Βοηθητικές συμβουλές για ν' αποκτήσετε μωρό το καλοκαίρι

Η απόκτηση ενός μωρού το καλοκαίρι είναι ωφέλιμη για πολλούς λόγους. Είναι μια καλή περίοδος για να χαλαρώσετε και να ευχαριστηθείτε τον ερχομό του μωρού με ολόκληρη την οικογένεια. Όμως, θα πρέπει να λάβετε ορισμένες προφυλάξεις γι' αυτή τη ζεστή περίοδο. Συνεχίστε την ανάγνωση για να μάθετε περισσότερα!
Βοηθητικές συμβουλές για ν' αποκτήσετε μωρό το καλοκαίρι
Leonardo Biolatto

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Leonardo Biolatto.

Έχει γραφτεί από Carmen Martín

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Η σκέψη του ν’ αποκτήσετε μωρό το καλοκαίρι είναι κάτι που μπορεί να σας ανησυχεί, όπως και άλλες έγκυες γυναίκες. Αυτές οι ανησυχίες για την αντιμετώπιση της ζέστης και την ανάρρωση εκείνη την περίοδο επηρεάζει συχνά τις γυναίκες που πρόκειται να γεννήσουν τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όμως, το ν’ αποκτήσετε μωρό το καλοκαίρι έχει πολλά πλεονεκτήματα. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δώσουμε ορισμένες βοηθητικές συμβουλές. Θα δείτε ότι δεν είναι τόσο δύσκολο ή άσχημο όσο φαντάζεστε!

Τα πλεονεκτήματα του ν’ αποκτήσετε μωρό το καλοκαίρι

Όλοι ξέρουμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πηγαίνουν διακοπές το καλοκαίρι. Σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι μπορούν να κάνουν ένα διάλειμμα εκεί την περίοδο, και τα παιδιά, όπως και οι νέοι δε χρειάζεται να πάνε στο σχολείο. Σκεφτείτε αυτό: η οικογένεια και οι φίλοι σας θα έχουν περισσότερο χρόνο να σας βοηθήσουν και να ευχαριστηθείτε το μωρό.

Επίσης, η καλοκαιρία θα σας επιτρέψει να κάνετε έναν περίπατο εκτός σπιτιού και να καθαρίσετε το μυαλό σας. Μπορείτε να επιλέξετε τις πιο δροσερές ώρες της ημέρας για να βγείτε με το μωρό σας. Το καλοκαίρι οι άνθρωποι έχουν λιγότερο άγχος και απολαμβάνουν την ηρεμία και την ησυχία.

Μητέρα αγκαλιάζει το μωρό της

Η απόκτηση ενός μωρού το καλοκαίρι είναι ωφέλιμη για πολλούς λόγους. Είναι μια καλή περίοδος να χαλαρώσετε και να ευχαριστηθείτε τον ερχομό του μωρού με ολόκληρη την οικογένεια.

Συμβουλές για τις έγκυες μητέρες που θα γεννήσουν το καλοκαίρι

Αν πρόκειται να γεννήσετε το καλοκαίρι, θα πρέπει ν’ ακολουθήσετε ορισμένες συμβουλές που είναι σημαντικές για την ευεξία σας.

1. Προσέχετε τι τρώτε όταν πρόκειται ν’ αποκτήσετε μωρό το καλοκαίρι

Αν πρόκειται να γεννήσετε το καλοκαίρι, θα πρέπει να τρώτε μικρά και τακτικά γεύματα. Για την ακρίβεια, η υγιεινή διατροφή είναι σημαντική ολόκληρο τον χρόνο. Όμως, η διατροφή είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά την εγκυμοσύνη ή μετά τη γέννα. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, κινδυνεύετε περισσότερο από αφυδάτωση ή από θερμοπληξία.

Οι ειδικοί συνιστούν να τρώτε πέντε μικρά γεύματα την ημέρα. Επίσης, θα έχετε σίγουρα παρατηρήσει, ότι το καλοκαίρι, θα θέλετε να τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Ακούστε το σώμα σας και προσθέστε αυτές τις τροφές στα γεύματά σας. Θα σας διατηρήσουν ενυδατωμένες και θα σας δώσουν όλες τις βιταμίνες που χρειάζεστε.

Είναι σημαντικό να πίνετε αρκετό νερό,  τουλάχιστον 8 ποτήρια την ημέρα. Ομοίως, θα πρέπει να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο από τις 12.00 μέχρι τις 16.00. Να φοράτε δροσερά ρούχα για να προστατευθείτε από τη θερμοπληξία.

2. Μη φοβάστε τον θηλασμό

Η φροντίδα του μωρού είναι κάτι το φυσικό και υγιεινό. Δε θα πρέπει να ντρέπεστε να το κάνετε δημοσίως. Ωστόσο, αν όντως ντρέπεστε, προσπαθήστε να φοράτε ρούχα που σηκώνονται εύκολα. Έτσι, θα αισθάνεστε λιγότερο εκτεθειμένες.

Επιπλέον, είναι φυσιολογικό να διψάτε και να ιδρώνετε κατά τον θηλασμό του μωρού. Να πίνετε νερό καθώς θηλάζει το μωρό, και προσπαθήστε να βάλετε μια γάζα κάτω από το κεφαλάκι του για ν’ απορροφάτε τον ιδρώτα.

Μωρό θηλάζει

Το καλοκαίρι, είναι καλύτερο να φοράτε δροσερά και άνετα ρούχα για να διευκολύνετε τον θηλασμό.

3. Προσέχετε την υγιεινή σας όταν πρόκειται ν’ αποκτήσετε μωρό το καλοκαίρι

Μετά τη γέννα, ίσως παρατηρήσετε έκκριση αίματος από τον κόλπο η οποία μπορεί να κρατήσει έως και ένα μήνα. Αυτή η έκκριση ονομάζεται λοχεία. Έχει χαρακτηριστική οσμή η οποία, όταν συνδυαστεί με τον ιδρώτα λόγω ζέστης, μπορεί να είναι δυσάρεστη.

Επίσης, αν κάνατε επισειδοτομία, θα πρέπει να φροντίζετε την πληγή, με ήπιο σαπούνι και νερό. Είναι απαραίτητο να αποφεύγετε την υγρασία στην περιοχή.

Αν αποκτήσετε μωρό το καλοκαίρι, οι εξάψεις μετά τη γέννα και ο ιδρώτας είναι πιο έντονα. Προκαλούνται από τις ορμονικές αλλαγές και τον θηλασμό. Μπορείτε ν’ ανακουφίσετε τα συμπτώματα με συχνά ντους.

Για την ακρίβεια, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορείτε να κάνετε ντους και την επόμενη μέρα μετά τη γέννα. Ωστόσο, θα πρέπει να αποφύγετε τα μπάνια επειδή ο τράχηλος της μήτρας χρειάζεται κάποιον χρόνο για να επανέλθει στη φυσιολογική του θέση. Αν κάνετε μπάνιο, μπορεί να μπει νερό μέσα και να προκαλέσει μόλυνση.

4. Προσπαθήστε να αναβάλετε τα ταξίδια

Το να ταξιδεύετε με ένα μωρό δεν είναι μεγάλο πρόβλημα. Όμως, οι ειδικοί προτείνουν να περιμένετε τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά τη γέννα για να ταξιδέψετε, καθώς μπορεί να νιώσετε άβολα και εσείς και το μωρό. Αν αποφασίσετε να ταξιδέψετε, καλό θα ήταν να πάτε σε ένα μέρος με καλή ιατρική περίθαλψη.

5. Ακολουθήστε μερικές βασικές συμβουλές για την αντιμετώπιση της ζέστης

Το ν’ αποκτήσετε μωρό το καλοκαίρι σημαίνει ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσετε και τη ζέστη η οποία μπορεί να είναι αποπνικτική σε ορισμένα μέρη. Υπάρχουν, όμως, κάποια βήματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να ανταπεξέλθετε. Αρχικά, προσπαθήστε να κλείσετε τα παράθυρα και τα παντζούρια για να κρατήσετε έξω τη ζέστη.

Αν έχετε κλιματιστικό ή ανεμιστήρες, σκεφτείτε να τα χρησιμοποιήσετε. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να προσέχετε να μη φθάνει απευθείας στο μωρό σας ο κρύος αέρας. Δοκιμάστε να δροσίσετε το δωμάτιο για μια ώρα πριν πάτε για ύπνο και αποφύγετε τη χρήση αυτών των μέσων κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Τέλος, όπως προαναφέραμε, τα άνετα ρούχα είναι αρκετά σημαντικά. Θα πρέπει επίσης να δοκιμάσετε να κάνετε βόλτες τις πιο δροσερές ώρες της ημέρας.

Συμπέρασμα

Η γέννηση ενός μωρού είναι μια καταπληκτική στιγμή, και το ν’ αποκτήσετε μωρό το καλοκαίρι δε μπορεί να σας το χαλάσει αυτό.

Μην αγχώνεστε! Αντ’ αυτού, αντιμετωπίστε τη ζέστη με τις συμβουλές που σας δώσαμε σε αυτό το άρθρο.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.



Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.