Όχι στην προσκόλληση σε κάποιον που σας αγνοεί

Μερικές φορές είμαστε τόσο τυφλοί που δεν βλέπουμε ότι οι άλλοι μας χειρίζονται και μας εκμεταλλεύονται για δικό τους όφελος. Μην προσκολλάστε σε αυτό το είδος ατόμου. Σας αξίζει κάτι καλύτερο.
Όχι στην προσκόλληση σε κάποιον που σας αγνοεί

Έχει γραφτεί από Raquel Lemos Rodríguez

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Όχι στην προσκόλληση σε κάποιον που σας αγνοεί. Λένε ότι όσο πιο πολύ μας αγνοεί κάποιος, τόσο πιο πολύ μας ενδιαφέρει. Ίσως είναι επειδή μας αρέσει το παιχνίδι του “μπρος και πίσω” ή μας αρέσει να παίζουμε τη γάτα με το ποντίκι. Σε κάθε περίπτωση αυτό διευκολύνει την προσκόλληση σε κάποιο άτομο που δεν αξίζει την προσοχή μας.

Τείνουμε να αναπτύσσουμε προσκόλληση σε κάποιο άτομο που το μόνο που κάνει είναι να εξαφανίζεται. Δεν δίνει κανένα σήμα ζωής και δεν ενδιαφέρεται για μας. Όταν εμφανίζεται ξανά, αισθανόμαστε ανακούφιση και ο δεσμός γίνεται πιο δυνατός.

Προσοχή!

Ανοίξτε τα μάτια σας. Μπορεί να έχετε να κάνετε με ένα συναισθηματικά χειριστικό άτομο.

Σταματήστε να ξεγελιέστε από κάποιον που σας αγνοεί

Λυπημένη γυναίκα κάποιον που σας αγνοεί

Όταν κάποιος μας αρέσει, αρχίζουμε να ξεγελιόμαστε. Ξαφνικά αρχίζουμε να ερμηνεύουμε σημάδια που μας λένε ότι αγαπιόμαστε και ότι χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον και έτσι ξεκινάει η προσκόλληση.

Αυτό θρέφει την πεποίθησή μας ότι αρέσουμε στο άτομο που μας έλκει, ότι το άτομο αυτό νοιάζεται για μας και ότι θέλει να έχει σχέση μαζί μας, παρά το γεγονός ότι μας αγνοεί.

Μην πέσετε στην παγίδα. Θυμηθείτε: πρόκειται για αυτό που θέλετε να δείτε εσείς. Εξάλλου, γιατί δεν προσπαθείτε να δείτε τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία;

  • Επικοινωνεί μαζί σας μόνο όταν το θέλει και, όταν δεν θέλει, δεν δίνει κανένα σήμα ζωής. Αυτό δείχνει ότι σας χρησιμοποιεί.
  • Αναβάλλει το ραντεβού του μαζί σας για να δει τους φίλους του ή για να κάνει άλλα σχέδια για πράγματα που επιθυμεί περισσότερο. Δεν του αρέσετε όσο νομίζετε (ή όσο θα θέλατε).
  • Απλώς κατέβασε το ακουστικό κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης επειδή δεν είστε η προτεραιότητά του. Δεν μπήκε καν στον κόπο να σας χαιρετήσει.

 

Ανακαλύψτε το άρθρο: Άχρηστα λόγια που δεν ακολουθούνται από πράξεις.

 

Ίσως δικαιολογείτε τη συμπεριφορά του με φράσεις όπως, “απλώς θέλει τον χώρο του”, ή “δεν θέλει να αισθάνεται δέσμευση”, ή “είναι πολύ ανεξάρτητος”.

Το μόνο που καταφέρνετε με αυτές τις δικαιολογίες είναι να βλάψετε την αξιοπρέπειά σας.

Ανοίξτε τα μάτια σας: μην ενδιαφέρεστε για κάποιον που σας αγνοεί

Γυναίκα με ομπρέλα κάποιον που σας αγνοεί

Είναι καιρός να ανοίξετε τα μάτια σας και να δείτε την πραγματικότητα. Πρώτα όμως φροντίστε να μην εξαρτάστε από αυτόν τον άνθρωπο.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο, η ανάγκη σας να είστε πλάι του και να είστε σημαντική για αυτόν σάς κάνει να υποτάσσεστε και να αποδέχεστε πράγματα που δεν θα επιθυμούσατε ποτέ για τους φίλους σας ή για τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Επομένως είναι καιρός να συνειδητοποιήσετε ότι απλώς δεν του αρέσετε. Ανοίξτε τα μάτια σας και συνειδητοποιήστε ότι είναι καιρός να προχωρήσετε μπροστά.

Τα λόγια και οι πράξεις του σας μπερδεύουν

Προσπαθήσατε ποτέ να του μιλήσετε για τα συναισθήματά σας; Το συναίσθημα αυτό είναι τόσο δυνατό που σας κατατρώει μέσα σας. Ή ίσως απλώς θα θέλατε να πείτε πόσο πολύ τον νοιάζεστε.

Όμως θυμηθείτε: έχετε ήδη κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ξεκινήσετε μια συζήτηση προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ωστόσο δείχνει ασυνέπεια. Τη μια στιγμή μοιάζει να μη νοιάζεται. Την επόμενη στιγμή λέει πράγματα όπως “μου αρέσεις” ή “είσαι η μοναδική”.

Απλώς σας μπερδεύει και σας βάζει πάλι στο παιχνίδι της γάτας και του ποντικού, που σας κάνει να αναπτύσσετε ακόμα μεγαλύτερη προσκόλληση σε αυτόν.

 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε το άρθρο: Σημάδια ότι βρίσκεστε σε μια τοξική σχέση.

 

Στοργή υπάρχει μόνο όταν το θέλει εκείνος

Χρειάζεστε επίσης στοργή, όμως δεν τη δέχεστε όταν τη χρειάζεστε. Αντί αυτού, στοργή υπάρχει μόνο όταν το θέλει εκείνος.

Δώστε προσοχή σε αυτό. Αν γίνεται στοργικός όταν θυμώνετε, ίσως προσπαθεί να σας χειριστεί για να μη σας χάσει.

Αγκαλιασμένο ζευγάρι κάποιον που σας αγνοεί

Σας κάνει να νιώθετε ανασφάλεια

Οι καλοί άνθρωποι μας κάνουν να νιώθουμε ασφάλεια. Όταν ισχύει το αντίθετο, πρέπει να φύγουμε τρέχοντας προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Πιθανώς πιστεύετε ότι είστε ασφαλής.

Όταν είστε μαζί του, αισθάνεστε καλά, ευτυχισμένη και ικανοποιημένη… Αυτό εφόσον προσπαθείτε να μην εκφράσετε τα συναισθήματά σας ή να σκεφτείτε τη σύγχυση που βιώνετε με όσα σας λέει.

Αν δεν μπορείτε να είστε ο εαυτός σας ή να πείτε αυτό που θέλετε όταν είστε μαζί του, είστε ανασφαλής.

Πρόκειται για ακόμα μία σημαντική προειδοποίηση ότι είναι καιρός να προχωρήσετε μπροστά.

Πιστέψτε μας: θα είστε καλύτερα χωρίς αυτόν.

Σταματήστε να ενδιαφέρεστε για κάποιον που σας αγνοεί.

 

 

 


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • De la Villa-Moral, M., Sirvent, C., Ovejero, A., & Cuetos, G. (2018). Dependencia emocional en las relaciones de pareja como Síndrome de Artemisa: modelo explicativo. Terapia psicológica36(3), 156-166.
  • Guzmán, M., & Contreras, P. (2012). Estilos de apego en relaciones de pareja y su asociación con la satisfacción marital. Psykhe (Santiago)21(1), 69-82.
  • Van Dijk, T. (2006). Discurso y manipulación: Discusión teórica y algunas aplicaciones. Revista signos39(60), 49-74.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.