Πώς να προσελκύσετε θετική ενέργεια στη ζωή σας

Η θετική ενέργεια θα σας βοηθήσει σε οποιαδήποτε κατάσταση. Φυσικά, δεν θα σας προστατεύει εντελώς από οτιδήποτε κακό, αλλά θα είστε καλύτερα προετοιμασμένοι για την επόμενη φορά που θα πάει στραβά κάτι.
Πώς να προσελκύσετε θετική ενέργεια στη ζωή σας
Bernardo Peña

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: ψυχολόγο Bernardo Peña.

Έχει γραφτεί από Okairy Zuñiga

Τελευταία ενημέρωση: 27 Δεκεμβρίου, 2022

Για να προσελκύσετε θετική ενέργεια, πρέπει να μάθετε να αφήνετε πίσω σας το παρελθόν και να επικεντρώνεστε στο παρόν και το μέλλον, καθώς αυτές είναι οι δύο μοναδικές στιγμές τις οποίες μπορείτε ν’ αλλάξετε. Όλοι περνάμε καλές και κακές στιγμές. Όμως, οι κακές στιγμές φαίνεται ότι μας επηρεάζουν περισσότερο.

Γι’ αυτό είναι δική σας ευθύνη να βρείτε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς ώστε να προσελκύσετε θετική ενέργεια στη ζωή σας. Η θετική ενέργεια θα σας βοηθήσει σε οποιαδήποτε κατάσταση. Φυσικά, δεν θα σας προστατεύει εντελώς από οτιδήποτε κακό, αλλά θα είστε καλύτερα προετοιμασμένοι για την επόμενη φορά που θα πάει στραβά κάτι.

Αποδεχθείτε πως δεν βρίσκεστε εκεί που θέλετε αλλά ότι είναι εφικτό να φτάσετε εκεί

Ένας παράγοντας ο οποίος μας κάνει να σπαταλάμε ενέργεια είναι να παλεύουμε με το ποιοι είμαστε και πού είμαστε. Η αποδοχή του ότι δεν είστε εκεί όπου θα θέλατε ή ότι δεν έχετε καταφέρει τους στόχους σας είναι δύσκολη, ειδικά αν έχετε δουλέψει σκληρά για να το πετύχετε.

Η αλήθεια είναι πως όλοι μας παραπονιόμαστε κάποιες φορές σχετικά με αυτά που έχουμε. Αυτό όμως δημιουργεί στ’ αλήθεια κάποια θετική αλλαγή; Για να προσελκύσετε θετική ενέργεια, μάθετε ν’ αποδέχεστε όταν δεν είστε ευτυχισμένοι και ότι είστε υπεύθυνοι γι’ αυτό.

Να γελάτε

γυναίκα σε γυναίκα που χαμογελάει προσελκύσετε θετική ενέργεια

Το γέλιο είναι ένας πολύτιμος τρόπος να γίνετε πιο θετικό άτομο, καλύτερο άτομο για την ακρίβεια. Είναι σημαντικό να μάθετε να γελάτε με τον εαυτό σας και τα κακά πράγματα που σας συμβαίνουν.

 • Όταν το κάνετε αυτό, βελτιώνονται οι σχέσεις σας. Μάθετε να μοιράζεστε αυτές τις στιγμές με άλλους όταν συμβαίνουν.
 • Υπάρχει ένας περιορισμός: μη γελάτε με τον εαυτό σας με σκοπό να αισθανθείτε ανώτεροι ή για να κάνετε κάποιον άλλον να αισθανθεί άσχημα.

Μάθετε τι θέλετε και τι χρειάζεστε

Το επόμενο βήμα για να προσελκύσετε θετική ενέργεια είναι πραγματικά αρκετά περίπλοκο, καθώς είμαστε πλάσματα που αλλάζουν συνέχεια. Επιπλέον, η συντριπτική πλειοψηφία έχει πρόβλημα στο να καταλάβει τις προσδοκίες από τη ζωή, πόσο μάλλον το να καταλάβει τι χρειάζεται.

Ωστόσο, ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να προσέχετε τα πράγματα τα οποία δεν θέλετε ή που σας κάνουν δυστυχείς. Αυτό θα σας δώσει μια καλύτερη ιδέα για το ποιες είναι οι αξίες σας και πού θα πρέπει να στοχεύετε την ενέργειά σας.

Αφήστε το παρελθόν

προσελκύσετε θετική ενέργεια γυναίκα που αγκαλιάζει τον εαυτό της

Η αρνητική ενέργεια πηγάζει από το παρελθόν, ενώ η θετική ενέργεια έχει να κάνει με το παρόν και το μέλλον. Πολλοί από εμάς ζούμε ξανά και ξανά τραγωδίες του παρελθόντος και δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά. Αν όμως τις αποδεχθείτε και επιτρέψετε στον εαυτό σας να ζήσει στο σήμερα, θα έχετε ένα καλύτερο αύριο.

Το να προσελκύσετε θετική ενέργεια δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεχάσετε ή να θάψετε το παρελθόν σας, αλλά να το αποδεχθείτε και να το ευχαριστείτε για τα μαθήματα που σας δίδαξε. Έπειτα, προχωρήστε μπροστά, αυτή τη φορά με περισσότερη γνώση και ωριμότητα.

Επικεντρωθείτε αλλού για να προσελκύσετε θετική ενέργεια

Αν θέλετε πραγματικά να προσελκύσετε θετική ενέργεια, θα πρέπει να παρακολουθείτε τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε τα πράγματα. Αυτό δεν έχει να κάνει με το ν’ απαρνείστε τα αρνητικά και να εθελοτυφλείτε για να βλέπετε μόνο τα θετικά.

Εξάλλου, αν το κάνετε αυτό, θα καταλήξετε να προκαλείτε περισσότερα προβλήματα στη ζωή σας. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να μάθετε να βλέπετε τα πράγματα από άλλη σκοπιά και ν’ αναγνωρίζετε τα καλά στοιχεία ακόμη και σε πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Μια δουλειά πήγε απίστευτα στραβά και απολυθήκατε; Λοιπόν, αντί να σκέφτεστε ότι έχετε κακή τύχη, να θυμάστε ότι τώρα έχετε την ευκαιρία να κοιτάξετε για κάτι καλύτερο.

Διαλογιστείτε και αναζητήστε την ηρεμία

προσελκύσετε θετική ενέργεια γυναίκα που κάνει διαλογισμό

Βρίσκοντας εσωτερική και εξωτερική γαλήνη, γεμίζετε το μυαλό σας με ευτυχία. Η εσωτερική γαλήνη σας βοηθά ν’ αποδεχθείτε τον εαυτό σας όπως είναι και ο εσωτερικός σας διάλογος έχει τη δύναμη να σας κάνει πιο χαρούμενους. Η εξωτερική γαλήνη βελτιώνει τις σχέσεις με τους γύρω σας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να πέσετε με τα μούτρα στον διαλογισμό και τον Βουδισμό. Για την ακρίβεια δεν είναι καθόλου απαραίτητο. Έχει να κάνει απλά με το να κατανοήσετε πως ό,τι κάνετε έχει επιπτώσεις στη ζωή σας.

Αν είστε καλό άτομο το οποίο κάνει συνέχει καλό, τότε θα προσελκύετε το καλό.

Αφήστε να ρέουν τα συναισθήματά σας

Μάθετε να δείχνετε τα συναισθήματά σας όταν τα νιώθετε. Δεν είναι όλα τέλεια και είναι φυσικό να έχετε και λίγη κακή ενέργεια, όπως θλίψη ή οργή μέσα σας.

Το σημαντικό είναι να μάθετε να τα εξωτερικεύετε. Μόλις πετάξετε έξω την αρνητική, θα κάνετε χώρο για να προσελκύσετε θετική ενέργεια. Δοκιμάστε διαφορετικές επιλογές μέχρι να βρείτε εκείνη που λειτουργεί καλύτερα για εσάς:

 • Φωνάξτε δυνατά
 • Δώστε γροθιά σ’ ένα μαξιλάρι
 • Κλάψτε
 • Πηγαίνετε για τρέξιμο
 • Κάντε έντονη γυμναστική

Σκεφτείτε πως τα συναισθήματα είναι αγνή ενέργεια. Εκμεταλλευτείτε τα για να κάνετε κάτι θετικό, όπως το να βελτιώσετε την υγεία σας ή να πετύχετε ένα νέο στόχο. Αν είστε άτομο που κολλά με κάθε συναίσθημα που βιώνει, με τον καιρό θα σας γίνουν βαρύ φορτίο.

Κάντε εκπλήξεις στον εαυτό σας ανά περιόδους

προσελκύσετε θετική ενέργεια άνδρας που διαλογίζεται στην κορυφή βουνού

Κάθε τόσο, ίσως μια φορά την εβδομάδα ή τον μήνα, αφιερώστε μέρος του εισοδήματος και του χρόνου σας για να κάνετε κάτι διαφορετικό, κάτι καινούργιο:

 • Ανεβείτε σ’ ένα βουνό
 • Πηγαίνετε στην παραλία
 • Επισκεφθείτε τον ζωολογικό κήπο
 • Δείτε έναν φίλο με τον οποίο δεν είχατε επικοινωνήσει για καιρό

Το σημαντικό είναι να μην το έχετε προγραμματισμένο. Θα είναι απροειδοποίητο και αυθόρμητο και ευχάριστο. Θα δείτε ότι αυτό θα σας βοηθήσει να προσελκύσετε θετική ενέργεια χωρίς κόπο.

Οι εξωτερικές δραστηριότητες θα πρέπει να είναι πρώτες στη λίστα σας. Χαλαρώνουν το μυαλό σας και γεμίζουν τους πνεύμονές σας με καθαρό αέρα. Θα δείτε άμεσα ότι έχετε ξεχάσει όλα σας τα προβλήματα.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Boff, L. E. O. N. A. R. D. O. (2013). La importancia de la espiritualidad para la salud. Koinonia, 601, 1-3.
 • King, V. (2018). Good Vibes, Good Life: How Self-love is the Key to Unlocking Your Greatness. Hay House UK Limited.
 • Kelling, C., Pitaro, D., & Rantala, J. (2016, October). Good vibes: the impact of haptic patterns on stress levels. In Proceedings of the 20th International Academic Mindtrek Conference (pp. 130-136).

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.