5 Πλεονεκτήματα της ασφάλισης κατοικίας

Η ασφάλιση κατοικίας είναι μια επένδυση, όχι ένα έξοδο. Με αυτό το εργαλείο, μπορείτε να προστατεύσετε το σπίτι σας και την οικογένειά σας.
5 Πλεονεκτήματα της ασφάλισης κατοικίας
Leonardo Biolatto

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από γιατρό Leonardo Biolatto.

Τελευταία ενημέρωση: 04 Νοεμβρίου, 2022

Η σύναψη συμβολαίου για την ασφάλιση κατοικίας  επιτρέπει σε ζευγάρια, οικογένειες και μεμονωμένα άτομα να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο σε περίπτωση ατυχημάτων και συχνών επισκευών στο σπίτι τους. Σήμερα, λοιπόν, θα θέλαμε να μιλήσουμε για τα κύρια πλεονεκτήματα της ασφάλισης κατοικίας.

Για ορισμένους ανθρώπους, μπορεί να φαίνεται περιττό να συνάψουν ένα συμβόλαιο για τα σπίτια τους. Αυτό είναι ακόμη πιο συνηθισμένο όταν (ευτυχώς) δεν χρειάστηκε ποτέ να βιώσουν κάποια τραγωδία ή καταστροφή. Ωστόσο, το να αναγνωρίζει κανείς αυτό το είδος ασφάλισης ως επένδυση και όχι ως δαπάνη είναι απαραίτητο για την οικονομία και το μέλλον της οικογένειάς του.

Η σύναψη ασφάλισης κατοικίας είναι μια πολύ σοφή απόφαση

Με τον ίδιο τρόπο που συνιστάται η αγορά ασφάλισης υγείας για την προστασία της υγείας και της ζωής κάθε μέλους μιας οικογένειας, η ιδέα της σύναψης ασφάλισης κατοικίας πρέπει να εξεταστεί. Στην πραγματικότητα, έχει αποδειχθεί ότι η ύπαρξη ενός βέλτιστου σπιτιού και ενός υγιούς περιβάλλοντος είναι απαραίτητη για να απολαμβάνετε μια καλή ποιότητα ζωής.

Ακολουθούν πέντε πλεονεκτήματα της ασφάλισης κατοικίας.

A home protected in hands
Τα απρόβλεπτα γεγονότα στα σπίτια είναι συνηθισμένα, οπότε η σύναψη ασφάλισης μπορεί να προσφέρει μεγάλη ηρεμία στην οικογένεια, το ζευγάρι ή τον μεμονωμένο ιδιοκτήτη σπιτιού.

Πιστεύουμε ότι μπορεί επίσης να σας αρέσει να διαβάζετε αυτό το άρθρο: Φενγκ Σούι και αρωματοθεραπεία για να εξισορροπήσετε την ενέργεια του σπιτιού

1. Η σύναψη ασφάλισης κατοικίας εξοικονομεί απρόβλεπτα έξοδα

Όπως ακριβώς σε ένα ατύχημα, η ιατρική ασφάλιση καλύπτει τους πελάτες της με όλα τα έξοδα που δημιουργούνται από τα χειρουργεία ή τις θεραπείες τους, έτσι και η ασφάλιση κατοικίας καλύπτει τα περισσότερα απρόβλεπτα συμβάντα και τις επισκευές που απαιτούνται στα σπίτια. Έτσι εξοικονομούνται χρήματα, καθώς δεν χρειάζεται να προσλάβετε ιδιωτικές εταιρίες για την αποκατάσταση των ζημιών. Εξάλλου, ανάλογα με τους όρους κάλυψης, οι ασφαλιστές μπορούν να ανταποκριθούν σε όλα τα είδη ζημιών, όπως δομικές ζημιές, τρύπες στη στέγη, ρωγμές στους τοίχους κ.λπ.

2. Είναι εύκολη η ηλεκτρονική σύναψη σύμβασης

Ένας από τους μεγάλους φόβους κατά την απόκτηση ασφάλισης κατοικίας έγκειται σε όλη τη γραφειοκρατία και το μελλοντικό κόστος που συνεπάγεται. Ωστόσο, στις μέρες μας υπάρχουν αξιόπιστοι και πιστοποιημένοι ιστότοποι όπου μπορείτε εύκολα να αγοράσετε online ασφάλιση κατοικίας. Μπορείτε ακόμη και να υπολογίσετε πόσο θα είναι το συνολικό κόστος του συμβολαίου. Επομένως, αξίζει να εξετάσετε προσεκτικά για να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή.

3. Η ασφάλιση κατοικίας προστατεύει τα πιο πολύτιμα αντικείμενά σας

Όταν συνάπτετε συμβόλαιο για ασφάλιση κατοικίας, έχετε τη δυνατότητα να προστατεύσετε όχι μόνο το σπίτι σας, αλλά και το περιεχόμενό του. Αυτό περιλαμβάνει αντικείμενα μεγάλης συναισθηματικής αξίας ή αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας, όπως κοσμήματα, τεχνολογικές συσκευές και έργα τέχνης. Για το λόγο αυτό, σε περιπτώσεις κλοπής, πυρκαγιάς, πλημμύρας ή οποιουδήποτε άλλου είδους ατυχήματος, ο ασφαλιστής εγγυάται ολική ή μερική προστασία, ανάλογα με το συμβόλαιο. Είναι επίσης υποχρέωσή τους να παραδώσουν το κεφάλαιο που προβλέπεται στις πρώτες συμφωνίες για την αποκατάσταση των ζημιών.

4. Καλύπτει το σπίτι σε περίπτωση ενοικίασης

Ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες διαθέτουν συμβόλαια ενοικίασης κατοικιών που προστατεύουν τα ακίνητα των πελατών τους όταν αυτά ενοικιάζονται. Αυτό το είδος κάλυψης, εκτός από την κάλυψη της κατοικίας, προσφέρει προστασία από πιθανά συγκεκριμένα προβλήματα. Δυστυχώς, σε αυτές τις περιπτώσεις δημιουργούνται μερικές φορές αγχωτικές καταστάσεις. Με την απόκτηση ασφάλισης κατοικίας με αυτού του είδους την κάλυψη, ο ασφαλιστής είναι υπεύθυνος για τις ζημιές που προκαλεί ο ενοικιαστής στη δομή του σπιτιού.

5. Προσφέρει τεράστια ψυχική ηρεμία

Κανείς δεν εξαιρείται από ένα ατύχημα που θα μπορούσε να αφήσει απροστάτευτο το σπίτι και την οικογένειά του. Είτε είστε single είτε ζευγάρι με ή χωρίς παιδιά, η ασφάλεια ενός σπιτιού είναι το πρωτεύον ζήτημα. Να θυμάστε ότι για να φροντίζετε την υγεία σας και να έχετε
καλή ποιότητα ζωής, χρειάζεστε ένα ωραίο, ασφαλές και υγιεινό μέρος για να ζείτε .

Benefits of Taking out Home Insurance
Η ασφάλιση κατοικίας είναι μια επένδυση και όχι μια δαπάνη. Είναι μια συνειδητή απόφαση που μόνο οφέλη φέρνει.

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Μπορεί επίσης να σας αρέσει να διαβάσετε: Πέντε ιδέες για να διακοσμήσετε το σαλόνι σας με ανακυκλωμένα υλικά

Η πρόσληψη ασφάλισης κατοικίας είναι μια σπουδαία επένδυση

Λίγα πράγματα συγκρίνονται με την ηρεμία που προσφέρει η προσοχή ενός εκπαιδευμένου προσωπικού που θα βρει έγκαιρα λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει στο σπίτι σας. Έτσι, αν είναι μέσα στις δυνατότητές σας, η σύναψη ασφαλιστηρίου συμβολαίου για το σπίτι είναι μια σπουδαία επένδυση. Το θέμα είναι να σκέφτεστε το προσωπικό σας μέλλον και την ασφάλεια της οικογένειάς σας.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Barros, R. H. (2015). Los riesgos de las entidades aseguradoras en el marco del Enterprise Risk Management (ERM) y el control interno. Innovar: Revista de ciencias administrativas y sociales, 61-70. Disponible en: https://www.redalyc.org/pdf/818/81842948006.pdf
  • Molinsky J, Forsyth A. (2018). Housing, the Built Environment, and the Good Life. Hastings Cent Rep. 2018 Sep;48 Suppl 3:S50-S56. doi: 10.1002/hast.914. PMID: 30311237.
  • Talayero Sebastián, F. (2009). La conducta en las situaciones de emergencia: el caso de los incendios domésticos.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.