Να εκφράζετε καθημερινά την αγάπη σας στα πρόσωπα που αγαπάτε

Ανεξάρτητα από το πόσο χρόνο αφιερώνουμε στο σύντροφό μας, θα πρέπει να εκφράζουμε καθημερινά την αγάπη μας σε εκείνον. Επίσης θα πρέπει να μάθουμε να λαμβάνουμε κι εμείς αγάπη και όχι να παραδινόμαστε στη συναισθηματική χειραγώγηση.
Να εκφράζετε καθημερινά την αγάπη σας στα πρόσωπα που αγαπάτε
Valeria Sabater

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από ψυχολόγο Valeria Sabater.

Τελευταία ενημέρωση: 30 Ιανουαρίου, 2023

Δεν υπάρχει πιο πλούσια και όμορφη αγάπη από εκείνη που προέρχεται από ανθρώπους που πραγματικά σας νοιάζονται και σας σέβονται. Αν την θεωρείτε δεδομένη, δεν της αφιερώνετε τον ανάλογο χρόνο και δεν εκφράζετε καθημερινά την αγάπη σας, τότε θα χαθεί για πάντα.

Οι ειδικοί των σχέσεων μας προειδοποιούν ότι ένας από τους πιο κοινούς λόγους που χωρίζουν τα ζευγάρια είναι επειδή ένας από τους τους δυο δεν λαμβάνει την προσοχή που χρειάζεται.

Συνήθως τα αισθήματα θεωρούνται δεδομένα ενώ στην πραγματικότητα, αισθήματα όπως είναι η αγάπη θα πρέπει να ανανεώνονται σε καθημερινή βάση.

Αν και μπορεί να ακούγεται κάπως ειδυλλιακό ή ποιητικό, οι σχέσεις έχουν ανάγκη από καθημερινή φροντίδα.

Σήμερα, στη σελίδα μας θα σας δείξουμε τι χρειάζεται να συμπεριλάβετε σε αυτή τη σημαντική έκφραση της αγάπης σας.

Όταν εκφράζετε καθημερινά την αγάπη σας γίνεται όμορφη και ελεύθερη

Μερικές φορές το να μας αγαπούν δεν είναι αρκετό: θα πρέπει να μας το δείχνουν.

Όσο μεγαλώνουμε, παρά τις εμπειρίες που έχουμε αποκτήσει, θέλουμε να μας δείχνουν ότι μας αγαπούν προκειμένου να επιβεβαιώνουμε το δεσμό μας.

Ο εγκέφαλός μας λειτουργεί με ένα εκλεπτυσμένο σύστημα ανταμοιβής. Σε αυτές τις περιοχές του εγκεφάλου “θρέφονται” τα αισθήματα και τα συναισθήματα.

Το συναισθηματικό τμήμα του εγκεφάλου μας αποζητά την οξυτοκίνη και τη ντοπαμίνη που απελευθερώνονται όταν είμαστε πραγματικά ερωτευμένοι και παθιασμένοι.

Ο εγκέφαλος αποτελεί ένα περίπλοκο κομμάτι ενός χημικού μηχανήματος που έχει ένα σκοπό: να αισθανόμαστε ενωμένοι και ότι είμαστε ένα με κάποιον ή κάτι.

Εκφράζετε καθημερινά την αγάπη σας - Καρδιά σε γυάλα

Το μυαλό μας χρειάζεται ένα σκοπό και η καρδιά μας ανθρώπους και πράγματα για να αγαπήσει.

Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να αγαπάμε τον εαυτό μας αλλά για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε μια σχέση θα πρέπει να δείχνουμε καθημερινά την αγάπη μας ώστε να ενδυναμώνουμε τους δεσμούς μας και να ενεργοποιούμε το νευρικό σύστημα ανταμοιβής που διαθέτουμε.

Τώρα ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις στρατηγικές που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε τις σχέσεις μας να ανθίσουν.

Κάνε με να αισθανθώ ότι είμαι σημαντικός στη ζωή σου

 • Ο σύντροφος δεν είναι απλά κάποιος που θα σας χαιρετήσει μόλις μπείτε στο σπίτι. Δεν είναι κάποιος για να συζητάμε μόνο όλα τα προβλήματά μας χωρίς να γνωρίζουμε ποια είναι τα δικά του.
 • Ο σύντροφος είναι κάποιος που αισθάνεται και έχει κι εκείνος ανάγκες. Του αξίζει η αγάπη και η φροντίδα.
 • Καθώς είναι ο άνθρωπος που έχετε επιλέξει για να μοιραστείτε τη ζωή σας μαζί του, είναι βασικό να τον κάνετε να αισθανθεί πόσο σημαντικός είναι για σας.
 • Κάθε συζήτηση που έχετε με το σύντροφό σας έχει μια επιρροή στη σχέση σας. Μην ξεχνάτε να του δείχνετε πόσο εκτιμάτε το γεγονός ότι βρίσκεται δίπλα σας και που τον έχετε στη ζωή σας. Αυτά τα μικρά πράγματα κάνουν τεράστια διαφορά.
 • Η κατανόηση και η επικοινωνία είναι ένα από τα βασικότερα θεμέλια της αγάπης.

Τα μικρά πράγματα είναι σημαντικά

 • Ο σύντροφός σας δεν θέλει δώρα ή ταξίδια σε εξωτικά μέρη κάθε Σαββατοκύριακο. Όποιος σας αγαπάει το μόνο που χρειάζεται είναι την παρουσία σας, όχι μια δικαιολογία της τελευταίας στιγμής για να ακυρώσετε το δείπνο ή τα σχέδια του Σαββατοκύριακου.
 • Ένα μέρος από αυτό που κάνει τα μικρά πράγματα τόσο ξεχωριστά είναι η αγάπη με κάθε χειρονομία. Ένα απροσδόκητο χάδι, μια αγκαλιά από πίσω, οι φράσεις “άσε με να το κάνω εγώ για σένα”, “είσαι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί” ή “ομορφαίνεις τη ζωή μου”. Αυτοί είναι μονάχα λίγοι τρόποι για να εκφράζετε καθημερινά την αγάπη σας.
Εκφράζετε καθημερινά την αγάπη σας - Καρδιές, λουλούδια και ποτιστήρι

Συναισθηματική υποστήριξη, όχι εγωισμός

 • Ο σύντροφός σας είναι η καλύτερη πηγή υποστήριξης στη ζωή σας και κάποιος στον οποίο μπορείτε να στηρίζεστε. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι έχουν διαφορετική άποψη για την υποστήριξη: “αν κάνω αυτό για σένα τότε θα πρέπει να κάνεις κι εσύ αυτό για μένα”. Αυτό δεν είναι σωστό. Η πραγματική αγάπη δεν γνωρίζει τι είναι ο εγωισμός. Δεν βάζει τον εαυτό του πάνω από όλα και περιμένει από το άλλο άτομο να καλύψει τις ανάγκες του.
 • Οι πιο ευτυχισμένες και μακροχρόνιες σχέσεις κατανοούν τη σημασία της υποστήριξης άνευ όρων. Ξέρουν ότι είναι ένα πηδάλιο που μας καθοδηγεί στις δύσκολες στιγμές. Εκείνες τις στιγμές όπου χρειαζόμαστε κάποιον δίπλα μας, ο σύντροφός μας είναι εκεί για να μας υπενθυμίσει ότι έχουμε την αγάπη του και την υποστήριξή του.

Η αγάπη που δεν μας κρατά πίσω αλλά μας βοηθά να αναπτυχθούμε

Όποιος σας αγαπάει ποτέ δεν θα προσπαθήσει να εμποδίσει την ανάπτυξή σας. Η αγάπη, μας προσφέρει φτερά για να πετάξουμε και ρίζες για να αναπτυχθούμε, είναι ένας κήπος που χρειάζεται καθημερινή περιποίηση.

 • Δεν είναι εύκολο να το κάνουμε καθώς δεν κατανοούν ή δεν γνωρίζουν όλοι πώς να συμβάλλουν στην προσωπική ανάπτυξη του συντρόφου τους. Δεν γνωρίζουν όλοι πώς να περιποιούνται αυτόν τον προσωπικό κήπο που δημιουργούν δυο άνθρωποι σε μια σχέση.
 • Με την πραγματική αγάπη μπορούμε να δείξουμε στο σύντροφό μας ότι νοιαζόμαστε για εκείνον, για τα ενδιαφέροντά του, τα χόμπι του και τις αξίες του. Επιτρέπετε στο σύντροφό σας να δει ότι θέλετε να είναι ευτυχισμένος.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν τρόπους για να εκφράζετε καθημερινά την αγάπη σας στα πρόσωπα που αγαπάτε.

Εκφράζετε καθημερινά την αγάπη σας - Γυναίκα και πεταλούδες

Πάντα να θυμάστε: αν αγαπάτε κάποιον, προσπαθήστε να του εκφράζετε καθημερινά την αγάπη σας.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.