8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζει ένα ζευγάρι για την αγάπη

Τα πράγματα δεν θα είναι πάντα εύκολα. Γι'αυτό θα πρέπει να συνεργάζεστε με τον/τη σύντροφό σας για να ξεπερνάτε τις δύσκολες στιγμές και να έχετε υπόψη σας τα παρακάτω οχτώ πράγματα που πρέπει και οι δύο να γνωρίζετε για την αγάπη.
8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζει ένα ζευγάρι για την αγάπη
Bernardo Peña

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: ψυχολόγο Bernardo Peña.

Έχει γραφτεί από Okairy Zuñiga

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Ένα ζευγάρι πρέπει να γνωρίζει ότι οι σχέσεις είναι προϊόντα αγάπης που απαιτούν δουλειά, κατανόηση και αφοσίωση για να λειτουργήσουν.

Ωστόσο, με τα ποσοστά διαζυγίων να βρίσκονται στα πιο υψηλά επίπεδα, η πραγματικότητα είναι ότι πολλοί άνθρωποι κάνουν μεγάλα βήματα προς μια σχέση χωρίς να γνωρίζουν τι τους περιμένει.

Μόλις ο μήνας του μέλιτος τελειώσει, το ζευγάρι πρέπει να επιστρέψει στην πραγματικότητα και να συνεχίσει τη ζωή του.

Σε πολλές περιπτώσεις πρέπει να μάθετε να αντιμετωπίζετε δυσκολίες με τον/τη σύντροφό σας. Είναι επίσης πιθανό ο γάμος να φτάσει σε σημείο ρήξης, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Τι πρέπει να γνωρίζει ένα ζευγάρι για την αγάπη;

Αν έχετε κάνει ή πρόκειται να κάνετε αυτό το μεγάλο βήμα στη ζωή, να θυμάστε τα παρακάτω πράγματα, για τα οποία θα πρέπει να μιλήσετε με ειλικρίνεια με τον/τη σύντροφό σας πριν παντρευτείτε.

1. Η φλόγα του έρωτα δεν θα καίει πάντα όπως την πρώτη μέρα, πράγματα που γνωρίζει ένα ζευγάρι

πράγματα που πρέπει να

Πόσοι άνθρωποι εγκαταλείπουν τον γάμο τους επειδή αισθάνονται ότι η σπίθα σβήνει;

Μπορεί να είναι δύσκολο να φανταστείτε ότι το συναίσθημα που βιώνετε τώρα μπορεί κάποτε να φύγει, όμως θα πρέπει να διαπιστώσετε μόνοι σας ποιο είναι το πραγματικό νόημα της αγάπης.

Ένα ζευγάρι πρέπει να γνωρίζει ότι μια αληθινή σχέση δεν είναι πάντα μια ρομαντική ταινία με ευτυχισμένο τέλος. Πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να περάσετε από μερικά δύσκολα στάδια. Και οι δύο πρέπει να καταλάβετε ότι, ακόμα και αν η φλόγα είναι λιγότερο λαμπερή, αυτό δεν σημαίνει ότι ο γάμος σας είναι αποτυχημένος.

 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε το άρθρο: Τι να κάνετε όταν ξεκινήσει η απομυθοποίηση της σχέσης.

 

2. Η αγάπη εξελίσσεται με διαφορετικούς τρόπους

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είστε τρελοί για κάποιον για να ξέρετε ότι είστε ερωτευμένοι και ότι ο γάμος σας είναι επιτυχημένος. Η πραγματική αγάπη χρειάζεται χρόνο και προσπάθεια.

Χρειάζεται πολλή φροντίδα για να ανθίσει. Μπορεί να ανήκετε στους ανθρώπους που πιστεύουν ότι υπάρχουν μόνο δύο άκρα: είμαστε ερωτευμένοι ή δεν είμαστε. Ωστόσο αυτό αγνοεί τα ενδιάμεσα στάδια.

Αφήστε τον γάμο σας να ακολουθήσει την πορεία του και μην υπεραναλύετε τα εμπόδια που συναντάτε. Κάτι τέτοιο απλώς θα σας κάνει να αναρωτιέστε αν αγαπάτε αρκετά τον/τη σύντροφό σας.

3. Η έλξη δεν θα είναι πάντα εκεί

πράγματα που πρέπει να γνωρίζει ένα ζευγάρι για την αγάπη

Είναι πιο ασφαλές να υποθέτετε ότι δεν θα αισθάνεστε πάντα σωματική έλξη για τον/τη σύντροφό σας. Αν και η έλξη θεωρείται πολύ σημαντική στην κοινωνία μας, που δίνει τόση αξία στην εικόνα, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι, ακόμα και αν είστε με κάποιον για τον οποίο αισθάνεστε μεγάλη έλξη, η σχέση δεν διαρκεί πάντα.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φάσεις αμφιβολίας, όταν αναρωτιέστε αν εξακολουθείτε να αγαπάτε ή όχι τον/τη σύντροφό σας. Το ζευγάρι πρέπει να γνωρίζει ότι η αμφισβήτηση της σχέσης σας όταν η έλξη μειώνεται είναι κάτι φυσιολογικό και θα πρέπει να μπορείτε να μιλήσετε στον/στη σύντροφό σας με ειλικρίνεια σχετικά με αυτό.

4. Πρέπει να δείχνετε αγάπη ακόμα και όταν δεν το θέλετε

Τα πράγματα δεν θα είναι πάντα υπέροχα. Γι’αυτό είναι εύκολο να ενεργείτε σχεδόν παιδιάστικα όταν ο/η σύντροφός σας σάς πληγώνει.

Όταν αντιμετωπίζετε τέτοιες καταστάσεις, τα αισθήματα αγάπης σας μπορεί να μειώνονται και ίσως να είστε απρόθυμοι να δείξετε στοργή.

Ωστόσο, για να επιβιώσει ένας γάμος, είναι σημαντικό να μάθετε να καταπίνετε τον εγωισμό σας και να δείχνετε την αγάπη σας, ακόμα και όταν δεν το θέλετε. Οι ασήμαντες, μικροπρεπείς πράξεις μπορούν να δημιουργήσουν πικρία και σε σας και στον/στη σύντροφό σας.

5. Ο έγγαμος βίος είναι ένα ταξίδι, πράγματα που πρέπει να γνωρίζει ένα ζευγάρι

πράγματα που πρέπει να

Μπορεί να αισθάνεστε ότι έχετε ήδη επιτύχει τον υπέρτατο στόχο με τον/τη σύντροφό σας, όμως ο έγγαμος βίος είναι δύσκολος και χρειάζεστε βοήθεια για να εξελιχθείτε και να ευημερήσετε, τόσο ως ζευγάρι όσο και ως άτομα.

Θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές που μοιάζουν να είναι έτσι ενορχηστρωμένες ώστε να σβήσουν κάθε συναίσθημα μέσα και στους δυο σας. Χρησιμοποιήστε αυτά τα συναισθήματα για να χτίσετε τη σχέση σας και όχι για να την γκρεμίσετε.

Αν το καταφέρετε αυτό, θα δρέψετε τους καρπούς που έχει να προσφέρει ο γάμος. Όταν αποφασίζετε να μιλήσετε ειλικρινά με τον/τη σύντροφό σας, μπορεί και οι δύο να ανακαλύψετε πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να εξελιχθείτε μαζί.

 

Διαβάστε και αυτό: Σημάδια που δείχνουν ότι δεν είναι ο άντρας που σας ταιριάζει

 

6. Η απόκτηση παιδιών δημιουργεί εντάσεις στον γάμο

Όλοι γνωρίζουν ότι η απόκτηση παιδιών αποτελεί μια υπέροχη φάση της ζωής, όμως ταυτόχρονα φέρνει πολλές δυσκολίες σε έναν γάμο. Είναι πιθανό ότι, ακόμα και αν ο γάμος σας είναι εξαιρετικός, θα αντιμετωπίσετε κάποια ένταση μετά την απόκτηση παιδιών.

Γι’αυτό είναι σημαντικό να το συζητήσετε αυτό όταν σκέφτεστε να αποκτήσετε παιδιά. Το ζευγάρι πρέπει να έχει συζητήσει και να γνωρίζει τις συνέπειες του να υπάρχει ένα παιδί ανάμεσά του. Δεν πρέπει να αφήνετε στην άκρη τον γάμο σας κατά την περίοδο αυτή.

Βρείτε χρόνο και προσπαθείτε να απολαμβάνετε τις στιγμές που μπορείτε να περνάτε μαζί.

7. Η ερωτική αγάπη χρειάζεται συναισθηματική σύνδεση

πράγματα που πρέπει να γνωρίζει ένα ζευγάρι για την αγάπη

Η σεξουαλική δραστηριότητα σε ένα ζευγάρι αποτελεί έναν ζωτικό τρόπο έκφρασης αγάπης και γνωρίζει έναν νέο κόσμο στους συντρόφους. Γίνεται ένας τρόπος για να μάθουν οι σύντροφοι να δίνουν και να παίρνουν με αγάπη και όχι μια μέθοδος για να εξασφαλίσουν δύναμη, ασφάλεια ή επιβεβαίωση.

Αν η σύνδεση βασίζεται στα συναισθήματα, η σεξουαλική σας δραστηριότητα έχει λιγότερες πιθανότητες να μειωθεί μέσα στον γάμο σας. Ωστόσο με τον καιρό η σεξουαλική σας ζωή θα αλλάξει και αυτό είναι κάτι φυσιολογικό.

Να θυμάστε να μιλάτε με τον/τη σύντροφό σας, να είστε ανοιχτοί και να σέβεστε ο ένας τα συναισθήματα και τις επιθυμίες του άλλου.

8. Ο γάμος δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς επικοινωνία

Το να μιλάτε με τον/τη σύντροφό σας επιτρέπει και στους δυο σας να χαίρεστε έναν επιτυχημένο γάμο. Τα μυστικά και τα καταπιεσμένα συναισθήματα προκαλούν μονάχα πόνο και έχουν ως αποτέλεσμα την καταστροφή της σχέσης.

Να μοιράζεστε τα συναισθήματα και τις σκέψεις σας με τον/τη σύντροφό σας με εποικοδομητικό τρόπο. Έτσι θα είστε και οι δύο πιο ευτυχισμένοι. Οι εντάσεις στον γάμο σας θα απελευθερώνονται και θα έχετε την ειλικρίνεια ως σωσίβιο.

Ένα ζευγάρι που θέλει να μείνει μαζί πρέπει να γνωρίζει και να αποδεχτεί ότι τα πράγματα δεν θα είναι πάντα εύκολα. Γι’αυτό πρέπει να συνεργάζεστε με τον/τη σύντροφό σας για την αντιμετώπιση των δύσκολων στιγμών.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.