Δεν έχει τόση σημασία η ισότητα όσο το να είστε μια καλή ομάδα

Σε ένα ζευγάρι θα πρέπει να συμπληρώνει ο ένας τον άλλο. Αν και μπορεί να μην έχουν και οι δυο τα ίδια γούστα, μερικές φορές θα πρέπει να συμβιβάζονται για να είναι καλή ομάδα.
Δεν έχει τόση σημασία η ισότητα όσο το να είστε μια καλή ομάδα
Valeria Sabater

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από ψυχολόγο Valeria Sabater.

Τελευταία ενημέρωση: 30 Ιανουαρίου, 2023

Μερικοί άνθρωποι περνούν ολόκληρη τη ζωή τους προσπαθώντας να βρουν την αδερφή ψυχή τους. Το άτομο με το οποίο θα έχουν τα ίδια γούστα, πάθη και συνήθειες. Αλλά στην πραγματικότητα το σημαντικότερο από όλα είναι να είστε μια καλή ομάδα.

Δεν έχει σημασία αν ο σύντροφός σας προτιμά να μένει στο σπίτι ενώ εσείς είστε έξω για βραδινό. Δεν έχει σημασία αν σας αρέσουν τα αθλήματα ενώ ο άλλος θέλει να παρακολουθήσει μια ρομαντική ταινία.

Το μυστικό είναι να σέβεστε ο ένας τον άλλο, να έρχεστε σε συμφωνία και να μαθαίνετε πράγματα ο ένας από τον άλλο δημιουργώντας μια καλή ομάδα.

Για να είστε τέλειο ζευγάρι δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνείτε 100% κάθε φορά ούτε να μοιράζεστε την ίδια καρδιά, ούτε να βλέπει ο ένας μέσα από τα μάτια του άλλου.

Όταν είστε τέλειο ζευγάρι, ξέρετε πώς να χρησιμοποιήσετε ένα δυνατό και ανθεκτικό νήμα από τις πιο όμορφες αντιθέσεις σας για να φτιάξετε ένα όμορφο και ανθεκτικό κομμάτι.

Σήμερα θα σας εξηγήσουμε ποια είναι τα μυστικά για να γίνεται μια καλή ομάδα. Η καλύτερη ομάδα.

Παρά τις διαφορές σας, είστε καλή ομάδα

Δεν μπορείτε να κάνετε το λάθος και να βουλιάξετε στην απόγνωση απλά και μόνο επειδή δεν αρέσουν και στους δυο ακριβώς τα ίδια πράγματα. Δεν αγαπάτε τα ίδια βιβλία, τις ίδιες ταινίες ή τα ίδια φαγητά.

Αυτό που πρέπει να σας ανησυχεί είναι αν δεν μπορείτε να φτάσετε σε συμφωνία. Αν δεν μπορείτε να μπείτε για λίγο στη θέση του άλλου και προσπαθείτε να επιβάλετε τις δικές σας απόψεις και αποφάσεις.

Ας ρίξουμε μια καλύτερη ματιά στο θέμα.

 

Δείτε επίσης: Σύνδρομο της Άννας Καρένινα: θύματα του έρωτα

 

Αυτό που έχει σημασία είναι οι αξίες σας

Μπορεί να είστε καλή ομάδα και να έχετε πολιτικές διαφορές ή ακόμη και διαφορετικό είδος προσωπικότητας. Οι εσωστρεφείς είναι ιδανικοί σύντροφοι για τους εξωστρεφείς και αντιστρόφως.

Αλλά θα πρέπει να βρείτε έναν τρόπο για να εναρμονίζεστε: τις αξίες σας.

 • Οι αξίες είναι εκείνες που σας κάνουν να έχετε κοινές ιδέες για το τι σημαίνει μια σχέση αγάπης ή η οικογένεια.
 • Όταν έχετε το ίδιο σύστημα αξιών θα μπορείτε να σέβεστε και να κατανοείτε τις διαφορές σας. Επίσης, θα βλέπετε τις διαφορετικές απόψεις και θα τις λαμβάνετε υπόψη σας ή θα μαθαίνετε από αυτές.
ζευγάρι

Σκέφτεστε διαφορετικά, αλλά δεν σημαίνει ότι αισθάνεστε διαφορετικά

Αν ο σύντροφός σας, αγαπάει τις γάτες ενώ εσείς προτιμάτε τους σκύλους δεν σημαίνει ότι σας αγαπά λιγότερο. Αν είναι χορτοφάγος, δεν σημαίνει ότι σας απεχθάνεται απλά και μόνο επειδή εσείς δεν είστε.

 • Το ότι σκέφτεστε διαφορετικά, δεν σημαίνει ότι αγαπάτε ο ένας τον άλλον λιγότερο. Σημαίνει ότι σέβεστε ο ένας τον άλλον και δίνετε στο σύντροφό σας την ευκαιρία να είναι ο εαυτός του.
 • Ωστόσο, μια πτυχή που θα πρέπει να έχετε υπόψη σας είναι ότι: ο σύντροφός σας ποτέ δεν έχει το δικαίωμα να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεστε ή να σας επιβάλλει τα δικά του γούστα, ιδανικά ή πάθη.
 • Επειδή για να είστε καλή ομάδα, θα πρέπει το κάθε μέλος να κατανοήσει ότι χωρίς σεβασμό δεν μπορεί να υπάρξει συμμαχία. Αν δεν κατανοήσετε τις διαφορές σας, δεν υπάρχει περίπτωση να είστε ενωμένοι.

Οι διαφορές σας, σας εμπλουτίζουν

 • Οι επαγγελματικές ζωές σας θα κινούνται σε διαφορετικούς κύκλους και θα περνάτε τη μέρα με διαφορετικούς ρυθμούς. Ωστόσο, όταν πηγαίνετε σπίτι, θέλετε να ρίξετε τις άμυνές σας και αυτό που μένει είναι η αλήθεια: δυο άνθρωποι που αγαπιούνται.
 • Έχετε διαφορές, κινείστε προς διαφορετικές κατευθύνσεις αλλά λατρεύετε να μιλάτε για το πώς πήγε η μέρα σας. Λατρεύετε να μαθαίνετε ο ένας από τον άλλον, να βλέπετε τις απόψεις του άλλου.
 • Δεν έχει σημασία αν υπάρχουν ορισμένες πτυχές με τις οποίες δεν συμφωνείτε ποτέ. Είναι πιθανό, ο σύντροφός σας ποτέ να μην ενδώσει και να μην αγοράσει σπίτι στην εξοχή αλλά θα συνεχίσει να πηγαίνει εκδρομές στην ύπαιθρο κάθε Σαββατοκύριακο.
το ζευγάρι είναι μια καλή ομάδα

Ξέρετε πώς να συμφωνείτε

Για να είστε καλή ομάδα, θα πρέπει να ξέρετε πώς να έρχεστε σε συμφωνία. Είναι επίσης ζωτικής σημασίας να γνωρίζετε πώς να βρείτε ένα σωστό τρόπο επικοινωνίας προκειμένου να πετύχετε τους στόχους σας.

 

Δείτε επίσης: 5 τύποι συναισθηματικών βαμπίρ

 

Στοιχεία που σας κάνουν καλή και λειτουργική ομάδα:

Να ακούτε με σεβασμό και προσοχή: ακούστε για να καταλάβετε όχι μόνο για να απαντήσετε.

 • Κατανοήστε την άποψη του άλλου ατόμου. Όλοι έχουμε τη δική μας άποψη σε ορισμένα θέματα αλλά θα πρέπει να συμπάσχετε, να βάζετε τον εαυτό σας στη θέση του συντρόφου σας για να κατανοήσετε πώς αισθάνεται και γιατί υποστηρίζει κάτι.
 • Το να παραδίνεται κανείς δεν αποτελεί συνώνυμο του χάνω. Σημαίνει ότι δοκιμάζετε νέες πιθανότητες. Για να κάνετε μια καλή ομάδα θα πρέπει να είστε ξεκάθαροι με ένα πράγμα: κανείς δεν πρέπει να χάνει, κανείς δεν πρέπει να κερδίζει.
 • Για την επίτευξη αυτών των καθημερινών επιτυχιών, θα πρέπει να εγκαταλείπετε κάτι κάθε φορά.
 • Επομένως, δεν έχετε το ίδιο βήμα κάθε μέρα. Μερικές φορές δίνετε λίγα και ξαφνικά ανακαλύπτετε πράγματα που δεν περιμένατε. Πράγματα που εμπλουτίζουν και τους δυο.
ζευγάρι

Αυτό αξίζει να το λάβουμε υπόψη μας. Τα καλύτερα ζευγάρια είναι συγγενικά πνεύματα που μοιράζονται τις ίδιες αξίες και οι διαφορές τους εναρμονίζονται με το διάλογο και το σεβασμό επειδή είναι μια καλή ομάδα.

 


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.