8 σημάδια ότι το σώμα σας θέλει σεξ. Ποια είναι αυτά;

Το σεξ σε τακτική λίγο-πολύ βάση μπορεί να κάνει το δέρμα σας να δείχνει πιο φωτεινό, να βελτιώσει τις ατέλειές του, να ανοίξει τους πόρους του και να αποβάλει τις τοξίνες.

Τελευταία ενημέρωση: 26 Ιανουαρίου, 2023

Μήπως το σώμα σας θέλει σεξ; Οι φυσιολογικές και οι σεξουαλικές σας ανάγκες μπορούν να εκφραστούν στο σώμα σας μέσα από μια σειρά συμπτωμάτων που αντικατοπτρίζουν τις επιθυμίες σας για σεξουαλική επαφή και για συναρπαστικές καινούργιες εμπειρίες.

Η έλλειψη σεξ έχει σωματικές και συναισθηματικές επιδράσεις, ανεξάρτητα από το αν το συνειδητοποιείτε. Αυτή η βασική ανθρώπινη ανάγκη αφορά κάτι πολύ βαθύτερο από την ευχαρίστηση που εξασφαλίζεται, επειδή παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην υγεία και στην ευημερία σας.

Για μια ποικιλία λόγων μερικοί άνθρωποι προσπαθούν να καταπιέσουν τη σεξουαλική επιθυμία τους και αισθάνονται αμήχανα γι’αυτή. Στο μεταξύ, άλλοι μπορούν να εκφράζονται εύκολα και δεν διστάζουν να αξιοποιούν μια συναρπαστική καινούργια εμπειρία όταν έχουν την ευκαιρία.

Ανεξάρτητα από τον τύπο σας, αν περάσει πολύς καιρός χωρίς σεξουαλική δραστηριότητα, οι επιθυμίες σας γίνονται φανερές εξαιτίας μιας σειράς συμπεριφορών ή σημαδιών. Μήπως τελικά το σώμα σας θέλει σεξ;

Λίστα σημαδιών που δείχνουν ότι το σώμα σας θέλει σεξ

1. Έλλειψη ύπνου

Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε τελευταία; Το σεξ διεγείρει την έκκριση μιας ορμόνης που είναι γνωστή ως οξυτοκίνη, η οποία είναι σημαντική για την εξασφάλιση ενός καλού ύπνου.

Όταν κάποιο άτομο δεν επιδίδεται σε σεξουαλική δραστηριότητα για πολύ καιρό, μπορεί να προκύψει δυσκολία στον ύπνο ως αποτέλεσμα.

2. Ευερεθιστότητα και άγχος

Οι ανεξέλεγκτες διακυμάνσεις της διάθεσης, ειδικά στη δουλειά και με φίλους, είναι πιθανώς ένα σημάδι ότι το σώμα σας θέλει σεξ.

Προφανώς αυτή δεν είναι η μοναδική αιτία που μπορεί να είστε αγχωμένοι ή κυκλοθυμικοί. Όμως αν έχουν περάσει εβδομάδες ή μήνες από την τελευταία σας σεξουαλική συνεύρεση, αντιμετωπίζετε μεγαλύτερο κίνδυνο για αρνητικά συναισθήματα όπως ευερεθιστότητα, απαισιοδοξία και απότομες αλλαγές στη συμπεριφορά.

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι το σεξ συνεισφέρει σε μια καλύτερη διάθεση και, αν και προσπαθείτε να το αγνοείτε, πρόκειται για μια σωματική και συναισθηματική ανάγκη που δεν μπορείτε να καταπιέσετε.

3. Αυξημένες φαντασιώσεις

Μέχρι κάποιο βαθμό όλοι έχουν σεξουαλικές φαντασιώσεις ή σεξουαλικά όνειρα, συνήθως κατά τη διάρκεια της νύχτας ή ως αποτέλεσμα κάποιου ερεθίσματος.

Όταν όμως οι φαντασιώσεις αυτού του είδους γίνονται συχνές ή προκύπτουν σε διάφορες στιγμές κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυτό αποτελεί σαφές σημάδι ότι το σώμα σας επιθυμεί σεξουαλική επαφή και περισσότερη σεξουαλική δραστηριότητα.

4. Το δέρμα σας χάνει τη λάμψη του – το σώμα σας θέλει σεξ

Ίσως αντιβαίνει στην κοινή λογική το να σκεφτείτε ότι το σεξ μπορεί να βελτιώσει την όψη του δέρματός σας, όμως είναι αλήθεια. Όταν κάνετε σεξ συχνά, οι πόροι σας ανοίγουν και αποβάλλονται οι ακαθαρσίες, οι οποίες διαφορετικά θα μπορούσαν να προκαλέσουν ατέλειες στο δέρμα.

Προφανώς υπάρχουν καλλυντικά που μπορούν να βοηθήσουν, όμως, όπως κάθε άλλη σωματική δραστηριότητα, το σεξ συμβάλλει στην αποβολή των τοξινών μέσω του ιδρώτα και της αυξημένης ροής του αίματος.

Αν προσέξετε ότι το δέρμα σας έχει χάσει ένα μέρος της φυσικής λάμψης του και ότι έχετε περισσότερα σπυράκια ή περισσότερη ακμή από ό,τι κανονικά, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι το σώμα σας θέλει σεξ.

5. Γίνεστε λιγότερο κοινωνικοί – το σώμα σας θέλει σεξ

Η έλλειψη σεξουαλικών εμπειριών μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε κοινωνική απομόνωση. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα σας παράγει λιγότερες ενδορφίνες, ορμόνες που προάγουν μια καλύτερη διάθεση και την επιθυμία να βρίσκεστε με άλλους ανθρώπους.

6. Σωματική δυσφορία

Αισθάνεστε περισσότερο πόνο από ό,τι συνήθως; Η έλλειψη σεξ έχει ως αποτέλεσμα τη μειωμένη παραγωγή σεροτονίνης και ενδορφινών -των “ορμονών της χαράς” που είναι γνωστό ότι μειώνουν τα επίπεδα του πόνου.

7. Ανασφάλεια

Πιθανώς, όταν σταματάτε να κάνετε σεξ, ίσως αρχίσετε να αισθάνεστε ανασφάλεια για τον εαυτό σας και για όλα όσα κάνετε.

Το σεξ είναι μια δραστηριότητα που βελτιώνει την αυτοεκτίμηση, επιτρέποντας σε άντρες και γυναίκες να αισθάνονται ότι τους επιθυμούν και ότι τους νοιάζονται.

Όταν δεν έχετε αυτή την εμπειρία, προκαλείται έλλειψη ικανοποίησης από τον εαυτό, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη, ανησυχία και δυσκολία στη λήψη αποφάσεων.

8. Το επικίνδυνο συναίσθημα της μοναξιάς- το σώμα σας θέλει σεξ

Προσοχή! Όταν αισθάνεστε μόνοι είναι πιο πιθανό να λάβετε λανθασμένες αποφάσεις, ειδικά όσον αφορά στο σεξ.

Αν έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία σας σεξουαλική δραστηριότητα, τα συναισθήματα της μοναξιάς σας μπορεί να παρακάμψουν τη σωστή σας κρίση και να συμβεί οτιδήποτε από τα εξής:

  • Να αποφασίσετε να τηλεφωνήσετε σε κάποιον/κάποια πρώην σας ή να τα ξαναβρείτε.
  • Να προσπαθήσετε να κάνετε σεξ με κάποιο κοντινό σας άτομο -φίλο (ή φίλη) ή συνάδελφο.
  • Να καταλήξετε να κάνετε περιστασιακό σεξ με κάποιο άγνωστο άτομο που συναντάτε σε κάποιο πάρτι ή μπαρ, ειδικά μετά από μερικά ποτά.

Όλα αυτά μπορεί να είναι λανθασμένες αποφάσεις με πιθανώς αρνητικές συνέπειες, αν και αυτό δεν ισχύει πάντα.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.