Μακιγιάζ μιας στρώσης: Νέα τάση ομορφιάς στο TikTok;

Είναι δυνατόν να εφαρμόσετε το μακιγιάζ με λίγα μόνο βήματα και να δείχνετε άψογη; Υπάρχει μια τεχνική που είναι δημοφιλής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λόγω του αποτελέσματος που επιτυγχάνει. Εμείς θα σας εξηγήσουμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το μακιγιάζ μιας στρώσης.
Μακιγιάζ μιας στρώσης: Νέα τάση ομορφιάς στο TikTok;

Έχει γραφτεί από Luz Marina Carpio Hernández

Τελευταία ενημέρωση: 27 Δεκεμβρίου, 2022

Στα κοινωνικά δίκτυα μπορείτε να βρείτε έναν κόσμο συμβουλών και σεμιναρίων ομορφιάς. Ορισμένες είναι πιο αποτελεσματικές και άλλες απαιτούν συγκεκριμένη φροντίδα. Οι συστάσεις συχνά γίνονται τάσεις λόγω των αποτελεσμάτων που προσφέρουν. Αυτή είναι η περίπτωση του μακιγιάζ μιας στρώσης, μια διάσημη τάση στο TikTok.

Η πλατφόρμα δείχνει σε σύντομα βίντεο τον τρόπο με τον οποίο πολλές γυναίκες εφαρμόζουν τα συνηθισμένα καλλυντικά, αλλά συνθέτοντας βήματα. Η τεχνική αποσκοπεί στην εξοικονόμηση χρόνου.

Το αποτέλεσμα είναι λαμπερό, σαν να έχετε περάσει τη ρουτίνα στρώμα προς στρώμα. Όταν εκτελείται σωστά, η μέθοδος δεν αποκαλύπτει ατέλειες του δέρματος, ρωγμές ή ρυτίδες. Αυτή η μορφή μακιγιάζ ήρθε για να μείνει και θα σας δείξουμε γιατί.

Τι είναι το μακιγιάζ μιας στρώσης και ποια είναι τα πλεονεκτήματά του;

Αυτός ο τύπος μακιγιάζ βασίζεται στο να δίνετε στο δέρμα όλα τα προϊόντα που χρειάζεται για να το περιποιηθείτε. Αλλά αντί να το κάνετε αποσπασματικά, εφαρμόζετε τα καλλυντικά μαζί και στη συνέχεια τα αναμειγνύετε.

Η διαδικασία περιλαμβάνει foundation, concealer, ρουζ, bronzer, ακόμα και αντηλιακό, που χύνεται στις περιοχές του προσώπου όπου κανονικά θα τα εφαρμόζατε ξεχωριστά. Τα φρύδια, τα μάτια και τα χείλη θα πρέπει να τα φροντίσετε σε μεταγενέστερο στάδιο.

Αν αναρωτιέστε για το κύριο πλεονέκτημα της χρήσης αυτού του τύπου περιποίησης, είναι η μικρότερη επένδυση χρόνου μπροστά στον καθρέφτη σε σχέση με τον παραδοσιακό τρόπο εφαρμογής του μακιγιάζ.

Επιπλέον,γνωρίζοντας πώς να επιλέξετε τις ουσίες που θα βάλετε στο πρόσωπό σας, τηρώντας την προηγούμενη προετοιμασία του δέρματος και αναπτύσσοντας σωστά την τεχνική, το δέρμα του προσώπου σας θα είναι λαμπερό.

Μακιγιάζ μιας στρώσης: Νέα τάση ομορφιάς στο TikTok;
Στο TikTok, μπορείτε να βρείτε πολλά βίντεο με συμβουλές ομορφιάς. Κάποια από αυτά είναι χρήσιμα και άλλα όχι.

Έτσι εφαρμόζετε το μακιγιάζ μιας στρώσης

Η εφαρμογή του μακιγιάζ σε μια στρώση δεν προϋποθέτει νέες γνώσεις στην τεχνική. Πρόκειται περισσότερο για το να ανοίξετε λίγο το μυαλό σας και να δοκιμάσετε το στυλ “όλα σε ένα”. Παρακάτω, αναλύουμε τα τρία απλά βήματα που θέτουν τα πιο δημοφιλή tutorials του TikTok.

1. Βάλτε τα προϊόντα στο πρόσωπό σας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε το μακιγιάζ στο πρόσωπό σας προϊόν προς προϊόν. Είναι σημαντικό να επιλέγετε προϊόντα σε μορφή κρέμας, διαφορετικά δεν θα πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι κρέμες μακιγιάζ παρέχουν φυσική εμφάνιση και αποδίδουν καλύτερα.

Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτών των ουσιών είναι ότι οι περισσότερες περιέχουν αντηλιακό. Ωστόσο, αν ελέγξετε την ετικέτα και δεν αναγράφει κάποιο δείκτη προστασίας, προσθέστε πρώτα το αντηλιακό.

Κάθε καλλυντικό μπαίνει στην περιοχή του σημείου όπου θα τα χρησιμοποιούσατε ξεχωριστά. Για παράδειγμα, μοιράστε κύκλους από το foundation στις περιοχές του προσώπου που συνήθως καλύπτετε, στη συνέχεια, βάλτε κρεμώδες ρουζ και το concealer να πάνε επίσης εκεί που ανήκουν.

2. Ενυδατώστε με ένα σταθεροποιητικό

Αφού μοιράσετε τις ουσίες με σταγόνες, πασπαλίστε λίγο σταθεροποιητικό μακιγιάζ, προκειμένου να διατηρήσετε τις κρέμες υγρές. Σε γενικές γραμμές, τα σταθεροποιητικά φροντίζουν να διατηρούν το μακιγιάζ στη θέση του για αρκετές ώρες. Ωστόσο, εξυπηρετούν και πρόσθετους σκοπούς, όπως η ενυδάτωση της επιδερμίδας, η αναζωογόνησή της και η αποτροπή του σπασίματος των προϊόντων στο πρόσωπο.

Αυτό ακριβώς θέλετε να κάνετε προσθέτοντας τα σταθεροποιητικά στο μακιγιάζ σε μία στρώση. Όταν ολοκληρώσετε τη διαδικασία, αν θέλετε, μπορείτε να ψεκάσετε άλλο ένα κομμάτι σταθεροποιητικού, αποτρέποντας την υπερβολική λάμψη.

3. Ανακατέψτε

Αυτό είναι το τελευταίο βήμα. Με ένα πινέλο ή ένα σφουγγάρι μακιγιάζ, αραιώνετε τις κρέμες στην επιδερμίδα.

Κάντε το αυτό προσέχοντας να μην αφήσετε συσσωρευμένες ουσίες και φροντίζοντας να μην αναμειχθούν οι πάστες. Κάθε διακεκομμένη γραμμή πρέπει να διατηρεί την κατεύθυνσή της.

Χάρη στο εργονομικό τους σχήμα, τα beauty blenders επιτυγχάνουν τέλεια υφή και καλύπτουν όλες τις γωνίες του προσώπου, συμπεριλαμβανομένων των δύσκολων περιοχών, όπως οι άκρες της μύτης και κοντά στα μάτια. Βρέξτε λίγο το μπλέντερ πριν αναμείξετε το μακιγιάζ σας για επιτυχημένα αποτελέσματα.

Αν επιλέξετε να δουλέψετε με πινέλο, βεβαιωθείτε ότι πρόκειται για πινέλο καλής ποιότητας , ώστε να εξασφαλίσετε λεπτομερή κάλυψη και να καμουφλάρετε τις ατέλειες. Θα τα καταφέρετε καλύτερα αν αναμειγνύετε με πινέλα:

  • Εφαρμόστε το foundation με ένα πινέλο foundation.
  • Ρουζ με λοξό πινέλο.
  • Εφαρμόστε το bronzer με ένα πινέλο bronzer.

Μόλις ολοκληρωθεί η ανάμειξη, προχωρήστε στα φρύδια, τα μάτια και το χρώμα των χειλιών.

Η σημασία της προετοιμασίας της επιδερμίδας σας πριν από το μακιγιάζ μιας στρώσης

Είτε με μία στρώση είτε με παραδοσιακές μεθόδους, το μυστικό του καλού μακιγιάζ έγκειται στην προετοιμασία της επιδερμίδας σας. Με ένα κλιμακωμένο χόριο, το δέρμα αφομοιώνει σωστά τα προϊόντα. Ώρες αργότερα, δεν θα φαίνεται πολύ λιπαρό ή ξηρό.

Είναι σημαντικό να καθαρίζετε, να ενυδατώνετε και να τονώνετε το πρόσωπο, καθώς και να παρέχετε αντηλιακή προστασία πριν προχωρήσετε στα καλλυντικά. Όταν ενυδατώνεστε προηγουμένως, το μακιγιάζ κολλάει σωστά, επειδή βρίσκεται σε μαλακό δέρμα. Με την τόνωση, ελέγχετε επίσης τη λιπαρότητα και απομακρύνετε τους ρύπους.

Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα primer ή μια προ-βάση πριν εφαρμόσετε το μακιγιάζ σε μία στρώση. Ωστόσο, αν επιλέξετε προϊόντα όπως Κρέμες BB, θα αποκτήσετε τα οφέλη ενός primer, ενός foundation και ενός concealer σε ένα μόνο προϊόν.

Μακιγιάζ μιας στρώσης: Νέα τάση ομορφιάς στο TikTok;
Η προηγούμενη προετοιμασία της επιδερμίδας είναι το κλειδί για να εφαρμόσετε στη συνέχεια το μακιγιάζ και να το κάνετε να δείχνει υπέροχο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει να διαβάσετε αυτό το άρθρο: 12 καλλυντικές χρήσεις της βαζελίνης

Δώστε προσοχή στα προϊόντα που χρησιμοποιείτε

Σε περιπτώσεις ευαίσθητης επιδερμίδας, καλό είναι να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο για τα καλύτερα συστατικά καλλυντικών για το δέρμα σας. Μάλιστα, η Ισπανική Ακαδημία Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας τονίζει τη σημασία της επιλογής των κατάλληλων προϊόντων ανάλογα με τον τύπο του δέρματος.

Τα πρόσωπα με δερματικές αλλοιώσεις μπορούν επίσης να επωφεληθούν από το μακιγιάζ μιας στρώσης. Η προφύλαξη έγκειται στην επιλογή των κατάλληλων ουσιών.

Το περιοδικό Farmacia Profesional προτείνει ειδικές δερματολογικές φόρμουλες για το μακιγιάζ για αυτόν τον τύπο δέρματος, καθώς εγγυώνται το βέλτιστο αποτέλεσμα και είναι πολύ εύκολα ανεκτές από πολλούς διαφορετικούς τύπους δέρματος.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.