6 ασκήσεις που επιταχύνουν τον μεταβολισμό σας. Μάθετε περισσότερα!

Αν θέλετε να επιταχύνετε το μεταβολισμό σας, είναι πολύ σημαντικό να υιοθετήσετε μια καθημερινή ρουτίνα άσκησης. Μπορείτε να το κάνετε στο σπίτι, χωρίς να χρειάζεται να πάτε στο γυμναστήριο.
6 ασκήσεις που επιταχύνουν τον μεταβολισμό σας. Μάθετε περισσότερα!
Andrés Felipe Cardona

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: το γυμναστή Andrés Felipe Cardona.

Έχει γραφτεί από Equipo Editorial

Τελευταία ενημέρωση: 17 Δεκεμβρίου, 2022

Ασκήσεις που θα επιταχύνουν τον μεταβολισμό σας!

Είστε αποφασισμένοι να χάσετε όλα αυτά τα επιπλέον κιλά που σας ενοχλούν όταν κοιτάζετε στον καθρέφτη. Δεν θέλετε να φαίνεστε σαν σώμα του περιοδικού; Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ασκήσεις στον κατάλογο, αλλά σίγουρα υπάρχει τουλάχιστον μια που να σας ταιριάζει απόλυτα.

Επομένως, βρήκαμε τις καλύτερες ασκήσεις που επιταχύνουν τον μεταβολισμό, ώστε να μπορείτε να έχετε το σώμα των ονείρων σας.


Ασκήσεις που επιταχύνουν τον μεταβολισμό

Θυμηθείτε ότι πριν εκτελέσετε οποιοδήποτε είδος άσκησης, ανεξάρτητα από το πόσο απλή μπορεί να είναι, πρέπει πρώτα να κάνετε προθέρμανση, ώστε οι μύες σας να είναι σε καλή κατάσταση και να αποφύγετε τυχόν τραυματισμούς. 


1. Ανύψωση ποδιών

πόδια στον αερα για να Επιταχύνουν τον μεταβολισμό

Η άσκηση είναι εξαιρετικά εύκολη. Είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε και ακόμη και στο σπίτι. Επομένως, δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μην κάνετε κάτι τέτοιο. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να σταθείτε με την πλάτη σας εντελώς ευθεία.

 • Ανασηκώστε τις φτέρνες σας προς τους γλουτούς σας χωρίς να κάμψετε την πλάτη σας, σαν να τρέχετε σε μια κατεύθυνση.
 • Ο στόχος αυτής της άσκησης είναι η σταδιακή αύξηση της έντασης.

2. Εκτελώντας γύρους με ταχύτητα

Αυτή η άσκηση είναι λίγο πιο προηγμένη από την προηγούμενη, αφού θα χρειαστείτε κάποιους μικρούς κώνους ή άλλα αντικείμενα γύρω σας.

 • Πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 5 αντικείμενα και πρέπει να τα τοποθετήσετε σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους ώστε να μπορείτε να περνάτε ανάμεσα από αυτά σε ζιγκ-ζαγκ σε υψηλή ταχύτητα.
 • Για να γίνει ακόμα πιο δύσκολη και πολύ πιο αποτελεσματική αυτή η άσκηση, μπορείτε να τα περάσετε, να τα αγγίξετε και στη συνέχεια να τρέξετε προς τα πίσω.

3. Push ups, μια από τις ασκήσεις που επιταχύνουν τον μεταβολισμό

Είναι μια πολύ απλή άσκηση, η οποία απαιτεί μια επίπεδη επιφάνεια. Αυτή είναι επίσης μια άσκηση δύναμης που επιταχύνει το μεταβολισμό.

 • Πρέπει να ξαπλώνετε με το πρόσωπο προς τα κάτω στο πάτωμα και να σηκώνετε το σώμα σας πιέζοντας προς τα επάνω.
 • Πρέπει να έχετε τα χέρια σας και τα άκρα των ποδιών σας τοποθετημένα στο πάτωμα και τα χέρια σας  εκτεταμένα όταν πιέζετε προς τα επάνω.

Το ιδανικό είναι να κάνετε μια σειρά επαναλήψεων που μπορείτε σταδιακά να αυξήσετε μαζί με τη δύναμή σας.


4. Άρσεις γονάτων από καθιστή θέση


γυναικα καθιστη που γυμναζεται για να Επιταχύνουν τον μεταβολισμό

Για να κάνετε αυτή την άσκηση, τοποθετήστε στην πλάτη σας σε ένα μικρό στρώμα πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια.

 • Μόλις βρεθείτε στη θέση αυτή, σφίξτε καλά τα χέρια σας πίσω από το λαιμό σας.
 • Τώρα πρέπει να λυγίσετε τα γόνατά σας ώσπου να φτάσουν στο στήθος σας.
 • Επαναλάβετε αυτή την άσκηση για τουλάχιστον ένα λεπτό για να κάνετε την καλύτερη προπόνηση.
 • Στη συνέχεια χαμηλώστε τα πόδια σας, πιάστε την κοιλιά σας ενώ στηρίζεστε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξεκινήστε ξανά.

5. Άλματα με σχοινάκι

Αυτή είναι μια εξαιρετικά εύκολη άσκηση που κάνατε από την παιδική ηλικία, χωρίς καν να γνωρίζετε πόσο εξαιρετική είναι για το σώμα σας. Απλά θα χρειαστείτε ένα σχοινάκι και κίνητρο.

 • Στην αρχή, θα πρέπει να αρχίσετε να πηδάτε μαζί με τα πόδια σας, προσπαθώντας να πάρετε τα γόνατά σας να αγγίξουν το στήθος σας.
 • Μπορείτε να αυξήσετε τη δυσκολία κάνοντας άλμα πότε με το ένα και πότε με το άλλο πόδι αφήνοντας μεταξύ τους ένα διάστημα 30 δευτερολέπτων.

Μπορείτε να κάνετε αυτή την άσκηση οπουδήποτε, ακόμη και στο σπίτι σας και ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας.


6. Χορός

γυναικα που χορευει για να Επιταχύνουν τον μεταβολισμό

Μια άλλη άσκηση που μπορείτε να συμπεριλάβετε κατά τη διάρκεια της ημέρας σας είναι ο χορός. Φυσικά, πρέπει να κάνετε έντονες κινήσεις, έτσι ώστε οι μύες σας να έχουν μια πλήρη προπόνηση.

 • Το σημαντικό είναι ότι εξακολουθείτε να κινείστε ενώ οι μύες σας γυμνάζονται καθώς συνεχίζετε.

Μάθετε περισσότερα για το περπάτημα κάθε μέρα.

Θυμηθείτε ότι ενώ κάνετε ασκήσεις, είναι απαραίτητο να έχετε επιμονή και να τις επαναλαμβάνετε κάθε μέρα με την καλύτερη δυνατή προσπάθεια. Επίσης, μην ξεχνάτε να πίνετε αρκετό νερό, είναι πάντα σημαντικό να παραμένετε ενυδατωμένοι.

Με αυτές τις ασκήσεις που επιταχύνουν το μεταβολισμό, το κάψιμο λίπους θα είναι πολύ πιο γρήγορο και πιο αποτελεσματικό από ό, τι νομίζατε. Επιπλέον, μπορείτε να προσαρμόσετε μια ρουτίνα άσκησης γύρω από το πρόγραμμά σας στην άνεση του σπιτιού σας. Δεν χρειάζεται να ξοδεύετε ώρες στο γυμναστήριο.

Έτσι, σταματήστε να έχετε έναν καθιστό τρόπο ζωής και κακές συνήθειες. Ξεκινήστε την διαδικασία για να διατηρείτε το σώμα σας υγιές και φυσικό. Κάντε αυτές τις ασκήσεις και θα έχετε το σώμα των ονείρων σας σε χρόνο μηδέν.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Illescas, A., & Ellit, H. (2018). Ejercicios con especifidad metabólica para la fuerza de las extremidades inferiores en los estudiantes de 15 a 17 años. Universidad de Guayaquil. Facultad de Educación Física Deportes y Recreación.
 • Querales, Marvin, Baloa, Nerva, Varela, Indira, & Ruiz, Nelina. (2012). Insuficiencia de sueño o descanso se asocia a elevado riesgo cardiometabólico en mujeres carabobeñas de estrato socioeconómico bajo. Revista Venezolana de Endocrinología y Metabolismo10(3), 142-151. Recuperado en 24 de noviembre de 2022, de http://ve.scielo.org/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1690-31102012000300004&lng=es&tlng=es.
 • Ramírez, Manuel Ángel, Rosety, Jesús María, Marcos-Becerro, Juan, Rosety, Ignacio, Ordóñez, Francisco, Rosety-Rodríguez, Manuel, Rodríguez-Pareja, María, & Rosety, Miguel Ángel. (2012). El ejercicio y el síndrome metabólico. Revista Médica del Uruguay, 28(4), 309-316. Recuperado en 22 de febrero de 2021, de http://www.scielo.edu.uy/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1688-03902012000400007&lng=es&tlng=es.
 • Stokes, T., Hector, A. J., Morton, R. W., McGlory, C., & Phillips, S. M. (2018). Recent Perspectives Regarding the Role of Dietary Protein for the Promotion of Muscle Hypertrophy with Resistance Exercise Training. Nutrients, 10(2), 180. https://doi.org/10.3390/nu10020180
 • Stephanie Freeman, Amy Karpowicz, John Gray, And Stuart Mcgill. (2016). Quantifying Muscle Patterns and Spine Load during Various Forms of the Push-Up. Medicine & Science in Sports & Exercise. https://pdfs.semanticscholar.org/f358/bf7cca44de0a1e6072929f2962023027f3ef.pdf
 • Strasser, B., & Schobersberger, W. (2011). Evidence for resistance training as a treatment therapy in obesity. Journal of obesity, 2011, 482564. https://doi.org/10.1155/2011/482564

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.