50 φράσεις του Arnold Schwarzenegger για την προπόνησή σας

Ανακαλύψτε τις ατάκες του Arnold Schwarzenegger για να ενισχύσετε τη σωματική σας δραστηριότητα.
50 φράσεις του Arnold Schwarzenegger για την προπόνησή σας

Τελευταία ενημέρωση: 26 Ιουνίου, 2023

Φανταστείτε να βρίσκεστε στο γυμναστήριο, περιτριγυρισμένοι από γυαλιστερό εξοπλισμό και ανθρώπους με κίνητρα έτοιμους να τα δώσουν όλα. Καθώς ετοιμάζεστε να ξεκινήσετε μια έντονη προπόνηση, ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε έμπνευση είναι να διαβάσετε μερικές διάσημες ατάκες του Arnold Schwarzenegger.

Αυτός ο Αμερικανός bodybuilder, ηθοποιός, φιλάνθρωπος και πολιτικός έχει γίνει είδωλο της ποπ κουλτούρας από τη δεκαετία του 1980. Επιπλέον, οι επτά τίτλοι του ως Mr. Olympia τον έχουν κατοχυρώσει ως ένα πραγματικό θρύλο.

Αν νιώθετε ότι η τεμπελιά κερδίζει έδαφος και οι στόχοι σας για τη γυμναστική μοιάζουν απρόσιτοι, διαβάστε παρακάτω! Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μερικές από τις διάσημες ατάκες του Arnold Schwarzenegger που θα γίνουν οι σύμμαχοί σας για να σας κινητοποιήσουν.

Σφυρηλατήστε τους μυς και τη θέλησή σας με αυτές τις διάσημες ατάκες του Arnold Schwarzenegger

Ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια έχει επανειλημμένα τονίσει τη σημασία του να έχουν όλοι το δικαίωμα να γυμνάζονται. Μέσα από τα λόγια του, ο Schwarzenegger αντικατοπτρίζει μια νοοτροπία εστιασμένη στην επιτυχία, ειδικά στον τομέα της γυμναστικής.

Τα αποφθέγματά του αποτελούν μια συνεχή υπενθύμιση ότι ο δρόμος για την προσωπική μεταμόρφωση απαιτεί πειθαρχία, αποφασιστικότητα και ακλόνητο πάθος. Ακολουθούν μερικά από αυτά που θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε και να ενδυναμώσετε την προπόνησή σας.

Ατάκες που θα σας βοηθήσουν να ενδυναμώσετε το σώμα και το μυαλό σας

 1. “Το bodybuilding είναι σαν οποιοδήποτε άλλο άθλημα. Για να είσαι επιτυχημένος, πρέπει να είσαι 100% αφοσιωμένος στην προπόνηση, τη διατροφή και την πνευματική εστίαση”.
 2. “Η προπόνηση μας δίνει διέξοδο στις συσσωρευμένες ενέργειες που δημιουργούνται από το άγχος και επομένως τονώνει το πνεύμα”.
 3. “Κάθε προπόνηση πρέπει να είναι έντονη, αναζητώντας τα όριά σας”.
 4. “Είμαι εθισμένος στην άσκηση και πρέπει να κάνω κάτι κάθε μέρα”.
 5. “Μπορείτε να έχετε αποτελέσματα ή δικαιολογίες. Όχι και τα δύο”.
 6. “Είναι πολύ απλό- αν κουνιέται, είναι λίπος”.
 7. “Αν δεν βρεις τα όριά σου, μην περιμένεις να βελτιωθείς”.
 8. “Κάθε μέρα ακούω κάποιον να λέει: ‘Είμαι χοντρός. Πρέπει να χάσω 20 κιλά, αλλά δεν μπορώ. Νιώθω ότι δεν πρόκειται ποτέ να γίνω καλύτερα”. Θα μισούσα τον εαυτό μου αν είχα τέτοια συμπεριφορά, αν ήμουν τόσο αδύναμος”.
 9. “Δεν υπάρχουν σύντομες διαδρομές: όλα είναι επανάληψη, επανάληψη και επανάληψη”.
 10. “Το μυστικό περιέχεται σε μια φόρμουλα τριών συστατικών που έμαθα στο γυμναστήριο: αυτοπεποίθηση, θετική ψυχική στάση και ειλικρινής σκληρή δουλειά. Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν αυτές τις αρχές, αλλά πολύ λίγοι μπορούν να τις εφαρμόσουν στην πράξη”.
 11. “Κάνω τις ίδιες ασκήσεις που έκανα πριν από 50 χρόνια και εξακολουθούν να λειτουργούν. Τρώω το ίδιο φαγητό που έτρωγα πριν από 50 χρόνια και εξακολουθεί να λειτουργεί”.
 12. “Αυτό που κάνω είναι αυτό που θέλω να κάνω. Δεν με νοιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι. Αν οι υπόλοιποι διαφωνούν και λένε ότι δεν πρέπει να σπαταλήσω τον χρόνο μου, θα εξακολουθήσω να είμαι bodybuilder. Το αγαπώ”.
 13. “Νιώθεις υπέροχα όταν προπονείσαι. Είναι υπέροχο όταν αισθάνεσαι δυνατός”.

Αυτές οι διάσημες ατάκες του Arnold Schwarzenegger υπογραμμίζουν τη σημασία της απόλυτης αφοσίωσης στην προπόνηση, τη διατροφή και την ευεξία. Τονίζουν επίσης ότι η άσκηση δεν ωφελεί μόνο το σώμα, αλλά και το πνεύμα, προσφέροντας διέξοδο από το άγχος.

Ο Arnold Schwarzenegger μπορεί να σας πει πώς να αποκτήσετε τους καλύτερους μυς

“Οι τελευταίες τρεις με τέσσερις επαναλήψεις είναι αυτές που κάνουν τον μυ να μεγαλώνει. Αυτή η περιοχή του πόνου διαχωρίζει τον πρωταθλητή από κάποιον άλλο που δεν είναι πρωταθλητής. Αυτό είναι που λείπει από τους περισσότερους ανθρώπους: να έχουν τα κότσια να συνεχίσουν και να λένε ότι θα το ξεπεράσουν”.

 1. “Η αντοχή με την οποία αγωνίζεσαι σωματικά στο γυμναστήριο και η αντοχή με την οποία αγωνίζεσαι στη ζωή μπορεί μόνο να χτίσει έναν ισχυρό χαρακτήρα”.
 2. “Ο μόνος τρόπος για να γίνεις πρωταθλητής είναι να περάσεις αυτές τις αναγκαστικές επαναλήψεις, τα βασανιστήρια και τον πόνο”.
 3. “Η δύναμη δεν προέρχεται από τη νίκη. Οι αγώνες σου αναπτύσσουν τις δυνάμεις σου. Όταν συνεχίζεις παρά τις αντιξοότητες και αποφασίζεις να μην τα παρατήσεις, αυτό είναι δύναμη”.
 4. “Έμαθα κάτι από όλα αυτά τα σετ και τις επαναλήψεις, όταν δεν πίστευα ότι μπορούσα να σηκώσω ούτε γραμμάριο περισσότερο βάρος. Αυτό που έμαθα είναι ότι είμαστε πάντα πιο δυνατοί από ό,τι νομίζουμε”.
 5. “Το νιώθω όταν το αίμα περνάει μέσα από τους μύες μου. Σφίγγουν πραγματικά από το αίμα. Σαν το δέρμα να πρόκειται να εκραγεί ανά πάσα στιγμή. Είναι σαν κάποιος να βάζει αέρα στους μύες μου. Εκρήγνυνται. Είναι φανταστικό”.
 6. “Η αυτοπεποίθηση προέρχεται από τη νίκη, αλλά η δύναμη προέρχεται από τη μάχη”.
 7. “Ένας bodybuilder ξέρει ότι όταν πιέζει τους μύες του, αυτό σημαίνει ανάπτυξη. Οι μύες μεγαλώνουν. Οπότε ξέρει ότι όταν πιέζει περισσότερο, έχει πρόοδο. Και αυτό τον ικανοποιεί”.
 8. “Απλά χρησιμοποιώ τους μύες μου ως σημείο συζήτησης”.
 9. “Λατρεύω την αίσθηση των μυών μου, λατρεύω τον ανταγωνισμό και λατρεύω αυτό που μου προσφέρει”.
 10. “Κατά κάποιον τρόπο, δεν βλέπεις έναν μυ ως μέρος του εαυτού σου. Τον βλέπεις σαν ένα πράγμα. Τον βλέπεις σαν ένα πράγμα και λες, λοιπόν, αυτό πρέπει να είναι λίγο μακρύτερο, ο δικέφαλος πρέπει να είναι μακρύτερος ή ο τρικέφαλος πρέπει να είναι πιο παχύς εδώ στην περιοχή του αγκώνα. Και το κοιτάζετε και δεν φαίνεται καν να σας ανήκει. Σαν ένα γλυπτό”.
 11. “Μπορώ να κρύψω τα συναισθήματά μου κάτω από τους μυς μου”.
 12. “Ο μόνος μου κανόνας είναι να συνεχίσω να κινούμαι και να κάνω cardio την ίδια στιγμή. Να ξεκουράζομαι όσο το δυνατόν λιγότερο. Μετά από μια ώρα, θα αισθάνεστε φανταστικά και οι μύες σας δεν θα ξέρουν τι τους χτύπησε”.

Η γυμναστική μπορεί να γίνει βασικό μέρος της ζωής ενός ατόμου. Δεν είναι απλώς μια υποχρέωση για τη διατήρηση της υγείας ή την επίτευξη μιας γυμνασμένης σιλουέτας, αλλά μια πηγή ικανοποίησης. Ξεπερνώντας την άνεση και βγαίνοντας από τη ζώνη άνεσής σας, μπορείτε να πετύχετε τους στόχους σας όσον αφορά τη γυμναστική και να ανοίξετε την πόρτα στην ευεξία.

Ατάκες του Arnold Schwarzenegger για να τροφοδοτήσετε την αποφασιστικότητά σας

 1. “Ποτέ δεν ακούω τη φράση “δεν μπορείς”- ακούω πάντα τον εσωτερικό μου εαυτό που λέει “ναι, μπορείς!””.
 2. “Όταν το όραμά σου είναι αρκετά ισχυρό, όλα τα άλλα μπαίνουν στη θέση τους: πώς ζεις τη ζωή σου, τις προπονήσεις σου, με ποιους φίλους επιλέγεις να κάνεις παρέα, πώς τρως, τι κάνεις για διασκέδαση”.
 3. “Το όραμα είναι σκοπός, και όταν ο σκοπός σας είναι ξεκάθαρος, το ίδιο ισχύει και για τις επιλογές της ζωής σας”.
 4. “Το όραμα δημιουργεί πίστη και η πίστη δημιουργεί δύναμη θέλησης. Με την πίστη, δεν υπάρχει άγχος, καμία αμφιβολία, μόνο απόλυτη αυτοπεποίθηση”.
 5. “Δεν μπορείς να κουραστείς αν νοιάζεσαι για αυτό που κάνεις. Αυτό είναι το κλειδί”.
 6. “Το μυαλό είναι το όριο. Όσο το μυαλό μπορεί να φανταστεί το γεγονός ότι μπορείς να κάνεις κάτι, μπορείς να το κάνεις, αρκεί να το πιστεύεις 100%”.
 7. “Κάποιος, που δεν ξέρεις πού, είναι πιο έξυπνος από εσένα και εργάζεται σκληρά για να προσπαθεί όλο και περισσότερο”.
 8. “Αυτό που με κάνει πιο ευτυχισμένο είναι ότι μπορώ να επικεντρωθώ σε ένα όραμα για το πού θέλω να είμαι στο μέλλον”.
 9. “Με δύναμη και αποφασιστικότητα μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις στη ζωή, αρκεί να πιστεύεις στον εαυτό σου, γιατί αν δεν το κάνεις εσύ, δεν θα το κάνει κανείς άλλος.”
 10. “Το ένστικτό μου ήταν να νικήσω, να εξαλείψω οποιονδήποτε ήταν ανταγωνιστής, να καταστρέψω τον εχθρό μου και να προχωρήσω μπροστά χωρίς κανένα δισταγμό”.
 11. “Δεν μπορείς να αποτυγχάνεις για πάντα. Αν προσπαθήσεις δέκα φορές, έχεις περισσότερες πιθανότητες να τα καταφέρεις στην ενδέκατη από ό,τι αν δεν προσπαθούσες καθόλου”.
 12. “Τίποτα δεν επρόκειτο να με αποσπάσει από τον στόχο. Ούτε δουλειά, ούτε σχέση, τίποτα”.

Ο Schwarzenegger έχει τονίσει τη σημασία του να θέτεις ξεκάθαρους στόχους στη ζωή και στο γυμναστήριο, καθώς χωρίς αυτούς ο θρίαμβος είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Η επιμονή, η αποφασιστικότητα και η αυτοπεποίθηση είναι βασικά στοιχεία για την επίτευξη της επιτυχίας και μιας καλύτερης σωματικής διάπλασης. Αυτές οι ιδιότητες είναι απαραίτητες για να σας ωθήσουν να ξεπεράσετε τις προκλήσεις και τα εμπόδια που συναντάτε στην πορεία.

Ατάκες του Arnold Schwarzenegger για να σας βοηθήσουν να πυροδοτήσετε τα κίνητρά σας

 1. “Μην ακούς τους αρνητικούς ανθρώπους, μην αισθάνεσαι πληγωμένος επειδή κάποιος γελάει μαζί σου”.
 2. “Δεν μπορείς πάντα να κερδίζεις, αλλά μη φοβάσαι να πάρεις την απόφαση να το κάνεις”.
 3. “Όλοι μας έχουμε μεγάλη εσωτερική δύναμη. Η δύναμη είναι η πίστη στον εαυτό μας”.
 4. “Μην δίνετε σημασία σε όσους λένε ότι κάτι δεν μπορεί να γίνει”.
 5. “Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας ανεξάρτητα από το τι πιστεύουν οι άλλοι”.
 6. “Μη φοβάστε ποτέ να αποτύχετε”.

Για άλλη μια φορά, οι διάσημες ατάκες του Arnold Schwarzenegger υπογραμμίζουν τη σημασία της διατήρησης μιας θετικής στάσης και της επιμονής, ακόμη και στο πλαίσιο του γυμναστηρίου. Σε αυτό το περιβάλλον, είναι σύνηθες να αντιμετωπίζουμε εμπόδια και να βιώνουμε στιγμές αποθάρρυνσης.

Σκληρή δουλειά και προσπάθεια: Ο δρόμος προς την επιτυχία

 1. “Για όλους, η ημέρα έχει 24 ώρες. Γι’ αυτό κοιμηθείτε 6 και αξιοποιήστε στο έπακρο τις υπόλοιπες 18 ώρες”.
 2. “Αν συνεχίσεις να κάνεις τα σωστά πράγματα, η επιτυχία θα έρθει”.
 3. “Δεν υπάρχει απολύτως κανένας άλλος τρόπος για να πετύχεις στη ζωή εκτός από τη συνεχή προσπάθεια“.
 4. “Κάθε φορά που χαλαρώνεις στη ζώνη άνεσής σου, θα υπάρχει κάποιος άλλος κάπου που θα σε ξεπεράσει”.
 5. “Δεν υπάρχει μαγικό χάπι. Όλα εξαρτώνται από τη σκληρή δουλειά. Γι’ αυτό με ενοχλεί όταν ακούω ανθρώπους να λένε ότι δεν έχουν 45 λεπτά ή μια ώρα την ημέρα για να γίνουν καλύτεροι σε κάτι”.
 6. “Κάντε κάτι κάθε μέρα. Μην κάθεστε στον καναπέ και μην τρώτε πατάτες”.

Στο πλαίσιο της προπόνησης φυσικής κατάστασης, αυτές οι φράσεις αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Αποτελούν υπενθύμιση ότι η επιτυχία στο γυμναστήριο δεν έρχεται γρήγορα ή εύκολα. Απαιτεί συνεχή δέσμευση και τη θέληση να συνεχίσετε.

Η ισχυρή κληρονομιά του Arnold Schwarzenegger

Εν ολίγοις, οι διάσημες ατάκες του Arnold Schwarzenegger αποτελούν έμπνευση για την υπέρβαση των περιορισμών και την επίτευξη των στόχων της ευεξίας και προσωπικών στόχων. Αγκαλιάζοντας αυτές τις διδαχές, θα βρείτε το κίνητρο που χρειάζεστε για να εργαστείτε για τον καλύτερο εαυτό σας και να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις με θάρρος.

Ο Arnold μας  υπενθυμίζει ότι η πραγματική δύναμη βρίσκεται τόσο στο μυαλό όσο και στο σώμα. Καθώς πηγαίνετε στο γυμναστήριο, σας ενθαρρύνουμε να διαβάσετε μερικά από αυτά τα αποφθέγματα – ήρθε η ώρα να βρεθείτε σε καλύτερη φόρμα και να ξεπεράσετε τα όριά σας!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • An, H. Y., Chen, W., Wang, C. W., Yang, H. F., Huang, W. T., & Fan, S. Y. (2020). The Relationships between Physical Activity and Life Satisfaction and Happiness among Young, Middle-Aged, and Older Adults. International journal of environmental research and public health, 17(13), 4817. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7369812/

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.