Το μηλόξυδο είναι εξαιρετικό πρόσθετο για την ομορφιά σας

Αν χρησιμοποιείτε μηλόξυδο για την περιποίηση των μαλλιών και του δέρματός σας, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ότι το ξύδι πρέπει να το διαλύετε στο νερό για την αποφυγή τυχόν αλλεργικών αντιδράσεων.
Το μηλόξυδο είναι εξαιρετικό πρόσθετο για την ομορφιά σας
Carlos Fabián Avila

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Carlos Fabián Avila.

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Σε αυτό το άρθρο θα σας ενημερώσουμε σχετικά με το γιατί το μηλόξυδο είναι εξαιρετικό πρόσθετο για την ομορφιά σας. Το μηλόξυδο προέρχεται από τη ζύμωση των σακχάρων που βρίσκονται στα μήλα, στη φλούδα και στη σάρκα, τα οποία παράγουν ξύδι και χυμό. Περιέχει μηλικό οξύ που του χαρίζει αυτό το χαρακτηριστικό χρώμα και άρωμα. Το μηλόξυδο είναι πολύ ωφέλιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική, στην ιατρική, στο σπίτι και σε θεραπείες ομορφιάς. Επιπλέον, αποτελεί μια φιλική και οικονομική επιλογή για όσους επιλέξουν να το χρησιμοποιήσουν.

Είμαι σίγουρη ότι έχετε ένα μπουκάλι μηλόξυδο στο ντουλάπι της κουζίνας σας για να το προσθέτετε στο φαγητό σας. Όμως θα πρέπει να ξέρετε ότι έχει τόσες πολλές άλλες χρήσεις που είναι κρίμα να περιοριστείτε μόνο σε αυτή. Γιατί δεν δοκιμάζετε και μερικά από τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στην υγεία και στην ομορφιά σας;

Υγεία των μαλλιών

Όταν εφαρμόζετε μηλόξυδο στα μαλλιά σας, όχι μόνο θα επωφεληθείτε από τις ιδιότητες ενός φθηνού προϊόντος αλλά παράλληλα τα μαλλιά σας θα είναι απαλά και καθαρά. Έχει αποδειχθεί ότι το μηλόξυδο ενδυναμώνει τα μαλλιά και εξαλείφει την εμφάνιση της πιτυρίδας. Οι θύλακες της τρίχας καθαρίζουν με ήπιο τρόπο, γεγονός που συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων μαλλιών και στην αποβολή των τοξινών και των ακαθαρσιών που μπορεί να μπλοκάρουν τους θύλακες.

Το μηλόξυδο είναι εξαιρετικό - Γυναίκα τραβά τα μαλλιά της

Πώς να χρησιμοποιείτε το μηλόξυδο

Διαλύετε μια κούπα μηλόξυδο σε δυο κούπες με αποσταγμένο νερό και τοποθετείτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Αφού λούσετε τα μαλλιά σας, ψεκάζετε με το μείγμα τα μαλλιά σας. Το αφήνετε να δράσει για 10 λεπτά. Αποφύγετε την άμεση εφαρμογή του στο τριχωτό της κεφαλής σας καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς. Αυτή η μέθοδος δεν συνιστάται σε όσους έχουν ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά ή εμφυτεύματα μαλλιών.

Ακμή ή δερματικές κηλίδες

Το μηλόξυδο είναι εξαιρετικό καθώς περιέχει ορισμένα συστατικά που βοηθούν στην προστασία και στη βελτίωση του δέρματός σας, συμπεριλαμβανομένων των αντιβιοτικών ιδιοτήτων και ορισμένων οξέων που μπορούν να εξαλείψουν την υπερβολική λιπαρότητα του δέρματος. Αν έχετε λιπαρό ή μικτό τύπο δέρματος τότε οι ιδιότητες του μηλόξυδου θα σας βοηθήσουν να ελέγχετε τα αποτελέσματα της ακμής. Όσον αφορά εσάς που έχετε δερματικές κηλίδες, θα σας βοηθήσει να τις εξαλείψετε. Είναι σημαντικό να ελέγχετε την ευαισθησία του δέρματός σας στο μηλόξυδο πριν τη χρήση του καθώς μπορεί να σας προκαλέσει ερεθισμούς. Η προετοιμασία του μηλόξυδου για χρήση στο δέρμα είναι ίδια με τον τρόπο που παρουσιάσαμε προηγουμένως. Το διαλύετε σε αποσταγμένο νερό και το εφαρμόζετε στα σημεία του δέρματος που το έχουν ανάγκη.

Προλαμβάνει τα σημάδια της γήρανσης και προσφέρει ένα υγιές δέρμα

Το μηλόξυδο είναι εξαιρετικό - Γυναικεία χείλη

Αυτό το πανίσχυρο προϊόν συμβάλλει στην προώθηση της κυκλοφορίας του αίματος στην επιδερμίδα, εξισορροπεί το pH του δέρματος και αποβάλλει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που το κάνουν άτονο. Το μηλόξυδο είναι εξαιρετικό επειδή βοηθά στην ανάκτηση του τόνου του δέρματος και απομακρύνει ρύπους που προκαλούν πρόωρη γήρανση, χαρίζοντας στο δέρμα σας μια πιο νεανική και λαμπερή εμφάνιση. Διαλύετε μια κουταλιά της σούπας μηλόξυδο σε πέντε κουταλιές της σούπας νερό και το εφαρμόζετε στο δέρμα σας.

Απολυμαντικός και επουλωτικός παράγοντας

Χρησιμοποιήστε το μηλόξυδο για να αντιμετωπίσετε μικρές εκδορές ή τσιμπήματα εντόμων. Προσθέστε το στο υγρό σαπούνι ή ρίξτε μερικές σταγόνες στο νερό της μπανιέρας σας. Όχι μόνο θα αποφύγετε τις δυσμενείς λοιμώξεις από μικρές εκδορές αλλά παράλληλα το μηλόξυδο θα προωθήσει την αναγέννηση των κυττάρων.

Το μηλόξυδο είναι εξαιρετικό καθώς σας διατηρεί υγιείς

Το μηλόξυδο είναι εξαιρετικό - Δύο ποτήρια με μηλόξυδο

Αν ψάχνετε για ένα φυσικό προϊόν που να μπορεί να συμπληρώσει την καθημερινή σας διατροφή και τη ρουτίνα ομορφιάς σας, μην ψάχνετε άλλο. Το μηλόξυδο έχει παρομοιαστεί από τους πλούσιους και διάσημους ως το μυστικό τους όπλο για να παραμένουν σε φόρμα. Προσθέτοντας καθημερινά στο νερό τους μερικές σταγόνες, διατηρούν την υγεία και την ομορφιά τους. Όχι μόνο σας βοηθά να είστε πάντα σε φόρμα αλλά επωφελείστε και από πολλές άλλες ιδιότητες που διαθέτει. Να θυμάστε ότι πρέπει πάντα να το διαλύετε με νερό πριν το καταναλώσετε, διαφορετικά μπορεί να προκαλέσει αρνητικές παρενέργειες.

Απαλλαγείτε από τους μύκητες των νυχιών

Οι απολυμαντικές ιδιότητες του μηλόξυδου μπορούν να σας βοηθήσουν να θεραπεύσετε τους μύκητες των νυχιών όπως επίσης και τις λοιμώξεις που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία σας λόγω της ανάπτυξης κάποιου μύκητα. Θα χρειαστεί να κάνετε ποδόλουτρο με μηλόξυδο. Χρησιμοποιήστε μια κούπα μηλόξυδο διαλυμένο σε δυο κούπες με νερό. Μουλιάζετε τα πόδια σας για 15 λεπτά.

Φυσικό αποσμητικό

Χάρη στο μηλόξυδο μπορείτε να εξισορροπήσετε το pH του δέρματός σας ενώ παράλληλα αποτελεί ένα εξαιρετικό φυσικό αποσμητικό. Για να αποφύγετε την έντονη μυρωδιά του, μπορείτε να το διαλύσετε σε νερό πριν το χρησιμοποιήσετε. Μουλιάστε ένα κομμάτι βαμβάκι σε 1 προς 3 μέρη ξύδι με νερό και εφαρμόστε το στο δέρμα σας.

Όπως βλέπετε το μηλόξυδο είναι εξαιρετικό πρόσθετο για την ομορφιά σας. Ήρθε η ώρα ν’ αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Judy Gopal, Vimala Anthonydhason, Manikandan Muthu, Enkhtaivan Gansukh, Somang Jung, Sechul Chul & Sivanesan Iyyakkannu (2017) Authenticating apple cider vinegar’s home remedy claims: antibacterial, antifungal, antiviral properties and cytotoxicity aspect. Natural Product http://doi.org/10.1080/14786419.2017.1413567
  • Johnston, C. S., & Gaas, C. A. (2006). Vinegar: medicinal uses and antiglycemic effectMedGenMed : Medscape general medicine8(2), 61.
  • Akanksha, Singh & Mishra, Sunita. (2017). Study about the nutritional and medicinal properties of apple cider vinegar. Asian Journal of Science and Technology
    Vol. 08, Issue, 11, pp.6892-6894, November, 2017

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.