Φροντίστε τα φρύδια σας με βάση το σχήμα του προσώπου σας

Γνωρίζετε ότι το σχήμα του προσώπου σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε πώς να περιποιηθείτε τα φρύδια σας; Μάθετε ποιο στυλ φρυδιών είναι το ιδανικότερο για εσάς και πώς να φροντίζετε καθημερινά τα φρύδια σας.
Φροντίστε τα φρύδια σας με βάση το σχήμα του προσώπου σας
Valeria Sabater

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από ψυχολόγο Valeria Sabater.

Τελευταία ενημέρωση: 30 Ιανουαρίου, 2023

Φροντίστε τα φρύδια σας με βάση το σχήμα του προσώπου σας. Τα φρύδια σας είναι ένα δυνατό χαρακτηριστικό του προσώπου σας. Αποδίδουν τις εκφράσεις σας, πλαισιώνουν το πρόσωπό σας και του δίνουν μια φανταστική ισορροπία, η οποία μπορεί να τραβήξει την προσοχή, και επιδεικνύουν την ομορφιά σας.

Γι’ αυτό, δεν θα πρέπει απλά να τα βάφετε ή να τα κόβετε υπερβολικά.

Οι ειδικοί της ομορφιάς γνωρίζουν ότι κάθε τύπος προσώπου χρειάζεται συγκεκριμένο σχήμα φρυδιών. Πιστεύουμε πως αυτό είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζουν όλοι.

Εφόσον πλέον η φροντίδα του προσώπου δεν είναι μόνο για τις γυναίκες, αξίζει να γνωρίζετε ότι  θα πρέπει να περιποιείστε τα φρύδια σας, αναλόγα με το αν είστε άντρας ή γυναίκα, και με βάση το σχήμα του προσώπου σας.

Κάποιες φορές, μια μικρή αλλαγή είναι αρκετή για να σας κάνει να λάμψετε και να ενισχύσετε την ομορφιά σας. Ξέρουμε πως τις λατρεύετε αυτές τις συμβουλές!

Τα φρύδια σας με βάση το σχήμα του προσώπου σας

1. Φρύδια για στρογγυλό ή τετράγωνο πρόσωπο

α φρύδια σας με βάση το σχήμα του προσώπου σας

Πιθανώς να γνωρίζετε ότι ένα στρογγυλό πρόσωπο και ένα τετράγωνο δεν είναι το ίδιο. Το πρώτο, για παράδειγμα, κάποιες φορές έχει ελαφρώς περισσότερο τονισμένα χαρακτηριστικά, ειδικά γύρω από το σαγόνι και το πηγούνι.

Πέραν από αυτές τις διαφορές, όταν πρόκειται για τα φρύδια, τόσο τα στρογγυλά όσο και τα τετράγωνα πρόσωπα δείχνουν φανταστικά με το ίδιο σχήμα φρυδιών.

Εδώ είναι το κόλπο:

 • Τα τετράγωνα και τα στρογγυλά πρόσωπα είναι περισσότερο ελκυστικά όταν τα φρύδια τους είναι μακριά, ελαφρώς καμπυλωτά και σχεδόν τριγωνικά σε σχήμα.
 • Να θυμάστε ότι θα πρέπει να είναι πιο πυκνά κοντά στο κόκκαλο του φρυδιού και λεπτότερα στις άκρες και προς την περιοχή των κροτάφων.
 • Η πιο σημαντική πτυχή που τους δίνει αυτό το μαγικό και φανταστικό άγγιγμα είναι πως πρέπει να είναι πολύ μακριά.

2. Πρόσωπα σε σχήμα καρδιάς

Σχήματα προσώπων και τα φρύδια σας με βάση το σχήμα του προσώπου σας

Το πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς είναι αναμφίβολα ένα από τα ομορφότερα και με περισσότερη ποικιλία σχήματα. Μπορείτε να υποστηρίξετε οποιονδήποτε σχεδόν τύπο κουρέματος και τα φρύδια σας μπορούν να φροντιστούν έτσι ώστε να φαίνεστε ακόμη πιο ακαταμάχητοι.

 • Τα φρύδια σε ένα πρόσωπο με σχήμα καρδιάς πρέπει να είναι σε καμπυλωτό σχήμα, αλλά ποτέ υπερβολικά τριγωνικό όπως στο στρογγυλό ή στο τετράγωνο πρόσωπο.
 • Μπορείτε να επιλέξετε να έχετε λεπτότερα φρύδια ή ν’ ακολουθήσετε τη μόδα της εποχής και να «σχηματίσετε» πυκνότερα φρύδια.
 • Το ανοδικό σχήμα θα τονίσει τα ζυγωματικά σας.

3. Μακρουλά πρόσωπα

Αντρικά φρύδια τα φρύδια σας με βάση το σχήμα του προσώπου σας

Ένα πρόσωπο με μακρύ σχήμα είναι επίσης και το πιο φινετσάτο.

Εάν εσείς είστε αυτοί και τα χαρακτηριστικά σας είναι σε ισορροπία μεταξύ των κροτάφων σας και του πηγουνιού σας χωρίς τονισμένα ζυγωματικά, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε περισσότερη οπτική έμφαση χρησιμοποιώντας τα φρύδια σας.

Ορίστε η στρατηγική:

 • Τα μακρουλά πρόσωπα θα πρέπει να έχουν ευθεία, οριζόντια φρύδια.
 • Δε θα πρέπει να είναι πολύ μακριά. Ένα μικρότερο και οριζόντιο φρύδι θα στρογγυλέψει το σχήμα του προσώπου σας.
 • Αυτή η στρατηγική λειτουργεί τόσο στις γυναίκες όσο και στους άντρες.

4. Ωοειδή πρόσωπα

Μολύβι φρυδιών τα φρύδια σας με βάση το σχήμα του προσώπου σας

Εκείνοι με ωοειδές πρόσωπο είναι ανάμεσα στους πιο τυχερούς. Γιατί; Μπορούν να έχουν οποιονδήποτε τύπο κουρέματος ή σχήμα φρυδιού.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε κάποιες λεπτομέρειες γι’ αυτό το σχήμα προσώπου:

 • Μπορείτε να επιλέξετε να έχετε ένα καμπυλωτό ή οριζόντιο φρύδι, ό,τι προτιμάτε.
 • Να θυμάστε όμως πως γι’ αυτόν τον τύπο προσώπου δε θα πρέπει να τα αφήνετε να γίνονται πολύ παχιά ή γεμάτα.
 • Να επιλέγετε πάντα ένα πιο λείο σχήμα.

Βασικές συμβουλές για να φροντίσετε τα φρύδια σας με βάση το σχήμα του προσώπου σας

Φρύδια με μολύβι

Όπως θα ξέρετε, εσείς είστε εκείνοι που γνωρίζετε πραγματικά τι σας ταιριάζει και τι όχι.

Με αυτό, εννοούμε ότι ασχέτως του τι λένε οι ειδικοί ή επιβάλλει η μόδα για το τι θα πρέπει και τι δε θα πρέπει να κάνετε, η απόλυτη επιλογή είναι πάντα δική σας.

Στο τέλος, έχουν όλα να κάνουν με την ανακάλυψη και να δοκιμάζετε νέες επιλογές και κόλπα έως ότου βρείτε εκείνο που ταιριάζει περισσότερο στην προσωπικότητά σας.

Έτσι, μόλις βρείτε τον τύπο φρυδιών που σας αρέσει περισσότερο, είναι πάντα καλό να γνωρίζετε κάποια απλά κόλπα για να τα περιποιείστε.

Με αυτόν τον τρόπο, η εικόνα σας και το πρόσωπό σας θα είναι πάντα τέλεια.

 

Κόλπα για να περιποιείστε τα φρύδια σας

 • Να φροντίζετε πάντα τις άκρες των φρυδιών σας. Η άκρη κοντά στους κροτάφους σας θα πρέπει να είναι πάντα πολύ προσεγμένη.
 • Γεμίστε τις αραιές περιοχές με λίγη σκιά για τα μάτια ή ένα μολύβι για φρύδια σε έναν τόνο που ταιριάζει περισσότερο με το χρώμα των φρυδιών σας.
 • Βουρτσίστε την περιοχή κοντά στο κόκκαλο του φρυδιού με μια ανοδική κατεύθυνση.
 • Τα προϊόντα που δίνουν έμφαση είναι το κλειδί όταν πρόκειται να επιδείξετε τα φρύδια σας. Να θυμάστε να τα εφαρμόζετε στο τέλος της ρουτίνας ομορφιάς σας: με αυτόν τον τρόπο τα προσδιορίζετε πιο καθαρά και προσθέτετε στο λουκ σας μια δόση φωτεινότητας.
 • Τέλος, εφαρμόστε μια διάφανη μάσκα φρυδιών. Αυτή θα τα κρατήσει σε φόρμα και θα σας δώσει μια συγκλονιστική λάμψη.

Να θυμάστε επίσης πως όσο περνάει ο καιρός, το δέρμα κάτω από τα βλέφαρά σας χάνει λίγη από τη δύναμη του. Αν προσέχετε τα φρύδια σας και εφαρμόζετε αυτά τα κόλπα ωστόσο, θα διατηρήσετε τη νεότητα και την ομορφιά σας.

Δοκιμάστε σήμερα και φροντίστε τα φρύδια σας με βάση το σχήμα του προσώπου σας!


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.