Οκτώ τρόποι για να ερωτευτείτε ξανά τον σύντροφό σας

Μπορείτε να ερωτευτείτε ξανά τον σύντροφό σας. Αυτό συνεπάγεται αλλαγή της στάσης σας και της σημασίας της σχέσης σας, ειδικά όταν περνάτε από μια κρίση. Ακολουθούν ορισμένες οδηγίες που θα σας βοηθήσουν.
Οκτώ τρόποι για να ερωτευτείτε ξανά τον σύντροφό σας

Τελευταία ενημέρωση: 28 Ιουνίου, 2021

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μια σχέση μπορεί να αποτύχει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να βρείτε τρόπους για να ερωτευτείτε ξανά για να αποφύγετε τη διάλυση εάν νοιάζεστε πραγματικά ο ένας τον άλλον.

Η επανεύρεση του εαυτού μας σημαίνει αλλαγή της τρέχουσας στάσης και παροχή νέας σημασίας στη σχέση. Αυτό απαιτεί αφοσίωση, κατανόηση και αγάπη. Επίσης, πρέπει να υπάρχει ειλικρίνεια, καθώς θα σας επιτρέψει να επανεξετάσετε αυτές τις πεποιθήσεις που προκαλούν προβλήματα.

Δεν είναι απλό καθήκον να ερωτευτείτε ξανά. Στην πραγματικότητα, απαιτεί και οι δύο από εσάς να εξετάσετε αντικειμενικά το πρόβλημα και να το λύσετε ομαδικά. Αυτό είναι μερικές φορές δύσκολο, επειδή η συναισθηματική επιβάρυνση γύρω από τη σύγκρουση μπορεί να αναζωπυρώσει δυσαρέσκεια.

Δεν είναι όμως αδύνατο, και θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να το κάνετε.

Συμβουλές για να ερωτευτείτε ξανά

Πρέπει πρώτα να σκεφτείτε εάν θέλετε να συνεχίσετε με μια σχέση όταν δεν ελκύεστε πλέον από αυτό το άτομο, είτε σωματικά είτε διανοητικά. Υπάρχει καλή επικοινωνία, διασκέδαση, συνενοχή και πάθος;

Εάν η απάντηση είναι “όχι”, πρέπει να ξανασκεφτείτε τη σχέση σας. Ακολουθούν ορισμένες οδηγίες για να το κάνετε.

 1. Προσδιορίστε το πρόβλημα

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να αναγνωρίσετε και οι δύο ότι η σχέση δεν ευδοκιμεί και να μιλήσετε για αυτήν. Είναι σημαντικό να προσδιορίσετε ποιο είναι το πρόβλημα για να το λύσετε.

Αυτό απαιτεί και οι δύο να εκφράσετε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας για τη σχέση και, στη συνέχεια, να αναζητήσετε εναλλακτικές λύσεις που θα σας επιτρέψουν να ερωτευτείτε ξανά.

Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα τείνουν να είναι η έλλειψη επικοινωνίας, η μηδενική εγγύτητα και η οικειότητα, λίγα κοινά γούστα και η γενική σεξουαλική πτώση. Ο εντοπισμός της προέλευσης των συγκρούσεων θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τι πραγματικά χρειάζεστε.

ζευγάρι σε καυγά
Είναι αδύνατο να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε μια σύγκρουση χωρίς διάλογο.
 1. Περάστε χρόνο μαζί, μόνο οι δυο σας

Δεσμευτείτε να περνάτε λίγο χρόνο μαζί, μόνο εσείς, τουλάχιστον μία μέρα την εβδομάδα. Αυτό συμβαίνει επειδή η εργασία επιπλέον ωρών, η ανατροφή των παιδιών και άλλων καθηκόντων εμποδίζει τα ζευγάρια να βρουν χρόνο για τον εαυτό τους και αυτό συχνά οδηγεί σε αποξένωση.

Αυτή είναι η περίπτωσή σας; Αν ναι, προγραμματίστε μια ώρα κάθε εβδομάδα για να είστε μαζί, μόνο οι δυο σας. Προγραμματίστε ένα ρομαντικό δείπνο, παρακολουθήστε μια ταινία, πηγαίνετε να επισκεφτείτε νέα μέρη ή απλά μιλήστε. Ακολουθήστε αυτό το μοτιβο μόλις το προγραμματίσετε και το κάνετε συνήθεια.

 1. Εγγραφείτε για νέες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε ως ζευγάρι

Προσδιορίστε τις δραστηριότητες που σας αρέσουν και θέλετε να τις κάνετε μαζί, ίσως θελήσετε να χορέψετε ή να μαγειρέψετε ή να κάνετε γιόγκα ή να μάθετε μια γλώσσα ή… Ιδανικά, και οι δύο θα πρέπει να ενδιαφέρεστε για τη δραστηριότητα για να την απολαύσετε πραγματικά ενώ βρίσκεστε στην παρέα του άλλου. Ίσως να μην το γνωρίζετε, αλλά η κοινή δραστηριότητα ενισχύει τον δεσμό και την εμπιστοσύνη.

 1. Ερωτευτείτε ξανά με το να δείχνετε στοργή

Οι γλυκές μικρές λεπτομέρειες είναι ένας τρόπος να δείξουμε στοργή. Δεν πρόκειται μόνο για υλικά δώρα, αλλά και για μικρές ενέργειες που σας κάνουν να είστε ευγνώμονες που είστε μαζί.

Για παράδειγμα, μπορείτε να απολαύσετε το πρωινό στο κρεβάτι.

Είναι σημαντικό να προσδιορίσετε αυτά τα πράγματα που κάνουν τον σύντροφό σας ευτυχισμένο. Η σημασία των μικρών λεπτομερειών έγκειται σε εκείνες που μπορούν να εδραιώσουν το δεσμό, ακόμη και σε περιόδους κρίσης.

 1. Κάντε διασκεδαστικές δραστηριότητες

Ο ψυχολόγος και ψυχίατρος José Díaz Morfa συμβουλεύει να το ρίχνετε στο χιούμορ. Αυτές οι στιγμές είναι απαραίτητες ενάντια στην πλήξη. Εκτός αυτού, η διασκέδαση θα σας βοηθήσει να μοιραστείτε νέα πράγματα.

 1. Αναζωογονήστε το πάθος

Πρέπει σίγουρα να σκεφτείτε τη σεξουαλική σας ζωή. Δοκιμάστε νέα πράγματα για να την ενεργοποιήσετε, όπως πειραματισμός σε άλλα μέρη, ανανέωση θέσεων στο σεξ και ίσως ακόμη και να συμπεριλάβετε ερωτικά παιχνίδια.

Αυτό το είδος θα μπορούσε να αναζωπυρώσει τη φλόγα και να σας επιτρέψει να μάθετε νέους τρόπους για να απολαύσετε ο ένας τον άλλο.

 1. Ερωτευτείτε ξανά δίνοντας ο ένας στον άλλο χώρο

Όπως είπαμε παραπάνω, είναι σημαντικό να περάσετε χρόνο μαζί. Ωστόσο, ο καθένας σας χρειάζεται επίσης χώρο. Στιγμές στις οποίες μεγαλώνετε ως άτομα, καλλιεργείτε χόμπι και διατηρείτε φιλίες.

Με άλλα λόγια, η ύπαρξη προσωπικού χώρου είναι ένας τρόπος κάλυψης των αναγκών κάποιου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η απογοήτευση ότι δεν μπορείτε να ικανοποιήσετε τις προσωπικές σας ανάγκες δεν οδηγεί σε μια υγιή σχέση.

 1. Βελτιστοποιήστε την επικοινωνία σας

Αυτός είναι ένας από τους πυλώνες κάθε σχέσης. Συνεπώς, προσπαθήστε πάντα να διατηρείτε σαφή, ειλικρινή και αμοιβαία επικοινωνία στην οποία μπορείτε να βάζετε τον εαυτό σας στα παπούτσια του άλλου.

Ομοίως, πρέπει να ενισχύσετε τον σεβασμό σας για το σύντροφό σας μέσω της ενεργού ακρόασης, του ελέγχου των συναισθημάτων σας και της αποδοχής διαφορετικών απόψεων.

άνδρας φιλάει κοπέλα
Τα ζευγάρια που βιώνουν νέα πράγματα μαζί συχνά ενισχύουν τον δεσμό τους.

Καθημερινές λεπτομέρειες για να ερωτευτείτε ξανά

Εντάξει, θέλετε να ερωτευτείτε ξανά αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε. Ακολουθεί μια λίστα με καθημερινά πράγματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να το πετύχετε.

 • Μετατρέψτε τη ρουτίνα σε διασκεδαστικές δραστηριότητες. Για παράδειγμα, παίξτε την αγαπημένη σας μουσική ενώ καθαρίζετε το σπίτι.
 • Πείτε ο ένας στον άλλο πράγματα που σας αρέσει να ακούτε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μιλήστε για το τι συνέβη στη δουλειά, τι ονειρευτήκατε χθες το βράδυ. Επίσης, δώστε προσοχή σε αυτά που λέει ο άλλος.
 • Αγνοήστε το κινητό σας τηλέφωνο όταν μιλάτε ο ένας στον άλλο.
 • Φτιάξτε τα πράγματά σας και ξεκινήστε μια ρομαντική απόδραση.
 • Κάντε κάθε μέρα ξεχωριστή. Γιορτάστε τα μικρά πράγματα που κάθε μέρα έχει να προσφέρει. Θα σας βοηθήσει να εκτιμήσετε τις στιγμές που περνάτε μαζί.
 • Δημιουργήστε μια λίστα κοινών ενδιαφερόντων και κάντε τα μαζί. Αυτό περιλαμβάνει τη συζήτηση για οποιοδήποτε θέμα για το οποίο μπορεί να είστε παθιασμένοι.
 • Χαλαρώστε, διαλογιστείτε, κάνετε αναπνευστικές ασκήσεις, κάντε ο ένας στον άλλο μασάζ. Εν ολίγοις, βρείτε έναν τρόπο και για τους δύο να αφήσετε τις ανησυχίες.
 • Φλερτάρετε, κάντε κομπλιμέντα, κάντε έκπληξη με απροσδόκητα δώρα.
 • Δουλέψτε τον εαυτό σας φροντίζοντας την εμφάνισή σας και θέστε μεμονωμένους στόχους.
 • Σεβαστείτε το απόρρητο του άλλου και το χρόνο του.
 • Ζητήστε συμβουλές για να προσπαθήσετε να ερωτευτείτε ξανά.

Τελικές σημειώσεις

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η θεραπεία του ζευγαριού θα είναι η καλύτερη επιλογή, ειδικά όταν η σχέση έχει επιδεινωθεί πολύ. Αυτό το είδος επαγγελματία πρέπει να είναι σε θέση να σας παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία και υποστήριξη που χρειάζεστε για να ξεπεράσετε τυχόν ασυμβατότητες.

Τα έχετε δοκιμάσει όλα και δεν μπορείτε να ερωτευτείτε ξανά;

Λοιπόν, μερικές φορές το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να ερωτευτείτε ξανά τον εαυτό σας και να επιλέξετε ένα χωρισμό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουν όλα τα ζευγάρια αυτό που χρειάζεται για να μείνουν μαζί για όλη τη ζωή τους, και αυτό είναι εντάξει!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.