Ανακουφίστε τον πόνο στο γόνατο με αυτή την εύκολη θεραπεία

Το πρήξιμο και ο πόνος στα γόνατα μπορεί να είναι το αποτέλεσμα σωματικής υπερκόπωσης, εξάσκησης κακών συνηθειών ή τραυματισμού.
Ανακουφίστε τον πόνο στο γόνατο με αυτή την εύκολη θεραπεία
Carlos Fabián Avila

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Carlos Fabián Avila.

Έχει γραφτεί από Carolina Betancourth

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Ανακουφίστε τον πόνο στο γόνατο με αυτή την θεραπεία. Αυτό το μείγμα ελαιόλαδου και αλατιού Ιμαλαΐων συνδυάζει τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και των δύο συστατικών. Το αποτέλεσμα; Ένα μοναδικό, ιδανικό προϊόν που θα ανακουφίσει τον πόνο στο γόνατο.

Πολλοί άνθρωποι παραμελούν τον πόνο στο γόνατο. Όμως, οι αρθρώσεις είναι πολύ σύνθετες και τείνουν να υποφέρουν από τραύματα. Συχνά, αυτό οφείλεται στην έλλειψη απορρόφησης.

Αν και οι αρθρώσεις προστατεύονται από τους συνδέσμους και τους τένοντες, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επιταχύνουν τη φθορά τους. Και αυτοί οι παράγοντες μπορούν να οδηγήσουν σε φλεγμονώδεις αντιδράσεις και σοβαρό πόνο.

Παρόλο που αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν με αναλγητικά φάρμακα και περιόδους ανάπαυσης, μερικές φορές είναι απαραίτητο να καταφύγετε σε άλλες θεραπείες για να ανακουφίσετε τον πόνο στο γόνατο.

Ευτυχώς, υπάρχουν φυσικές λύσεις γι’αυτό. Επιπλέον, με χαμηλό κόστος, αυτές οι λύσεις συμβάλλουν στην καταπολέμηση των παθήσεων χωρίς να προκαλούν ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Στη συνέχεια του άρθρου, θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας ένα φάρμακο για εξωτερική χρήση. Μ ε μόλις 2 συστατικά, θα βοηθήσει να ανακουφίσετε τον πόνο στο γόνατο σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Συστατικά για την ανακούφιση του πόνου στο γόνατο

Ο φαρμακευτικός συνδυασμός για την ταυτόχρονη ανακούφιση και του πόνου και της φλεγμονής του γόνατος είναι απλός. Είναι ένας συνδυασμός ελαιολάδου και αλατιού των Ιμαλαΐων.

Αυτά τα συστατικά έχουν αντιφλεγμονώδεις και αγγειοδιασταλτικές ιδιότητες. Έτσι, αφού εφαρμοστούν εξωτερικά, προάγουν την καλή κυκλοφορία και υ ποστηρίζουν τη λειτουργία του λεμφικού συστήματος.

Επιπλέον, αυτά τα συστατικά βελτιώνουν τη διαδικασία της οξείδωσης των μυών και των αρθρώσεων με αποτέλεσμα να μειώνουν την αίσθηση της ακαμψίας. Εν ολίγοις, ανακουφίζουν από τον πόνο στο γόνατο.


Τα οφέλη από το ελαιόλαδο

ελαιόλαδο, φλεγμονή- πόνο στο γόνατο

Το ελαιόλαδο είναι ένας τύπος υγιού λιπαρού. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και φαρμακευτικές ιδιότητες.

Οι αντιφλεγμονώδεις ενώσεις του δρουν ως μυοχαλαρωτικά. Έτσι, το ελαιόλαδο είναι ιδανικό για τη μείωση της φλεγμονής και των παθήσεων που επηρεάζουν την κίνηση. Για περισσότερες πληροφορίες για το ελαιόλαδο στην έρευνα των Δρ. Fito et. al. εδώ.

Επιπλέον, η εξωτερική εφαρμογή του έχει θετικά αποτελέσματα για την υγεία του κυκλοφορικού. Προωθεί την ανακούφιση του πόνου στα γόνατα και στους άκαμπτους μυς.

Επιπλέον, συνιστάται για το ήπιο αναλγητικό αποτέλεσμα που έχει. Είναι ιδανικό για τον έλεγχο των πονοκεφάλων, της δυσκαμψίας του αυχένα και άλλων προβλημάτων που προκύπτουν από μια ανισορροπία σε επίπεδο φλεγμονής.

Επίσης, το πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι ενώσεις του ωφελούν την υγεία του δέρματος, μειώνοντας την αρνητική επίδραση των ελεύθερων ριζών και των τοξινών κ αι, φυσικά, μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο στο γόνατο.


Τα οφέλη του αλατιού των Ιμαλαΐων

Το αλάτι των Ιμαλαΐων έχει γίνει ένα θεραπευτικό προϊόν. Είναι ιδανικό για τη μείωση του πόνου των αρθρώσεων και των μυών.

Περιέχει βασικά μέταλλα όπως το νάτριο και το μαγνήσιο και αυτά τα μέταλλα δρουν ως ισχυρά χαλαρωτικά όταν εφαρμόζονται τοπικά.

Επίσης, η κατανάλωσή του βελτιώνει τη δραστηριότητα των ενζύμων. Ρυθμίζει τις ηλεκτρικές και μυϊκές συσπάσεις, μετά από εξαιρετικά απαιτητικές σωματικές δραστηριότητες.

Επιπλέον, σε αυτό αποδίδονται καταπραϋντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μέσω μασάζ, αυτές οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες μειώνουν έως και 30% τον πόνο στα γόνατα, την πλάτη και τα χέρια.

Με τη σειρά τους, η εφαρμογή τους ενισχύει την λεμφική λειτουργία, προάγοντας την εξάλειψη των τοξινών και των υγρών που διατηρούνται στους ιστούς.

Και αν όλα τα παραπάνω δεν ήταν αρκετά, είναι επίσης ένα φυσικό καταπραϋντικό του νευρικού συστήματος και χρησιμεύει ως συμπλήρωμα για την τόνωση της έκκρισης σεροτονίνης.


Πώς να φτιάξετε αυτόν τον θεραπευτικό συνδυασμό για να ανακουφίσετε τον πόνο

λάδι, πόνο στο γόνατο

 

Ο φαρμακευτικός συνδυασμός ελαιολάδου και αλάτων Ιμαλαΐων είναι μια θεραπεία για εξωτερική χρήση που θέτει υπό έλεγχο τον πόνο χωρίς να προκαλεί ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Σίγουρα, δεν είναι μια θαυματουργή θεραπεία ή κάτι τέτοιο. Ωστόσο, η τακτική εφαρμογή του βοηθά στην ανακούφιση των φλεγμονών και των προβλημάτων κινητικότητας στο γόνατο.


Συστατικά

 • 1 φλιτζάνι ελαιολάδου ψυχρής έκθλιψης (200 γραμμ.)
 • 1 φλιτζάνι άλατος Ιμαλαΐων (120 γραμμ.)
 • Σκεύη
 • Μία γυάλινη φιάλη με καπάκι
 • Ένα ξύλινο κουτάλι

Παρασκευή

 • Τοποθετήστε το ελαιόλαδο στη γυάλινη φιάλη και στη συνέχεια προσθέστε το αλάτι των Ιμαλαΐων.
 • Ανακατέψτε τα συστατικά με το ξύλινο κουτάλι και, αφού αναμειχθούν τελείως, σφραγίστε το δοχείο καλά.
 • Αποθηκεύστε το προϊόν σε δροσερό, σκοτεινό μέρος και αφήστε το να καθίσει για 8 ημέρες.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

 • Πάρτε μια γενναιόδωρη ποσότητα του προϊόντος και τρίψτε την πάνω από τις περιοχές που πονάνε.
 • Κάντε ένα ήπιο μασάζ για 3 ή 5 λεπτά και ξεκουραστείτε.
 • Αφήστε τα συστατικά του φαρμάκου να λειτουργήσουν άλλα 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό.
 • Επαναλάβετε την εφαρμογή κάθε φορά που αισθάνεστε πόνο. Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε επίσης να το εφαρμόζετε 3 φορές την εβδομάδα προληπτικά.

Θα σας ενδιέφερε να το δοκιμάσετε; Είναι μια διαφορετική θεραπεία για την ανακούφιση του πόνου. Ωστόσο, οι ιδιότητές του είναι πολύ ενδιαφέρουσες και αποτελεσματικές.

Ανακαλύψτε την!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.