Παράξενα πράγματα που μπορεί να συμβούν μετά το σεξ

Μπορεί να βιώσουμε διαφορετικές καταστάσεις και παράξενα πράγματα μετά το σεξ, ειδικά στην αρχή της σεξουαλικής μας ζωής. Εάν αυτές δεν υποχωρούν, καλό είναι να συμβουλευτείτε έναν ειδικό.
Παράξενα πράγματα που μπορεί να συμβούν μετά το σεξ
Bernardo Peña

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: ψυχολόγο Bernardo Peña.

Έχει γραφτεί από Okairy Zuñiga

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Πριν κάνετε σεξ με κάποιον, πιθανόν να αναρωτιέστε πώς θα είναι, σωστά; Και, αν ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η σεξουαλική σας ζωή, τότε έχετε σίγουρα πολλές απορίες. Αν μιλήσατε με ανθρώπους που έχουν κάνει σεξ ή έχετε διαβάσει γι’ αυτό σε βιβλία, περιοδικά και άρθρα, πολλοί (ή οι περισσότεροι) άνθρωποι φαίνεται να το περιγράφουν ως κάτι καταπληκτικό. Ποια είναι όμως η πραγματικότητα; Τι πραγματικά συμβαίνει μετά το σεξ;

Μόλις αρχίσουμε να κάνουμε σεξ, ανακαλύπτουμε ότι δεν είναι πάντα ευχάριστο αυτό που νιώθουμε. Στην πραγματικότητα, μπορεί να αισθανθούμε κάποια δυσφορία, επώδυνα αποτελέσματα και ερεθισμό. Σε αυτό το άρθρο, θα σας μιλήσουμε για μερικά περίεργα πράγματα που μπορεί να συμβούν μετά το σεξ, σε τι οφείλονται και τι μπορούμε να κάνουμε για να τα αντιμετωπίσουμε.

Οι προσδοκίες που περιβάλλουν το σεξ μας κάνουν να το θεωρούμε μια ιδιαίτερη και μαγική στιγμή, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι πάντα έτσι. Η πρώτη εμπειρία σεξουαλικής επαφής μπορεί συχνά να αφαιρέσει όλη τη μαγεία.

Την πρώτη φορά που γδυνόμαστε μπροστά σε κάποιον μπορεί να νιώθουμε λίγο ντροπαλοί και αρκετά ανασφαλείς. Επιπλέον, στην περίπτωση των γυναικών, η σεξουαλική επαφή (ειδικά την πρώτη φορά) μπορεί να είναι κάπως άβολη και επώδυνη.

Επομένως, όλες οι ρομαντικές σκηνές που είχαμε δει στις ταινίες δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια και πολλές από τις πεποιθήσεις που είχαμε για τον έρωτα, για τις οποίες γίνεται λόγος σε αυτές τις μελέτες, καταρρέουν.

Παράξενα πράγματα που συμβαίνουν μετά το σεξ

Μετά το σεξ μπορεί να εμφανιστούν ορισμένες καταστάσεις που αρχικά μπορεί να μας τρομάξουν. Σήμερα, θα τις γνωρίσουμε και θα ανακαλύψουμε τους λόγους για τους οποίους μπορεί να εμφανιστούν.

Κάψιμο και φαγούρα κατά την ούρηση

Vaginal burning after sex.

Μετά το σεξ, πολλές γυναίκες νιώθουν κάψιμο και φαγούρα κατά την ούρηση. Η γνώση του γιατί συμβαίνει αυτό είναι απαραίτητη, καθώς είναι η πιο συχνή ερώτηση που κάνουν οι γυναίκες στο γυναικολόγο.

Το ερώτημα αυτό τίθεται από γυναίκες που ξεκινούν τη σεξουαλική τους ζωή και συχνά το συσχετίζουν με κάποιο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα. Αυτό δεν ισχύει. Τα συμπτώματα ενός σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος (ΣΜΝ) δεν εμφανίζονται αμέσως μετά το σεξ, αλλά τουλάχιστον μία ή δύο ημέρες αργότερα.

Στις γυναίκες, η έξοδος της ουρήθρας βρίσκεται μερικά εκατοστά πάνω από το κολπικό άνοιγμα. Η περιοχή αυτή μπορεί να ερεθιστεί από την τριβή του προφυλακτικού, την τριβή με το πέος ή το χέρι ή από τις λιπαντικές κρέμες που χρησιμοποιούνται. Αυτό μπορεί να προκαλέσει κάψιμο και κνησμό κατά την ούρηση. Ωστόσο, αν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με ένα πιθανό ΣΜΝ, θα πρέπει να κάνετε εξετάσεις για να το αποκλείσετε.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε το άρθρο: Κάντε το άλμα προς μια ζωή χωρίς φόβο.

Η ανάγκη να πάτε στην τουαλέτα

Πολλές γυναίκες ντρέπονται να μιλήσουν για αυτή την πτυχή. Μόλις έχουν μόλις κάνει σεξ, ή κατά τη διάρκεια του σεξ, έχουν την ανάγκη να ουρήσουν. Αυτό συμβαίνει επειδή, κατά την κολπική διείσδυση, το πέος ή τα δάχτυλα μπορούν να αγγίξουν και να διεγείρουν πολύ το σημείο G, γεγονός που προκαλεί την ανάγκη να πάμε στην τουαλέτα.

Σε καμία περίπτωση αυτό δεν πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε ότι θα μπορούσαμε πράγματι να ουρήσουμε κατά τη διάρκεια της επαφής. Το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί είναι να φτάσετε σε οργασμό. Επιπλέον, η ούρηση μετά την επαφή είναι κάτι καλό. Έτσι αποφεύγετε τον κίνδυνο να κολλήσετε ουρολοιμώξεις, αν έχετε την τάση να υποφέρετε από αυτές.

Μικρές κηλίδες αίματος μετά το σεξ

Περίπου 1 στις 10 γυναίκες παρουσιάζει μια μικρή κολπική αιμορραγία μετά το σεξ, η οποία σταματά την ίδια ή την επόμενη μέρα.

Γνωρίζουμε ότι κατά την πρώτη φορά μιας γυναίκας μπορεί να συμβεί αυτό, αλλά μπορεί να συμβεί και σε επόμενες διεισδύσεις. Πολύ έντονη επαφή, η υπερβολική τριβή ή η έλλειψη λίπανσης είναι οι πιο συνηθισμένες αιτίες και δεν αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία.

Η λύση είναι να ξεκουραστείτε λίγο ή να επιβραδύνετε κατά τη διάρκεια της διείσδυσης. Θα πρέπει να ανησυχήσετε για την κατάσταση αυτή όταν η αιμορραγία δεν σταματά μία ημέρα μετά τη σεξουαλική επαφή.

Πόνος στην κάτω κοιλιακή χώρα

A woman with pain in her vagina.

Ένα άλλο από τα περίεργα πράγματα που μπορεί να συμβεί μετά το σεξ είναι ο πόνος στην κάτω κοιλιακή χώρα. Αυτή η ενόχληση έχει μεγάλη ποικιλία αιτιών και σε επίμονες περιπτώσεις θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από γιατρό.

Ο πόνος που σχετίζεται με τη σεξουαλική επαφή είναι ένα μη παθολογικό σύμπτωμα. Οφείλεται στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της ερωτικής συνεύρεσης, δεν μπορείτε να αντιληφθείτε τη δυσφορία λόγω της έντονης ταχύτητας της ώθησης. Μετά την εκσπερμάτιση, αρχίζει μια μικρή πυελική δυσφορία, η οποία μπορεί να οφείλεται στο παχύ έντερο που δημιουργεί πίεση, αφού δέχεται τις δονήσεις των κινήσεων ώθησης.

Η έντονη σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει ελαφρά μυϊκή ένταση στη λεκάνη, η οποία συστέλλεται όταν δέχεται τις δονήσεις των κινήσεων. Κατά τη σύσπαση, υπάρχει μια μικρή πίεση και αυτό προκαλεί πόνο.

Ένας άλλος λόγος μπορεί να είναι ότι, κατά τη διάρκεια της συνουσίας, τα κολπικά τοιχώματα υπέστησαν ελαφρά βλάβη από την έλλειψη επαρκούς λίπανσης, η οποία μπορεί να δημιουργήσει δυσάρεστες αισθήσεις μετά τη συνουσία.

Αυτό που αρχικά είναι παράξενο μετά το σεξ, θα γίνει φυσιολογικό με την πάροδο του χρόνου

Συχνά νιώθουμε περίεργα μετά το σεξ. Ορισμένες καταστάσεις εμφανίζονται μόνο όταν αρχίζουμε να κάνουμε σεξ για πρώτη φορά. Με την πάροδο του χρόνου, αυτές γίνονται φυσιολογικές και η δυσφορία εξαφανίζεται. Σταδιακά τις συνηθίζουμε.

Ωστόσο, ορισμένες από αυτές τις καταστάσεις μπορεί να τις βιώνουμε ξανά και ξανά. Γενικά, είναι πιο συχνές όταν δεν υπάρχει επαρκής διέγερση, και, ως αποτέλεσμα, υπάρχει ανεπαρκής λίπανση.

Αν είναι πολύ δύσκολο να φτάσετε στο σωστό επίπεδο λίπανσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν καλής ποιότητας για να σας βοηθήσει . Τα προϊόντα με βάση το νερό είναι συνήθως τα καλύτερα. Και να θυμάστε ότι, αν έχετε οποιεσδήποτε απορίες, ή η δυσφορία επιμένει, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν γυναικολόγο.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.