Τέσσερα κλειδιά για την απόλυτη ναυτική διακόσμηση

Η ναυτική διακόσμηση δε φεύγει ποτέ από τη μόδα. Σε αυτό το άρθρο, θα ανακαλύψετε τέσσερα κλειδιά για την απόλυτη ναυτική διακόσμηση!
Τέσσερα κλειδιά για την απόλυτη ναυτική διακόσμηση

Έχει γραφτεί από Francisco María García

Τελευταία ενημέρωση: 09 Αυγούστου, 2022

Η ναυτική διακόσμηση γίνεται τόσο δημοφιλής όσο ποτέ. Εξάλλου, δε χρειάζεται να πάτε στην παραλία για να έχετε γύρω σας τα στοιχεία που σας θυμίζουν τη θάλασσα. Μπλε και λευκοί τοίχοι, βάζα, και μαξιλάρια, όπως επίσης και ναυτικά είδη, μπορούν όλα να σας κάνουν να νιώσετε πως ακουμπάτε το νερό.

Οι άνθρωποι συνηθίζουν να αξιοποιούν τη ναυτική διακόσμηση στα εξοχικά τους, ειδικά αν βρίσκονται κοντά στη θάλασσα. Όμως, μπορείτε να διακοσμήσετε και την κύρια κατοικία σας έτσι.

Η ναυτική διακόσμηση δε φεύγει ποτέ από τη μόδα. Είναι χαλαρωτική, νοσταλγική, φιλική, και πολύ φιλόξενη. Σε αυτό το άρθρο, θα ανακαλύψετε τέσσερα κλειδιά για την απόλυτη ναυτική διακόσμηση.

Τα κλειδιά για τη ναυτική διακόσμηση

Τα χρώματα

Μπλε και λευκές σανίδες

Τη ναυτική διακόσμηση χαρακτηρίζουν το μπλε και το άσπρο χρώμα, αλλά και οι γραμμές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε απόχρωση του μπλε, από γαλάζιο μέχρι λουλακί. Αυτό το χρώμα σάς μεταφέρει σε μια ήρεμη και γαλήνια θάλασσα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπόλευκο, κλασικό λευκό, ή οποιαδήποτε άλλη απόχρωση του λευκού.

Αν και αυτά τα χρώματα είναι οι βασιλιάδες της ναυτικής διακόσμησης, ταιριάζουν και άλλα σε αυτό το είδος διακόσμησης. Παραδείγματος χάρη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κέδρο, πράσινο, γκρι, ή ακόμη και μια πινελιά κόκκινο. Θα πρέπει να διαλέξετε και να συνδυάσετε αυτά τα χρώματα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και ανάλογα με το στυλ που θέλετε να δώσετε στο σπίτι σας.

Τα χρώματα αυτά δε θα πρέπει να περιορίζονται μόνο στα έπιπλα, τα υφάσματα, και τα διάφορα αξεσουάρ διακόσμησης. Θεμελιώδες κομμάτι της ναυτικής διακόσμησης αποτελούν και οι τοίχοι. Βάφοντας τους τοίχους με αυτά τα χρώματα θα δημιουργήσετε ένα ευρύχωρο, ήρεμο περιβάλλον, καθαρό όπως η θάλασσα.

Υλικά για τη ναυτική διακόσμηση

Για να πετύχετε την τέλεια ναυτική διακόσμηση, θα πρέπει να σκεφτείτε καλά ποια υλικά θα χρησιμοποιήσετε. Το ξύλο αντανακλά καλύτερα τη ζωή στη θάλασσα. Επιπλέον, είναι ένα βολικό υλικό που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα.

Ιδανικά, ένα μέρος της ναυτικής διακόσμησης θα πρέπει να είναι τα ξύλινα πατώματα. Όμως, μπορείτε να αξιοποιήσετε το ξύλο και στο ταβάνι ή ακόμη και στους τοίχους τοποθετώντας ξυλογλυπτική.

Καλύτερα θα είναι να επιλέξετε ελαφριά χρώματα για τέτοιου είδους διακόσμηση. Η καλύτερη επιλογή είναι να βάψετε λευκό το ξύλο. Επίσης, το ξύλο θα πρέπει να είναι παρόν στις καρέκλες, τα τραπέζια, και στα υπόλοιπα έπιπλα.

Διακοσμητικά αντικείμενα

Γυάλινα δοχεία

Τα διακοσμητικά αντικείμενα που θυμίζουν θάλασσα είναι προφανώς απαραίτητα. Όσο περισσότερα χρησιμοποιείτε, τόσο πιο θαλάσσιο περιβάλλον θα αποκτήσετε. Μπορείτε να βρείτε πολλά διαφορετικά θεματικά αντικείμενα τα οποία δίνουν τη δική τους ιδιαίτερη πινελιά στον χώρο.

Κοράλλια, άγκυρες, βάρκες, ψάρια, κοχύλια, και αστερίες είναι εξαιρετικές επιλογέςΑυτά τα αξεσουάρ θα βοηθήσουν τον οποιονδήποτε να μεταφερθεί στη θάλασσα.

Όσο για τα έπιπλα, τα μαξιλάρια, τα χαλιά, τα τραπεζομάντιλα, και τις πετσέτες… Θα πρέπει να πάτε στις ρίγες. Φυσικά, τα καλύτερα χρώματα είναι το μπλε και το λευκό. Μπορείτε να διαλέξετε και πιάτα με μπλε και λευκές ρίγες.

Άλλα διακοσμητικά στοιχεία όπως βάζα, κεριά, και φωτιστικά βοηθούν στον καλλωπισμό όλων των χώρων. Με αυτό κατά νου, θα πρέπει να επιλέξετε αντικείμενα με τις ίδιες αποχρώσεις μπλε και λευκού ή όσα φυσικά υλικά προκαλούν τη νοσταλγία της θάλασσας, όπως τα κοχύλια ή τα σχοινιά.

Αν θέλετε να δώσετε μια πιο σοφιστικέ νότα, μπορείτε να προσθέσετε και υλικά όπως κιάλια, σωσίβια, και αστρολάβους.

Θα πρέπει όμως να φαίνονται λίγο χρησιμοποιημένα αυτά τα αντικείμενα. Για την ακρίβεια, όσο πιο φθαρμένα τόσο το καλύτερο. Μπορείτε να τα αγοράσετε από καταστήματα με αντίκες, σε αγορές, σε παζάρια, και σε διάφορα διαδικτυακά μαγαζιά.

Φυσικό φως για ναυτική διακόσμηση

Τέλος, το φως είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ναυτικής διακόσμησης. Ένας χώρος που σας μεταφέρει στη θάλασσα θα πρέπει να είναι γεμάτος φως. Όταν σκέφτεστε τη θάλασσα, σας έρχεται αμέσως στο μυαλό ένα ηλιόλουστο, ανοιχτό περιβάλλον με πολύ φυσικό φως.

Για να δημιουργήσετε τέλειους χώρους με ναυτική διακόσμηση, θα πρέπει να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό φως. Ιδανικά, θα πρέπει να αφήσετε τον ήλιο να περνά όσο περισσότερο γίνεται. Προσπαθήστε να έχετε πάντα ανοιχτές τις κουρτίνες.

Το λευκό χρώμα θα σας βοηθήσει να πετύχετε αυτό το αποτέλεσμα.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.