Εξαλείψτε τις πέτρες στα νεφρά με λεμόνι και μαϊντανό

Εξαλείψτε τις πέτρες στα νεφρά με λεμόνι και μαϊντανό
Nelton Abdon Ramos Rojas

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Nelton Abdon Ramos Rojas.

Έχει γραφτεί από Carolina Betancourth

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Εξαλείψτε τις πέτρες στα νεφρά με λεμόνι και μαϊντανό. Τα νεφρά μας επεξεργάζονται ένα μεγάλο μέρος των άχρηστων προϊόντων που βρίσκονται στο ανθρώπινο σώμα και βοηθούν στην αποβολή τους μέσω των ούρων.

Συνεπώς, όταν δεν αποβάλλονται αρκετά υγρά από τον οργανισμό μας τότε μεταλλικά άλατα και άλλες χημικές ουσίες σχηματίζουν σκληρές ουσίες που είναι γνωστές ως πέτρες.

Η παρουσία τους στο σώμα προκαλεί αρκετό πόνο και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές επιδεινώνοντας την υγεία μας.

Αν και το μέγεθος των πετρών στα νεφρά μπορεί να διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση, στις περισσότερες περιπτώσεις μπλοκάρουν τη ροή των ούρων με αποτέλεσμα να εμποδίζουν την ουροδόχο κύστη να εκκενωθεί πλήρως.

Επιπλέον, οι πέτρες στα νεφρά μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος και μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και αιμορραγία.

Ευτυχώς, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις πέτρες στα νεφρά λαμβάνοντας ορισμένα φάρμακα και ακολουθώντας φυσικές θεραπείες. Ωστόσο, όταν το μέγεθος της πέτρας στα νεφρά είναι σχετικά μεγάλο, μπορεί να χρειαστεί να υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθεί.

Αυτό το σπιτικό σιρόπι από λεμόνι και μαϊντανό είναι μια θεραπεία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με άλλες θεραπείες για αυτή την πάθηση.

Στο σημερινό άρθρο, θα σας πούμε γιατί αυτό το ρόφημα είναι τόσο υγιεινό και πώς μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας.

Σιρόπι που μας βοηθά να απαλλαγούμε από τις πέτρες στα νεφρά με λεμόνι και μαϊντανό

Πρώτα, πριν αρχίσουμε να αναλύουμε τα οφέλη αυτού του σιροπιού, θα πρέπει να μάθετε ότι το κλειδί για να αποφύγετε την ανάπτυξη αυτής της πάθησης είναι να πίνετε πολλά υγρά.

Αυτό συμβαίνει όταν δεν διατηρείτε το σώμα σας καλά ενυδατωμένο και τα ούρα παραμένουν στο σώμα με αποτέλεσμα οι ουσίες που περιέχονται μέσα σε αυτά να μετατρέπονται σε πέτρες.

Επομένως, η καθημερινή κατανάλωση άφθονου νερού βοηθά στην ανακούφιση αυτού του προβλήματος.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να καταναλώνετε τροφές με διουρητικές και αποτοξινωτικές ιδιότητες. Αυτές θα βοηθήσουν στην προώθηση της λειτουργίας των νεφρών και στη διάλυση των πετρών που υπάρχουν ήδη στα νεφρά.

Αυτή τη φορά σας προτείνουμε να επωφεληθείτε στο μέγιστο από τις ιδιότητες που διαθέτει το λεμόνι και ο μαϊντανός. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι και τα δυο υλικά είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση διαταραχών που επηρεάζουν την υγεία των νεφρών μας.

Τα οφέλη του λεμονιού

λεμόνι και μαϊντανό

Ο χυμός λεμόνι περιέχει κιτρικό και φωσφορικό οξύ, δυο συστατικά που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης των πετρών στα νεφρά.

Η υψηλή κιτρική τους περιεκτικότητα μειώνει την οξύτητα του ουροποιητικού συστήματος και προωθεί την αποβολή των περιττών αλάτων και των τοξινών από το σώμα μας.

Επιπλέον, ο χυμός λεμόνι βασίζεται σε διουρητικές δράσεις που προωθούν την εξάλειψη υγρών που κατακρατούνται από τους ιστούς του σώματος. Αυτό αυξάνει την ποσότητα των ούρων που παράγεται στο σώμα.

Επίσης, ο χυμός λεμόνι διαθέτει αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες που προλαμβάνουν την ανάπτυξη λοιμώξεων στα νεφρά και στην ουροδόχο κύστη.

Τα οφέλη του μαϊντανού

λεμόνι και μαϊντανό

Ο μαϊντανός είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά για την υγεία των νεφρών. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε το άρθρο των Δρ. Quiroga et. al. εδώ.

Περιέχει αιθέρια έλαια που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε απιόλη και μυριστικίνη. Αυτές οι δυο ουσίες προσφέρουν ισχυρές διουρητικές δράσεις στο μαϊντανό και αυξάνουν την παραγωγή των ούρων.

Επιπλέον, ο μαϊντανός αποτελεί πηγή χλωροφύλλης· φυτική ένωση που βοηθά στην αποβολή των τοξινών και του περιττού λίπους από το σώμα.

Τέλος, ο μαϊντανός περιέχει μια υψηλή ποσότητα βιταμίνης C, ένα θρεπτικό συστατικό που ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και καταπολεμά τις λοιμώξεις.

Πώς μπορείτε να φτιάξετε αυτό το σιρόπι;

λεμόνι και μαϊντανό

Αυτό το σιρόπι έχει πολύ εύκολη προετοιμασία και εξαιρετικά αποτελέσματα.

Σε αυτή τη συνταγή, αναμειγνύετε το λεμόνι και το μαϊντανό με ελαιόλαδο, σιρόπι από σφένδαμο και μέλι για να δημιουργήσετε μια ολοκληρωμένη και αποτελεσματική θεραπεία ενάντια στις πέτρες στα νεφρά.

Υλικά

 • Χυμός από ένα λεμόνι
 • Μια χούφτα φρέσκο μαϊντανό
 • Μια κούπα ελαιόλαδο (224 γραμμάρια)
 • Μια κούπα σιρόπι από σφένδαμο (325 γραμμάρια)
 • Μια κούπα μέλι (335 γραμμάρια)
 • Ένα γυάλινο βάζο με καπάκι

Μέθοδος

 • Στύβετε ένα λεμόνι και αναμειγνύετε το χυμό του με το φρέσκο μαϊντανό σε ένα μπλέντερ.
 • Εφόσον αναμείξετε το χυμό λεμόνι και το μαϊντανό, αποκτάτε μια πάστα.
 • Τώρα προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά στην πάστα και τα αναμειγνύετε όλα μαζί μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
 • Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο, το αδειάζετε σε ένα γυάλινο βάζο.
 • Σφραγίζετε το βάζο καλά και το τοποθετείτε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

Τρόπος κατανάλωσης

 • Καταναλώνετε καθημερινά μια κουταλιά του γλυκού από αυτό το προϊόν με άδειο στομάχι.
 • Αν θέλετε, μπορείτε να διαλύσετε το σιρόπι σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό για να διευκολύνετε την κατανάλωσή του.
 • Μπορείτε να ενισχύσετε τη δράση αυτού του σιροπιού, πίνοντας καθημερινά δυο λίτρα νερό.

Οι ασθενείς που έχουν λίγες και μικρές πέτρες στα νεφρά, σύντομα θα μπορέσουν να παρατηρήσουν τα οφέλη της συνεχούς κατανάλωσης αυτού του σιροπιού.

Επιπλέον, όσοι βρίσκονται σε πιο προχωρημένο στάδιο μπορούν να καταναλώνουν αυτό το σιρόπι παράλληλα με άλλες θεραπείες.

Σας ενθαρρύνουμε να φτιάξετε αυτό το μείγμα το συντομότερο δυνατό και να χρησιμοποιήσετε αυτή τη χρήσιμη συνταγή για να προσέχετε τα νεφρά σας.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Monga, M. (2008). Quantitative assessment of citric acid in lemon juice, lime juice, and commercially-available fruit juice products. International Braz J Urol. https://doi.org/10.1089/end.2007.0304
 • Aras, B., Kalfazade, N., Tuǧcu, V., Kemahli, E., Özbay, B., Polat, H., & Taşçi, A. I. (2008). Can lemon juice be an alternative to potassium citrate in the treatment of urinary calcium stones in patients with hypocitraturia? A prospective randomized study. Urological Research. https://doi.org/10.1007/s00240-008-0152-6
 • Kreydiyyeh, S. I., & Usta, J. (2002). Diuretic effect and mechanism of action of parsley. Journal of Ethnopharmacology. https://doi.org/10.1016/S0378-8741(01)00408-1
 • Al-Yousofy F, Gumaih H, Ibrahim H, A. A. (2017). Parsley! Mechanism as antiurolithiasis remedy. Am J Clin Exp Urol.
 • Prezioso, D., Strazzullo, P., Lotti, T., Bianchi, G., Borghi, L., Caione, P., … Zattoni, F. (2015). Dietary treatment of urinary risk factors for renal stone formation. A review of CLU Working Group. Archivio Italiano Di Urologia e Andrologia. https://doi.org/10.4081/aiua.2015.2.105

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.