7 λύσεις για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικές θεραπείες με διουρητικές ιδιότητες για να βοηθήσετε τον καθαρισμό του ουροποιητικού σας συστήματος, να εξαλείψετε τα βακτηρίδια και να καταπολεμήσετε τις λοιμώξεις του.
7 λύσεις για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος

Έχει γραφτεί από Lorena González

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος είναι προβλήματα υγείας που προκύπτουν όταν τα βακτήρια που αποικίζουν αυτό το τμήμα του σώματός σας αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται σε υπερβολικό βαθμό.

Αυτό μπορεί να προκαλέσει αποδυνάμωση ολόκληρου του συστήματός σας, συμπεριλαμβανομένων των νεφρών και της ουροδόχου κύστης, οδηγώντας σε δυσάρεστα συμπτώματα που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής σας.

Ενώ οι περισσότερες περιπτώσεις είναι ήπιες και σποραδικές, πολλές μπορούν να εξελιχθούν σε μια σοβαρή διαταραχή που παρεμβαίνει σε σημαντικές διαδικασίες στο σώμα.

Αν και το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα είναι η καύση ή ο πόνος κατά την ούρηση, η ουρολοίμωξη μπορεί επίσης να συνοδεύεται από πυρετό, κράμπες και αισθητές αλλαγές στα ούρα σας.

Ευτυχώς, δεν πρέπει πάντα να καταφύγετε σε συμβατικά αντιβιοτικά για να μειώσετε τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων σας και να επιταχύνετε την ανάρρωσή σας.

Χάρη στις ιδιότητες ορισμένων φυσικών συστατικών, μπορείτε να έχετε φυσικές  λύσεις που θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε τα συμπτώματά σας χωρίς καμία ανεπιθύμητη ενέργεια.

Στο σημερινό άρθρο, θα σας αποκαλύψουμε επτά από τις καλύτερες επιλογές.


1. Ινδικό φραγκοστάφυλο για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος

φραγκοστάφυλο για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος

Το ινδικό φραγκοστάφυλλο (Phyllanthus emblica), επίσης γνωστό ως άμλα, είναι μια από τις πιο ισχυρές φυσικές θεραπείες για τις βακτηριακές λοιμώξεις που επηρεάζουν την ουροφόρο οδό. Αυτό οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και στις αντιβακτηριακές του ενώσεις.

Συστατικά

 • 1 κουταλάκι του γλυκού ινδική σκόνη φραγκοστάφυλο (5 γραμμ.)
 • 1 φλιτζάνι νερό (250 ml)

Πώς πρέπει να το χρησιμοποιήσετε;

 • Κατ ‘αρχάς, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη φραγκοστάφυλο σε ένα φλιτζάνι νερό και φέρτε το σε σημείο βρασμού, μέχρι το μισό νερό να εξατμιστεί.
 • Στη συνέχεια, αφήστε το να καθίσει μέχρι να φτάσει σε μια κανονική θερμοκρασία και καταναλώστε το μέχρι και τρεις φορές την ημέρα.

2. Μαγειρική σόδα για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος

Η μαγειρική σόδα έχει αλκαλικές ιδιότητες που βοηθούν στην αποκατάσταση του pH των ούρων σας για να ελέγξετε μια μόλυνση καθαρίζοντας τους αγωγούς των ουροφόρων οδών.

Συστατικά

Πώς πρέπει να το χρησιμοποιήσετε;

 • Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα φλιτζάνι νερό και πίνετε από αυτό δύο φορές την ημέρα.

 

3. Ανανάς για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος

 

για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος

Ο ανανάς περιέχει ένα ένζυμο γνωστό ως βρομελίνη, του οποίου οι αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες βοηθούν στον έλεγχο των συμπτωμάτων των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος.

Η κατανάλωση του ανανά αυξάνει την παραγωγή ούρων από τα νεφρά σας και επίσης ανακουφίζει τον ερεθισμό στους πόρους και την ουροδόχο κύστη.


Πώς πρέπει να τον χρησιμοποιήσετε;

 • Καταναλώστε ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένο ανανά (150 γραμμ.) την ημέρα.
 • Επιπλέον, μπορείτε επίσης να κάνετε χυμό με ανανά και πιπερόριζα και να πίνετε από αυτό δύο έως τρεις φορές την ημέρα.

4. Ζεστές κομπρέσες

Ενώ οι θεραπείες από στόματος μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο της βακτηριακής ανάπτυξης που προκαλεί μολύνσεις της ουροφόρου οδού, η τοπική χρήση θερμής κομπρέσας είναι ένας καλός τρόπος για να ανακουφιστεί το αίσθημα καύσου και η φλεγμονή που το συνοδεύει.


Πώς πρέπει να τις χρησιμοποιήσετε;

 • Ρίξτε λίγο βραστό νερό σε ένα μπουκάλι ζεστού νερού και εφαρμόστε το στην περιοχή της κάτω κοιλίας σας για 15 λεπτά.
 • Αν έχετε ένα θερμαντικό μαξιλάρι, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με τον ίδιο τρόπο.

5.Μύρτιλλα

μύρτιλλα για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος

Χάρη στις διουρητικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητές τους, τα μύρτιλλα είναι μια από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες θεραπείες στο σπίτι για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Η κατανάλωσή τους αυξάνει την παραγωγή ούρων. Επιπλέον, διευκολύνει την εξάλειψη υγρών και μικροβίων που διατηρούνται στους ιστούς σας.


Πώς πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε;

 • Καταναλώστε μια χούφτα από μύρτιλλα δύο έως τρεις φορές την ημέρα.
 • Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε φυσικό χυμό από μύρτιλλα και να το πίνετε με το πρώτο σημάδι μιας λοίμωξης.

6. Αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου

Το αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου είναι ένα πολύ αποτελεσματικό προϊόν για τη θεραπεία της ουρολοίμωξης και των κολπικών μολύνσεων.

Δεν είναι καλή ιδέα να το καταναλώσετε ή να το εφαρμόσετε απευθείας στο δέρμα σας. Ωστόσο, όταν το χρησιμοποιείτε εξωτερικά, οι αντιβακτηριακοί παράγοντες βοηθούν στην καταπολέμηση όλων των παθογόνων που υπάρχουν.


Πώς πρέπει να το χρησιμοποιήσετε;

 • Προσθέστε 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου στο νερό του μπάνιου σας. Βεβαιωθείτε ότι πλένετε το άνοιγμα της ουρήθρας σας.
 • Προαιρετικά, μπορείτε να συνδυάσετε ίσα μέρη αυτού του λαδιού με λάδι σανδαλόξυλου. Στη συνέχεια, τρίψτε τα στην περιοχή της κοιλιάς για να ελέγξετε τη φλεγμονή.
 • Επαναλάβετε τη χρήση τους έως ότου η μόλυνση τεθεί υπό έλεγχο.

7. Τσάι από το φυτό εκουιζέτο

εκουιζετο για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος

Τέλος, το εκουιζέτο ή αλογοουρά είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά στον κόσμο για τη θεραπεία των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος φυσικά.

Τα διουρητικά του αποτελέσματα αυξάνουν την παραγωγή ούρων. Αυτό βοηθά στον καθαρισμό των ουροφόρων αγωγών, της ουροδόχου κύστης και της ουρήθρας.


Συστατικά

 • 1 κουταλιά της σούπας τσάι εκουιζέτο (10 γραμμ.)
 • 1 φλιτζάνι νερό (250 ml)

Πώς πρέπει να το χρησιμοποιήσετε;

 • Κατ ‘αρχάς, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και αφήστε το να μουλιάσει για 10 έως 15 λεπτά.
 • Στη συνέχεια, στραγγίστε το υγρό και καταναλώστε το μέχρι και δύο φορές την ημέρα.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλές φυσικές επιλογές για τη θεραπεία των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος χωρίς να χρειάζεται να καταφύγετε σε αντιβιοτικά. Επιλέξτε την θεραπεία που τράβηξε την προσοχή σας και δοκιμάστε την σύμφωνα με τις συνιστώμενες οδηγίες για καλύτερα αποτελέσματα.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.