Πώς να πλύνετε ένα ανδρικό κοστούμι στο σπίτι

Τα ανδρικά κοστούμια μπορούν να πλυθούν στο σπίτι με εύκολο και πρακτικό τρόπο. Σε αυτό το άρθρο, θα σας προσφέρουμε επιλογές πλύσης στο χέρι και πλύσης στο πλυντήριο για να ολοκληρώσετε την εργασία χωρίς προβλήματα!
Πώς να πλύνετε ένα ανδρικό κοστούμι στο σπίτι

Έχει γραφτεί από Alejandra Maria Gonzalez Bonilla

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Ξέρετε πώς να πλύνετε ένα ανδρικό κοστούμι στο σπίτι;

Τα κοστούμια μπορούν να φορεθούν καθημερινά ή και όχι. Ακόμα κι έτσι, είναι ρούχα υψηλής ποιότητας. Λόγω του φόβου της φθοράς, οι άνθρωποι τείνουν να πηγαίνουν στα στεγνοκαθαριστήρια για να τα πλύνουν. Ωστόσο, είναι δυνατόν να πλύνετε ένα ανδρικό κοστούμι στο σπίτι.

Το στεγνό καθάρισμα είναι μια μεγάλη επένδυση χρόνου και χρήματος. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Λόγω της χρήσης χημικών που χρησιμοποιούνται στο στεγνό καθάρισμα, οι ίνες του κοστουμιού μπορεί να επηρεαστούν.

Για το λόγο αυτό, έχουμε συγκεντρώσει μια σειρά από εύκολες μεθόδους για να πλύνετε ένα ανδρικό κοστούμι στο σπίτι. Εάν τις ακολουθήσετε, θα αποφύγετε να καταστρέψετε το ύφασμα και θα διατηρήσετε την εμφάνιση του ρούχου άθικτη.

Πώς να πλύνετε ένα ανδρικό κοστούμι στο σπίτι

Εάν φοράτε κοστούμια κάθε μέρα, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε πώς να πλένετε αυτά τα ρούχα στο σπίτι. Ακολουθούν μερικές βασικές συμβουλές για να διατηρείτε το κουστούμι σε φόρμα και να το διατηρείτε υπέροχο.

Διαβάστε τις ετικέτες

Η κατανόηση του υλικού από το οποίο κατασκευάζεται το κοστούμι είναι το κλειδί κατά την επιλογή μιας μεθόδου καθαρισμού. Για παράδειγμα, τα μάλλινα κοστούμια πρέπει να καθαρίζονται στεγνά, οπότε αποφύγετε το πλυντήριο. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ίνες μαλλιού μπορούν να κολλήσουν στο μηχάνημα.

Πλύνετε ένα ανδρικό κοστούμι στο σπίτι
Τα κοστούμια είναι κομψά ρούχα, αλλά πολλοί άνθρωποι πρέπει επίσης να τα φορούν καθημερινά για τη δουλειά.

Πλύσιμο ανδρικού κοστουμιού: Αφαίρεση λεκέδων

Εάν ο λεκές είναι φρέσκος και δεν έχει καλύψει μεγάλο μέρος της επιφάνειας του κοστουμιού, μπορεί να αντιμετωπιστεί στο σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση, απλώστε το ρούχο έξω και στη συνέχεια εφαρμόστε υγρό σαπούνι ή λίγο ξύδι με νερό.

Για να τελειώσετε, αφήστε το μείγμα για 20 έως 30 λεπτά. Μετά από αυτό, ψεκάστε το με ζεστό νερό. Σκουπίστε με ένα υγρό πανί για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα σαπουνιού.

Βουρτσίστε το κοστούμι

Μια βούρτσα ρούχων χρησιμοποιείται για να αφαιρέσει τη σκόνη, τα μαλλιά, τις τρίχες, ακόμη και τα σωματίδια τροφίμων που μπορεί να έχουν μείνει στο ύφασμα του κοστουμιού. Επίσης, ένα πινέλο όχι μόνο παρατείνει τη διάρκεια ζωής του κοστουμιού, αλλά του επιτρέπει επίσης να παραμένει καθαρότερο στην εμφάνιση.

Μούσκεμα του ρούχου

Γεμίστε ένα μεγάλο, βαθύ δοχείο με ζεστό νερό και προσθέστε λίγο υγρό σαπούνι. Προσθέστε το κουστούμι ή το παντελόνι και αφήστε το για 5 λεπτά. Τέλος, ξεπλύνετε το ρούχο με κρύο νερό.

Πλύνετε ένα ανδρικό κοστούμι: Στεγνώστε το σωστά

Σε αυτό το βήμα, θα πρέπει να τοποθετήσετε μερικές πετσέτες σε μια λεία επιφάνεια. Απλώστε το κοστούμι σε αυτές, έτσι ώστε οι πετσέτες να απορροφήσουν όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία. Μόλις γίνει αυτό, το ρούχο πρέπει να κρεμαστεί σε κρεμάστρα για να στεγνώσει έξω, αλλά μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.

Ατμός

Για να αποφύγετε τις ζάρες, χρησιμοποιήστε ατμό. Σε αυτή την περίπτωση, να το αφήσετε στην κρεμάστρα του για να μην χάσει το σχήμα του. Στη συνέχεια, περάστε το μηχάνημα στεγνώματος σε κάποια απόσταση από το ρούχο.

Πώς να πλύνετε ένα ανδρικό κοστούμι στο πλυντήριο

Αν και ορισμένες ίνες απαγορεύονται για το πλυντήριο, υπάρχουν κοστούμια (ειδικά τα πιο σύγχρονα) που μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο. Αυτό μπορεί να γίνει, αρκεί να έχετε κατά νου τις ακόλουθες συστάσεις.

Προετοιμάστε σωστά το ρούχο

Γυρίστε το παντελόνι και το κουστούμι από μέσα προς τα έξω, ώστε να μην συσσωρευτεί χνούδι στα ρούχα. Στη συνέχεια, τυλίξτε τα και βάλτε τα σε μια τσάντα με πλέγμα. Αυτό θα αποτρέψει τα κομμάτια να μετακινηθούν πολύ στο πλυντήριο, γεγονός που βοηθά στην προστασία των ινών.

Επιλέξτε το σωστό σαπούνι

Μην χρησιμοποιείτε σαπούνι σε σκόνη, καθώς μπορεί να είναι πολύ λειαντικό στο ύφασμα των ρούχων. Επίσης, επιλέξτε ένα ουδέτερο υγρό σαπούνι, όπως σαμπουάν για μαλλί ή κασμίρ. Για μικρά φορτία, χρησιμοποιήστε μια κουταλιά της σούπας σαπούνι ανά ρούχο.

Πλύνετε ένα ανδρικό κοστούμι: Προγραμματίστε το πλύσιμο

Αυτή είναι η τακτική για να μην χαλάσει το κοστούμι. Θα πρέπει να επιλέξετε έναν γρήγορο κύκλο πλύσης (λιγότερο από 30 λεπτά) με κρύο νερό. Τα υφάσματα των ενδυμάτων είναι ευαίσθητα σε υψηλές θερμοκρασίες.

Προστατέψτε το κοστούμι

Αφού πραγματοποιηθούν τα προηγούμενα βήματα, αφού στεγνώσει και σιδερώσετε το ρούχο, θα πρέπει να αποθηκευτεί σε σακούλα ρούχων. Αυτό σας επιτρέπει να προστατεύετε τα ρούχα από σκόνη, υγρασία, ακόμη και ακάρεα σκόνης.

Lavadora en el hogar.
Είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν κύκλο πλύσης που είναι σύντομος για τα ανδρικά κοστούμια. Δεν πρέπει να διαρκεί περισσότερο από 30 λεπτά.

Τέλος, πριν αποφασίσετε να πλύνετε ένα κοστούμι στο σπίτι, είναι απαραίτητο να πάρετε όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για τον σωστό καθαρισμό. Θυμηθείτε ότι παρόλο που τα βήματα είναι απλά, είναι πάντα καλύτερο να ακολουθείτε τις συστάσεις του κατασκευαστή στην ετικέτα του ρούχου.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.