Ρόφημα με μέλι, κανέλα και κουρκουμά για τόνωση του εγκεφάλου

28 Δεκεμβρίου 2018
Χάρη στον συνδυασμό των θρεπτικών συστατικών που περιέχει, αυτό το έγχυμα με κουρκουμά, κανέλα και μέλι αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο για να βελτιώσετε την εγκεφαλική λειτουργία και να εξασφαλίσετε τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεστε για να είστε λειτουργικοί 100%.

Το απαραίτητο κλειδί για την ενίσχυση της εγκεφαλικής λειτουργίας βρίσκεται σε μια πλήρη διατροφή που χαρακτηρίζεται από ποικιλία και είναι πλούσια σε ορισμένα θρεπτικά συστατικά. Αλλά παρακάτω θα μάθετε για ένα ρόφημα με μέλι, κανέλα και κουρκουμά που θα σας βοηθήσει να τονώσετε την εγκεφαλική σας λειτουργία.

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε λιπαρά οξέα Ωμέγα-3, για παράδειγμα, είναι πολύ απαραίτητες για έναν υγιή και εύστροφο εγκέφαλο.

Άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά είναι οι αντιοξειδωτικές ουσίες και ορισμένα συστατικά που περιέχονται σε μπαχαρικά όπως η κανέλα και ο κουρκουμάς.

Σήμερα στη διατροφή μας δεν δίνουμε πάντα προσοχή στις ανάγκες του εγκεφάλου μας, που έχει ανάγκη από περισσότερη ενέργεια από κάθε άλλο όργανο.

Επιπλέον, ίσως συνδυάζετε αυτά τα μπαχαρικά με τροφές που είναι ανθυγιεινές ή βλαβερές για την εγκεφαλική λειτουργία σας.

Η κανέλα, για παράδειγμα, είναι ένα πολύ συνηθισμένο συστατικό σε διάφορα γλυκίσματα και επιδόρπια.

Όταν την αναμειγνύετε με πολλή ζάχαρη και λευκό αλεύρι, καταλήγετε να αναστέλλετε πολλές από τις ωφέλειες της κανέλας. Η ακατέργαστη κανέλα βελτιώνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο.

Στο σημερινό άρθρο θέλουμε να ανακαλύψετε ένα εκπληκτικό ρόφημα. Μπορείτε να το φτιάξετε μέσα σε μόλις δέκα λεπτά, είναι οικονομικό και θα θα βελτιώσει τη λειτουργία του εγκεφάλου σας.

Ωστόσο να θυμάστε ότι το ρόφημα αυτό από μόνο του δεν είναι η λύση σε όλα σας τα προβλήματα.

Πάνω από όλα, για να έχετε υγιή εγκέφαλο χρειάζεστε καθημερινά ερεθίσματα, χαμηλά επίπεδα άγχους, τακτική σωματική δραστηριότητα και μια ισορροπημένη διατροφή που χαρακτηρίζεται από ποικιλία.

Το ρόφημα με μέλι, κουρκουμά και κανέλα αποτελεί θαυμάσιο συμπλήρωμα μιας υγιεινής διατροφής και κάνει επίσης καλό στην υγεία σας γενικά. Ανακαλύψτε το μαζί μας!

Βελτιώστε τη λειτουργία του εγκεφάλου σας με τα παρακάτω τρία εκπληκτικά συστατικά

Πιθανώς χρησιμοποιείτε ήδη την κανέλα, τον κουρκουμά και το μέλι ξεχωριστά όταν μαγειρεύετε. Όμως, αν δεν τα έχετε ποτέ συνδυάσει σε ένα έγχυμα, ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε.

Εξηγούμε όλες τις ωφέλειες αυτού του εγχύματος παρακάτω.

 

Ανακαλύψτε τα μυστικά οφέλη της κανέλας.

 

Είναι ένα αντιφλεγμονώδες ρόφημα

Ρόφημα με μέλι, κανέλα και κουρκουμά για τόνωση του εγκεφάλου

Σήμερα γνωρίζουμε ότι η χρόνια και ήπια φλεγμονή σχετίζεται με αρκετές διαφορετικές εκφυλιστικές ασθένειες. Ο εγκέφαλος και η λειτουργία του επίσης επηρεάζονται από αυτές τις διεργασίες.

 • Ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ και η άνοια συνδέονται με αυτό το πρόβλημα και προσβάλλουν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.
 • Η φλεγμονή μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αγγειακά προβλήματα εμποδίζοντας τη σωστή κυκλοφορία του αίματος, που προμηθεύει τον εγκέφαλο με οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά.
 • Αυτό το ρόφημα με μέλι, κανέλα και κουρκουμά έχει αντιφλεγμονώδεις, αντισηπτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
 • Είναι απίστευτα ωφέλιμο για τον εγκέφαλο.

 

Ανακαλύψτε ποιες είναι οι 8 καλύτερες ασκήσεις για την ενδυνάμωση του εγκεφάλου.

 

Μια θεραπευτική αντιμετώπιση για τις νευροεκφυλιστικές διεργασίες

Εγκεφαλική δραστηριότητα, Ρόφημα με μέλι, κανέλα και κουρκουμά για τόνωση του εγκεφάλου

 

Η επιστήμη έχει ήδη δείξει ότι η κανέλα αποτελεί ένα θαυμάσιο φυσικό διεγερτικό για τον εγκέφαλο.

 • Για παράδειγμα, γνωρίζουμε ότι, μόλις η κανέλα μεταβολιστεί από το σώμα σας, μπορεί να καταστρέψει το βενζοϊκό νάτριο, ένα είδος οξέος που επηρεάζει και εμποδίζει την επικοινωνία ανάμεσα στα κύτταρα στον εγκέφαλο.
 • Όταν η κανέλα συνδυάζεται με τον κουρκουμά, δρα επίσης ως φυσική αντιοξειδωτική ουσία που μπορεί να σας προστατέψει από τις βλαβερές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών.

Έτσι σας βοηθάει να αντιμετωπίσετε το πέρασμα του χρόνου υγιέστεροι, διατηρώντας περισσότερο καιρό τις διανοητικές λειτουργίες σας σε καλή κατάσταση.

Διεγείρει την παραγωγή ντοπαμίνης και σεροτονίνης

Η κανέλα, μαζί με τον κουρκουμά, μπορεί να βελτιώσει την εγκεφαλική λειτουργία διεγείροντας τους υποδοχείς δύο πολύ ισχυρών νευροδιαβιβαστών: της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης. Ένα σχετικό πείραμα απέδειξε πως ο κουρκουμάς είναι ικανός να αντιστρέψει την βλάβη στην νευρογενέση και να ενισχύσει τους υποδοχείς σεροτονίνης, όπως είδαμε παραπάνω.

 • Οι ουσίες αυτές πυροδοτούν συναισθήματα που σας κάνουν πιο θετικούς, δραστήριους, περίεργους και ενεργητικούς.
 • Είναι οι φυσικοί κινητοποιητές σας, ένα εγκεφαλικό «ναρκωτικό» χωρίς παρενέργειες που πυροδοτεί την επιθυμία να κάνετε πράγματα, να σχετιστείτε με τους άλλους και να επιδιώξετε νέους στόχους.

 

Ανακαλύψτε τα απίστευτα οφέλη του σκόρδου και του μελιού σε ένα άδειο στομάχι.

 

Το βιολογικό μέλι είναι εξαιρετικό για τον εγκέφαλο

Μία κουταλιά της σούπας μέλι -μία μόνο- κάθε μέρα βοηθάει στη διατήρηση της καλής λειτουργίας του εγκεφάλου σας παρά το πέρασμα του χρόνου. Οποιοδήποτε ρόφημα με μέλι έχει πολυάριθμες ωφέλειες για τον οργανισμό σας.

 • Όταν το μέλι είναι βιολογικό και αγνό, μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό του αίματος, να αναζωογονήσει τον εγκέφαλό σας και να λειτουργήσει ως εξαιρετικό τονωτικό.
 • Βελτιώνει την προμήθεια του εγκεφάλου σε αίμα και, επιπλέον, του εξασφαλίζει το είδος της υγιούς ενέργειας για την οποία το σώμα σας θα σας ευγνωμονεί.

Πώς θα φτιάξετε αυτό το ρόφημα με μέλι, κανέλα και κουρκουμά, για καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου;

Ρόφημα με μέλι, κανέλα και κουρκουμά για τόνωση του εγκεφάλουΥλικά

 • 1 φλιτζάνι νερό
 • 1 κουταλάκι του τσαγιού τριμμένη κανέλα (5 γραμμάρια)
 • 1/2 κουταλάκι του τσαγιού κουρκουμά (2,5 γραμμάρια)
 • 1 κουταλάκι του τσαγιού βιολογικό μέλι (7,5 γραμμάρια)

Οδηγίες

 • Ξεκινήστε ως συνήθως ζεσταίνοντας το νερό. Όταν βράσει, προσθέστε την τριμμένη κανέλα και τον κουρκουμά.
 • Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για δεκαπέντε λεπτά. Στη συνέχεια αφήστε το στην άκρη για άλλα δέκα λεπτά.
 • Στραγγίστε το υγρό.
 • Βάλτε το στο αγαπημένο σας φλιτζάνι και προσθέστε το μέλι.

Η γεύση είναι υπέροχη. Καλό είναι να πίνετε αυτό το έγχυμα τακτικά. Μπορείτε να το απολαύσετε με το πρωινό σας γεύμα ή αμέσως μετά το κύριο γεύμα της μέρας.

Θα δείτε ότι, μέρα με τη μέρα, θα αισθάνεστε καλύτερα και θα έχετε έναν εγκέφαλο περισσότερο «ξύπνιο» και «δεκτικό».

 

 • Modi, K.K., Rangasamy, S.B., Dasarathi, S. et al. J Neuroimmune Pharmacol (2016) 11: 693. https://doi.org/10.1007/s11481-016-9693-6
 • Cole, G. M., Teter, B., & Frautschy, S. A. (2007). Neuroprotective effects of curcumin. Advances in Experimental Medicine and Biology. https://doi.org/10.1007/978-0-387-46401-5_8
 • Sun, A. Y., Wang, Q., Simonyi, A., & Sun, G. Y. (2008). Botanical phenolics and brain health. NeuroMolecular Medicine. https://doi.org/10.1007/s12017-008-8052-z
 • Labropoulos, A., & Anestis, S. (2012). Honey. In Sweeteners: Nutritional Aspects, Applications, and Production Technology. https://doi.org/10.1201/b12065