6 σημάδια ότι έχετε υψηλό σάκχαρο. Ποια είναι αυτά;

Παρότι μπορεί να φαίνεται αντιφατικό, αν έχετε υψηλό σάκχαρο, είναι πιθανό να χάσετε βάρος γρηγορότερα χωρίς προφανή λόγο επειδή το σώμα σας θα χρησιμοποιεί παραπάνω θερμίδες.
6 σημάδια ότι έχετε υψηλό σάκχαρο. Ποια είναι αυτά;
Nelton Abdon Ramos Rojas

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Nelton Abdon Ramos Rojas.

Έχει γραφτεί από Equipo Editorial

Τελευταία ενημέρωση: 27 Δεκεμβρίου, 2022

Το σώμα στέλνει περισσότερα σήματα απ’ όσα νομίζουμε, ειδικά σε σχέση με συγκεκριμένα προβλήματα που σχετίζονται με την υψηλή χοληστερίνη ή το υψηλό σάκχαρο.

Συνήθως σχετίζουμε το υψηλό σάκχαρο με τον διαβήτη, αλλά στην πραγματικότητα αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα.

Η αλήθεια είναι πως ο οποιοσδήποτε μπορεί να υποφέρει απ’ αυτό το πρόβλημα και να μην το έχει συνειδητοποιήσει. Αν πιστεύετε ότι αυτό ανταποκρίνεται σε εσάς, προσέξτε τα σημάδια που σας στέλνει το σώμα σας.

Συμπτώματα για το υψηλό σάκχαρο

1. Συνεχές αίσθημα πείνας

Παρόλο που αυτό συμβαίνει σε μεγαλύτερη μερίδα ανθρώπων απ’ όσους ίσως πιστεύουμε, ένα είναι σίγουρο, η συνεχής πείνα μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά.

Αν έχουμε υψηλό σάκχαρο, αυτό αποτρέπει τη γλυκόζη ν’ απελευθερωθεί στα κύτταρά σας.

Ως αποτέλεσμα, το σώμα δεν παίρνει την ενέργεια την οποία χρειάζεται και υποχρεώνεται να συνεχίσει να ζητάει φαγητό. Αυτό είναι που δημιουργεί το αίσθημα πείνας.

2. Κούραση

6 σημάδια ότι έχετε υψηλό σάκχαρο, κούραση

Όταν κουραζόμαστε πολύ κατηγορούμε πάντα τον μεγάλο όγκο δουλειάς ή προβλήματα όπως την αναιμία. Ωστόσο, στην πραγματικότητα μπορεί να οφείλετε στο υψηλό σάκχαρο.

Όταν αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα, το σώμα δεν είναι σε θέση να διατηρήσει και να απορροφήσει την γλυκόζη επαρκώς.

Έτσι, η ενέργεια δεν δαπανάται αποδοτικά και τα κύτταρα του σώματος δεν δέχονται την ποσότητα τροφής την οποία χρειάζονται.

Κατ’ επέκταση, το αποτέλεσμα είναι ότι αυτό το άτομο αισθάνεται κούραση ακόμη και όταν δεν υπάρχει λόγος.

3. Συχνή επιθυμία για τουαλέτα

Η συχνοουρία είναι ένα άλλο σύμπτωμα του διαβήτη.

Αν έχουμε υψηλό σάκχαρο, επηρεάζονται τα νεφρά και προσπαθούν να εξισορροπήσουν την συγκέντρωση γλυκόζης στο αίμα και τα κύτταρα.

Αυτό που τελικά συμβαίνει είναι πως το σώμα διαλύει το αίμα στο ενδοκυτταρικό υγρό.

Με αυτόν τον τρόπο, προσπαθεί να φέρει τη συγκέντρωση σακχάρου στο αίμα σε πιο φυσιολογικά επίπεδα. Αυτό το βιώνουμε ως ανάγκη να πάμε πιο συχνά στην τουαλέτα.

4. Γρήγορη απώλεια βάρους για υψηλό σάκχαρο

6 σημάδια ότι έχετε υψηλό σάκχαρο, απώλεια βάρους

Αν έχετε υψηλό σάκχαρο, το σώμα σας μπορεί να χάσει πολλά κιλά σε μικρό χρονικό διάστημα. Φαίνεται παράξενο, σωστά;

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και αν τρώτε πολύ και τροφές με πολλές θερμίδες για διάφορους λόγους.

Το αποτέλεσμα της απώλειας υγρών εξαιτίας της συχνοουρίας είναι να μη  διατηρείτε καθόλου υγρά και έτσι θα χάσετε βάρος.

Μεγάλη ποσότητα ούρων με υψηλά επίπεδα γλυκόζης θα κάνουν το σώμα να χρησιμοποιεί περισσότερες θερμίδες.

Όλα αυτά θα αναγκάσουν το σώμα σας να ξεφορτωθεί την παραπανίσια γλυκόζη.

Επίσης, αν το επίπεδο ινσουλίνης δεν είναι αρκετό για τον μεταβολισμό, το σώμα θα στραφεί στο κάψιμο λίπους.

5. Θολή όραση όταν υψηλό σάκχαρο

Αν η όρασή σας είναι θολή, μπορεί και αυτό να οφείλεται στο υψηλό σάκχαρο. Σε αυτή την περίπτωση, το πρόβλημα αυτό είναι αποτέλεσμα αφυδάτωσης εξαιτίας της αύξησης του σακχάρου.

Όταν συμβεί αυτό, υποφέρει όλο σας το σώμα, συμπεριλαμβανομένων των κυττάρων στα μάτια σας, τα οποία στη συνέχεια αλλοιώνονται και χάνουν την ικανότητα σωστής εστίασης.

6. Ευερεθιστότητα όταν έχετε υψηλό σάκχαρο

6 σημάδια ότι έχετε υψηλό σάκχαρο, ευερεθιστότητα

Αν αισθάνεστε περισσότερο ευερέθιστοι παρά ποτέ και το σύμπτωμα αυτό έρθει μαζί με κάποιο άλλο από αυτά που αναφέραμε, ίσως να είναι αποτέλεσμα υψηλού σακχάρου.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι με υψηλό σάκχαρο είναι πιο αγχώδεις και ευερέθιστοι και είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κατάθλιψη.

Ο εγκέφαλος χρειάζεται συνεχή και επαρκή προμήθεια γλυκόζης για να λειτουργεί καλά. Αν υπάρξουν δραστικές αλλαγές σε αυτή την προμήθεια, θα επηρεαστεί η λειτουργικότητά του και η διάθεσή μας θα χειροτερεύσει ξαφνικά.

Επίσης, το σάκχαρο σχετίζεται με την απορρόφηση μιας άλλης θρεπτικής ουσίας, υπεύθυνης για τη διάθεση: του χρωμίου. Δε μπορούμε να διατηρήσουμε τα επίπεδα ινσουλίνης χωρίς αυτό το στοιχείο.

Η κεντρική εικόνα είναι μια ευγενική χορηγία του © wikiHow.com


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.