Χυμός μπαχαρικών για ενέργεια και καλύτερη διάθεση

Σε αυτό το άρθρο θα σας εξηγήσουμε πώς μπορείτε να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα με έναν απλό και ευχάριστο τρόπο: με ένα γευστικό χυμό μπαχαρικών που είναι επίσης υγιεινός, φυσικός και αναζωογονητικός.
Χυμός μπαχαρικών για ενέργεια και καλύτερη διάθεση
Elisa Morales Lupayante

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: παιδαγωγο και διατροφολόγο Elisa Morales Lupayante.

Έχει γραφτεί από Elena Martínez Blasco

Τελευταία ενημέρωση: 30 Ιανουαρίου, 2023

Χυμός μπαχαρικών για ενέργεια και καλύτερη διάθεση. Αισθάνεστε αδύναμοι, κουρασμένοι και με ελάχιστη διάθεση και θέλετε να λύσετε αυτά τα προβλήματα;

Οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν νωθρότητα και είναι κακοδιάθετοι κατά περιόδους, ιδίως στις εποχιακές αλλαγές ή σε περίπλοκα στάδια της ζωής τους. Είναι σημαντικό να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό έτσι ώστε να μη συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς αυτό θα επηρεάσει την υγεία σας.

Σε αυτό το άρθρο θα σας εξηγήσουμε πώς μπορείτε να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα με έναν απλό και ευχάριστο τρόπο: με ένα γευστικό χυμό μπαχαρικών που είναι επίσης υγιεινός, φυσικός και αναζωογονητικός.

Χυμός μπαχαρικών και ανακτήστε την ενέργειά σας εγκαίρως

χυμός μπαχαρικών

Όλοι μπορεί να έχουμε κάποια μέρα ή εβδομάδα που να είναι πιο έντονη από τις υπόλοιπες. Δυστυχώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τα ενεργειακά μας επίπεδα και τη διάθεσή μας.

Ωστόσο, θα πρέπει να αναζητήσουμε ορισμένες φυσικές λύσεις που θα μας επιτρέψουν να επαναφέρουμε την ισορροπία στη ζωή μας. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής μας και να αποφύγουμε συμπτώματα μακράς διάρκειας.

Έτσι θα μπορέσουμε να πάρουμε πίσω την ενέργειά μας και να βελτιώσουμε τη διάθεσή μας χωρίς να καταφύγουμε στη λήψη φαρμακευτικών αγωγών ή να επισκεφτούμε κάποιον θεραπευτή.

Αν το κάνουμε αυτό εγκαίρως, θα έχουμε πάντα κοντά μας μια χείρα βοηθείας που θα μας κάνει να νιώθουμε πιο ενεργητικοί ανά πάσα στιγμή.

Υπάρχουν πολλά φυσικά συμπληρώματα που διαθέτουν ιδιότητες τόνωσης κι εξισορρόπησης. Σε αυτό το άρθρο, θα σας προτείνουμε να λύσετε το πρόβλημά σας με έναν πιο φυσικό τρόπο: φτιάχνοντας ένα γευστικό φυσικό χυμό μπαχαρικών που θα μπορείτε να πίνετε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ποια είναι τα υλικά;

χυμός μπαχαρικών με κανέλα

Χυμός μπαχαρικών με μήλο

Ο χυμός μήλου, που διαθέτει ρυθμιστικές ιδιότητες, αποτελεί το βασικό συστατικό αυτού του ενεργειακού ροφήματος. Είναι ιδανικός χάρη στις αλκαλοποιητικές, καθαριστικές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.

Φλούδα λεμονιού

Η φλούδα λεμονιού περιέχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά από το εσωτερικό του. Επιπλέον, είναι γνωστή για τις αλκαλοποιητικές, αντιοξειδωτικές και πεπτικές της ιδιότητες. Είναι επίσης πολύ χρήσιμη για την ενδυνάμωση του πεπτικού συστήματος που επηρεάζεται ιδιαίτερα όταν έχουμε έλλειψη ενέργειας ή παρουσιάζουμε κόπωση. Τέλος, τα εσπεριδοειδή φρούτα είναι ιδανικά ως αντικαταθλιπτικά κι επομένως η φλούδα λεμονιού θα μπορέσει να βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι.

Φλούδα πορτοκαλιού

Τα πορτοκάλια μας βοηθούν να βελτιώσουμε τη διάθεσή μας και να φτάσουμε σε μια κατάσταση ευεξίας. Επιπλέον, τα πορτοκάλια είναι ένα από εκείνα τα φρούτα που παραμένουν φρέσκα για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Επίσης, είναι τα καλύτερα φρούτα για τη διατήρηση και τη μετάδοση ενέργειας που λαμβάνουν από το φως του ήλιου. Τα πορτοκάλια μας βοηθούν επίσης να ενδυναμώνουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Πιπερόριζα

Απλά πρέπει να διατηρούμε την πιπερόριζα στη διατροφή μας, δεδομένου ότι είναι εξαιρετικό τονωτικό που δεν μεταβάλλει το νευρικό σύστημα. Επιπλέον, η πιπερόριζα επιταχύνει το μεταβολισμό μας και μας κάνει να αισθανόμαστε περισσότερο δραστήριοι, καταπολεμά το στρες, τον πόνο και το πρήξιμο και βελτιώνει τη διαδικασία της πέψης.

Χυμός μπαχαρικών με κανέλα

Αποτελεί εξαιρετικό τονωτικό και αφροδισιακό ειδικά όταν προέρχεται από την Κεϋλάνη. Επιπλέον είναι μια από τις καλύτερες τροφές για να μπορέσετε να επαναφέρετε τα επίπεδα της ενέργειάς σας και να βελτιώσετε τη διάθεσή σας ενώ παράλληλα ρυθμίζει τα επίπεδα της γλυκόζης.

Κάρδαμο

Το κάρδαμο δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο τα προηγούμενα υλικά στη λίστα αυτού του ροφήματος. Ωστόσο, έχει γλυκό άρωμα και η γεύση του δεν περνά απαρατήρητη.

Επιπλέον, το κάρδαμο είναι ένα πολύ ισχυρό τονωτικό που βελτιώνει την όρεξή σας, προλαμβάνει την πνευματική κόπωση και περιορίζει τα επίπεδα του στρες και του άγχους.

Γλυκάνισος

Ο γλυκάνισος είναι ένα φυσικό τονωτικό που βοηθά στη ρύθμιση του πεπτικού συστήματος και εξαλείφει τα περιττά υγρά από το σώμα που προκαλούν πρήξιμο.

Πιπέρι καγιέν

Το πιπέρι καγιέν είναι τόσο πικάντικο που επιταχύνει το μεταβολισμό μας και σχετίζεται με τη δαπάνη ενέργειας. Θα πρέπει να αρχίσετε καταναλώνοντας μια μικρή ποσότητα στην αρχή από αυτό το πιπέρι και σταδιακά να αυξήσετε την ποσότητα εφόσον όμως μπορείτε να αντέξετε την πικάντικη γεύση του.

Μέλι

Αυτή είναι μια από τις υπερτροφές που μας προσφέρουν οι μέλισσες. Το μέλι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία και είναι πολύ θρεπτικό. Πρέπει πάντα να χρησιμοποιούμε μέλι πριν χρησιμοποιήσουμε ζάχαρη ή άλλες γλυκαντικές ουσίες.

Τι ποσότητες θα χρειαστούμε;

χυμός μπαχαρικών με κανέλα

Θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά για να φτιάξετε ένα λίτρο από αυτό το θαυματουργό ρόφημα:

 • Ένα λίτρο σπιτικό χυμό μήλο χρησιμοποιώντας μπλέντερ. Εναλλακτικά, μπορείτε να αγοράσετε βιολογικό χυμό μήλο χωρίς πρόσθετα ή ζάχαρη ή άλλου είδους ουσίες.
 • Βιολογική φλούδα λεμονιού.
 • Βιολογική φλούδα πορτοκαλιού.
 • Μια φέτα φρέσκιας πιπερόριζας.
 • Ένα ξυλάκι κανέλα Κεϋλάνης.
 • Μια πρέζα κάρδαμο.
 • Τρία ολόκληρα κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο.
 • Μια πρέζα πιπέρι καγιέν.
 • Μια κουταλιά της σούπας μέλι (25 γραμμάρια).

Χυμός μπαχαρικών: Πώς θα τον φτιάξετε;

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να φτιάξετε αυτό το γευστικό ρόφημα που θα σας βοηθήσει να πάρετε πίσω την ενέργειά σας και να βελτιώσετε τη διάθεσή σας:

 • Βράζετε το χυμό μήλο μαζί με τις φλούδες του λεμονιού και του πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά για δεκαπέντε λεπτά.
 • Αφήνετε το αφέψημα να σταθεί για δέκα λεπτά. Το στραγγίζετε και στη συνέχεια προσθέτετε το μέλι στο μείγμα.
 • Μπορείτε να καταναλώνετε αυτό το ρόφημα ζεστό ή κρύο οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ενώ επίσης μπορείτε να το πίνετε και πέραν των γευμάτων.

Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Caballero-Gutiérrez Lidia, Gonzáles Gustavo F. Alimentos con efecto anti-inflamatorio. Acta méd. peruana  [Internet]. 2016  Ene [citado  2018  Dic  07] ;  33( 1 ): 50-64. Disponible en: http://www.scielo.org.pe/scielo.php?script=sci_arttext&;pid=S1728-59172016000100009&lng=es.
 • Ordoñez-Gómez, E.S, Reátegui-Díaz, D, & Villanueva-Tiburcio, J.E. (2018). Polifenoles totales y capacidad antioxidante en cáscara y hojas de doce cítricos. Scientia Agropecuaria9(1), 113-121. https://dx.doi.org/10.17268/sci.agropecu.2018.01.12
 • Ruchi Badoni Semwal, Deepak Kumar Semwal, Sandra Combrinck, Alvaro M. Viljoen,
  Gingerols and shogaols: Important nutraceutical principles from ginger, Phytochemistry, Volume 117, 2015, Pages 554-568, ISSN 0031-9422, https://doi.org/10.1016/j.phytochem.2015.07.012.
  (http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0031942215300509)
 • Benzie IFF, Wachtel-Galor S, editors., Bode, A. M., & Dong, Z. (2011). Herbal Medicine: Biomolecular and Clinical Aspects. 2nd edition.The Amazing and Mighty Ginger. chapter 7 the amazing and mighty ginger. In Herbal Medicine: Biomolecular and Clinical Aspects.
 • O’Neil, C. E., Nicklas, T. A., Rampersaud, G. C., & Fulgoni, V. L. (2012). 100% Orange juice consumption is associated with better diet quality, improved nutrient adequacy, decreased risk for obesity, and improved biomarkers of health in adults: National Health and Nutrition Examination Survey, 2003-2006. Nutrition Journal. https://doi.org/10.1186/1475-2891-11-107
 • Boyer, J., & Liu, R. H. (2004). Apple phytochemicals and their health benefits. Nutrition Journal. https://doi.org/10.1186/1475-2891-3-5

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.