8 πρακτικές χρήσεις της Κόκα-Κόλα για το σπίτι

Γνωρίζατε πως η Κόκα-Κόλα μπορεί να σας βοηθήσει και στον καθαρισμό του σπιτιού;
8 πρακτικές χρήσεις της Κόκα-Κόλα για το σπίτι

Έχει γραφτεί από Katherine Flórez

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Εσείς γνωρίζατε τις πρακτικές χρήσεις της Κόκα-Κόλα; Η Κόκα-Κόλα είναι ένα πολύ δημοφιλές ποτό σε όλο τον κόσμο και, μάλιστα, μερικοί άνθρωποι λένε ότι είναι το ποτό που καταναλώνεται περισσότερο μετά το νερό.

Η Κόκα-Κόλα διανέμεται σε περισσότερες από 200 χώρες. Επιπλέον, δεδομένου ότι ιδρύθηκε το 1866, καταγράφει το μεγαλύτερο αριθμό πωλήσεων σε όλο τον κόσμο.

Όμως, παρά αυτά τα σημαντικά στατιστικά στοιχεία, η εταιρεία της Κόκα-Κόλα αποτελεί πηγή αντιπαραθέσεων εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό οφείλεται στις πολλές παρενέργειες που έχει το συγκεκριμένο ποτό για το σώμα.

Έχουν γίνει πολλά τεστ στα συστατικά της Κόκα-Κόλα και τα αποτελέσματα επισημαίνουν ότι η υψηλή περιεκτικότητα του ποτού αυτού σε ζάχαρη και πρόσθετα μπορεί μακροπρόθεσμα να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες.

Επιπλέον, αν και μερικοί άνθρωποι συνεχίζουν να το αγνοούν αυτό, κάποιες από τις αρνητικές συνέπειες της Κόκα-Κόλα εμφανίζονται μονάχα μερικές ώρες από την κατανάλωση ενός μόνο ποτηριού.

Ωστόσο κάτι άλλο που πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να μη γνωρίζουν είναι οι πρακτικές χρήσεις της Κόκα-Κόλα που δεν βλάπτουν την υγεία.

Στο σημερινό άρθρο θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας τις οχτώ πιο πρακτικές χρήσεις της Κόκα-Κόλα έτσι ώστε να μπορέσετε να τις δοκιμάσετε στο σπίτι.

Κρατήστε σημειώσεις!

Πρακτικές χρήσεις της Κόκα-Κόλα

1. Αφαιρεί τους λεκέδες σκουριάς από τη μπανιέρα

Πρακτικές χρήσεις της Κόκα-Κόλα - Γυναίκα καθαρίζει μπανιέρα

Το φωσφορικό οξύ που περιέχει η Κόκα-Κόλα είναι η ενεργή χημική ουσία που μας βοηθάει να αφαιρέσουμε τους λεκέδες σκουριάς από τη μπανιέρα.

Πώς χρησιμοποιείται;

 • Μουσκέψτε ένα τραχύ σφουγγάρι με το ποτό και τρίψτε με αυτό δυνατά το λεκέ που θέλετε να αφαιρέσετε.
 • Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία αρκετές φορές μέχρι ο λεκές να εξαφανιστεί εντελώς.

Μην παραλείψετε να διαβάσετε το άρθρο: 13 εναλλακτικές χρήσεις της Κόκα-Κόλα.

2. Αφαιρεί τους λιπαρούς λεκέδες από τα ρούχα

Όταν τα ρούχα λερώνονται από λιπαρές ουσίες, θεωρούμε ότι έχουν καταστραφεί εντελώς και ότι δεν μπορούμε να αφαιρέσουμε το λεκέ. Η αλήθεια είναι ότι η Κόκα-Κόλα μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη, μεταξύ άλλων κόλπων, για την αφαίρεση λιπαρών λεκέδων.

Πώς χρησιμοποιείται;

 • Βάλτε ένα ποτήρι Κόκα-Κόλα στο πλυντήριο μαζί με το συνηθισμένο απορρυπαντικό και ξεκινήστε το κανονικό πρόγραμμα πλύσης.
 • Μόλις το πρόγραμμα ολοκληρωθεί, θα προσέξετε ότι τα ρούχα είναι απαλλαγμένα από λιπαρούς λεκέδες.

3. Καθαρίζει τα κέρματα

Πρακτικές χρήσεις της Κόκα-Κόλα - Καθαρισμός κερμάτων

Το ποτό αυτό μπορεί να γυαλίσει εξαιρετικά καλά τα μέταλλα, προς μεγάλη χαρά των συλλεκτών κερμάτων και μεταλλικών αντικειμένων.

Πώς χρησιμοποιείται;

 • Βάλτε όλα τα κέρματα σε ένα μπολ και προσθέστε την Κόκα-Κόλα.
 • Αφήστε τα να μουλιάσουν για μερικά λεπτά και σκουπίστε τα με ένα στεγνό πανί.

4. Χαλαρώνει τις βίδες

Με τον καιρό οι βίδες οξειδώνονται και συνήθως είναι πολύ δύσκολο να τις ξεβιδώσουμε όταν χρειαστεί.

Αν και μπορούμε να τις χαλαρώσουμε χρησιμοποιώντας κάποια λιπαντική ουσία, μπορούμε επίσης να τις χαλαρώσουμε με Κόκα-Κόλα.

Πώς χρησιμοποιείται;

 • Βρέξτε τη βίδα με λίγη Κόκα-Κόλα και αφήστε τη να δράσει για λίγο. Έπειτα ξεβιδώστε τη.

5. Αφαιρεί τη μπογιά από τα έπιπλα

Πρακτικές χρήσεις της Κόκα-Κόλα - Καθαρισμός επίπλου

Όταν βάφουμε τους τοίχους ή αντικείμενα του σπιτιού μας, συνήθως τελικά λερώνουμε τα έπιπλα ή το πάτωμα. Αντί να αγοράσετε ακριβά καθαριστικά προϊόντα γεμάτα χημικές ουσίες, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε την Κόκα-Κόλα που έχετε στο ψυγείο.

Πώς χρησιμοποιείται;

 • Ρίξτε Κόκα-Κόλα στους λεκέδες, αφήστε τη να δράσει για πέντε λεπτά και μετά τρίψτε καλά το σημείο.

6. Καθαρίζει τις κατσαρόλες και τα τηγάνια

Οι κατσαρόλες και τα τηγάνια στην κουζίνα μας παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη δυσκολία στο καθάρισμα.

Επειδή οι κατσαρόλες και τα τηγάνια συσσωρεύουν λίπη και υπολείμματα φαγητού, με τον καιρό μαυρίζουν και αποκτούν αντιαισθητική όψη. Για να τους δώσετε ξανά τη λάμψη τους και να τα καθαρίσετε τελείως, αξιοποιήστε τον αφρώδη χαρακτήρα της Κόκα-Κόλα.

Πώς χρησιμοποιείται;

 • Βάλτε μισό φλιτζάνι Κόκα-Κόλα στον πάτο του σκεύους, ζεστάνετε το υγρό για τέσσερα λεπτά και έπειτα αδειάστε το και ξεπλύντε το σκεύος.

7. Καθαρίζει τη λεκάνη της τουαλέτας

Πρακτικές χρήσεις της Κόκα-Κόλα - Καθαρισμός τουαλέτας

Οι χημικές ουσίες που περιέχει αυτό το ποτό μπορούν να αφαιρέσουν τους κιτρινωπούς και αντιαισθητικούς λεκέδες που μπορεί να εμφανιστούν στη λεκάνη της τουαλέτας.

Πώς χρησιμοποιείται;

 • Προσθέστε ένα κουτάκι Κόκα-Κόλα στη λεκάνη της τουαλέτας και περιμένετε για μία ώρα προκειμένου να δράσει το φωσφορικό οξύ. Μετά από το διάστημα αυτό καθαρίστε τη λεκάνη με μια βούρτσα τουαλέτας.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Διαβάστε το άρθρο: 13 κόλπα για καθαρό και τακτοποιημένο μπάνιο.

8. Αποφράσσει βουλωμένα σιφόνια

Τα οξέα που περιέχει αυτό το αναψυκτικό αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική αντί για τις επικίνδυνες χημικές ουσίες που περιέχονται στα προϊόντα για τον καθαρισμό σιφονιών.

Πώς χρησιμοποιείται;

 • Ρίξτε 500 ml Κόκα-Κόλα μέσα στο σιφόνι. Αφήστε τα οξέα να δράσουν για μία ή δύο ώρες και έπειτα ρίξτε στο σιφόνι δύο λίτρα βραστό νερό.
 • Θα έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα και επίσης θα πείτε αντίο στις δυσάρεστες οσμές.

Έχετε χρησιμοποιήσει την Κόκα-Κόλα για κάτι άλλο; Τώρα που γνωρίζετε τις πρακτικές χρήσεις της Κόκα-Κόλα, μη διστάσετε να τη χρησιμοποιήσετε ως εναλλακτικό προϊόν.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.