Θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας με σκέτο νερό

Με την εναλλαγή από το ζεστό στο κρύο νερό, τα αιμοφόρα αγγεία μας διαστέλλονται και στη συνέχεια συστέλλονται. Με αυτό τον τρόπο χαλαρώνουν οι μυς και περιορίζονται οι φλεγμονές.
Θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας με σκέτο νερό

Τελευταία ενημέρωση: 12 Δεκεμβρίου, 2019

Στο σημερινό άρθρο, θα σας δώσουμε ακόμη ένα βασικό στοιχείο για να ενισχύσετε τα αποτελέσματα της θεραπείας κατά της κυτταρίτιδας: λίγο νερό και λίγα λεπτά από το χρόνο σας. Στις μέρες μας κυκλοφορούν αναρίθμητες θεραπείες κατά της κυτταρίτιδας αλλά για να τις κάνετε πραγματικά αποτελεσματικές θα πρέπει να τις συνδυάζετε με μια ισορροπημένη διατροφή και ένα καθημερινό πρόγραμμα ασκήσεων.

Εναλλαγές θερμοκρασίας

Εφόσον τελειώσετε το μπάνιο σας, την ώρα που ξεπλένεστε μπορείτε να εναλλάσσετε το νερό από ζεστό σε κρύο. Με αυτό τον τρόπο θα επωφεληθείτε από τις καταπληκτικές ιδιότητες της εναλλαγής της θερμοκρασίας. Αυτή η θεραπεία είναι γνωστή ως σκωτσέζικο ντους και χρησιμοποιείτε σε σπα και σε άλλα κέντρα υδροθεραπείας.

Το ζεστό νερό βοηθά στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και προωθεί τη χαλάρωση των μυών και των αρθρώσεων.

Αντίθετα, το κρύο νερό προκαλεί τη συστολή των αιμοφόρων αγγείων όπως αναφέρει και στη μελέτη του ο ερευνητής Shepherd JT, μειώνει τις φλεγμονές και προλαμβάνει τη χαλάρωση των ιστών.

Χάρη στην εναλλαγή της θερμοκρασίας, πολλαπλασιάζετε τα οφέλη και αποκτάτε τα παρακάτω αποτελέσματα:

 • Βελτιωμένη κυκλοφορία του αίματος
 • Σύσφιξη του δέρματος
 • Βελτιωμένη εμφάνιση του δέρματος
 • Πιο γρήγορο μεταβολισμό

Εκτός από αυτό ενώ προλαμβάνετε και καταπολεμάτε την εμφάνιση της κυτταρίτιδας, αποκτάτε και άλλα υγιεινά οφέλη. Πρώτα από όλα, ενδυναμώνετε σταδιακά το ανοσοποιητικό σας σύστημα γεγονός που σας βοηθά να προσαρμόζεστε στις ακραίες κλιματικές αλλαγές ενώ παράλληλα επιτυγχάνετε μια αίσθηση χαλάρωσης που είναι ιδιαίτερα ευεργετική για το νευρικό σας σύστημα.

Θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας - Γυναίκα σε πισίνα

Πώς το κάνετε αυτό;

Τις πρώτες φορές θα ταραχτείτε με την απότομη χρήση του κρύου νερού και γι’ αυτό το λόγο καλό είναι να κάνετε την αρχή με λίγο πιο ζεστό νερό και για λιγότερα λεπτά. Τελικά το σώμα σας θα προσαρμοστεί και δεν θα αισθάνεται το νερό τόσο κρύο· στην πραγματικότητα θα το βρίσκετε ευχάριστο!

Μπορείτε να το εφαρμόζετε μόνο σε σημεία που έχετε κυτταρίτιδα ή μπορείτε να επιλέξετε να το εφαρμόζετε σε ολόκληρο το σώμα σας.

Θα σας βοηθήσει αρκετά, αν το δωμάτιο που έχετε επιλέξει για να κάνετε αυτή τη θεραπεία δεν είναι πολύ ψυχρό αλλά έχει μια ευχάριστη θερμοκρασία δωματίου.

Η διαδικασία είναι η ακόλουθη:

 • 1 λεπτό ζεστό νερό και μετά 1 λεπτό κρύο νερό
 • 2 λεπτά ζεστό νερό και μετά 2 λεπτά κρύο νερό
 • 1 λεπτό ζεστό νερό και μετά 1 λεπτό κρύο νερό
 • 2 λεπτά ζεστό νερό και μετά 2 λεπτά κρύο νερό
 • 3 λεπτά ζεστό νερό και μετά 3 λεπτά κρύο νερό

Είναι πολύ βασικό να τελειώνετε πάντα με κρύο νερό και να ρίχνετε το νερό στο σώμα σας από πάνω προς τα κάτω και από έξω προς τα μέσα.

Θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας - Γυναίκα γυμνάζεται

Λοσιόν κατά της κυτταρίτιδας

Μετά τη θεραπεία σκουπιστείτε με μια ελαφρώς σκληρή πετσέτα καθώς η τριβή θα βοηθήσει τη θερμοκρασία του σώματός σας να επιστρέψει στα φυσιολογικά της επίπεδα και θα ανοίξει τους πόρους του δέρματος.

Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να εφαρμόσετε τη λοσιόν κατά της κυτταρίτιδας επειδή τα οφέλη της θα απορροφηθούν πολύ πιο γρήγορα και η δράση της θα ενισχυθεί.

Αν δεν έχετε κάποια ειδική κρέμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο φυτικό έλαιο που προτιμάτε (αμυγδαλέλαιο, λάδι καρύδας, ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο) προσθέτοντας λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο σημύδας.

Αυτή είναι επίσης η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε ένα πεντάλεπτο μασάζ με κυκλικές κινήσεις, δίνοντας περισσότερη έμφαση στις περιοχές που εμφανίζουν κυτταρίτιδα. Μπορεί να κάνετε επίσης μασάζ χρησιμοποιώντας λάδι από κουκούτσι αβοκάντο.

Αφήστε το δέρμα σας να απορροφήσει το ενυδατικό στοιχείο που έχετε εφαρμόσει και ντυθείτε κανονικά.

Μερικές τελευταίες σκέψεις κατά της κυτταρίτιδας

Για πιο γρήγορα αποτελέσματα σας προτείνουμε να κάνετε αυτή την απλή θεραπεία μια φορά την ημέρα για δυο εβδομάδες. Στην συνέχεια, μπορείτε να την αραιώσετε για λίγο διάστημα· κάθε δυο ή τρεις ημέρες.

Αυτή η θεραπεία δεν θα σας βοηθήσει απλά να μειώσετε την εμφάνιση της κυτταρίτιδας αλλά θα βελτιώσει άμεσα και την εμφάνιση ολόκληρου του σώματός σας.

Τα αποτελέσματά σας εξαρτώνται από την τακτική καρδιαγγειακή άσκηση, τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα, και από το αν ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή που δεν περιλαμβάνει βλαβερές τροφές όπως άσπρη ζάχαρη, αλάτι, υδρογονωμένα λιπαρά και λάδια, ραφιναρισμένα άλευρα και αλκοόλ.

Μερικοί άνθρωποι έχουν γενετική προδιάθεση για ανάπτυξη κυτταρίτιδας αλλά γενικά οφείλεται σε κακές συνήθειες παρά σε κάποιο δυσβάσταχτο δώρο που κληρονομήσατε από τη μητέρα σας ή τη γιαγιά σας.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Myrer, J. W., Draper, D. O., & Durrant, E. (1994). Contrast therapy and intramuscular temperature in the human leg. Journal of Athletic Training.

 • Rawlings, A. V. (2006). Cellulite and its treatment. International Journal of Cosmetic Science. https://doi.org/10.1111/j.1467-2494.2006.00318.x


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.