Επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας όταν θέλετε να χάσετε βάρος

Αντικαθιστώντας τη σόδα και άλλα ανθρακούχα ποτά με το κρύο νερό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επιταχύνετε το μεταβολισμό σας. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα σας αφού το πιείτε θα χρησιμοποιήσει περισσότερη ενέργεια για να ανακτήσει τη θερμοκρασία του.
Επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας όταν θέλετε να χάσετε βάρος
Carlos Fabián Avila

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Carlos Fabián Avila.

Έχει γραφτεί από Okairy Zuñiga

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Πώς να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας. Υπάρχει πολλή συζήτηση όταν πρόκειται για τις καλύτερες επιλογές για την απώλεια βάρους. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το καλύτερο είναι να αποφεύγουν κάποιες τροφές ή να ακολουθούν αυστηρές δίαιτες. Άλλοι ακολουθούν ένα καθεστώς διατροφής που συστήνεται από τον διατροφολόγο. Σε αυτό το άρθρο μπορείτε να βρείτε μια διασκεδαστική και εύκολη επιλογή για να εξετάσετε τις εναλλακτικές λύσεις που θα επιταχύνουν το μεταβολισμό σας.

Αυτή είναι μια καλή επιλογή, διότι μαθαίνει εκ νέου στο σώμα σας να αυτορρυθμίζεται χωρίς κινδύνους και χωρίς να πεθαίνετε από την πείνα. Ακούγεται ενδιαφέρον; Είναι κάτι που θα θέλατε να δοκιμάσετε; Αν ναι, δείτε αυτές τις επιλογές για να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας και προσπαθήστε να γίνετε πιο υγιείς σήμερα με την μικρότερη δυνατή προσπάθεια.


Τι είναι ο μεταβολισμός σας;

Πριν συζητήσουμε για το πώς να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας, είναι σημαντικό να καταλάβετε πρώτα τι είναι αυτός. Ο μεταβολισμός σας είναι ο συνδυασμός των χημικών αντιδράσεων που εμφανίζονται στο σώμα σας όταν είστε ενεργοί.

Η ταχύτητα αυτών των αντιδράσεων θα καθορίσει το πόσες θερμίδες καίτε. Όταν έχετε γρήγορο μεταβολισμό καίει περισσότερη ενέργεια. Ως εκ τούτου, υπάρχουν λιγότερα κατάλοιπα λίπους και θα χάσετε βάρος πιο γρήγορα.


Τρώτε αρκετή πρωτεΐνη για να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας


επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας

Ο απλούστερος τρόπος για να επιταχύνετε το μεταβολισμό σας είναι να παρέχετε στο σώμα σας θρεπτική τροφή που τον κάνει να λειτουργεί για να διασπάσει το φαγητό. Οι καλύτερες επιλογές είναι τα τρόφιμα που έχουν θερμική επίδραση, όπως είναι οι πρωτεΐνες.

Οι πρωτεΐνες περιέχουν ελάχιστα λίπη και απαιτούν δουλειά για να τις επεξεργαστεί το σώμα. Το αποτέλεσμα είναι να αισθάνεστε πιο γεμάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και κάνετε το σώμα σας εργάζεται πιο σκληρά.

Ο τρόπος με τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι η κατανάλωση πρωτεϊνών καλής ποιότητας. Εάν είναι δυνατόν, τρώτε άπαχα κρέατα και οργανικούς σπόρους χωρίς συντηρητικά. Έχει αποδειχθεί ότι είναι πιθανό να καταναλώσετε λιγότερες θερμίδες, καταναλώνοντας κατά 30% περισσότερες πρωτεΐνες.


Πίνετε αρκετό κρύο νερό για να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας

Τι είναι αυτό που συνήθως σβήνει τη δίψα σας; Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν αναψυκτικά και άλλα ροφήματα που περιέχουν χημικά. Εάν είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι σαμποτάρετε την απώλεια βάρους και επιβραδύνετε το μεταβολισμό σας.

νερό επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας

Όλα τα ροφήματα που περιέχουν χημικές ουσίες ή σάκχαρα παρέχουν θερμίδες που επηρεάζουν το σώμα. Για να επιταχύνετε το μεταβολισμό σας, θα πρέπει να αντικαταστήσετε οποιοδήποτε από τα συνήθη ποτά σας με ένα ποτήρι κρύο νερό.

Αυτό θα επιταχύνει αμέσως το μεταβολισμό σας, επειδή το σώμα σας θα απαιτήσει περισσότερη ενέργεια για να σταθεροποιήσει τη θερμοκρασία του. Ωστόσο, το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο. Μόλις το σώμα σας ανακτήσει τη θερμοκρασία του, ο μεταβολισμός σας επιστρέφει στην κανονική του κατάσταση.

Το κόλπο έγκειται στην κατανάλωση κρύου νερού όλη την ώρα. Μην ανησυχείτε για τη θερμοκρασία. Το σώμα σας θα προσαρμοστεί γρήγορα σε αυτή και δεν πρόκειται να αρπάξετε κάποιο κρύωμα ή οποιαδήποτε άλλη ασθένεια.


Κάντε άσκηση υψηλής έντασης


γυναίκα, άσκηση για να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας

Γνωρίζετε ήδη ότι πρέπει να κάνετε καθημερινή άσκηση για να παραμείνετε υγιείς. Ωστόσο, δεν είναι όλες οι ασκήσεις κατάλληλες για να επιταχύνουν το μεταβολισμό σας. Οι καλύτεροι τύποι άσκησης που πρέπει να κάνετε είναι αυτοί που εμπεριέχουν διαστήματα υψηλής έντασης.

Αυτές οι ασκήσεις επιταχύνουν τη δυνατότητα να καίτε τα λίπη και ο μεταβολισμός σας παραμένει ενεργός ακόμα και όταν τελειώσετε. Φυσικά, αυτό μπορεί να είναι δύσκολο για μερικούς ανθρώπους που μπορεί να μην βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση.

Γιατί λοιπόν δεν προκαλείτε τον εαυτό σας και για να τον δοκιμάσετε; Αν δεν θέλετε να το κάνετε κάθε μέρα, τουλάχιστον δοκιμάστε το μερικές φορές την εβδομάδα. Τον υπόλοιπο χρόνο μπορείτε να κάνετε ελαφρύτερες μορφές άσκησης. Ακόμα καλύτερα, θα μπορούσατε να κάνετε 5 λεπτά άσκησης υψηλής έντασης σε μια καθημερινή ρουτίνα 30 λεπτών. Σύντομα θα δείτε ότι η αντοχή σας σταδιακά αυξάνεται .


Αποφύγετε να μένετε καθισμένοι όλη την ώρα

Πόσες ώρες ξοδεύετε καθιστοί; Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν πολλές ώρες καθισμένοι. Αν και μπορεί να είναι κάτι πολύ άνετο, η υγεία σας απαιτεί συνεχή δραστηριότητα.

Εάν η εργασία σας είναι πολύ απαιτητική, τουλάχιστον προσπαθήστε να την κάνετε ενώ στέκεστε όρθιοι για λίγες ώρες. Αρχικά μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά είναι μια καλή ιδέα για να επιταχύνετε το μεταβολισμό σας. Μια άλλη επιλογή είναι να στέκεστε κάθε μισή ώρα και να κάνετε κάποιες εκτάσεις για 2 έως 5 λεπτά.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Ting R., Dugré N., Allan GM., Lindblad AJ., Ketogenic diet for weight loss. Can Fam Physician, 2018.
  • Au Yeung F., Jovanovski E., Jenkins AL., Zurbau A., et al., The effects of gelled konjac glucomannan fibre on appetite and energy intake in healthy individuals: a randomised cross over trial. Br J Nutr, 2018. 119: 109-116.
  • Wewege M., Den Berg R., Ward RE., Keech A., The effects of high intensity interval training vs moderate intensity continuous training on body compositioin in overweight and obese adutls: a systematic review and meta analysis. Obes Rev, 2017. 18 (6): 635-646.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.