Ανακαλύψτε τις πιο ερωτογενείς ζώνες του σώματος σύμφωνα με την επιστήμη!

Επιστήμονες στην Αγγλία και στη Νότια Αφρική ανακάλυψαν ότι οι πιο ερωτογενείς ζώνες του ανθρώπινου σώματος δεν αντιστοιχούν πάντα σε ό,τι παραδοσιακά πιστεύουμε.
Ανακαλύψτε τις πιο ερωτογενείς ζώνες του σώματος σύμφωνα με την επιστήμη!

Έχει γραφτεί από Ángela Aragón

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Θέλετε να μάθετε για τις ερωτογενείς ζώνες του σώματος; Πρόσφατες ταινίες όπως η “Kiki” ή τηλεοπτικές σειρές όπως το “Masters of Sex” δείχνουν ότι η σεξουαλική ευχαρίστηση δεν επιτυγχάνεται μέσω μίας μοναδικής οδού. Η ανθρώπινη σεξουαλική επαφή περιλαμβάνει κάτι περισσότερο από ένα πέος και έναν κόλπο.

Μάλιστα, το σημείο του σώματος που μας εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση είναι ο εγκέφαλος. Αυτό μπορεί να εξηγήσει την ύπαρξη προτιμήσεων ή φετίχ που προκαλούν έκπληξη, που σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτι κακό εφόσον οι σύντροφοι συναινούν ισότιμα.

Σε κάθε σχέση υπάρχουν κοινά θέματα. Ορισμένα στοιχεία συναντώνται στους περισσότερους ανθρώπους.

Αυτό έχει επιβεβαιωθεί από μια μελέτη που διεξήχθη το 2014, στην οποία συμμετείχαν 800 άνθρωποι από την Αγγλία και την υποσαχάρια Αφρική. Δείτε τη μελέτη εδώ.

Πρόκειται για μια σημαντική μελέτη επειδή περιλάμβανε μια πολυπολιτισμική προσέγγιση για να ελεγχθεί αν οι πολιτισμικές νόρμες έπαιζαν κάποιον ρόλο.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έφεραν στο φως ορισμένους μη αναμενόμενους παράγοντες.

 • Καταρχάς η φυλή, η καταγωγή, η ηλικία και η σεξουαλική προτίμηση δεν έπαιζαν ρόλο.
 • Ένα άλλο εύρημα που τράβηξε την προσοχή ήταν το γεγονός ότι τα πόδια δεν κατατάχθηκαν ως ένα από τα πιο ερωτικά μέρη του σώματος.
 • Τα πόδια μπορεί να αποτελούν αντικείμενο κάποιων φετίχ και επιθυμιών, όμως η ιδέα ότι τα πόδια περιλαμβάνουν νευροδιαβιβαστές που σας επιτρέπουν να αισθάνεστε διέγερση στον ίδιο βαθμό με τα γεννητικά όργανα αποτελεί οπωσδήποτε μύθο.
 • Ίσως οι διαφορές να βρίσκονται στον χώρο ανάμεσα στο φετίχ και στον μύθο. Σε μερικούς ανθρώπους αρέσουν ορισμένες πρακτικές, ενώ άλλοι άνθρωποι τις απορρίπτουν. Ωστόσο η αντίδραση του σώματος παραμένει η ίδια.

Οι πιο ερωτογενείς ζώνες για τους άνδρες και για τις γυναίκες

Ζευγάρι στο κρεβάτι, ερωτογενείς ζώνες

Το σεξ μέχρι πρόσφατα αποτελούσε πεδίο όπου κυριαρχούσαν οι άνδρες. Ακόμα και μέχρι τη δεκαετία του 1990 επικρατούσε διαμάχη σχετικά με το αν υπάρχει ή όχι γυναικείος οργασμός.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι δεν αμφισβητήθηκε ποτέ η γυναικεία κορύφωση -αυτό που αμφισβητούνταν ήταν η ικανότητα των γυναικών να φτάνουν σε οργασμό. Από την άλλη πλευρά, πολλοί επιστήμονες εργάστηκαν σκληρά για να αναγνωριστεί και να αποδειχτεί ο γυναικείος οργασμός.

Αργότερα υποστηρίχθηκε ότι οι γυναίκες διαθέτουν περισσότερες ερωτογενείς ζώνες. Ενώ στους άνδρες αυτές περιλαμβάνουν κυρίως το πέος, τους όρχεις και τον πρωκτό, οι γυναίκες υποτίθεται ότι έχουν περισσότερες επιλογές σε αυτόν τον τομέα -και μάλιστα αυτό είναι αλήθεια.

 

Διαβάστε επίσης το άρθρο: 6 ασκήσεις για απίστευτο σεξ.

 

Μπορεί να προκαλέσει έκπληξη το πόσο διεγερτικό μπορεί να είναι για μια γυναίκα το άγγιγμα του εραστή της στο πίσω μέρος των ποδιών της. Το ίδιο ισχύει και για το τριχωτό της κεφαλής και την κοιλιά.

Εκτιμάται ότι οι γυναίκες έχουν σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των ανδρών διαθέτοντας δέκα επιπλέον ερωτογενείς ζώνες.

Φιλί, ερωτογενείς ζώνες

Μερικές από αυτές είναι οι εξής:

 • Το αιδοίο
 • Τα χείλη
 • Ο λαιμός
 • Το στήθος και οι θηλές
 • Το εσωτερικό των μηρών
 • Τα αφτιά

Για τους άνδρες, οι πιο σημαντικές περιοχές είναι οι εξής:

 • Το πέος
 • Τα χείλη
 • Το εσωτερικό των μηρών
 • Ο λαιμός
 • Οι θηλές
 • Το περίνεο
 • Τα αφτιά

Ο ερεθισμός των ζωνών αυτών έχει κάποια επίδραση, όμως δεν είναι λογικό να γίνεται σε όλες ταυτόχρονα. Όλοι χρειάζονται χρόνο.

Για τον λόγο αυτό, ένα φιλί στα πλαίσια ενός ερωτικού παιχνιδιού ανάμεσα στους συντρόφους είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από το άγγιγμα χωρίς προειδοποίηση. Η ερωτική πρόκληση είναι κρίσιμη για την επιτυχία.

Σύμφωνα με τη νευροεπιστήμη, το σημείο G βρίσκεται στον εγκέφαλο

Αγκαλιασμένο ζευγάρι, ερωτογενείς ζώνες

Σε άλλες μελέτες στον τομέα της νευροεπιστήμης βρέθηκε ότι ο νους είναι ικανός να ερωτικοποιεί οποιοδήποτε μέρος του σώματος.

Ένα άτομο μπορεί να βιώσει μεγάλη ευχαρίστηση απλώς απολαμβάνοντας τα φιλιά του συντρόφου του στα ακροδάχτυλά του. Ένας από τους λόγους είναι ότι η πράξη αυτή πυροδοτεί αυτόματα ένα σχήμα σκέψεων.

Χωρίς το άτομο να το συνειδητοποιεί, δημιουργούνται πολλοί συνειρμοί που κορυφώνονται σε ερωτική διέγερση.

 

Διαβάστε επίσης το άρθρο: Συμβουλές για μια ολοκληρωμένη και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

 

Έτσι, κάποιος μπορεί να λιώσει κυριολεκτικά όταν αισθανθεί το άγγιγμα του συντρόφου του σε ένα ορισμένο σημείο του σώματός του, απλώς επειδή νωρίτερα μίλησαν για αυτό.

Η πρόβλεψη της σκηνής που θα ακολουθήσει ή η προβολή της επιθυμίας μπορεί να είναι πολύ ικανοποιητική.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η φαντασία είναι μία από τις πιο ερωτικές μας ικανότητες.

Πρόκειται για την ικανότητα δημιουργίας εικόνων που διεγείρουν και ερεθίζουν. Έτσι, αν θέλετε να ενισχύσετε τη σεξουαλική σας ενέργεια, προτείνουμε να αφιερώσετε χρόνο στη φροντίδα του νου σας και στη διεύρυνση της φαντασίας σας.

 

 

 


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.