Το ερώτημα είναι: περισσότερο σεξ ή καλύτερο σεξ;

Πόσο συχνά κάνετε σεξ με τον/τη σύντροφό σας; Πριν απαντήσετε, έχουμε κάτι σημαντικό να σας πούμε: στο σεξ αυτό που μετράει είναι η ποιότητα, όχι η ποσότητα.
Το ερώτημα είναι: περισσότερο σεξ ή καλύτερο σεξ;

Έχει γραφτεί από Raquel Lemos Rodríguez

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Πολλοί άνθρωποι καυχιούνται για το πόσο σεξ κάνουν. Ωστόσο στο σεξ δεν έχει σημασία η ποσότητα. Περισσότερο σεξ δεν σημαίνει και καλύτερο σεξ. Αυτό που πρέπει να αναζητάμε είναι η ποιότητα.

Στην πραγματικότητα, όταν συσχετίζουμε την ποσότητα με την ποιότητα κάνουμε λάθος. Μερικές φορές εκείνοι που κάνουν σεξ πιο συχνά αναφέρουν επίσης τα υψηλότερα επίπεδα έλλειψης ικανοποίησης.

Το σεξ είναι κάτι πέρα από την ίδια τη σεξουαλική πράξη. Υπάρχουν πολλοί που περιορίζουν το σεξ στην απλή πράξη της διείσδυσης. Ωστόσο το σεξ είναι κάτι πολύ περισσότερο.

Περισσότερο σεξ δεν σημαίνει καλύτερο σεξ

περισσότερο σεξ ή καλύτερο σεξ;

Το να κάνουμε περισσότερο σεξ δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αισθανόμαστε μεγαλύτερη ικανοποίηση. Μερικές φορές αυτό απλώς σημαίνει περιστασιακό σεξ. Μπορεί ακόμα και να σημαίνει σεξ που έχει γίνει μια βαρετή ρουτίνα. Εξάλλου, περισσότερο συνήθως δεν σημαίνει καλύτερο.

Επομένως, τι χρειαζόμαστε πραγματικά για να απολαμβάνουμε καλό σεξ;

Ας δούμε μερικά παραδείγματα:

  • Η επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας κατά τη διάρκεια του σεξ. Χάρη στην επικοινωνία ο/η σύντροφός σας μπορεί να σας πει τι επιθυμεί για μια καλύτερη σεξουαλική εμπειρία.
  • Η γενναιοδωρία είναι επίσης σημαντική, ακόμα και αν δεν είναι αμοιβαία. Μην είστε παθητικοί. Κάντε μια προσπάθεια να ευχαριστήσετε τον/τη σύντροφό σας.

Επιπλέον, το σεξ θα πρέπει να είναι ευχαρίστηση, όχι καθήκον.

  • Είναι σημαντικό να βρίσκεστε σε ένα περιβάλλον όπου αισθάνεστε άνετα. Το να αισθάνεστε άβολα κατά τη σεξουαλική πράξη είναι ένα πράγμα. Το να απολαμβάνετε τον χρόνο και τη χαλάρωση που προκύπτει μέσα σε ένα ευχάριστο περιβάλλον είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.
  • Δεν θα πρέπει ποτέ να παραλείπετε τα προκαταρκτικά. Μάλιστα, χωρίς αυτά είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί μια ολοκληρωμένη σεξουαλική εμπειρία. Τα φιλιά και τα χάδια είναι απαραίτητα για να επιτευχθεί αξέχαστη ευχαρίστηση.
  • Ο συγχρονισμός και η αίσθηση σύνδεσης έχουν σημασία. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι μερικές φορές τα κάνετε όλα εσείς. Όμως, χωρίς αυτήν τη σύνδεση, το σεξ δεν θα είναι τίποτα περισσότερο από μια πράξη που θα ξεχαστεί. Μπορείτε να διαβάσετε για τα τα τάντρα και το σεξ σε άρθρο του Lorius, C.
  • Η αυτοπεποίθηση είναι επίσης απαραίτητη. Μας απελευθερώνει από κάθε φόβο, ντροπή ή συγκράτηση, έτσι μπορούμε πραγματικά να απολαμβάνουμε ποιοτικό σεξ.

Διαβάστε επίσης: Σεξουαλική ζωή: 5 συμβουλές για να τη βελτιώσετε

Η σχέση σας με την ευτυχία

Περισσότερο σεξ δεν σημαίνει καλύτερο σεξ

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Economic Behaviour & Organization  εστίασε στη μελέτη της σχέσης ανάμεσα στο σεξ και την ευτυχία.

Οι ερευνητές μίλησαν με 64 ζευγάρια ηλικίας 35 ως 65 ετών. Από τα μισά από αυτά ζητήθηκε να καταγράψουν τον αριθμό των σεξουαλικών τους συνευρέσεων. Από τα άλλα μισά ζητήθηκε να κάνουν περισσότερο σεξ.

Στο τέλος, τα ζευγάρια που αύξησαν τις σεξουαλικές επαφές τους δεν ήταν πιο ευτυχισμένα από τα άλλα μισά.

Ίσως επειδή δεν έδιναν χρόνο στη σεξουαλική τους επιθυμία να αυξηθεί. Λόγω αυτού, η διάθεσή τους για σεξ μειωνόταν κάθε φορά.

Η έρευνα αυτή αποκάλυψε κάτι. Περισσότερο σεξ δεν σημαίνει περισσότερη ευτυχία. Επίσης δεν σημαίνει μεγαλύτερη απόλαυση.

Επομένως, πρέπει να εστιάζουμε στην ποιότητα. Εκεί πραγματικά βρίσκεται η σεξουαλική ικανοποίηση.

Δείτε το άρθρο: Κατακτήστε την ευτυχία με διδάγματα της ιαπωνικής φιλοσοφίας

Δεν είναι κάτι που μπορείτε να ελέγξετε

Περισσότερο σεξ δεν σημαίνει καλύτερο σεξ κατ' ανάγκη

Μερικές φορές μπορεί να φοβάστε για ορισμένες πτυχές της σχέσης σας. Αυτό είναι φυσιολογικό, όμως μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερο σεξ.

Θα υπάρξουν επίσης φορές που παγιδεύεστε σε μια σεξουαλική “ρουτίνα”. Αυτή περιλαμβάνει συγκεκριμένες μέρες που πιστεύετε ότι πρέπει να κάνετε σεξ, είτε το επιθυμείτε είτε όχι.

Όπως φαντάζεστε, αυτό μπορεί επίσης να γίνει πρόβλημα. Μπορεί να μας κάνει ακόμα και να αρχίσουμε να απεχθανόμαστε το σεξ.

Πρέπει να επιτρέπουμε στις επιθυμίες μας να ρέουν φυσικά, χωρίς να αναγκάζουμε τον εαυτό μας να ακολουθεί αυστηρά προγράμματα. Είναι κάτι παρόμοιο με όταν δεν θέλουμε να φάμε αλλά τρώμε ούτως ή άλλως επειδή είναι στο πρόγραμμα.

Τελικά αισθάνεστε βάρος, φούσκωμα, ακόμα και απογοήτευση. Δεν απολαύσατε το γεύμα και αισθάνεστε άσχημα που κάνατε κάτι που δεν θέλατε.

Περισσότερο σεξ

Κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό. Ποιος λέει ότι πρέπει να κάνουμε σεξ μία φορά την εβδομάδα; Ποιος λέει ότι το να κάνετε σεξ μία φορά τον μήνα είναι κακό για τη σχέση σας;

Μη συγκρίνεστε ποτέ με άλλα ζευγάρια. Μην προσπαθείτε να ακολουθείτε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα στο σεξ. Αυτό μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα και να αποδειχτεί καταστροφικό.

Αναζητήστε την ποιότητα στο σεξ, όχι την ποσότητα. Τελικά αυτό που έχει πραγματική σημασία είναι να απολαμβάνετε ολοκληρωμένες, ικανοποιητικές προσωπικές στιγμές.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.