Φυσικές θεραπείες για την αποτοξίνωση των πνευμόνων

Η προστασία των πνευμόνων μας είναι ζωτικής σημασίας, εάν θέλουμε να διατηρήσουμε τη μακροπρόθεσμη υγεία μας. Μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, οι τοξίνες από μούχλα και βακτήρια μπορούν να συσσωρευτούν σε αυτά τα όργανα, προκαλώντας επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία μας.
Φυσικές θεραπείες για την αποτοξίνωση των πνευμόνων

Τελευταία ενημέρωση: 03 Μαΐου, 2019

Εκτός από την αξιοποίηση των ιδιοτήτων αυτών των φυσικών θεραπειών για την αποτοξίνωση των πνευμόνων σας, είναι επίσης απαραίτητο να αποφύγετε το κάπνισμα, καθώς και τις υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν την υγεία σας. Ας δούμε, λοιπόν, κάποιες από τις φυσικές θεραπείες για την αποτοξίνωση των πνευμόνων.

Όταν οι πνεύμονες είναι αδύναμοι ή μη ισορροπημένοι, αρχίζουν να συσσωρεύουν σκόνη από την ατμόσφαιρα, περιττές ουσίες, χημικά στοιχεία ή τοξίνες.

Μερικά από τα συμπτώματα που μπορεί να υποδηλώνουν ότι οι πνεύμονές σας πρέπει να αποτοξινωθούν περιλαμβάνουν:

 • Ξηρή ή μαραζωμένη επιδερμίδα
 • Πιτυρίδα
 • Διευρυμένοι πόροι
 • Υπερβολικό φλέγμα ή εκκρίσεις από τα μάτια σας
 • Μυρωδιά σώματος
 • Φούσκωμα
 • Προβλήματα πνευμόνων, άσθμα, αλλεργίες, βήχας, γρίπη, κρυολόγημα

Η προστασία των πνευμόνων μας είναι ζωτικής σημασίας, εάν θέλουμε να διατηρήσουμε τη μακροπρόθεσμη υγεία μας. Μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, οι τοξίνες από μούχλα και βακτήρια μπορούν να συσσωρευτούν σε αυτά τα όργανα, προκαλώντας επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία μας.

Η αποτοξίνωση των πνευμόνων μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμη. Αυτό προάγει την κανονική λειτουργία τους και αναζωογονεί την πνευμονική δύναμη και τη ζωτικότητα.

Ο καθαρισμός τους θα βοηθήσει επίσης στην εξάλειψη κάθε βλέννας από τους αεραγωγούς σας και θα βελτιώσει την κυκλοφορία σας. Ευτυχώς, ο καθαρισμός των πνευμόνων είναι πολύ απλός. Μπορείτε να το κάνετε με κάποιες σπιτικές θεραπείες σε συνδυασμό με έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Αποτοξίνωση των πνευμόνων σας με τσάι ευκάλυπτου

αποτοξίνωση πνευμόνων

Μια από τις καλύτερες σπιτικές θεραπείες για τον καθαρισμό των πνευμόνων και των βρόγχων είναι το τσάι ευκάλυπτου. Πρόκειται για ένα φυτό με εξαιρετικές ιδιότητες για τη θεραπεία διαφόρων αναπνευστικών καταστάσεων. Λειτουργεί ως μαλακτικό, αντισηπτικό και αντιφλεγμονώδες.

Βοηθά στην εξάλειψη του φλέγματος που συσσωρεύεται στην αναπνευστική οδό, μειώνει τη φλεγμονή στις ρινικές διόδους και διευκολύνει την κυκλοφορία του αέρα. Αυτή η θεραπεία είναι επίσης πολύ επωφελής εάν έχετε κρύωμα, βήχα, φαρυγγίτιδα, βρογχίτιδα ή γρίπη.

Συστατικά

 • 1 φλιτζάνι νερό (250 ml)
 • ½ κουταλιά ευκάλυπτου (7 γρ.)
 • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι (7,5 γρ.)

Προετοιμασία

 1. Καταρχάς, θερμαίνουμε ένα φλιτζάνι νερό και προσθέτουμε τον ευκάλυπτο..
 2. Περιμένουμε έως ότου φτάσει σε σημείο βρασμού. Στη συνέχεια, το σβήνουμε και τον αφήνουμε για 5 με 7 λεπτά.
 3. Τέλος, βάζουμε το μείγμα σε ένα ποτήρι ή ένα φλιτζάνι, το γλυκαίνουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και το πίνουμε.

Είναι πολύ σημαντικό να πιείτε αυτό το τσάι πριν πάτε για ύπνο, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τον κρύο νυχτερινό αέρα και τα τσιγάρα.

Σκόρδο για το άνοιγμα των βρόγχων, την βελτίωση της αναπνοής και την αποτοξίνωση των πνευμόνων

σκόρδο και πνεύμονες

Το σκόρδο είναι ένα υπέροχο υλικό που μπορεί να καταναλωθεί για να καθαρίσει τους πνεύμονές σας μετά το κάπνισμα και να τους καθαρίσει.

Περιέχει ένα ενεργό συστατικό, την αλικίνη, η οποία είναι ευεργετική για τη θεραπεία ασθενειών, όπως το κρυολόγημα και τη γρίπη, και για να ενθαρρύνει το άνοιγμα των βρόγχων. Όλα αυτά θα κάνουν τους πνεύμονές μας να απαλλαγούν από βλαβερές ουσίες που μπορεί να έχουν συσσωρευτεί μέσα τους, έτσι ώστε η αναπνοή μας να βελτιωθεί.

Συστατικά

 • 2 φλιτζάνια νερό (500 ml)
 • 4 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένο
 • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι (7,5 γρ.)

Προετοιμασία

 1. Ζεσταίνουμε το νερό σε ένα μπολ σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το θρυμματισμένο σκόρδο.
 2. Όταν φτάσει σε σημείο βρασμού, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα για 5 έως 7 λεπτά.
 3. Το ρίχνουμε σε ένα ποτήρι ή ένα φλιτζάνι, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μελιού και το ανακατεύουμε καλά.
 4. Πίνουμε ένα φλιτζάνι από αυτό το μείγμα με άδειο στομάχι και ακόμη ένα το βράδυ πριν πάμε για ύπνο.

Πιπερόριζα, κρεμμύδι και χυμό από κουρκουμά για την αποτοξίνωση των πνευμόνων

τζίντζερ σε σκόνη
Παρακάτω, θα σας παρουσιάσουμε ένα τέλειο ρόφημα για να καθαρίσετε φυσικά τους πνεύμονές σας.
Περιέχει τρία από τα καλύτερα τρόφιμα (τζίντζερ, κρεμμύδι και κουρκουμά) που ωφελούν το αναπνευστικό σύστημα. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι είναι πολύ αποτελεσματικό, καθιστώντας το μία από τις καλύτερες θεραπείες για τον καθαρισμό των πνευμόνων και των βρόγχων σας.
Εδώ είναι μερικά από τα πλεονεκτήματά τους:
 • Η πιπερόριζα εξαλείφει το φλέγμα, ανοίγει τους βρόγχους και αντιμετωπίζει τον βήχα. Είναι αντιβακτηριακό, αντιφλεγμονώδες και αντισηπτικό και ιδανικό για τον καθαρισμό του καπνού από τους πνεύμονές σας.
 • Το κρεμμύδι ανοίγει τον βρογχικό σωλήνα και απομακρύνει τη βλέννα και τις βλαβερές ουσίες.
 • Ο κουρκουμάς περιέχει κουρκουμίνη, η οποία μειώνει το φλεγμονώδες και οξειδωτικό στρες στους πνεύμονες. Επιπλέον, μειώνει τον κίνδυνο πνευμονικών λοιμώξεων και αποτρέπει την αναπνευστική δυσφορία.

Συστατικά

 • 3 φλιτζάνια νερό (750 ml)
 • 1 ρίζα πιπερόριζας, τριμμένη
 • ½ κουταλάκι κουρκουμά (2 γρ.)
 • 1 κρεμμύδι κομμένο σε δαχτυλίδια
 • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι (7,5 γρ.)

Προετοιμασία

 1. Αρχικά, θερμαίνουμε το νερό σε μέτρια θερμοκρασία.
 2. Προσθέτουμε τον κουρκουμά, τη ρίζα τζίντζερ και το κρεμμύδι κομμένο σε δαχτυλίδια και περιμένουμε να βράσει.
 3. Όταν φτάσει σε σημείο βρασμού, το σβήνουμε και το αφήνουμε για 5 έως 7 λεπτά.
 4. Τέλος, το ρίχνουμε σε ένα φλιτζάνι ή ένα ποτήρι, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και το πίνουμε.

Είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνετε αυτό το τσάι δύο φορές την ημέρα για μια περίοδο 3 ημερών. Οι πνεύμονες είναι ένα από τα πιο ζωτικά όργανα του σώματός μας, διότι χωρίς αυτούς, απλά δεν μπορούμε να ζήσουμε. Το πρόβλημα είναι ότι επειδή είναι “κρυμμένοι”, πολλοί άνθρωποι παραβλέπουν τη σημασία του καθαρισμού και της ενίσχυσής τους.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.