Πώς ξέρετε αν αυτή είναι η αγάπη της ζωής σας; Μάθετε τώρα

Αν και πιστεύουμε ότι η αγάπη είναι αρκετή για να κάνει μια σχέση να διαρκέσει, η αλήθεια είναι ότι πρέπει να συνοδεύεται από γενναιοδωρία, αποδοχή, σεβασμό και ασφάλεια.
Πώς ξέρετε αν αυτή είναι η αγάπη της ζωής σας; Μάθετε τώρα
Bernardo Peña

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: ψυχολόγο Bernardo Peña.

Έχει γραφτεί από Raquel Lemos Rodríguez

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Εσείς έχετε βρει την αγάπη της ζωής σας; Όλοι θέλουν να βρουν την αγάπη της ζωής τους. Θέλουν να βρουν μια αγάπη που θα τους κάνει να ακτινοβολούν και μια σχέση που δεν θα χωράει αμφιβολίες. Οι άνθρωποι θέλουν να γνωρίζουν ότι είναι με κάποιον που τους αγαπάει και τους σέβεται.

Όμως, μερικές φορές έχουν ορισμένες πεποιθήσεις που θολώνουν την όρασή τους όσον αφορά σε αυτήν την πολύ εξιδανικευμένη αγάπη.

Οι πεποιθήσεις αυτές μπορεί να τους κάνουν να βρεθούν σε δύσκολες καταστάσεις, μερικές από τις οποίες τους πληγώνουν πραγματικά.

Μία από αυτές τις λανθασμένες πεποιθήσεις είναι το να νομίζουμε ότι το μόνο που χρειαζόμαστε είναι αγάπη και ότι η αγάπη θα κάνει τη σχέση να διαρκέσει. Όμως αυτό δεν είναι αλήθεια. Χρειαζόμαστε περισσότερα συστατικά για να είναι μια ερωτική σχέση πραγματικά επιτυχημένη.

Η αγάπη της ζωής σας είναι γενναιόδωρη και χωρίς όρους

γυναίκα με κλουβί  αγάπη της ζωής

Ναι, η αγάπη της ζωής σας πρέπει να είναι χωρίς όρους. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα αρχίσει ποτέ να σας κρίνει. Η αγάπη της ζωής σας δεν θα σας πληγώνει με τα λόγια της. Θα χρησιμοποιεί τα λόγια για να σας κινητοποιεί, όχι για να σας κρατάει πίσω.

Κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί ούτε καν στις χειρότερες στιγμές. Αυτό συμβαίνει τις φορές που δείχνετε τον χειρότερο εαυτό σας και προβάλλετε όλες σας τις ματαιώσεις και τις πικρίες πάνω στο άτομο που σας αγαπάει περισσότερο από όλους.

Η αγάπη της ζωής σας θα είναι στο πλάι σας κάθε στιγμή, ανεξάρτητα από τα λάθη και τις αποτυχίες σας.

Όμως, πάνω από όλα, το πιο σημαντικό είναι ότι η σχέση σας είναι ισότιμη. Στη σχέση σας ο ένας δεν δίνει περισσότερα από τον άλλο. Όχι!

Ο λόγος είναι ότι έχετε επίγνωση του γεγονότος ότι στην αγάπη η γενναιοδωρία είναι κάτι πολύ σημαντικό. Και ότι, αν ένας από τους δύο συντρόφους γίνει λιγότερο γενναιόδωρος λόγω κούρασης, συνήθειας ή βολέματος, όλα είναι μάταια.

Η αγάπη είναι τόσο γενναιόδωρη που είναι πάντα έτοιμη να βρει λύσεις για τις συγκρούσεις που συχνά σας καταβάλλουν. Αυτό επειδή σε κάθε σχέση υπάρχουν διαφορές, φιλονικίες και προβλήματα. Πρόκειται για πράγματα τα οποία πρέπει να συζητάτε και να διαπραγματεύεστε μέχρι να βρεθεί μια λύση.

Η επικοινωνία σε μια σχέση έχει υπέρτατη σημασία.

Το οτιδήποτε μπορεί να καταστρέψει όσα οικοδομήσατε. Αυτό περιλαμβάνει τα πράγματα που κρατάτε για τον εαυτό σας, που δεν λέτε όταν πρέπει, που μπορούν να αποκαλυφθούν πολύ αργότερα και να καταστρέψουν τη σχέση σας.

Το πιο σημαντικό πράγμα: αν σας κάνει να υποφέρετε, δεν είναι αγάπη

γυναικα με περιστερια

Θα πρέπει να καταλάβετε ότι η αγάπη της ζωής σας δεν σας κάνει να υποφέρετε. Ωστόσο, μερικές φορές αφήνετε να συμβεί κάτι τέτοιο επειδή είστε παρορμητικοί και τυφλοί. Έπειτα υποστηρίζετε, “είναι επειδή με αγαπάει τόσο πολύ!”.

Όμως, όποιος σας αγαπάει δεν σας χειρίζεται ανάλογα με τα καπρίτσια του. Δεν σας κάνει να αισθάνεστε ως ένα άτομο που είναι υποτελές. Δεν σας χρησιμοποιεί για δικό του όφελος, σαν να μην έχετε δική σας αξία.

Επίσης δεν σας λέει ψέματα. Όπως είπαμε, η επικοινωνία είναι σημαντική. Και μαζί της έρχεται η ειλικρίνεια, η κατανόηση και ο σεβασμός.

Έτσι, μια σχέση αγάπης σας στηρίζει. Μέσα σε αυτή αισθάνεστε πιο ασφαλείς. Ο φόβος, η αμφιβολία και οι ανασφάλειες δεν υπάρχουν σε αυτήν τη σχέση. Αν κάνουν την εμφάνισή τους, είναι επειδή η αγάπη της ζωής σας δεν έχει έρθει ακόμα.

Λόγω όλων των παραπάνω, είναι σημαντικό να ανοίξετε τα μάτια σας. Μην αφήνετε τον εαυτό σας να παρασύρεται από μη ρεαλιστικές προσδοκίες. Να έχετε επίγνωση των εγωιστικών συμπεριφορών που πληγώνουν περισσότερο από όσο φαίνεται.

Η ώριμη αγάπη χτίζεται σιγά-σιγά

ζευγάρι που αγκαλιαζεται αγάπη της ζωής

Μερικές φορές προκύπτουν κρίσεις για διαφορετικούς λόγους. Μπορεί να οφείλονται σε διάφορα πράγματα. Μπορεί να προκύψουν λόγω έλλειψης σεξ, λόγω έλλειψης φλόγας στη σχέση και λόγω ματαίωσης εξαιτίας της αλλαγής αυτής.

Αυτό είναι φυσιολογικό. Η φάση του έρωτα σας κάνει να αισθάνεστε πεταλούδες στο στομάχι. Σας κάνει επίσης πολύ δραστήριους. Όμως, όταν η φάση αυτή περάσει, βρίσκεστε σε μια πολύ πιο χαλαρή σχέση. Υπάρχει χωρίς αμφιβολία μεγαλύτερη ηρεμία, όλα έχουν αλλάξει.

Είναι σημαντικό να αξιολογήσετε τα πράγματα. Μην αρχίσετε τις κατηγορίες, επειδή σε μια σχέση και οι δύο άνθρωποι αλλάζουν. Η αγάπη γίνεται πιο ώριμη αλλά όχι κατώτερη. Ακριβώς το αντίθετο.

Η ώριμη αγάπη απολαμβάνει κάθε στάδιο της σχέσης. Οι άνθρωποι που αγαπιούνται επικοινωνούν και γνωρίζουν πώς να απολαμβάνουν το άτομο που έχουν πλάι τους.

Μερικές φορές θέλουμε όλα τα πράγματα να προχωρούν γρήγορα και αυτό μπορεί να μας φέρνει ζάλη. Για να καλλιεργήσετε μια ώριμη αγάπη, είναι απαραίτητο να προχωρήσετε αργά και ήρεμα. Θα πρέπει να απολαμβάνετε την κάθε στιγμή. Αυτή θα είναι η αγάπη της ζωής σας.

Η αγάπη και ο έρωτας μπορεί να μπερδευτούν και να σας κάνουν να αμφιβάλλετε για το αν είστε με την αγάπη της ζωής σας ή όχι.

Κάντε τη διάκριση μεταξύ τους και έχετε υπόψη σας ότι η αγάπη είναι απαραίτητη για να απολαύσετε μια ολοκληρωμένη σχέση.

Ευγενική παραχώρηση εικόνων: Ofra Amit

Ευγενική παραχώρηση κύριας εικόνας: © wikiHow.com

 

 


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Beauregard, M., Courtemanche, J., Paquette, V., & St-Pierre, É. L. (2009). The neural basis of unconditional love. Psychiatry Research – Neuroimaging. https://doi.org/10.1016/j.pscychresns.2008.11.003
  • Bonilla-Algovia, Enrique & Rivas-Rivero, Esther. (2018). Mitos del amor romántico en una muestra de futuros y futuras docentes || Romantic love myths in a sample of trainee teachers. Revista de Estudios e Investigación en Psicología y Educación. 5. 113. 10.17979/reipe.2018.5.2.3624.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.