Φυσικές θεραπείες για σκουρόχρωμα γόνατα και αγκώνες

Για να αποφύγετε τη συσσώρευση νεκρών κυττάρων που προκαλούν το σκούρο χρώμα στο δέρμα σας είναι απαραίτητο να κάνετε τακτικά απολέπιση στα γόνατα και τους αγκώνες σας και να διατηρείστε ενυδατωμένοι.
Φυσικές θεραπείες για σκουρόχρωμα γόνατα και αγκώνες

Τελευταία ενημέρωση: 29 Ιούλιος, 2019

Μήπως έχετε σκουρόχρωμα γόνατα;  Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις υπόλοιπες περιοχές του σώματός μας, έτσι και τα γόνατα και οι αγκώνες έχουν την τάση να σκουραίνουν με την πάροδο του χρόνου. Αυτό οφείλεται στη συσσώρευση των νεκρών κυττάρων και άλλων ακαθαρσιών που προσκολλώνται στο δέρμα. Αν και ορισμένες φορές τις ξεχνάμε, αν ρίξετε μια ματιά θα παρατηρήσετε ότι αυτές οι περιοχές είναι πιο σκούρες από το υπόλοιπο δέρμα σας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι συνήθως τις χρησιμοποιούμε για να στηριζόμαστε και για να ακουμπάμε σε επιφάνειες που δεν σκεφτόμαστε καν ότι μπορεί να είναι βρώμικες.

Εκτός από το ότι σκουραίνουν με την πάροδο του χρόνου, τα γόνατα και οι αγκώνες έχουν επίσης την τάση να ξηραίνονται καθώς δεν διαθέτουν πολλούς σμηγματογόνους αδένες. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σκασίματα τα οποία διευκολύνουν ακόμη περισσότερο τη συσσώρευση των ακαθαρσιών κάνοντας το δέρμα μας να φαίνεται αντιαισθητικό λόγω του χρώματος και της υφής του.

Αν και το σκούρο δέρμα δεν αποτελεί κάποια πάθηση που μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας, δεν είναι, όμως, αισθητικά όμορφο. Ευτυχώς, υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να λευκάνουμε το δέρμα στα γόνατα και τους αγκώνες εξαλείφοντας τα νεκρά κύτταρα για μια πιο υγιή εμφάνιση.

Μαγειρική σόδα για σκουρόχρωμα γόνατα

Αυτό το φυσικό και οικονομικό προϊόν θα το βρείτε εύκολα στην αγορά. Είναι ένα φυσικό απολεπιστικό που βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων καθώς και κάθε είδους ακαθαρσίες που κάνουν το δέρμα μας να φαίνεται πιο σκούρο.

Οδηγίες

 • Για να επωφεληθείτε στο μέγιστο από τις ιδιότητές της απλά αναμειγνύετε λίγη μαγειρική σόδα με λίγο νερό μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη πάστα.
 • Κάνετε απαλό μασάζ με αυτήν την πάστα στους αγκώνες και τα γόνατα για 5 λεπτά. Εφαρμόζετε κι άλλη ποσότητα και την ξεπλένετε με ζεστό νερό.
 • Μπορείτε να τρίψετε ασκώντας λίγη πίεση σε αυτές τις περιοχές καθώς είναι αρκετά σκληρές και δεν μπορούν να καθαρίσουν χωρίς να ερεθιστούν.
 • Είναι απαραίτητη η ενυδάτωση αυτών των περιοχών μετά από αυτήν τη θεραπεία για να αποφύγετε την ξηρότητα.
 • Επαναλαμβάνετε 2 με 3 φορές την εβδομάδα.

Βρώμη

σκουρόχρωμα γόνατα - βρώμη

Η βρώμη είναι ένα φυσικό απολεπιστικό που συμβάλλει στην απομάκρυνση των ακαθαρσιών ενώ παράλληλα μαλακώνει το δέρμα. Αυτό το φυσικό προϊόν βοηθά στην απομάκρυνση των μαύρων σημαδιών από τα γόνατα και τους αγκώνες, αφήνοντάς τα αναζωογονημένα με έναν ομοιόμορφο τόνο.

Διαβάστε περισσότερα για τη βρώμη και τα οφέλη της.

Οδηγίες

 • Αναμειγνύετε δυο κουταλιές της σούπας αλεύρι βρώμης με δυο κουταλιές του γλυκού σαντιγύ ή γάλα.
 • Εφαρμόζετε με κυκλικές κινήσεις και αφήνετε το μείγμα να δράσει για μερικά λεπτά.
 • Τρίβετε για ακόμα δέκα λεπτά και στην συνέχεια ξεπλένετε με κρύο νερό.
 • Μετά τη θεραπεία εφαρμόζετε μια ενυδατική κρέμα.

Βαζελίνη για σκουρόχρωμα γόνατα

Αν και η βαζελίνη δεν λειτουργεί ακριβώς ως φυσικό απολεπιστικό διαθέτει ενυδατικές και λευκαντικές ιδιότητες. Την χρησιμοποιείτε μετά την απολέπιση για να ενισχύσετε τα αποτελέσματα της λεύκανσης.

Οδηγίες

 • Φτιάχνετε μια πάστα με σκόνη από ρεβίθια και νερό και την εφαρμόζετε στα γόνατα και τους αγκώνες σας.
 • Όταν στεγνώσει η πάστα, την ξεπλένετε με κρύο νερό και στεγνώνετε την περιοχή διεξοδικά.
 • Εφαρμόζετε αρκετή ποσότητα βαζελίνης.
 • Τυλίγετε τους αγκώνες και τα γόνατα με μια γάζα ή με έναν επίδεσμο και αφήνετε τη βαζελίνη να δράσει όλο το βράδυ ενώ εσείς κοιμάστε.

Ελαιόλαδο για σκουρόχρωμα γόνατα

σκουρόχρωμα γόνατα - ελαιολαδο

Αυτό το φυσικό προϊόν μπορεί να βοηθήσει τους σκουρόχρωμους αγκώνες και τα γόνατα προλαμβάνοντας την ξηρότητα και ενυδατώνοντας αυτά τα σημεία.

Οδηγίες

 • Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και το εφαρμόζετε στα γόνατα και τους αγκώνες σας.
 • Τρίβετε στο δέρμα σας το βράδυ πριν ξαπλώσετε λίγο ελαιόλαδο.
 • Το επαναλαμβάνετε τρεις φορές την εβδομάδας για καλύτερα αποτελέσματα.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας ή βιταμίνη Ε αντί για ελαιόλαδο.

Λεμόνι

Το λεμόνι είναι στυπτικό και λευκαντικό. Αν χρησιμοποιείται τακτικά, βοηθά στην απομάκρυνση των μαύρων σημαδιών από τα γόνατα και τους αγκώνες.

Οδηγίες

 • Πλένετε τους αγκώνες και τα γόνατά σας και χρησιμοποιείτε ένα λεμόνι για να τρίψετε τις πάσχουσες περιοχές με απαλές και κυκλικές κινήσεις.
 • Κάνετε μασάζ για δέκα λεπτά με το λεμόνι και έπειτα το αφήνετε να στεγνώσει.
 • Επαναλαμβάνετε καθημερινά.
 • Μπορείτε επίσης να το αναμείξετε με αλάτι ή ζάχαρη για να φτιάξετε ένα απολεπιστικό για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Απλώς ανακατεύετε ένα μέρος λεμόνι με δυο μέρη ζάχαρη ή αλάτι και το εφαρμόζετε στα γόνατα και τους αγκώνες με κυκλικές κινήσεις. Αφήνετε να δράσει για μερικά λεπτά και στη συνέχεια το ξεπλένετε με κρύο νερό.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει ...

Ανακαλύψτε τα οφέλη της μαγειρικής σόδας σε συνδυασμό με το μέλι
Με ΥγείαRead it in Με Υγεία
Ανακαλύψτε τα οφέλη της μαγειρικής σόδας σε συνδυασμό με το μέλι

Η μαμάδες γνωρίζοντας τα οφέλη της μαγειρικής σόδας, τη χρησιμοποιούν στην κουζίνα για τη μαγειρική και το καθάρισμα. Η μαγειρική σόδα