5 φυσικές θεραπείες για να αφαιρέσετε τις ρυτίδες του λαιμού

Υπάρχουν μερικές φυσικές θεραπείες και κόλπα που μπορεί να σας βοηθήσουν να μειώσετε τις ρυτίδες του λαιμού. Μάθετε τα πάντα γι' αυτές σε αυτό το άρθρο!
5 φυσικές θεραπείες για να αφαιρέσετε τις ρυτίδες του λαιμού
Karla Henríquez

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Karla Henríquez.

Έχει γραφτεί από Okairy Zuñiga

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Η εξάλειψη των ρυτίδων μπορεί να αποτελέσει αναγκαιότητα για πολλούς ανθρώπους, καθώς είναι ένα αισθητικό πρόβλημα. Εμφανίζονται ως συνέπεια του γήρατος, αλλά και λόγω αύξησης και απώλειας βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα, μεταξύ άλλων λόγων. Τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τις ρυτίδες του λαιμού;

Για να ελαχιστοποιήσετε την εμφάνισή τους, η λαϊκή κουλτούρα προτείνει διάφορες σπιτικές θεραπείες που, αν και στερούνται επιστημονικού υποβάθρου, μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη των ρυτίδων του λαιμού, αν τις συνδυάζετε με έναν υγιεινό τρόπο ζωής και, φυσικά, με μια ρουτίνα ομορφιάς.

Γιατί εμφανίζονται οι ρυτίδες του λαιμού;

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που ευνοούν το σχηματισμό ρυτίδων στο λαιμό και σε άλλες περιοχές του σώματος. Αυτοί μπορεί να είναι:

 • Ηλικία.
 • Παχυσαρκία
 • Καθιστικός τρόπος ζωής.
 • Κακή διατροφή
 • Κακή φροντίδα του δέρματος.
 • Δραστική αύξηση και απώλεια βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες κάνουν το χόριο προοδευτικά ξηρότερο και λεπτότερο. Ως εκ τούτου, επίσης λιγότερο ανθεκτικό και επιρρεπές στις ρυτίδες .

Επιπλέον,οι γραμμές έκφρασης μπορούν επίσης να εμφανιστούν πρόωρα στο δέρμα. Αυτές είναι το αποτέλεσμα συνηθισμένων, ασυνείδητων κινήσεων, όπως το συνοφρύωμα, το γέλιο ή το χαμόγελο.

Φυσικές θεραπείες για τις ρυτίδες του λαιμού.

Αν και στερούνται επιστημονικής απόδειξης, σύμφωνα με τις λαϊκές πεποιθήσεις, αυτές οι φυσικές θεραπείες που περιγράφονται παρακάτω θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξάλειψη των ρυτίδων στο λαιμό.

Σημείωση: αν αποφασίσετε να τις εφαρμόσετε, να έχετε υπόψη σας ότι δεν θα έχουν αποτέλεσμα από μόνες τους. Επομένως, φροντίστε να υιοθετήσετε καλές συνήθειες στον τρόπο ζωής σας: να τρώτε υγιεινά, να ενυδατώνεστε καλά και να ασκείστε καθημερινά, αν θέλετε να παρατηρήσετε βελτίωση.

1. Μαγιά μπύρας και γιαούρτι

5 φυσικές θεραπείες για να αφαιρέσετε τις ρυτίδες του λαιμού

Συστατικά

 • 2 κουταλιές της σούπας φυσικό γιαούρτι (24 γρ).
 • 1 κουταλιά της σούπας μαγιά μπύρας (10 γρ).
 • 3 κουταλάκια του γλυκού λάδι φύτρου σιταριού (15 γρ).

Προετοιμασία

 • Αρχικά, ανακατέψτε όλα τα συστατικά μέχρι να αποκτήσετε μια ομοιογενή πάστα.
 • Στη συνέχεια, εφαρμόστε την στο δέρμα του λαιμού σας και αφήστε την να στεγνώσει για 15 λεπτά.
 • Τέλος, ξεπλύνετε με άφθονο ζεστό νερό.
 • Για να βελτιστοποιήσετε τα αποτελέσματα, προτείνεται να επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.

2. Ασπράδια αυγού

 • Αρχικά, χτυπήστε το ασπράδι του αυγού σε ένα μπολ και εφαρμόστε το στο δέρμα του λαιμού.
 • Αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά.
 • Ξεπλύνετε με άφθονο νερό και επαναλάβετε τη διαδικασία 2 φορές την εβδομάδα για να μειώσετε ή να εξαλείψετε τις ρυτίδες του λαιμού.

3. Μηλόξυδο για τις ρυτίδες του λαιμού

5 φυσικές θεραπείες για να αφαιρέσετε τις ρυτίδες του λαιμού
Το μηλόξυδο πρέπει να χρησιμοποιείται αραιωμένο σε άφθονο νερό, καθώς μπορεί να ερεθίσει το δέρμα.

Συστατικά

 • 1 κρόκος αυγού
 • Μερικές σταγόνες μηλόξυδο (10 ml).
 • Προαιρετικά: 1 κάψουλα βιταμίνης Ε.

Προετοιμασία

 • Αρχικά, ανακατέψτε όλα τα συστατικά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
 • Με τη βοήθεια ενός βαμβακερού επιθέματος, απλώστε το στο δέρμα του λαιμού σας με μασάζ προς τα πάνω.
 • Αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά.
 • Τέλος, ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Σημείωση: οι δερματολόγοι αναφέρουν ότι δεν συνιστάται η εφαρμογή μηλόξυδου στο δέρμα, καθώς πρόκειται για ένα πολύ επιθετικό προϊόν που μπορεί να προκαλέσει διάφορες ανεπιθύμητες αντιδράσεις, όπως ερεθισμό, ερυθρότητα, κνησμό κ.ά.

Ωστόσο, υπάρχουν εκείνοι που θεωρούν ότι αραιώνοντάς το σε νερό, μπορεί να είναι λιγότερο επιθετικό. Σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερο να αποφύγετε αυτό το είδος θεραπείας ή τουλάχιστον χρησιμοποιήστε μια ελάχιστη ποσότητα ξυδιού.

4. Έλαιο αβοκάντο για τις ρυτίδες του λαιμού

Το έλαιο από αβοκάντο είναι πλούσιο σε υγιεινά λιπαρά, επομένως, όταν εφαρμόζεται στο δέρμα θα βοηθήσει στην ενυδάτωση και τη βελτίωση της εμφάνισής του.

Όταν το χρησιμοποιείτε για την εξάλειψη των ρυτίδων του λαιμού, καλό θα ήταν να κάνετε μασάζ με λίγο λάδι, κάθε βράδυ. Στη συνέχεια, αφήστε το στο δέρμα για περίπου 15 λεπτά και τέλος ξεπλύνετε.

5. Αλόη βέρα

Αλόη βέρα είναι ένα φυτό που έχει χρησιμοποιηθεί για όλα τα είδη των προβλημάτων, αφού έχει διάφορες φαρμακευτικές ιδιότητες. Για το λόγο αυτό, κάποιοι το έχουν χρησιμοποιήσει για την εξάλειψη των ρυτίδων στο λαιμό.

Συστατικά

 • 1 μίσχος αλόης βέρα.

Παρασκευή

 • Πρώτα, εξάγετε το τζελ της αλόης βέρα και πλύνετε με άφθονο νερό για να αφαιρέσετε το κίτρινο στρώμα.
 • Εφαρμόστε το στο δέρμα του λαιμού.
 • Αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά και ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Πρόσθετες φροντίδες για τις ρυτίδες στο λαιμό

Αν και δεν υπάρχει μια μοναδική (και οριστική) φόρμουλα για την εξάλειψη των ρυτίδων στο λαιμό, υπάρχουν αρκετές συνήθειες του τρόπου ζωής που μπορούν να συμβάλουν στην καθυστέρηση της εμφάνισής τους. Μία από αυτές είναι η ενυδάτωση του δέρματος, δηλαδή η εφαρμογή ενυδατικών κρεμών σε καθημερινή βάση.

Hidrata tu piel para prevenir las arrugas prematuras.

Το δέρμα του λαιμού είναι φτωχό σε σμηγματογόνους αδένες. Ως εκ τούτου, λέγεται ότι αυτό το καθιστά επιρρεπές στην αφυδάτωση και, κατά συνέπεια, στο σχηματισμό πρώιμων ρυτίδων. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να έχετε μια καθημερινή ρουτίνα ενυδάτωσης.

Επιπλέον, θα πρέπει να φροντίζετε να καταναλώνετε τουλάχιστον 4 ποτήρια νερό την ημέρα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να παρέχετε στον οργανισμό σας την ενυδάτωση που χρειάζεται για να εκτελεί κανονικά τις κυτταρικές διεργασίες.

Μια άλλη από τις καλύτερες συνήθειες που μπορείτε να αποκτήσετε για να φροντίσετε το δέρμα σας και να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης πρόωρων ρυτίδων είναι να χρησιμοποιείτε καθημερινά ένα αντηλιακό ακόμη και όταν η μέρα είναι συννεφιασμένη.

Έχετε υπόψη ότι η παρατεταμένη ή συχνή έκθεση στις ακτίνες του ήλιου επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος. Επιπλέον, αυτό θα σας προστατεύσει και από άλλες δερματικές παθήσεις.

Ασκήσεις για το λαιμό

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν μερικές πολύ απλές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε σφριγηλούς τους μυς και, κατά συνέπεια, το δέρμα του λαιμού. Μεταξύ αυτών είναι οι ακόλουθες:

 • Μετακινήστε τις γωνίες των χειλιών σας, τεντώνοντάς τις προς τις δύο πλευρές του προσώπου σας- μπορείτε να εναλλάσσετε τη μία πλευρά και μετά την άλλη- ή να το κάνετε και με τις δύο ταυτόχρονα.
 • Τεντώστε τη γλώσσα σας όσο το δυνατόν περισσότερο για αρκετά δευτερόλεπτα- αυτό γυμνάζει τους μύες κάτω από το σαγόνι (περιοχή των γνάθων).
 • Σηκώστε το σαγόνι και τεντώστε το όσο το δυνατόν περισσότερο, αρκετές φορές.
 • Κάντε πλάγιες κινήσεις, στρέφοντας το κεφάλι, μέχρι το πηγούνι να ευθυγραμμιστεί με τον ώμο.
 • Στη συνέχεια, γείρετε το κεφάλι, φέρνοντας το αυτί προς τον ώμο, εναλλάξ.

Τέλος, είναι απαραίτητο να φροντίζετε τη διατροφή σας, για να προλάβετε, να καταπολεμήσετε και να εξαλείψετε τις δυσάρεστες ρυτίδες του λαιμού.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει ...
Καταπολεμήστε τα μαύρα σημάδια στον λαιμό με 5 φυσικές θεραπείες
Με Υγεία
Διαβάστε το Με Υγεία
Καταπολεμήστε τα μαύρα σημάδια στον λαιμό με 5 φυσικές θεραπείες

Γνωρίζετε πώς να καταπολεμήστε τα μαύρα σημάδια με φυσικό τρόπο; Το σκούρο χρώμα του δέρματος στον λαιμό, είναι ένα πρόβλημα το οποίο


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Rajeswari, R., , M. Umadevi, C. S. R., & , S. Selvavenkadesh, K. P. Sampath Kumar, D. B. (2012). Aloe vera: The Miracle Plant Its Medicinal and Traditional Uses in India. Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry.
 • Lin, T.-K., Zhong, L., & Santiago, J. (2017). Anti-Inflammatory and Skin Barrier Repair Effects of Topical Application of Some Plant Oils. International Journal of Molecular Sciences. https://doi.org/10.3390/ijms19010070
 • Wong, M., Requejo-Jackman, C., & Woolf, A. (2010). What is unrefined, extra virgin cold-pressed avocado oil? INFORM – International News on Fats, Oils and Related Materials.

Τα περιεχόμενα αυτής της δημοσίευσης είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία.