Ενδερμολογία: Τι περιλαμβάνει αυτή η θεραπεία ομορφιάς;

Η εξάλειψη του λίπους και η διαμόρφωση της σιλουέτας είναι οι κύριοι στόχοι της ενδοδερμολογίας. Πρόκειται για μια μη επεμβατική αισθητική θεραπεία που υπόσχεται φανταστικά αποτελέσματα.
Ενδερμολογία: Τι περιλαμβάνει αυτή η θεραπεία ομορφιάς;
Leidy Mora Molina

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: νοσοκόμα Leidy Mora Molina.

Έχει γραφτεί από Luz Marina Carpio Hernández

Τελευταία ενημέρωση: 18 Νοεμβρίου, 2022

Η δίαιτα και η άσκηση είναι καλοί τρόποι για την εξάλειψη του σωματικού λίπους, αλλά όταν τα πράγματα περιπλέκονται, καλό είναι να αναζητήσετε άλλους τρόπους. Μπορεί να πιστεύετε ότι η χειρουργική επέμβαση είναι η καλύτερη επιλογή, αλλά δεν είναι εφικτή για όλους. Η ενδερμολογία ανοίγει νέες επιλογές.

Αυτή η αισθητική θεραπεία καταπολεμά την κυτταρίτιδα, ειδικά αν η ποσότητα του λίπους υπερβαίνει αυτό που θα χρειαζόταν μια κρέμα ή μήνες στο γυμναστήριο για να επιλυθεί. Δεν είναι τόσο δραστική όσο η λιποαναρρόφηση και δεν απαιτεί επώδυνες ενέσεις.

Παρόλο που γίνεται με μια συσκευή, θεωρείται μια φυσική μέθοδος που μπορεί να διαμορφώσει τη σιλουέτα ενός ατόμου. Προκειμένου τα αποτελέσματα να διαρκέσουν, είναι σημαντικό να προσαρμόσετε ορισμένες συνήθειες του τρόπου ζωής. Ας δούμε περί τίνος πρόκειται.

Τι περιλαμβάνει η ενδερμολογία;

Η ενδερμολογία είναι ένα μασάζ σώματος που πραγματοποιείται με μια συσκευή, η ένταση της οποίας διαβαθμίζεται ανάλογα με την ανοχή του ασθενούς. Δεν προκαλεί πόνο, αλλά μάλλον χαλάρωση, ενώ ο θεραπευτής δουλεύει τις περιοχές με εντοπισμένο λίπος.

Αρχικά, ο Louis Paul Guitay ανέπτυξε την τεχνική για να ανακουφίσει τα αυχενικά προβλήματα. Με την πάροδο του χρόνου, η ενδερμολογία πέρασε στον τομέα της ομορφιάς και χρησιμοποιήθηκε κατά της χαλάρωσης, του φλοιού πορτοκαλιού και του ανθεκτικού λίπους.

Συχνά αποκαλείται “μηχανικό μασάζ” ή “λιπομασάζ”, επειδή επιδιώκει τον ίδιο σκοπό με τη λιποαναρρόφηση. Η διαδικασία συνίσταται στην ενεργοποίηση της λεμφικής αποχέτευσης και στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, στην απαλλαγή από το συσσωρευμένο λίπος και στη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος.

Η τεχνολογία που είναι υπεύθυνη για τα μηχανικά μασάζ αποτελείται από μια συσκευή με κεφαλή και ένα ζευγάρι κυλίνδρων για την τριβή του δέρματος. Η συσκευή είναι προγραμματισμένη να κινείται σαν ακίδα, σε κυματιστή κατεύθυνση ή να προσομοιάζει με 8. Ενώ το κάνουν αυτό, οι μύτες καταστρέφουν τα λιποκύτταρα.

Η συνήθης θεραπεία γίνεται στο σώμα. Μπορεί να γίνει και στο πρόσωπο για να φωτίσει το δέρμα.

Ενδερμολογία: Τι περιλαμβάνει αυτή η θεραπεία ομορφιάς;
Η κυτταρίτιδα είναι η κατάσταση που θα ευνοηθεί περισσότερο από την εφαρμογή της ενδοδερμολογίας.

Πλεονεκτήματα από την ενδοδερμολογία

Ενώ διαμορφώνει το περίγραμμα του σώματος, το λιπομασάζ προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα που θα αναλύσουμε παρακάτω:

  • Δεν απαιτεί ξεκούραση
  • Δεν απαιτεί αναισθησία.
  • Απολεπίζει και αναζωογονεί το δέρμα.
  • Αποκαθιστά τον συνδετικό ιστό
  • Βοηθά στην εξαφάνιση των ραγάδων
  • Ελαχιστοποιεί την κατακράτηση υγρών.
  • Διεγείρει τη φυσική παραγωγή ελαστίνης, κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος.

Μάθετε πώς να αντιμετωπίσετε την κατακράτηση υγρών με γευστικά smoothies.

Προετοιμασία και ανάπτυξη

Οι ειδικοί λένε ότι η καλύτερη θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας είναι η προληπτική. Ωστόσο, τοποθετούν την ενδοδερμολογία μεταξύ των κυριότερων ιατρικών-αισθητικών μεθόδων αντιμετώπισης της πάθησης.

Η ποσότητα των μηχανικών μαλάξεων εξαρτάται από τον κάθε ασθενή. Οι αισθητικοί προβλέπουν συνεδρίες διάρκειας 45 λεπτών. Συνιστάται να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό πριν από το ραντεβού. Μετά το ραντεβού, οι ασκήσεις δύναμης θα προάγουν τον μυϊκό τόνο.

Γενικά, η καθημερινή σωματική δραστηριότητα βοηθά στην παράταση των αποτελεσμάτων μετά την ενδοδερμολογία, η οποία πραγματοποιείται ως εξής:

  1. Ξεδιπλώστε το πλέγμα, ακριβώς πάνω από το σημείο που πρόκειται να κάνετε μασάζ, ώστε να κινείται καλύτερα η κεφαλή.
  2. Αναρροφήστε το δέρμα, διαμορφώνοντας τους κυλίνδρους για να διεγείρετε το λεμφικό σύστημα και να φτάσετε σε περιοχές όπως η πλάτη και η κοιλιά. Με αυτόν τον τρόπο, προωθείται η κυκλοφορία σε όλο το σώμα.
  3. Πρεσοθεραπεία. Συμπλήρωμα άλλων 7 λεπτών χειροκίνητου μασάζ.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι της ενδοδερμολογίας;

Τα λιπομασάζ καλύπτουν συνήθως τους γοφούς, τους μηρούς, την κοιλιά και κάθε σημείο του σώματος που παρουσιάζει κυτταρίτιδα. Υποψήφιοι για αυτή τη θεραπεία ομορφιάς είναι όσοι κατακρατούν υγρά.

Στην περίπτωση των παχύσαρκων ατόμων, η διαδικασία δεν συνιστάται, επειδή έχει σχεδιαστεί για να μειώσει τους λιπώδεις ιστούς σε κομβικά σημεία. Οι ειδικοί προτείνουν επίσης να αποφεύγεται το μηχανικό μασάζ κατά τη διάρκεια της περιόδου, για να μειωθεί η δυσφορία και η αυξημένη αιμορραγία.

Υπάρχει σύγκρουση απόψεων σχετικά με τις αντενδείξεις. Κάποιοι προτιμούν να αποφεύγουν αυτή τη θεραπεία αν πάσχουν από κιρσούς, άλλοι όμως την υποστηρίζουν, λέγοντας ότι βοηθά στη φλεβική επιστροφή. Όποια και αν είναι η περίπτωση, καλό είναι να συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Άλλοι περιορισμοί της τεχνικής περιλαμβάνουν στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Ενδερμολογία: Τι περιλαμβάνει αυτή η θεραπεία ομορφιάς;
Όσον αφορά τους κιρσούς, δεν υπάρχει ομόφωνη άποψη. Κάθε περίπτωση πρέπει να αξιολογείται.

Πώς παρατείνεται η επίδραση των λιπομασάζ;

Το Instituto Superior de Estudios de España αναφέρει ότι τα μασάζ κατά της κυτταρίτιδας είναι ασφαλή και αποτελεσματικά, εφόσον ο θεραπευτής εφαρμόζει σωστά την τεχνική και η/ο ασθενής παρακολουθεί όλες τις συνεδρίες. Για αποτελέσματα που διαρκούν, μισή ώρα καθημερινής σωματικής άσκησης αποτρέπει την επανεμφάνιση του λίπους. Επιπλέον, καλό είναι η διαδικασία να συνοδεύεται από την καθοδήγηση ενός διατροφολόγου, ο οποίος θα σχεδιάσει μια δίαιτα ανάλογα με τις ανάγκες του ατόμου. Κατά της κυτταρίτιδας, η Mayo Clinic ενθαρρύνει τους ασθενείς να καταναλώνουν λιγότερο αλκοόλ, κορεσμένα λίπη και υδατάνθρακες. Παράλληλα, ενθαρρύνει την κατανάλωση μιας διατροφής πλούσιας σε λαχανικά, νερό και τρόφιμα ολικής αλέσεως.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.