6 Αλλαγές για να αλκαλοποιήσετε το σώμα σας

4 Σεπτεμβρίου 2019
Εάν ρυθμίσετε το pH σας, θα αλκαλοποιήσετε το σώμα σας βοηθώντας με αυτό τον τρόπο τον εαυτό σας να έχετε μια πιο υγιεινή ζωή.

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε μερικές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στη διατροφή σας για να αλκαλοποιήσετε το σώμα σας. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να απολαύσετε μερικά καινούρια οφέλη για την υγεία σας.

Το κλειδί είναι να ρυθμίσετε το pH του σώματός σαςτο οποίο στη συνέχεια θα σας βοηθήσει σιγά σιγά να αλκαλοποιήσετε το σώμα σας.

Για να το κάνετε αυτό, αλλάξτε μερικές από τις συνήθειές σας και ακολουθήστε συγκεκριμένες συμβουλές ώστε το pH σας να μην όξινο ή ουδέτερο. Με τις παρακάτω συμβουλές, θα αυξήσετε την αλκαλικότητα και θα ζήσετε μια πιο υγιεινή ζωή.

1. Ξεκινήστε με ένα καλό πρωινό για να αλκαλοποιήσετε το σώμα σας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να αλκαλοποιήσετε το σώμα σας είναι να ξεκινήσετε την ημέρα σας με ένα καλό πρωινό. Στις δυτικές χώρες, το πρωινό είναι συνήθως το πιο όξινο γεύμα της ημέρας σας, παρόλο που αυτό αλλάζει από χώρα σε χώρα.

σωστό πρωινό

Μερικές χώρες αφιερώνουν χρόνο να φάνε περισσότερο από όσο τρώνε στα υπόλοιπα γεύματα, ενώ άλλες χώρες δεν τρώνε τόσο πολύ.

Στις χώρες όπου παραδοσιακά δεν θεωρείται το πρωινό το πιο βασικό γεύμα της ημέρας, το πρωινό αποτελείται από ψωμί, δημητριακά, καφέ, μαρμελάδα, βούτυρο, χυμό πορτοκάλι, αρτοσκευάσματα ή κέικ. Αν όντως πιστεύετε ότι αυτό το γεύμα είναι το πιο σημαντικό, μπορείτε να προσθέσετε μπέικον, τηγανητές πατάτες ή ομελέτα.

Η πλειοψηφία αυτών των φαγητών είναι όξινα. Αυτό ακριβώς είναι που σας σταματάει να αλκαλοποιήσετε το σώμα σας.

Εάν θέλετε να αλλάξετε αυτή την κατάσταση και να αρχίσετε να νιώθετε τα οφέλη ενός αλκαλοποιημένου σώματος, το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να ξεκινήσετε σωστά την ημέρα σας.

Πριν μπείτε στην κουζίνα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να πιείτε ένα ποτήρι νερό, ή ένα ποτήρι αλκαλικό νερό  ή νερό με λεμόνι ή ένα τσάι από βότανα. Μετά τα κύτταρα σας ενυδατώνονται ξανά και ανεφοδιάζονται μετά από πολλές ώρες ύπνου και ακινησίας βοηθώντας το σώμα σας να αλκαλοποιηθεί.

2. Σωστές αναπνοές

σωστές αναπνοές

Πολλοί άνθρωποι αγνοούν τα πλεονεκτήματα που σας δίνουν οι σωστές αναπνοές, αλλά δεν μπορείτε να αφήσετε στην άκρη αυτόν τον σημαντικό παράγοντα. Για να το κάνετε αυτό, εφαρμόστε τακτικά την παρακάτω άσκηση:

  • Εισπνεύστε για 4 δευτερόλεπτα.
  • Κρατήστε την αναπνοή σας για 8 δευτερόλεπτα.
  • Εκπνεύστε για 2 δευτερόλεπτα.

Μπορείτε σταδιακά να αυξάνετε το χρόνο αν θέλετε. Απλά μην το παρακάνετε στην αρχή εάν δεν είστε συνηθισμένοι.

Διαβάστε ακόμα: Ξεκινήστε δυναμικά τη μέρα σας με λεμόνι, σκόρδο και μέλι

3. Η σημασία της σωστής ενυδάτωσης

Η σωστή ενυδάτωση είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του σώματος. 

ενυδάτωση για να αλκαλοποιήσετε το σώμα

Το νερό καθαρίζει τα τοξικά οξέα και οδηγεί στην επιτάχυνση του μεταβολισμού σας.

Επιπλέον, το σώμα σας μπορεί να μπερδέψει τα συναισθήματα δίψας και πείνας, και για αυτό το λόγο μπορεί να αισθάνεστε ότι πεινάτε περισσότερο. Αυτό οδηγεί σε αύξηση του βάρους σας, η οποία δεν συστήνεται όταν προσπαθείτε να απομακρύνετε τα οξέα και να έχετε ένα αλκαλικό pH.

4. Καταναλώστε υγιεινά λιπαρά

ωμέγα 3 λιπαρά

Ένας άλλος τρόπος να αλκαλοποιήσετε το σώμα σας είναι να καταναλώσετε πιο υγιεινά λιπαρά οξέαόπως τα Ωμέγα-3 λιπαρά. Αυτά είναι σημαντικά για τις χημικές αντιδράσεις που συμβαίνουν στο σώμα σας.

Επιπλέον, βοηθάνε στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματός σας, βελτιώνουν την πέψη σας και εμποδίζουν την πρόωρη γήρανση.

5. Κάντε μασάζ για να αλκαλοποιήσετε το σώμα σας

Εκτός από τη χαλάρωση, ένα καλό μασάζ βοηθάει το σώμα σας να αναπαυτεί κάνοντας το δυνατότερο και απελευθερώνοντας την ένταση της καθημερινότητας.

μασάζ να αλκαλοποιήσετε το σώμα

Επιπλέον, επιτρέπει το σώμα σας να ενεργοποιηθεί. Ξυπνάει τους μηχανισμούς που είναι απαραίτητοι για να μπορέσει το σώμα σας να απομακρύνει τα οξέα που είναι αποθηκευμένα στους μύες σας.

Διαβάστε ακόμα: Δύο δίαιτες που επιταχύνουν τον μεταβολισμό και βοηθούν να χάσετε βάρος

6. Φροντίστε το δέρμα σας

Το να διατηρείτε το δέρμα σας καθαρό και απαλό χαρίζει στο σώμα σας πολλά πλεονεκτήματα. Επίσης, συνεισφέρει στο pH σας, και για αυτό  η συχνή απολέπιση σας προσφέρει διάφορα οφέλη:

  • Η συχνή απολέπιση μειώνει τα νεκρά κύτταρα βοηθώντας στη δημιουργία καινούριων κυττάρων.
  • Επίσης, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθώντας το να φτάσει σε όλα τα στρώματα της επιδερμίδας σας.