Καταπολέμηση της κυτταρίτιδας με κανέλα!

Το έλαιο κανέλας τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθάει το σώμα να απομακρύνει τις τοξίνες που προκαλούν κυτταρίτιδα.
Καταπολέμηση της κυτταρίτιδας με κανέλα!
Karla Henríquez

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Karla Henríquez.

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 27 Δεκεμβρίου, 2022

Καταπολέμηση της κυτταρίτιδας! Η κυτταρίτιδα αποτελεί ένα αισθητικό πρόβλημα που επηρεάζει το 90% του γυναικείου πληθυσμού, ειδικά κατά τη διάρκεια της εφηβείας και της ενηλικίωσης.

Προκαλείται από αλλαγές στο κυκλοφορικό και λεμφικό σύστημα που καταλήγουν στο σχηματισμό οζιδίων λίπους, τα οποία κάνουν το δέρμα στην πάσχουσα περιοχή να φαίνεται χαλαρωμένο και με λακκάκια.

Ενώ η κυτταρίτιδα μπορεί επίσης να επηρεάσει και τους άντρες, οι γυναίκες εμφανίζουν περισσότερο συχνά κυτταρίτιδα, επειδή ο συνδετικός ιστός τους είναι πιο ευέλικτος και ολόκληρο το σώμα εκτίθεται σε συχνές ορμονικές αλλαγές.

Ο ιστός σκληραίνει σταδιακά κάνοντας αυτά τα άσχημα οζίδια λίπους όλο και πιο ορατά, ακόμη κι οδυνηρά. Τι μπορείτε να κάνετε για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας;

Τι προκαλεί την κυτταρίτιδα;

Οι περισσότεροι γιατροί και κοσμετολόγοι πιστεύουν ότι η κυτταρίτιδα είναι ένα αναπόφευκτο πρόβλημα για τις γυναίκες λόγω των συνεχών ορμονικών αλλαγών που βιώνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Όμως αυτός ο συλλογισμός πολύ πρόσφατα ανατράπηκε, καθώς υπάρχουν χιλιάδες γυναίκες που δεν έχουν ούτε δείγμα κυτταρίτιδας στο σώμα τους. Δεδομένου αυτού, έχουν διαπιστωθεί και μερικές άλλες αιτίες για την κυτταρίτιδα:

  • Η κακή διατροφή υψηλή σε κορεσμένα λίπη, λιπαρά οξέα, σάκχαρα κι άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα.
  • Ο καθιστικός τρόπος ζωής.
  • Η κατανάλωση όχι αρκετού νερού.
  • Η κατακράτηση υγρών.
  • Προβλήματα με την κυκλοφορία του αίματος.
  • Οι ορμονικές διακυμάνσεις.
  • Η υπερβολική χρήση προϊόντων καπνού ή κατανάλωση πάρα πολύ καφέ.
  • Η ένδυση με ρούχα που είναι πολύ στενά.
  • Η δυσκοιλιότητα.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το πώς να αντιμετωπίσετε την δυσκοιλιότητα

Κανέλα για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

καταπολέμηση της κυτταρίτιδας με κανέλα

Η πλήρης απαλλαγή από την κυτταρίτιδα είναι μια δύσκολη διαδικασία που απαιτεί επιμονή και προσπάθεια.

Υπάρχουν, σήμερα, πολλές θεραπείες ή διαδικασίες που βοηθούν στη μείωση και στην απομάκρυνση της κυτταρίτιδας, αλλά πρέπει να τις συνεχίζετε και να είστε συνεπείς για να διασφαλίσετε το πρόβλημα ότι δεν θα επανεμφανιστεί.

Πρόσφατη έρευνα, που διεξήχθη από δερματολόγους στο Πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ στη Γαλλία, έδειξε ότι το εκχύλισμα κανέλας ή το έλαιο αυτής μπορεί να αποτελούν  εξαιρετικές θεραπείες για την κυτταρίτιδα.

Στην μελέτη τους, η οποία εφαρμόστηκε σε 80 γυναίκες εθελόντριες με ποικίλους βαθμούς κυτταρίτιδας, στις 40 έκαναν θεραπεία  με απλή εντριβή και στις άλλες 40 με έλαιο κανέλας.

Ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες στην πρώτη ομάδα σημείωσαν μόνο ένα 10% μείωσης της κυτταρίτιδας, ενώ εκείνες που χρησιμοποίησαν το έλαιο κανέλας σημείωσαν μείωση πάνω από 60%.

μασαζ για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Η κανέλα είναι δημοφιλής χάρη στο ευχάριστο άρωμά της και τη λεπτή γεύση που χαρίζει στα πιάτα, αλλά είναι επίσης πολύ γνωστή για τη φαρμακευτική της χρήση. Η σχέση ανάμεσα στην κανέλα και στη μείωση της κυτταρίτιδας χρειάζεται να διευκρινισθεί και να μελετηθεί περισσότερο.

Η κυτταρίτιδα σχετίζεται με την συσσώρευση τοξινών στο σώμα και τα προβλήματα για την απομάκρυνσή τους.

Η κανέλα δρα σαν φυσικό μέσο αποτοξίνωσης βοηθώντας το σώμα να αφαιρέσει όλες αυτές τις τοξικές ουσίες που στο τέλος μπορεί να γίνουν βλαβερές.

Αφαιρώντας όλα αυτά τα βλαβερά υγρά, μπορείτε επίσης να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος, ένας άλλος λόγος που η κανέλα είναι σπουδαία για την μείωση της κυτταρίτιδας.

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κανέλα για καταπολέμηση της κυτταρίτιδας;

Όπως αναφέραμε παραπάνω, η θεραπεία της κυτταρίτιδας δεν είναι εύκολη κι απαιτεί πολλή προσπάθεια. Αυτός είναι κι ο λόγος που θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι ενώ η κανέλα μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την κυτταρίτιδα, το επιστημονικό πόρισμα εξακολουθεί να μην είναι ξεκάθαρο για το αν  τελικά η  κανέλα μπορεί να εξαλείψει πλήρως το πρόβλημα.

Τα οφέλη της κανέλας μπορούν να λειτουργήσουν ως μοχλός με την ενσωμάτωση αυτού του καρυκεύματος σε πολλές διαφορετικές συνταγές. Όμως ο ιδανικός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τη κανέλα είναι ως έλαιο για εντριβή.

Εντριβή με έλαιο κανέλας

ελαιο κανέλας για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Το έλαιο της κανέλας τονώνει την καλή κυκλοφορία του αίματος και διευκολύνει την απομάκρυνση των τοξινών που προκάλεσαν την κυτταρίτιδα. Μπορείτε να βρείτε αυτό το έλαιο σε μια λογική τιμή σε καταστήματα φυσικών προϊόντων ή βοτάνων και μπορείτε να κάνετε την εντριβή στο σπίτι.

Διαβάστε περισσότερο σχετικά με τους τρόπους που μπορείτε να κάνετε αποτοξίνωση στο πάγκρεας

Πώς θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε;

Εφαρμόζετε μια μεγάλη ποσότητα ελαίου κανέλας στις πάσχουσες περιοχές του σώματος σας και κάνετε κυκλικές κινήσεις πιέζοντας ελαφρά με τις άκρες των δακτύλων σας.

Προσέξτε γιατί η πολλή πίεση μπορεί να προκαλέσει φθορά στον ιστό. Μια εναλλακτική είναι να έχετε κάποιο οικογενειακό πρόσωπο να σας βοηθάει με το μασάζ ή ακόμη να βλέπετε ένα φυσιοθεραπευτή.

Έγχυμα κανέλας

Για να συμπληρώσετε τη θεραπεία μασάζ, μπορείτε να μειώσετε ακόμη περισσότερο την κυτταρίτιδα καταναλώνοντας έγχυμα κανέλας μερικές φορές την ημέρα. Το τσάι κανέλας είναι απίστευτα ευεργετικό για την υγεία σας και θα σας βοηθήσει να πετύχετε άριστα αποτελέσματα.

Πώς το φτιάχνετε;

Βράζετε ένα φλιτζάνι νερό και προσθέτετε μερικά ξυλάκια κανέλας ή ένα κουταλάκι του γλυκού  σκόνη κανέλας σε αυτό. Το αφήνετε να σταθεί για πέντε λεπτά πριν το πιείτε.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.