Ο εκπληκτικός ρόλος της μητέρας. Μοναδικός!

Είτε είναι η Ημέρα της Μητέρας είτε όχι, ποτέ μην αφήνετε την ευκαιρία να υπενθυμίσετε στη μητέρα σας πόσο την αγαπάτε και πόσο σημαντική είναι στη ζωή σας.
Ο εκπληκτικός ρόλος της μητέρας. Μοναδικός!

Τελευταία ενημέρωση: 18 Φεβρουαρίου, 2019

Ποιος είναι ο ρόλος της μητέρας; Η Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας γιορτάζεται τις διαφορετικές ημερομηνίες σε όλο τον κόσμο, αλλά γιορτάζεται κυρίως τον Μάιο.

Η ιστορία της ξεκινάει το 1908, όταν η Άνα Τζάρβις αποφάσισε να καθιερώσει μια συγκεκριμένη μέρα για να συγκεντρώσει μια μεγάλη ομάδα μητέρων. Συγκεντρώθηκαν για να ανταλλάξουν εμπειρίες και να συζητήσουν την κατάσταση των γυναικών σε μια κοινωνία όπου η μητρότητα και οι ευθύνες της δεν ήταν ακόμη πολύ ορατές ή αναγνωρισμένες.

Η Άνα Τζάρβις ήταν καλά γνωστή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως η ίδια της η μητέρα, ήταν μια άλλη ακτιβίστρια που αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των εργαζόμενων μητέρων και για τη βελτίωση των κοινωνικών συνθηκών όπως η υγειονομική περίθαλψη, ο μισθός και η εκπαίδευση.

Έχει περάσει πολύς χρόνος από τότε που άρχισαν να ακούγονται οι γυναίκες. Έχουμε κάνει αλλαγές και υπάρχουν πολλές νίκες για να γιορτάσουμε.

Ωστόσο, υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να περπατήσουμε και πολλές δυσκολίες για να περάσουμε μέσα σε μια κοινωνία που είναι τόσο περίπλοκη όσο ποτέ και ακόμα πιο απαιτητική.

Σήμερα, θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να σκεφτείτε για τον ρόλο της μητέρας στην εποχή μας.

Η μητρότητα στον σημερινό κόσμο: ρόλος της μητέρας

ρόλος της μητέρας

Το να είσαι μαμά είναι κάτι περισσότερο από μια ετικέτα για να ορίσετε μια γυναίκα όταν η υπέροχη και περίπλοκη πραγματικότητα της ανατροφής ενός παιδιού έρχεται σε αυτήν.

Η μητρότητα δεν είναι εύκολη για πολλούς λόγους. Ο ρόλος της μητέρας είναι ιερός.

Πρώτα απ ‘όλα, η σημερινή κοινωνία δεν είναι ακόμα τέλεια για όλα όσα απαιτεί η ανατροφή ενός παιδιού. Επιπλέον, η άδεια μητρότητας είναι πολύ μικρή και οι ώρες εργασίας δεν είναι αρκετά ευέλικτες σε πολλές χώρες. Επιπλέον, οι κυβερνητικές πολιτικές βοήθειας έχουν πολύ δρόμο για να είναι φιλικές προς την οικογένεια.

Ωστόσο, οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης είναι τα σημερινά πρότυπα για τον υπόλοιπο κόσμο. Προσφέρουν άδεια μητρότητας και πατρότητας για τα ζευγάρια να περνούν χρόνο με τα μωρά τους. Αυτό ενθαρρύνει έναν υγιή δεσμό με τα παιδιά τους από μικρή ηλικία.

Επιπλέον, προσφέρουν καλές ώρες εργασίας, πρόσβαση στην παιδική μέριμνα και οικονομική βοήθεια για την ενθάρρυνση της αύξησης του ποσοστού γεννήσεων.

Αφήνοντας κατά μέρος αυτά τα ιδανικά σενάρια για μια στιγμή, οι περισσότερες μητέρες πρέπει να ξεκινήσουν ένα μεγάλο ταξίδι για να οργανώσουν το πρόγραμμα και να κάνουν συμφωνίες με τα μέλη της οικογένειας για να φροντίσουν τα παιδιά τους.

Μερικές φορές, φτάνουν ακόμη και στο σημείο να πρέπει να εργάζονται λιγότερες ώρες για να φροντίσουν τα μικρά τους.

Κάθε μέρα είναι μια ευκαιρία για να της πείτε πόσο την αγαπάτε

ρόλος της μητέρας

Πέρα από τις δυσκολίες που παρουσιάζει η κοινωνία και η σημερινή πολιτική κατάσταση για τις μητέρες, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αναγνωριστούν οι μητέρες στη ζωή σας. Ο ρόλος της μητέρας είναι μοναδικός.

Μπορεί να περιλαμβάνει ή όχι έναν γενετικό δεσμό, αλλά περιλαμβάνει έναν συναισθηματικό δεσμό. Αυτός σας διαμορφώνει ακόμα περισσότερο από μια ρομαντική σχέση.

Μιλάμε για μια αγάπη που σας αγκαλιάζει, σας εμπνέει και γίνεται μέρος σας – νωρίς και μόνιμα.

Μια μητέρα που σας δίνει ειλικρινή στοργή και τρυφερότητα, ατελείωτη αγάπη και σεβασμό είναι ένας ισχυρός άνθρωπος στη ζωή σας.

Η ημέρα της Μητέρας είναι απλώς μια δικαιολογία για να μοιραστείτε ένα ωραίο γεύμα μαζί της και να της προσφέρετε ένα μικρό δώρο ή κάποια όμορφα λουλούδια.

Αλλά πάντα να θυμάστε ότι δεν χρειάζεστε μια ξεχωριστή μέρα για να της θυμίσετε πόσο πολύ την αγαπάτε και την θαυμάζετε.

Οποιαδήποτε στιγμή είναι μια καλή στιγμή. Κάθε ημέρα του έτους είναι μια τέλεια μέρα για να περάσετε χρόνο μαζί της, να τη φροντίσετε, να της δώσετε προσοχή και να μιλήσετε μαζί της.

Η μητέρα μου, η έμπνευσή μου

ρόλος της μητέρας

Η μαμά. Ήταν, είναι, και πάντα θα είναι μια ισχυρή, γενναία γυναίκα. Εκ πρώτης όψεως, ίσως να μην δείτε το στέμμα της, αλλά όλες οι μητέρες το φορούν επειδή κάθε μία από αυτές τις γυναίκες έχει αγωνιστεί σε χιλιάδες κρυμμένες μάχες.

Σκεφτείτε όλες τις άλλες μητέρες εκεί έξω. Σκεφτείτε ολόκληρη τη μητριαρχική γραμμή που έχει αντιμετωπίσει εκατοντάδες αντιξοότητες, δύσκολες στιγμές, πείνα, συγκρούσεις και μοναξιά.

Όλες κατάφεραν να δημιουργήσουν μια οικογένεια με τα δικά τους χέρια, τη δική τους προσπάθεια.

Όλοι μας έχουμε μια ιστορία με περισσότερες από μία γυναίκες που είναι και εξακολουθεί να είναι η έμπνευσή μας.

Σήμερα είναι μια καλή ημέρα για να θυμηθείτε τις μητέρες στο παρελθόν σας και τις μητέρες στο παρόν σας.

Σήμερα είναι η τέλεια ημέρα για να αναλογιστούμε τα πάντα που έχουμε ακόμη να επιτύχουμε. Ήρθε η ώρα να σκεφτούμε ποια κοινωνικά δικαιώματα εξακολουθούν να λείπουν από τη δουλειά μας ως εργαζόμενες μητέρες για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας.

Όλες οι μητέρες θα εκτιμήσουν σίγουρα ένα μπουκέτο λουλουδιών και μια μεγάλη αγκαλιά από τους αγαπημένους τους.

Ωστόσο, ας μην παραμελήσουμε αυτόν τον άξιο αγώνα για την αναγνώριση που μας αξίζει στην κοινωνία μας. Ο ρόλος της μητέρας είναι εκπληκτικός.

 


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.