μέχρι να σχηματιστεί μια κολλώδης πάστα. Απλώστε την πάστα πάνω από το εξόγκωμα και καλύψτε την με ταινία ή με ένα μικρό επίδεσμο.


7. Βιταμίνη C για την αφαίρεση των ρόζων του δέρματος

κολλαγόνο σε κάψουλες για την αφαίρεση των ρόζων του δέρματος

Προετοιμάστε μια πάστα συνθλίβοντας ένα δισκίο βιταμίνης C μαζί με λίγο νερό. Εφαρμόστε το μείγμα απευθείας στην πληγείσα περιοχή και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά. Επαναλάβετέ το αυτό καθημερινά. Το όξινο pH της βιταμίνης C βοηθά στην αντιμετώπιση των εξογκωμάτων σε χρόνο μηδέν.


8. Έλαιο τεϊόδεντρου για την αφαίρεση των ρόζων του δέρματος

Το έλαιο τεϊόδεντρου περιέχει ισχυρές φαρμακευτικές ιδιότητες για τη θεραπεία δερματικών προβλημάτων. Είναι αντιμικροβιακό, αντιβακτηριακό και αντιμυκητιακό. Ο σωστός τρόπος για να το χρησιμοποιήσετε είναι να βάλετε μερικές σταγόνες στην περιοχή που θέλετε. Κάνετε το αυτό τρεις φορές την ημέρα. Όπως και με πολλές θεραπείες που γίνονται στο σπίτι, είναι λίγο πιο αργή η δράση της, αλλά τα αποτελέσματα είναι φανταστικά.


9. Αλόη βέρα για την αφαίρεση των ρόζων του δέρματος

χυμός από αλόη βέρα για την αφαίρεση των ρόζων του δέρματος

Η αλόη βέρα είναι μια από τις βασικές θεραπείες για την αντιμετώπιση προβλημάτων του δέρματος. Ακριβώς όπως το έλαιο τεϊόδεντρου, έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες. Απλώς το εφαρμόζετε στα εξογκώματα τρεις φορές την ημέρα, θα τα κάνει να εξαφανιστούν χωρίς να μείνουν ουλές ή σημάδια, και όλα αυτά μέσα σε λίγες μόνο ημέρες.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.