Απομακρύνετε τις τοξίνες από το παχύ έντερο

Για να διευκολύνετε τον καθαρισμό των τοξινών από το παχύ σας έντερο, εκτός από την παρακάτω θεραπεία είναι ουσιαστικό να πίνετε τουλάχιστον δύο λίτρα νερό τη μέρα.
Απομακρύνετε τις τοξίνες από το παχύ έντερο

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Απομακρύνετε τις τοξίνες από το παχύ έντερο. Οι ερευνητές εκτιμούν πως, όταν φτάσετε στην ηλικία των 70 ετών, τα έντερά σας θα έχουν επεξεργαστεί πάνω από 100 τόνους τροφής και 40.000 λίτρα υγρών, συμπεριλαμβανομένων περίπου 7 κιλών τοξικών άχρηστων ουσιών.

Όλα αυτά συσσωρεύονται στα πεπτικά όργανα του σώματός σας και μπορεί να περάσουν στην κυκλοφορία του αίματος, οδηγώντας σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η δυσκοιλιότητα, οι αλλαγές στο μεταβολισμό και οι δερματικές διαταραχές είναι μερικά σημάδια ότι το έντερό σας είναι γεμάτο τοξίνες.

Αν και το σώμα σας είναι ικανό να αποβάλλει τις τοξίνες και τις άχρηστες ουσίες από μόνο του, μπορεί μερικές φορές να υπερφορτωθεί και τότε αυτές αρχίζουν να συσσωρεύονται.

Ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί φυσικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να απομακρύνετε τις τοξίνες από το παχύ έντερο χωρίς το φόβο παρενεργειών.

Στο σημερινό άρθρο θέλουμε να σας παρουσιάσουμε μια αποτελεσματική και υγιεινή θεραπεία για την οποία απαιτούνται μονάχα δύο υλικά.

Πώς απομακρύνετε τις τοξίνες από το παχύ έντερο;

Για να αποτοξινώσετε το παχύ σας έντερο, το μόνο που χρειάζεστε είναι λιναρόσπορο και κεφίρ.

Και οι δύο αυτές τροφές περιέχουν λίγες θερμίδες και ισχυρά θρεπτικά συστατικά που ωφελούν την πεπτική και την εντερική σας υγεία.

Για να μη μείνει καμία αμφιβολία σχετικά με όλα όσα μπορεί να κάνει αυτή η θεραπεία για σας, θα παρουσιάσουμε λεπτομερώς τις ωφέλειες των συστατικών της.

Οι ωφέλειες του λιναρόσπορου

Απομακρύνετε τις τοξίνες από το παχύ έντερο με λιναροσπορο

Ο λιναρόσπορος είναι ένας μικρός σπόρος με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες καθώς και σε απαραίτητα λιπαρά οξέα Ωμέγα-3.

Αποτελείται από 40% φυτικές ίνες, το ένα τρίτο από τις οποίες είναι διαλυτές και το υπόλοιπο αδιάλυτες. Περιέχει επίσης φυτοχημικές ουσίες όπως λιγνάνες, που προστατεύουν τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες.

Ο λιναρόσπορος χρησιμοποιείται εδώ και καιρό ως συμπλήρωμα για την απομάκρυνση των τοξινών από το παχύ έντερο, καθώς έχει ήπια υπακτική δράση που διευκολύνει τις καλύτερες εντερικές κινήσεις.

Οι διαλυτές ίνες γίνονται μια ζελατινώδης ουσία που απορροφά τις τοξίνες και καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα χαλαρώνοντας τα κόπρανα.

Ο λιναρόσπορος έχει επίσης αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση για την αντιμετώπιση παθήσεων όπως η γαστρίτιδα, ο πόνος στην κοιλιά και η εσωτερική αιμορραγία.

Οι ωφέλειες του κεφίρ

Απομακρύνετε τις τοξίνες από το παχύ έντερο με κεφιρ

Το κεφίρ είναι ένα υγρό που έχει υποστεί ζύμωση και περιέχει πολλούς ωφέλιμους μικροοργανισμούς οι οποίοι βελτιώνουν τη βακτηριακή χλωρίδα από το παχύ έντερο.

Το κεφίρ έχει λευκό ή κιτρινωπό χρώμα και ρευστή υφή με μικρούς σβώλους, που μερικές φορές έχουν όψη που θυμίζει κουνουπίδι.

Στο κεφίρ θα βρείτε γαλακτικό οξύ, βακτήρια και ζυμομύκητες, που καταπολεμούν τους βλαβερούς οργανισμούς οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις μόλις φτάσουν στο παχύ σας έντερο.

Η τακτική κατανάλωση αυτής της υγιεινής τροφής και η μικροβιακή χλωρίδα της συμβάλλουν στην αποβολή των τοξινών από το παχύ έντερο και θα βελτιώσουν τη συνολική πεπτική υγεία σας. Για τα αποτελέσματα του κεφίρ στον οργανισμό μπορείτε να διαβάσετε την έρευνα των Δρ. Urdaneta εδώ.

Σε πολλούς πολιτισμούς το κεφίρ είναι γνωστό ως “ελιξίριο της υγείας και της μακροζωίας” επειδή, εκτός του ότι βελτιώνει την πεπτική υγεία, χρησιμοποιείται και για την αντιμετώπιση των εξής:

 • Ηπατική νόσος.
 • Αναπνευστικά προβλήματα.
 • Διαταραχές της χοληδόχου κύστης.
 • Νεφρική βλάβη.
 • Χρόνιες εντερικές λοιμώξεις.

Γενικά το κεφίρ ορίζεται ως ένα ρόφημα που έχει υποστεί ζύμωση, του οποίου η γεύση οφείλεται κυρίως στο γαλακτικό οξύ.

Πώς να απομακρύνετε τις τοξίνες από το παχύ έντερο με λιναρόσπορο και κεφίρ

Απομακρύνετε τις τοξίνες από το παχύ έντερο με γιαούρτι

Για την πραγματοποίηση ενός καθαρισμού στο παχύ έντερο χρησιμοποιώντας λιναρόσπορο και κεφίρ απαιτούνται τουλάχιστον 21 ημέρες, ενώ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα πρέπει να αποφεύγετε τα υπερβολικά λιπαρά, τη ζάχαρη και τις τροφές που είναι πολύ όξινες.

Υλικά

 • 1/2 φλιτζάνι κεφίρ (100-150 ml)
 • 1 με 3 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο (10 με 30 γραμμάρια)

Τι πρέπει να κάνετε για να διώξετε τις τοξίνες από το παχύ έντερο

 • Κατά την πρώτη εβδομάδα αυτού του καθαρισμού, θα καταναλώνετε 100 ml κεφίρ με 1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο κάθε μέρα.
 • Κατά τη δεύτερη εβδομάδα, διατηρήστε την ίδια ποσότητα κεφίρ αλλά αυξήστε το λιναρόσπορο σε 2 κουταλιές.
 • Κατά την τρίτη εβδομάδα, καταναλώνετε 150 ml κεφίρ με 3 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο.
 • Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα κατά τον καθαρισμό στο παχύ σας έντερο, βεβαιωθείτε ότι πίνετε τουλάχιστον δύο λίτρα νερό τη μέρα.

Πόσο συχνά θα πρέπει να επαναλαμβάνετε αυτό τον καθαρισμό;

Για προληπτικούς λόγους μπορείτε να επαναλαμβάνετε αυτό τον καθαρισμό κάθε τρεις μήνες. Αν όμως έχετε φανερά συμπτώματα νόσου στο παχύ έντερο, μπορείτε να τον πραγματοποιείτε πιο συχνά.

Δοκιμάστε το συγκεκριμένο καθαρισμό αν αντιμετωπίζετε τα εξής:

 • Κολίτιδα, στομαχικά έλκη ή γαστρίτιδα.
 • Φλεγμονή του αναπνευστικού σας συστήματος.
 • Ουρολοιμώξεις.
 • Υπερβολικό βάρος ή παχυσαρκία.
 • Υψηλά επίπεδα χοληστερίνης ή τριγλυκεριδίων.

Όπως βλέπετε, είναι εύκολο να κάνετε καθαρισμό στο παχύ σας έντερο και δεν χρειάζονται επιθετικά φάρμακα.

Δοκιμάστε τις παραπάνω συστάσεις και προστατέψτε την εντερική υγεία σας για να αποφύγετε την εμφάνιση πιο σοβαρών παθήσεων στο μέλλον.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Guzel-Seydim, Z. B., Kok-Tas, T., Greene, A. K., & Seydim, A. C. (2011). Review: Functional properties of kefir. Critical Reviews in Food Science and Nutrition.
 • Leite, A. M. de O., Miguel, M. A. L., Peixoto, R. S., Rosado, A. S., Silva, J. T., & Paschoalin, V. M. F. (2013, January 1). Microbiological, technological and therapeutic properties of kefir: A natural probiotic beverage. Brazilian Journal of Microbiology. Sociedade Brasileira de Microbiologia.
 • Shim, Y. Y., Gui, B., Arnison, P. G., Wang, Y., & Reaney, M. J. T. (2014). Flaxseed (Linum usitatissimum L.) bioactive compounds and peptide nomenclature: Areview. Trends in Food Science and Technology. Elsevier Ltd.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.