Τι κερδίζετε όταν πίνετε νερό με άδειο στομάχι;

Γνωρίζετε ότι το νερό σάς κάνει καλό, αλλά ξέρετε ότι το να πίνετε νερό με άδειο στομάχι είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία σας; Μάθετε για τα καταπληκτικά του οφέλη σε αυτό το άρθρο.
Τι κερδίζετε όταν πίνετε νερό με άδειο στομάχι;
Karla Henríquez

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Karla Henríquez.

Έχει γραφτεί από Okairy Zuñiga

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Δεν είναι κάτι καινούργιο το να πίνετε νερό με άδειο στομάχι. Αυτή η ενέργεια είναι βαθιά ριζωμένη στην πλειοψηφία των Ιαπώνων. Παρότι τα γονίδια επηρεάζουν σημαντικά, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι αυτή η συνήθεια τους βοήθησε να παραμείνουν αδύνατοι, υγιείς και σε φόρμα.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: η κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια νηστείας αποτελεί μια θεραπεία για μια μεγάλη γκάμα ασθενειών. Τι συμβαίνει ακριβώς όμως όταν πίνετε νερό με άδειο στομάχι;

Ας ρίξουμε μια ματιά.

1. Σας επιτρέπει να απελευθερώσετε το σώμα σας από τις τοξίνες

Γυναίκα δίνει ποτήρι με νερό σε παιδί

Το νερό διεγείρει την εντερική κινητικότητα με φυσικό τρόπο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το σώμα σας περνά από μια διεργασία επιδιόρθωσης και ξεφορτώνεται όλες τις τοξίνες.

Λόγω αυτού, όταν πίνετε νερό με άδειο στομάχι, βοηθάτε το σώμα σας να απαλλαγεί από τις βλαβερές τοξίνες προκειμένου να παραμείνει φρέσκο και υγιές.

Επίσης, πίνοντας μια σημαντική ποσότητα θα μπορέσετε να αυξήσετε την παραγωγή μυϊκών κυττάρων και νέων αιμοσφαιρίων. Και τα δύο σάς βοηθούν να παραμένετε ελεύθεροι/ες από τοξίνες.

2. Όταν πίνετε νερό με άδειο στομάχι βελτιώνετε τον μεταβολισμό σας

Τι κερδίζετε όταν πίνετε νερό με άδειο στομάχι

Αν πίνετε νερό όσο νηστεύετε, ίσως μπορέσετε να βοηθήσετε τον μεταβολισμό σας να αυξηθεί κατά, τουλάχιστον, 24%. Αν κάνετε αυστηρή δίαιτα, ένας υψηλός μεταβολικός ρυθμός σημαίνει ότι το πεπτικό σας σύστημα θα δουλεύει προς όφελός σας.

Θα μπορέσετε να ακολουθήσετε πιο εύκολα τη διατροφή σας καθώς θα χωνεύετε ταχύτερα το φαγητό. Αν κάνετε το παραπάνω το πρωί αμέσως μόλις ξυπνήσετε, ίσως καταφέρετε να καθαρίσετε και το παχύ έντερο.

Με αυτή τη συνήθεια θα διευκολύνετε το σώμα σας να απορροφά καλύτερα τις θρεπτικές ουσίες.

3. Σας βοηθά να αδυνατίσετε με υγιεινό τρόπο

Όταν πίνετε νερό με άδειο στομάχι, βοηθάτε το σώμα σας να απομακρύνει τις τοξίνες, ενώ βελτιώνετε το πεπτικό σας σύστημα.

Αυτό θα σας κάνει να νιώθετε λιγότερη πείνα και να μειώσετε σημαντικά την επιθυμία για σνακ.

Ταυτόχρονα, θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την αύξηση βάρους που προκαλείται από την υπερβολική κατανάλωση φαγητού εξαιτίας του άγχους και άλλων παραγόντων.

4. Ανακουφίζει από τα οξέα και τη δυσπεψία

Η δυσπεψία προκαλείται από τα οξέα του στομάχου σας. Αν υποφέρετε συχνά από δυσπεψία, η συνήθεια να πίνετε νερό με άδειο στομάχι ίσως σας βοηθήσει να βελτιώσετε αυτό το πρόβλημα.

Όταν πίνετε νερό με άδειο στομάχι, τα οξέα τα οποία ανεβαίνουν προς τα πάνω πιέζονται ξανά κάτω και διαλύονται. Αυτό βοηθά στην επίλυση του προβλήματος.

Επίσης, προετοιμάζει το στομάχι σας για το πρωινό.

5. Όταν πίνετε νερό με άδειο στομάχι βελτιώνετε την εμφάνιση και την υγεία της επιδερμίδας σας

Η αφυδάτωση είναι μία από τις κύριες αιτίες εμφάνισης ρυτίδων και μεγάλων πόρων στο δέρμα. Γι’ αυτό, μπορείτε να προστατεύσετε το σώμα σας αν πίνετε νερό με άδειο στομάχι.

Δύο ποτήρια νερό με άδειο στομάχι αυξάνουν τη ροή του αίματος κάτω από το δέρμα και το κάνουν να λάμπει.

Από την άλλη, επαναλαμβάνοντας αυτή τη συνήθεια μέσα στην ημέρα θα διασφαλίσετε πως το σώμα σας αποβάλλει τις τοξίνες.

6. Δίνει ώθηση στην υγεία, τη λάμψη, και την απαλότητα των μαλλιών σας

Γυναίκα με λαμπερά μαλλιά χαμογελά

Πέραν της επιρροής στο δέρμα σας, η αφυδάτωση μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ανάπτυξη των μαλλιών σας. Είναι πολύ σημαντικό να πίνετε νερό αν θέλετε να έχετε υγιή μαλλιά τόσο στο εσωτερικό τους, όσο και στο εξωτερικό τους.

Το νερό συνιστά περίπου το 1/4 του συνολικού βάρους μιας ρίζας. Αν δεν πίνετε αρκετό, τα μαλλιά σας θα αδυνατίσουν και θα γίνουν εύθραυστα.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πίνετε αρκετή ποσότητα νερού την ημέρα. Αν αυτό το κάνετε με άδειο στομάχι θα μπορέσετε να βελτιώσετε την υγεία και την εμφάνιση των μαλλιών σας σε σύντομο χρονικό διάστημα με ελάχιστη προσπάθεια.

7. Αποτρέπει τις πέτρες στα νεφρά και τις ουρολοιμώξεις

Είναι σημαντικό για την υγεία των νεφρών και της ουροδόχου κύστης σας να πίνετε νερό με άδειο στομάχι.

Έτσι θα μπορέσει το σώμα σας να διαλύσει ευκολότερα τα οξέα που προκαλούν τις πέτρες στα νεφρά.

Όσο περισσότερο νερό πίνετε, τόσο περισσότερο προστατεύετε το σώμα σας από διάφορες λοιμώξεις που προκαλούνται από τη συσσώρευση τοξινών τις οποίες παράγει η ουροδόχος κύστη σας.

8. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Η πρόσληψη νερού καθαρίζει και ισορροπεί το λεμφικό σας σύστημα. Αυτό βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα θα σας βοηθήσει να παραμείνετε υγιείς και να αποφύγετε ένα εύρος ασθενειών.

Όλο αυτό μεταφράζεται στη μείωση της συχνότητας εμφάνισης ασθενειών.

Πώς θα πρέπει να πίνετε νερό με άδειο στομάχι;

  • Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πίνετε τρία με τέσσερα ποτήρια νερό αμέσως μόλις ξυπνάτε.
  • Δε χρειάζεται να πλύνετε τα δόντια σας ή να φάτε πρώτα.
  • Θα πρέπει να περιμένετε 45 λεπτά προτού φάτε.
  • Προσπαθήστε να πίνετε νερό τουλάχιστον 30 λεπτά πριν φάτε οτιδήποτε και έπειτα μην πιείτε καθόλου νερό για δύο ώρες μετά το φαγητό.

Αν και η κατανάλωση τεσσάρων ποτηριών νερού με άδειο στομάχι μπορεί να μη φαίνεται απλή, μπορεί να βοηθήσει αρκετά το σώμα σας.

Αρχίστε με μια ποσότητα την οποία μπορεί να ανεχτεί το σώμα σας. Έπειτα, αυξήστε τη σταδιακά μέχρι να μπορείτε να πιείτε 4 ποτήρια.

Κάντε μια δοκιμή!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.