Πώς να βγάλετε τους λεκέδες με καθαριστικό για τα λίπη

Σε αυτό το άρθρο, θα σας πούμε πώς να χρησιμοποιήσετε το καθαριστικό για τα λίπη για τον καθαρισμό διαφορετικών λεκέδων σε οικιακές επιφάνειες.
Πώς να βγάλετε τους λεκέδες με καθαριστικό για τα λίπη

Έχει γραφτεί από Antonella Grandinetti

Τελευταία ενημέρωση: 09 Αυγούστου, 2022

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό για τα λίπη για να απομακρύνετε τους λεκέδες από όλες τις επιφάνειες, όπως τοίχους ή έπιπλα; Παρόλο που οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτό το προϊόν μόνο για να αφαιρέσουν τα λίπη από τους πάγκους της κουζίνας, έχει πολλές άλλες πιθανές χρήσεις καθαρισμού!

Σε αυτό το άρθρο, θα σας εξηγήσουμε πώς να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό για τα λίπη για την αφαίρεση λεκέδων από έπιπλα, τοίχους, πάγκους και άλλες επιφάνειες. Μην το χάσετε! Αυτές οι συστάσεις μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά χρήσιμες.

Αφαιρέστε τους λεκέδες με καθαριστικό για τα λίπη

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, ένα απολιπαντικό είναι ένα ιδανικό προϊόν για τον πλήρη καθαρισμό λιπαρών λεκέδων. Ωστόσο, μερικές φορές οι άνθρωποι δεν είναι ικανοποιημένοι με τα τελικά αποτελέσματα μετά τη χρήση τους.

Το χρησιμοποιείτε σωστά ή κάνετε λάθη που αποτρέπουν τον βαθύ καθαρισμό; Λειτουργεί μόνο με τα λίπη;

Ανακαλύψτε το τώρα!

Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό για τα λίπη για τους λεκέδες από λίπος

Καθαριστικό για λίπη στην κουζίνα
Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για να επιτύχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα

Πριν καθαρίσετε τους λεκέδες από το τραπέζι της κουζίνας σας, είναι καλύτερο να το καθαρίσετε πρώτα από τα ψίχουλα ή ό,τι άλλο έχετε εκεί.  Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να καθαρίσετε ολόκληρη την επιφάνεια και όχι μόνο τους λεκέδες. Αφού καθαρίσετε το τραπέζι, φροντίστε να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές:

 • Ανοίξτε το παράθυρο για να μην εκθέσετε τον εαυτό σας στις έντονες μυρωδιές των προϊόντων καθαρισμού. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο, θα αερίσετε το σπίτι σας.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάντια οικιακής χρήσης για να προστατεύσετε το δέρμα σας από τα απολιπαντικά.
 • Κάθε προϊόν καθαρισμού συνοδεύεται από τις οδηγίες χρήσης του. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να τις συμβουλευτείτε γιατί δεν λειτουργούν όλα με τον ίδιο τρόπο! Η απόσταση από την οποία ψεκάζετε το προϊόν, ο χρόνος δράσης και το αν πρέπει να το ξεπλύνετε ή όχι θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα.
 • Ψεκάστε το καθαριστικό για τα λίπη σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια, με ιδιαίτερη έμφαση στην πιο λιπαρή περιοχή.
 • Αφήστε το προϊόν να δράσει πριν το τρίψιμο. Αυτό θα σας εξοικονομήσει χρόνο και προσπάθεια. Σε περιπτώσεις μεγαλύτερης συγκέντρωσης λιπών, το προϊόν μπορεί να χρειαστεί μεταξύ 10 και 15 λεπτών για να δράσει.
 • Τρίψτε με ένα σφουγγάρι για να αφαιρέσετε όλη τη βρωμιά και το λίπος. Εάν το τραπέζι σας είναι κατασκευασμένο από γρανίτη, μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε ένα σφουγγάρι-σύρμα για να καθαρίσετε τις πιο βρώμικες περιοχές.
 • Πριν καταφύγετε σε αυτό το λειαντικό σφουγγάρι, βεβαιωθείτε ότι δεν θα καταστρέψει το υλικό δοκιμάζοντάς το σε μια γωνία που δεν φαίνεται.
 • Αφαιρέστε τη βρωμιά με ένα υγρό πανί.
 • Εάν πρέπει να ξεπλύνετε το προϊόν, φροντίστε να το κάνετε και μετά στεγνώστε την επιφάνεια με ένα καθαρό πανί.

Σπιτικά απολιπαντικά

Καθαριστικό για τα λίπη σε μάτι της κουζίνας
Φτιάξτε το δικό σας απολιπαντικό με φυσικά προϊόντα.

Πέρα από τη χρήση ενός επαγγελματικού απολιπαντικού, ξέρατε ότι μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα φυσικό σπιτικό καθαριστικό για τα λίπη;

Εδώ θα βρείτε δύο υπέροχες ιδέες:

 • Ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα με νερό και εφαρμόστε αυτό το διάλυμα στην περιοχή. Σε περίπτωση ελαφράς βρωμιάς, μπορείτε να φτιάξετε ένα υγρό ψεκασμού. Αντίθετα, στην περίπτωση συσσώρευσης λιπών, συνιστούμε να μην προσθέσετε πολύ νερό στο μείγμα για να σχηματίσετε μια πάστα αντ ‘αυτού. Αφήστε για λίγα λεπτά και μετά τρίψτε. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε και στεγνώστε.
 • Ανακατέψτε άσπρο ξύδι με νερό (ένα μέρος ξύδι και τέσσερα μέρη νερό) και καθαρίστε την λιπαρή περιοχή με αυτό το μείγμα. Αφήστε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό.

Με οποιοδήποτε από αυτά τα σπιτικά, φυσικά απολιπαντικά, οι λιπαροί λεκέδες θα εξαφανιστούν μαγικά!

Δοκιμάστε τα! Όπως είδατε, είναι πολύ εύκολο να τα φτιάξετε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθαριστικό για τα λίπη στους τοίχους;

Απορρυπαντικό για τους τοίχους
Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τα απολιπαντικά στους τοίχους, καθώς ορισμένα υλικά ενδέχεται να επηρεαστούν από το προϊόν.

Η χρήση απολιπαντικού για τον καθαρισμό λεκέδων στους τοίχους μπορεί να είναι κακή ιδέα. Όλα θα εξαρτηθούν από τον τύπο χρώματος που χρησιμοποιήσατε για να βάψετε τους τοίχους σας. Μερικά χρώματα ανέχονται τα στοιχεία από τα καθαριστικά για τα λίπη, ενώ άλλα ξεφλουδίζουν ή χάνουν το χρώμα τους.

Πριν καθαρίσετε τους τοίχους με κάποιο καθαριστικό για τα λίπη, προτείνουμε πρώτα να το δοκιμάσετε σε ένα σημείο που δεν φαίνεται, όπως πίσω από τον καναπέ ή τη βάση της τηλεόρασης. Περιμένετε να στεγνώσει το προϊόν για να προσδιορίσετε αν υπάρχουν αλλαγές στο χρώμα ή την υφή του τοίχου.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οδοντόκρεμα (λευκή, όχι χρωματιστή) ή σαμπουάν κατά της πιτυρίδας (λευκό, όχι χρωματιστό) για κηλίδες που προκαλούνται από έπιπλα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρέξετε ένα πανί, να τοποθετήσετε μια μικρή ποσότητα του προϊόντος στον τοίχο και να τρίψετε.

Όπως και με το καθαριστικό για τα λίπη, προτείνουμε τη δοκιμή σε μέρος που δεν φαίνεται.

Αφαιρέστε τα λίπη από τα έπιπλα

Καθαριστικό για ξύλα
Το ξύλο είναι εξαιρετικά ευαίσθητο, γι ‘αυτό δεν συνιστούμε τη χρήση πολύ λειαντικών προϊόντων καθαρισμού σε ξύλινα έπιπλα.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν απολιπαντικό για να καθαρίσουν τους λεκέδες από τα έπιπλα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερους λεκέδες που το καταστρέφουν εντελώς. Θυμηθείτε ότι το καθαριστικό για τα λίπη είναι ένα λειαντικό καθαριστικό που διαλύει το λίπος, οπότε φανταστείτε τι μπορεί να κάνει στο ξύλο!

Εάν τα έπιπλά σας έχουν επίμονες κηλίδες, σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό πιάτων αραιωμένο σε νερό. Ξεπλύνετε και μουλιάστε ένα πανί στο μείγμα. Τρίψτε το λεκέ με αυτό και στεγνώστε γρήγορα για να αποφύγετε ζημιές.

Η χρήση απολιπαντικού για τον καθαρισμό λεκέδων είναι μια εξαιρετική ιδέα, αρκεί να διασφαλίσετε ότι κάθε επιφάνεια μπορεί να ανεχθεί αυτό το λειαντικό προϊόν. Βεβαιωθείτε ότι τα έπιπλα ή οι τοίχοι σας δεν θα καταστραφούν από το καθαριστικό για τα λίπη πριν τα καθαρίσετε με αυτό για να αποφύγετε ζημιές!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.