Φενγκ σούι και αρωματοθεραπεία για την ενέργεια του σπιτιού

Γνωρίζατε ότι τα αρώματα αποτελούν βασικό μέρος της δημιουργίας καλής ενέργειας στο σπίτι σας; Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε την αρωματοθεραπεία και το φενγκ σούι προς όφελός σας εδώ.
Φενγκ σούι και αρωματοθεραπεία για την ενέργεια του σπιτιού
Leonardo Biolatto

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Leonardo Biolatto.

Έχει γραφτεί από Maria Fernanda Ramirez Ramos

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Το φενγκ σούι και η αρωματοθεραπεία μπορούν να συνδυαστούν. Η αρωματοθεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση αιθέριων ελαίων που εξάγονται από φαρμακευτικά φυτά για να επωφεληθούμε από τις ευεργετικές τους επιδράσεις στη σωματική υγεία ή στα συναισθήματα. Από την άλλη πλευρά, “άνεμος και νερό” είναι η κυριολεκτική μετάφραση της διάσημης τέχνης για τη δημιουργία ισορροπημένων και αρμονικών περιβαλλόντων, που επινόησαν οι αρχαίοι Κινέζοι στην περιοχή του Γιανγκτσέ πριν από περισσότερα από 3.000 χρόνια.

Σύμφωνα με ένα βιβλίο για τα βασικά στοιχεία του φενγκ σούι, πρόκειται για μια τεχνική που στοχεύει στην εξισορρόπηση των ενεργειών στο σπίτι μέσω της θέσης και της επιλογής των αντικειμένων.

Υπό αυτή την έννοια, το φενγκ σούι και η αρωματοθεραπεία είναι σπουδαίοι σύμμαχοι, επειδή οι φαρμακευτικές ιδιότητες των ελαίων μπορούν να συνδυαστούν για να επηρεάσουν την ενέργεια του σπιτιού. Αυτό συμβαίνει επειδή ο χώρος δεν διαμορφώνεται μόνο με ορατά αντικείμενα, όπως τα έπιπλα, αλλά το φως, η θερμοκρασία και οι μυρωδιές είναι επίσης καθοριστικά.

Πώς οι μυρωδιές επηρεάζουν τη διακόσμηση του σπιτιού και το φενγκ σούι;

Τα αρώματα έχουν την ικανότητα να συνδέονται με το πιο οικείο μέρος της ύπαρξης. Επιπλέον, η αίσθηση της όσφρησης συνδέεται στενά με τη μνήμη. Έτσι, μια μυρωδιά μπορεί να ξυπνήσει αναμνήσεις του παρελθόντος και να δημιουργήσει συναισθήματα. Τα αρώματα σχετίζονται επίσης άμεσα με τη διάθεση.

Η διακόσμηση του σπιτιού, η επιλογή των αντικειμένων και η θέση τους αποσκοπούν στην επίτευξη άνετων χώρων που παρέχουν γαλήνη, αρμονία και ευεξία. Με αυτή την έννοια, το φενγκ σούι επιδιώκει να εξισορροπήσει τα στοιχεία της φύσης μέσα στο σπίτι.

Τα στοιχεία αυτά είναι το νερό, η γη, η φωτιά, το ξύλο και το μέταλλο. Τα αρώματα ανήκουν στη φωτιά και έχουν την ικανότητα να ενεργοποιούν τις ενέργειες chi μέσα στους χώρους.

Η Susanna Cots, μία από τις πιο αναγνωρισμένες σχεδιάστριες εσωτερικών χώρων στην Ισπανία, έχει αναπτύξει τη δική της μάρκα αρωμάτων για το σπίτι.

“Το άρωμα είναι ένα από τα αόρατα στοιχεία στα σχέδια που δουλεύουμε και τα οποία, μαζί με το φως, τη διανομή και την ενέργεια του λευκού χρώματος, μας επιτρέπουν να ενισχύσουμε τις διαθέσεις και να προωθήσουμε την ευεξία στο σπίτι”. -Susanna Cots

Difusores de aromaterapia en el feng shui.
Τα αρώματα μπορούν να ενσωματωθούν σε ένα σχέδιο για να ενισχύσουν την ευημερία των χώρων του σπιτιού.

Συμβουλές για τη χρήση αρωμάτων στο σπίτι

Στο φενγκ σούι, οι απλές αλλαγές μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλες μεταμορφώσεις στον τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτός ένας χώρος. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τα αρώματα. Έχουν μεγάλο αντίκτυπο στις αισθήσεις που έχετε.

Μια από τις βασικές συμβουλές για τη χρήση αρωμάτων στο σπίτι είναι ότι πρέπει να είναι αισθητά, αλλά όχι υπερβολικά. Δηλαδή, δεν πρέπει να ανταγωνίζονται τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου. Το καλύτερο είναι να είναι φρέσκα και διακριτικά αρώματα.

Από την άλλη πλευρά, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε ότι κάθε γωνιά, δωμάτιο ή καθιστικό σε ένα σπίτι είναι σχεδιασμένο για ορισμένους τύπους δραστηριοτήτων. Επομένως, απαιτούνται διαφορετικοί τύποι αρωμάτων για κάθε χώρο.

Δεν αρκεί να έχετε ένα γενικό άρωμα για όλο το σπίτι. Ακριβώς όπως στο φενγκ σούι υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που πρέπει να εφαρμόζονται για τη ροή της ενέργειας, κάθε δωμάτιο αξίζει ένα άρωμα που συμβάλλει στο συγκεκριμένο χώρο.

Από την άλλη πλευρά, μία από τις θεμελιώδεις αρχές του φενγκ σούι είναι ότι τα πάντα είναι ζωντανά και σχετίζονται μεταξύ τους. Δηλαδή, τα αντικείμενα στο σπίτι μπορούν να επηρεάσουν τον χαρακτήρα και τα συναισθήματά μας.

Είναι απαραίτητο τα πάντα να ρέουν όπως η συνεχής κίνηση της ζωής.

Για τους λόγους αυτούς, τα φυτά είναι διακοσμητικά αντικείμενα με τα οποία συνήθως ενθαρρύνεται η ροή του chi στα σπίτια. Από αυτή την άποψη, εκείνα που παράγουν ευχάριστα αρώματα, όπως τα τριαντάφυλλα, η λεβάντα ή το γιασεμί, μπορούν επίσης να αποτελέσουν εξαιρετικές επιλογές.

Τι άρωμα να επιλέξετε για κάθε χώρο και να συνδυάσετε φενγκ σούι και αρωματοθεραπεία;

Όταν έχετε αποφασίσει ότι θέλετε να χρησιμοποιήσετε την αρωματοθεραπεία για το σπίτι σας, το πιο περίπλοκο είναι να αποφασίσετε ποια αρώματα θα έχετε σε κάθε χώρο. Από τη μία πλευρά, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη ότι η μυρωδιά είναι ευχάριστη και δημιουργεί θετικές αισθήσεις. Ωστόσο, θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη σας τις ιδιότητες κάθε αρώματος και την επίδρασή του στη διάθεση.

Σαλόνι και τραπεζαρία

Το σαλόνι είναι ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους για τη ροή της ενέργειας. Είναι ένας χώρος όπου συχνάζουν πολλά άτομα και όπου γίνονται δεκτοί οι επισκέπτες.

Το ίδιο ισχύει και για την τραπεζαρία. Για το λόγο αυτό, είναι ένας χώρος με πολλή δραστηριότητα και χρειάζεται τονωτικά αρώματα.

Καλό είναι επίσης να είναι αρώματα που δεν επηρεάζουν το φαγητό – δηλαδή να μην διεγείρουν υπερβολικά την αίσθηση της όσφρησης και να μην προκαλούν ναυτία. Αρώματα με πινελιές εσπεριδοειδών, όπως πορτοκάλι ή λεμόνι, πεύκο ή τζίντζερ, λειτουργούν πολύ καλά.

Φενγκ σούι και αρωματοθεραπεία:

Οι κρεβατοκάμαρες είναι χώροι ξεκούρασης. Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητο τα αρώματα να συνδέονται με ευχάριστες αισθήσεις για όσους κοιμούνται εκεί.

Ενδείκνυται να επιλέγετε αρώματα που προάγουν τον ύπνο, τη χαλάρωση και την ξεκούραση. Η λεβάντα, το χαμομήλι, το γιασεμί, το τριαντάφυλλο και το πράσινο τσάι είναι εξαιρετικές επιλογές.

Feng shui and aromatherapy:
Η λεβάντα έχει χαλαρωτικές ιδιότητες, οπότε είναι ιδανική για υπνοδωμάτια.

Αρώματα για το χολ

Το χολ είναι χώρος του σπιτιού που δέχεται τους φιλοξενούμενους. Στο φενγκ σούι, έχει ιδιαίτερη σημασία.

Επομένως, είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε απαλά αρώματα, τα οποία είναι ευχάριστα στους περισσότερους ανθρώπους. Η κανέλα, το γαρύφαλλο, το μανταρίνι ή το περγαμόντο είναι εξαιρετικές επιλογές.

Φενγκ σούι και αρωματοθεραπεία:

Τα φρέσκα αρώματα, όπως ο ευκάλυπτος, το τεϊόδεντρο ή η μέντα, είναι καλές επιλογές για τα μπάνια. Επίσης, αυτά τα αρώματα βοηθούν στην προώθηση της καλής αναπνοής και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο ντους.

Επιλέξτε υγιεινά προϊόντα όταν συνδυάζετε το φενγκ σούι και την αρωματοθεραπεία

Το φενγκ σούι και η αρωματοθεραπεία επιδιώκουν να έχουν αντίκτυπο στην υγεία και τα συναισθήματα. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό, όταν επιλέγετε τα αποστάγματά σας, να επιλέγετε υγιεινά προϊόντα.

Αυτή η διευκρίνιση είναι απαραίτητη, επειδή πολλά κεριά ή αρωματικά περιέχουν συστατικά που είναι επιβλαβή για τον άνθρωπο. Από αυτή την άποψη, είναι σημαντικό να αγοράζετε φυσικά έλαια, αρωματικά κεριά σόγιας ή ποτ πουρί με πέταλα λουλουδιών.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.