Πώς να καταπολεμήσετε την ονυχομυκητίαση φυσικά

Η ελάχιστη διάρκεια της συγκεκριμένης θεραπείας είναι δύο μήνες, όμως ίσως χρειαστεί μέχρι και ένας χρόνος για να καταπολεμηθεί εντελώς η ονυχομυκητίαση και να ξαναμεγαλώσει το νύχι.
Πώς να καταπολεμήσετε την ονυχομυκητίαση φυσικά
Karla Henríquez

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Karla Henríquez.

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Πώς να καταπολεμήσετε την ονυχομυκητίαση φυσικά; Η μόλυνση των νυχιών από μύκητες που αναπτύσσονται σε αυτά είναι γνωστή ως ονυχομυκητίαση. Οφείλεται στη δραστηριότητα των δερματοφύτων, των ζυμομυκήτων ή των μυκήτων της μούχλας. Οι συγκεκριμένοι μικροοργανισμοί αναπτύσσονται εύκολα σε ζεστά, υγρά περιβάλλοντα.

Η ονυχομυκητίαση είναι μια συνηθισμένη πάθηση η οποία εκτιμάται ότι εμφανίζεται στο 3% με 4% του παγκόσμιου πληθυσμού. Προσβάλλει τα νύχια και των χεριών και των ποδιών, αν και είναι πιο συνηθισμένη στα νύχια των ποδιών, ειδικά στους άνδρες. Τα νύχια κιτρινίζουν και γίνονται παχύτερα, ενώ το δέρμα γύρω από αυτά κοκκινίζει και παρουσιάζει φλεγμονή.

Το πραγματικά ανησυχητικό είναι ότι, αν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να προκαλέσει την ολική απώλεια του νυχιού. Για το λόγο αυτό είναι απολύτως ζωτικής σημασίας να δώσετε μεγάλη προσοχή σε αυτό το πρόβλημα των νυχιών σας και να αναζητήσετε θεραπεία με τα πρώτα σημάδια μυκητίασης.

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε μια εντελώς φυσική λύση που περιλαμβάνει μονάχα τρία συστατικά για να καταπολεμήσετε την ονυχομυκητίαση και να σώσετε το νύχι.

Δοκιμάστε τη σήμερα!

Φυσική θεραπεία για να καταπολεμήστε την ονυχομυκητίαση

Η παρακάτω φυσική θεραπεία κατά της ονυχομυκητίασης εφαρμόζεται τοπικά. Περιέχει αντιμυκητιακές ουσίες οι οποίες καταστρέφουν τους μικροοργανισμούς που προκαλούν την ονυχομυκητίαση.

Η θεραπεία πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον δύο μήνες στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως ίσως θα πρέπει να συνεχιστεί για μέχρι και οχτώ με δώδεκα μήνες προκειμένου να καταπολεμηθεί εντελώς ο μύκητας και να μπορέσει να μεγαλώσει ξανά το νύχι.

Από την αρχή θα πρέπει να καταλάβετε ότι η υπομονή αποτελεί το κλειδί όταν πρόκειται για τη συγκεκριμένη θεραπεία. Δεν θα έχετε άμεσα αποτελέσματα και απαιτείται συνεχιζόμενη εφαρμογή.

Η θεραπεία αυτή περιλαμβάνει συστατικά όπως το υπεροξείδιο του υδρογόνου, η αιθυλική αλκοόλη 90% και το λευκό ξύδι. Αυτά τα τρία συστατικά είναι γνωστά για τις φυσικές αντιμυκητιακές και αντισηπτικές τους ιδιότητες για την αντιμετώπιση διαφόρων τύπων τραυμάτων και δερματικών παθήσεων.

Ο ωφέλειες του υπεροξειδίου του υδρογόνου

υπεροξείδιο για να καταπολεμήσετε την ονυχομυκητίαση

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου χρησιμοποιείται για την απολύμανση πληγών χάρη στην ισχυρή αντιβακτηριακή δράση του.

Διαθέτει ένα άτομο οξυγόνου περισσότερο από το νερό. Συνήθως πωλείται στα περισσότερα φαρμακεία ως διάλυμα 3%.

Πρόκειται για ένα απολυμαντικό φιλικό προς το περιβάλλον το οποίο σκοτώνει τους παθογόνους οργανισμούς μέσω της οξείδωσης.

Η χρήση του πάνω στα νύχια των ποδιών καταστρέφει τους ζυμομύκητες και τα δερματόφυτα που προκαλούν μόλυνση.

Διαβάστε επίσης το άρθρο: Οξυζενέ: 12 λόγοι για να το έχετε στο σπίτι.

Οι ωφέλειες της αιθυλικής αλκοόλης 90% για να καταπολεμήσετε την ονυχομυκητίαση

Η αιθυλική αλκοόλη αποστάζεται για ιατρικούς σκοπούς και τη βρίσκουμε σχεδόν σε κάθε κουτί πρώτων βοηθειών. Απολυμαίνει και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τραυματισμούς του δέρματος.

Έχει αποδειχτεί αποτελεσματική κατά των περισσότερων βακτηρίων και των μυκήτων, αλλά όχι κατά των σπόρων των βακτηρίων.

Χρησιμοποιείται για καλλυντικούς σκοπούς στο μανικιούρ και στο πεντικιούρ, για την καταπολέμηση της ονυχομυκητίασης και την απολύμανση των χρησιμοποιούμενων εργαλείων.

Οι ωφέλειες του λευκού ξυδιού για να καταπολεμήσετε την ονυχομυκητίαση

λευκό ξύδι για να καταπολεμήσετε την ονυχομυκητίαση

Οι όξινες χημικές ουσίες στο λευκό ξύδι χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα για την αντιμετώπιση των μυκητιάσεων του δέρματος. Πρόκειται για μια αποτελεσματική αντισηπτική και αντιμυκητιακή ουσία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της ονυχομυκητίασης, η οποία είναι αλλιώς γνωστή ως πόδι του αθλητή.

Η χρήση του λευκού ξυδιού μειώνει τη φαγούρα και το κιτρίνισμα καθώς και τους αντιαισθητικούς κάλους που κάνουν τα πόδια σας να δείχνουν άσχημα.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε το άρθρο: Νερό, ξύδι και μαγειρική σόδα: ένα θαύμα υγείας.

Πώς εφαρμόζετε αυτή τη θεραπεία για να καταπολεμήσετε την ονυχομυκητίαση;

καταπολεμήσετε την ονυχομυκητίαση

Τώρα που γνωρίζουμε όλα όσα χρειάζονται για τη συγκεκριμένη θεραπεία, το επόμενο βήμα είναι να αρχίσουμε να την εφαρμόζουμε για να αντιμετωπίσουμε την ονυχομυκητίαση.

Υλικά

 • 5 κουταλιές της σούπας αιθυλική αλκοόλη 90%
 • 5 κουταλιές της σούπας υπεροξείδιο του υδρογόνου
 • 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι

Σκεύη

 • 1 γυάλινο δοχείο

Οδηγίες

 • Βάλτε την αλκοόλη και το υπεροξείδιο του υδρογόνου στο γυάλινο δοχείο.
 • Προσθέστε το λευκό ξύδι και ανακατέψτε.
 • Κλείστε το δοχείο και φυλάξτε το σε δροσερό, ξηρό μέρος.
 • Πλύντε το πάσχον νύχι και σκουπίστε το απαλά με μια πετσέτα.
 • Απλώστε λίγο από το διάλυμα χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι βαμβάκι.
 • Αν το νύχι είναι πραγματικά παχύ, λιμάρετε προσεκτικά την επιφάνεια και έπειτα απλώστε το διάλυμα.
 • Χρησιμοποιείτε το δύο φορές τη μέρα.

Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, απολυμάνετε τα παπούτσια, τις κάλτσες σας και ό,τι άλλο έχει έρθει σε επαφή με τα μολυσμένα νύχια.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.