Μπλε τσάι για φυσική και γρήγορη απώλεια βάρους

Το μπλε τσάι έχει άριστη φήμη σ΄ αυτούς που ξέρουν από τσάι.
Μπλε τσάι για φυσική και γρήγορη απώλεια βάρους

Τελευταία ενημέρωση: 28 Ιουνίου, 2020

To μπλε τσάι έχει γίνει πολύ δημοφιλές. Επίσης γνωστό ως τσάι οolong ή τσάι του μαύρου δράκου, το τσάι αυτό έχει γίνει αρκετές φορές αντικείμενο μελετών, που δείχνουν ότι βοηθάει με φυσικό τρόπο στην απώλεια βάρους. Η γεύση του βρίσκεται μεταξύ πράσινου και κόκκινου τσαγιού και αποτελεί μια πραγματική απόλαυση για τις αισθήσεις και την υγεία. Μη χάσετε την ευκαιρία να το δοκιμάσετε.

Το μπλε τσάι έχει άριστη φήμη σ΄ αυτούς που ξέρουν από τσάι. Έχει ευγενική καταγωγή και ευχάριστη γεύση. Η ποικιλία αυτή γίνεται όλο και περισσότερο γνωστή και μπορείτε να τη βρείτε εύκολα σε σούπερ μάρκετ και σε καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής. Προέρχεται από τις ορεινές περιοχές της Ταϊβάν και της Κίνας, όπου έχει μακρά παράδοση ως ποτό που βοηθά στην απώλεια βάρους, ένας υγιής και φυσικός τρόπος για να χάνετε κιλά σιγά σιγά. Θα σας εξηγήσουμε αμέσως.

Η τακτική κατανάλωση μπλε τσαγιού μπορεί να προσφέρει τα παρακάτω οφέλη:

 • Όπως αναφέραμε ήδη, η ποικιλία αυτή είναι εξαιρετική για την απώλεια βάρους. Σύμφωνα με μερικές μελέτες, η ικανότητά του να επιταχύνει το μεταβολισμό ξεπερνά αυτήν των άλλων ποικιλιών τσαγιού. Μας δίνει τη δυνατότητα να καίμε λίπος με πιο φυσικό τρόπο.
 • Αυξάνει τον ηπατικό μεταβολισμό, μειώνοντας έτσι τη χοληστερίνη.
 • Το μπλε τσάι ή τσάι oolong είναι ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό.
 • Προλαμβάνει και βελτιώνει το λιπώδες ήπαρ.
 • Θεωρείται ότι περιέχει ιδιότητες που βοηθούν στην πρόληψη διάφορων ειδών καρκίνου και ενισχύει την άμυνα του σώματος με φυσικό τρόπο.
 • Δρα ευεργετικά στο καρδιαγγειακό σύστημα, καθαρίζοντας τις αρτηρίες και βελτιώνοντας την κυκλοφορία.

Είναι αλήθεια ότι βοηθάει στην απώλεια βάρους; 

Μπλε τσάι - Γυναίκα ζυγίζεται

Μελέτες

 • Η πιο πρόσφατη μελέτη έρχεται από ένα πανεπιστήμιο στο Κολοράντο. Δημοσιεύτηκε στο «International Journal of Obesity and Related Metabolic Disorders» και δηλώνει ότι το μπλε τσάι βοήθησε στην πρόληψη και στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας και της ασθένειας της λιπώδους διήθησης του ήπατος.
 • Επιπλέον, ερευνητές στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Maryland έχουν επίσης καταλήξει στο ότι το μπλε τσάι είναι ένα εξαιρετικό μέσο για την απώλεια βάρους, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε αντιοξειδωτικά η οποία είναι υψηλότερη από αυτήν του πράσινου τσαγιού.

Γιατί είναι καλό στη λιποδιάλυση;

 • Ο LK Han, ο κύριος συντάκτης της μελέτης, αναφέρει ότι χάρη στην κατάλληλη συγκέντρωση καφεΐνης, διεγείρει τον οργανισμό ώστε να καίει θερμίδες, δρώντας επίσης ως διουρητικό για την εξάλειψη των υγρών. Επίσης, οι κατεχίνες του, οι οποίες είναι άριστα αντιοξειδωτικά,  αυξάνουν το μεταβολισμό και την οξείδωση και τα θερμογενετικά επίπεδα, δημιουργώντας έτσι μια σημαντική λιποδιαλυτική επίδραση.

Οι πολυφαινόλες του επίσης βοηθούν στην πρόληψη του διαβήτη τύπου Ι, έχοντας θετική επίδραση στο μεταβολισμό της γλυκόζης.

Πώς να το φτιάχνω και να το πίνω;

Μπλε τσάι - Μπλε τσάι σε μπολ

Οδηγίες

Ο τρόπος προετοιμασίας του τσαγιού είναι τέχνη και θα πρέπει να κατανοείτε την κάθε ποικιλία, προκειμένου να καρπωθείτε πλήρως τα οφέλη της. Το μπλε τσάι έχει συγκεκριμένους κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται στην παρασκευή του, τους οποίους θα σας εξηγήσουμε παρακάτω:

 • Ένα κουταλάκι του γλυκού φύλλα μπλε τσαγιού ανά φλιτζάνι νερό.
 • Χρησιμοποιήστε μεταλλικό νερό.
 • Εάν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να μην χρησιμοποιήσετε  μεταλλική τσαγιέρα, επειδή το υλικό αυτό αφαιρεί ένα μεγάλο μέρος των ιδιοτήτων του τσαγιού και της έγχυσής του. Οι καλύτερες τσαγιέρες που μπορείτε να χρησιμοποιείτε είναι από πηλό, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται στην Ανατολή.
 • Για να φτιάξετε ένα καλό μπλε τσάι, το νερό σας θα πρέπει να είναι πολύ ζεστό, μεταξύ 90 και 100 βαθμών Κελσίου. Αφού ρίξετε τα φύλλα στο νερό που βράζει, αφήστε τα για μόλις τρία λεπτά. Είναι σημαντικό να τα αφήσετε μόνο για τρία λεπτά, επειδή αυτή η ποικιλία τσαγιού, οξειδώνεται γρήγορα.

Πώς να το πίνω;

 • Ιδανικά, θα πρέπει να καταναλώνετε το τσάι σας μια ώρα πριν από τα κύρια γεύματα σας ή μία ώρα μετά. Να θυμάστε ότι το τσάι περιέχει τανίνες, οι οποίες εμποδίζουν τη σωστή απορρόφηση του σιδήρου γι αυτό είναι καλύτερα να μην το πίνετε αμέσως μετά τα γεύματα.
 • Μπορείτε να το πίνετε δύο φορές την ημέρα. Το σημαντικό είναι να είστε συνεπείς και να το πίνετε κάθε μέρα. Μην του προσθέτετε ζάχαρη. Αν θέλετε να γλυκάνει, χρησιμοποιήστε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι ή λίγο stevia.

Επισκεφθείτε και αυτό το άρθρο: 10ήμερη δίαιτα αποτοξίνωσης από τη ζάχαρη

Πού μπορώ να βρω μπλε τσάι;

Μπλε τσάι - Μπλε τσάι σε ποτήρι

Το μπλε τσάι αν και γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές, δεν θα το βρείτε στο τμήμα με τα τσάγια σε κάποιο κατάστημα. Θα πρέπει να το αναζητήσετε στα καταστήματα υγιεινής διατροφής. Συνήθως πωλείται στα καταστήματα αυτά, δεδομένου ότι έχει μεγάλη ζήτηση από τους καταναλωτές που θέλουν να χάσουν βάρος, καθώς και από εκείνους που θέλουν να αντιμετωπίσουν το διαβήτη.

Είναι επίσης γνωστό ως μπλε τσάι, τσάι οolong και τσάι του μαύρου δράκου. Γενικά δεν είναι πολύ ακριβό και προσφέρει πάντα καλά αποτελέσματα. Δοκιμάστε το!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Heber, D., Zhang, Y., Yang, J., Ma, J. E., Henning, S. M., & Li, Z. (2014). Green Tea, Black Tea, and Oolong Tea Polyphenols Reduce Visceral Fat and Inflammation in Mice Fed High-Fat, High-Sucrose Obesogenic Diets. The Journal of Nutrition, 144(9), 1385–1393. https://doi.org/10.3945/jn.114.191007
 • He, R., Chen, L., Lin, B., Matsui, Y., Yao, X., & Kurihara, H. (2009). Beneficial effects of oolong tea consumption on diet-induced overweight and obese subjects. Chinese Journal of Integrative Medicine, 15(1), 34–41. https://doi.org/10.1007/s11655-009-0034-8

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.