Πώς θα αποκτήσετε λεπτούς βραχίονες με απλές αλλαγές

Η προσπάθεια να αποκτήσετε λεπτούς βραχίονες είναι μια εξαιρετική κίνηση επειδή προϋποθέτει την εκγύμναση ολόκληρου του σώματος. Σίγουρα θα αισθάνεστε σε πολύ καλύτερη φόρμα.
Πώς θα αποκτήσετε λεπτούς βραχίονες με απλές αλλαγές

Έχει γραφτεί από Francisco María García

Τελευταία ενημέρωση: 26 Οκτωβρίου, 2022

Πώς θα αποκτήσετε λεπτούς βραχίονες με απλές αλλαγές. Η ανησυχία για βραχίονες που είναι πολύ πλαδαροί δεν είναι κάτι καινούργιο. Για να αποκτήσετε λεπτούς βραχίονες μια για πάντα, ακολουθούν μερικές ασκήσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε για να τους λεπτύνετε.

Το σωματικό λίπος μειώνεται συνολικά, όχι σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Αυτό σημαίνει ότι το κάψιμο λίπους για να αποκτήσετε λεπτούς βραχίονες είναι εφικτό μονάχα μέσω της μείωσης του συνολικού σωματικού λίπους.

Εξαιρετικά σημαντικό: τόνωση

Οι παρακάτω ασκήσεις τονώνουν και σφίγγουν το σώμα. Επίσης αντικαθιστούν το λίπος με μυϊκή μάζα. Τόνωση του σώματος δεν σημαίνει απόκτηση υπερβολικής μυϊκής μάζας. Πρόκειται για μια κατάσταση στην οποία οι μύες σε κατάσταση ηρεμίας έχουν καλύτερο μυϊκό τόνο.

Όταν ένα σώμα είναι τονωμένο, είναι σφιχτό. Οι μύες είναι ικανοί να παραμένουν εν μέρει σε σύσπαση ακόμα και σε κατάσταση ηρεμίας. Όταν οι μύες είναι τονωμένοι, το σωματικό λίπος μπορεί να μειωθεί.

 

Διαβάστε επίσης το άρθρο: Χάστε λίπος και δυναμώστε τους μυς.

 

Μείωση του λίπους: σιγά-σιγά

Πώς θα αποκτήσετε λεπτούς βραχίονες

Ο στόχος μας είναι να μειώσουμε το σωματικό λίπος σιγά-σιγά. Όταν το σωματικό λίπος καίγεται γρήγορα, οι βραχίονες τείνουν να παραμένουν πλαδαροί. Αυτό συμβαίνει επειδή ένα μεγάλο μέρος του αδυνατίσματος περιλαμβάνει απώλεια νερού και μυϊκής μάζας.

Η μείωση ή καύση του λίπους προϋποθέτει συνέπεια. Για να αποκτήσετε λεπτούς βραχίονες, πρέπει να έχετε την πειθαρχία και τη συνέπεια να διατηρείτε τον οργανισμό σας σε ισορροπία.

Σωστή διατροφή

Η σωστή διατροφή αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα για τη μείωση του σωματικού λίπους. Η σωστή διατροφή θα πρέπει να συνδυάζεται με μια ρουτίνα ασκήσεων που τονώνουν το σώμα. Πέρα από το ότι δεν θα πεινάτε, δεν θα σκέφτεστε συνεχώς το αδυνάτισμα.

Θα πρέπει να κάνετε ασκήσεις που γυμνάζουν ολόκληρο το σώμα, πέρα από συγκεκριμένες ασκήσεις για τους βραχίονες. Η τόνωση ολόκληρου του σώματος θα αυξήσει ελαφρώς τη μυϊκή μάζα, κάτι που θα επιταχύνει τον μεταβολισμό σας.

Αντίθετα με το λίπος, οι μύες απαιτούν ενέργεια. Το λίπος στην πραγματικότητα αποτελεί αποθηκευμένη ενέργεια.

Οι ασκήσεις που στοχεύουν στους βραχίονες θα πρέπει να συνδυάζονται με καρδιαγγειακές ασκήσεις. Μαζί είναι αποτελεσματικότερες για την καύση θερμίδων και εξασφαλίζουν πολλές ωφέλειες για την υγεία.

Πόση ώρα θα πρέπει να ασκείστε;

Πώς θα αποκτήσετε λεπτούς βραχίονες με άσκηση
Για να είναι οι ασκήσεις αποτελεσματικότερες και για να κάψετε με επιτυχία θερμίδες, θα πρέπει να ασκείστε για τουλάχιστον 20 λεπτά. Μετά τα 20 λεπτά το σώμα καίει λίπος, κάτι ιδιαίτερα αποτελεσματικό αν θέλετε να αποκτήσετε λεπτούς βραχίονες. Οι ασκήσεις δεν χρειάζεται να είναι υψηλής έντασης.

Ασκήσεις για να αποκτήσετε λεπτούς βραχίονες

Για τους δικέφαλους μύες

Χρησιμοποιώντας ελαφριά βαράκια μπορείτε να ασκηθείτε οπουδήποτε. Οι ασκήσεις αυτές μπορούν να γίνουν στο σπίτι ή στη δουλειά. Αν δεν έχετε βαράκια, μην ανησυχείτε: δύο μπουκάλια νερό των 500 ml είναι ό,τι χρειάζεστε για να αποκτήσετε λεπτούς βραχίονες.

Ενώστε τους αγκώνες σας και σηκώστε τα βαράκια (ή τα μπουκάλια με νερό) μέχρι το ύψος των ώμων σας. Επαναλάβετε 15 φορές και ξεκουραστείτε για ένα-δυο δευτερόλεπτα πριν επαναλάβετε το σετ 10 φορές.

 

Σας προτείνουμε να διαβάσετε το άρθρο: Ασκήσεις για την τόνωση των χεριών σας.

 

Για τους ώμους και ολόκληρους τους βραχίονες

Εκτείνετε τους βραχίονές σας έτσι ώστε να είναι παράλληλοι με το έδαφος. Τεντώστε τους εντελώς και κινείστε τους κυκλικά. Κρατήστε την κοιλιά σας σφιχτή κατά τη διάρκεια της κίνησης. Πρώτα κινείστε τους προς τη μια κατεύθυνση για ένα λεπτό και έπειτα προς την αντίθετη κατεύθυνση για ακόμα ένα λεπτό.

Είναι σημαντικό να κάνετε σύντομα διαλείμματα. Ο στόχος αυτής της άσκησης είναι να εκπαιδεύσει το σώμα σας μια νέα κίνηση, όχι να το εξαντλήσει.

Για τους τρικέφαλους μύες

Για να αναπτύξετε ελαφρά τους τρικέφαλους μύες, δοκιμάστε την παρακάτω απλή άσκηση: σηκώστε ψηλά τους βραχίονές σας. Οι αγκώνες σας θα πρέπει να βρίσκονται πιο ψηλά από το κεφάλι σας. Στη συνέχεια κρατήστε ένα μπουκάλι νερό του 1,5 λίτρου και με τα δύο χέρια σας. Λυγίστε τους βραχίονές σας προς τα πίσω. Επαναλάβετε αυτήν την κίνηση 15 φορές και έπειτα ξεκουραστείτε για λίγο.

Όλες αυτές οι ασκήσεις θα πρέπει να εκτελούνται με συνέπεια. Η επιμονή είναι σημαντική και με τον καιρό θα δείτε αποτελέσματα.

Η προσπάθεια να αποκτήσετε λεπτούς βραχίονες είναι μια εξαιρετική κίνηση επειδή προϋποθέτει την εκγύμναση ολόκληρου του σώματος. Έτσι δεν θα αποκτήσετε απλώς λεπτούς βραχίονες αλλά και θα αισθάνεστε καλύτερα γενικά.

Η κατανάλωση μικρότερων μερίδων φαγητού, οι σαλάτες, οι περίπατοι και οι ελαφριές ασκήσεις αποτελούν θεμελιώδεις συνήθειες. Όλες αυτές οι δραστηριότητες πρέπει να συνοδεύονται από δραστηριότητες που διατηρούν τους βραχίονες σε ελαφριά ένταση.

Οι υπερβολικές δίαιτες και η υπερβολική άσκηση δεν συνιστώνται. Πιέζοντας το σώμα μας μπορεί να προκαλέσουμε τραυματισμούς, ενώ μια δίαιτα που είναι υπερβολικά αυστηρή εγκαταλείπεται εύκολα. Το καλύτερο πράγμα είναι η ιδανική ισορροπία δίαιτας και άσκησης.

 

Ευγενική παραχώρηση κύριας εικόνας: © wikiHow.com

 

 


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Castelein, B., Cools, A., Parlevliet, T., & Cagnie, B. (2016). Modifying the shoulder joint position during shrugging and retraction exercises alters the activation of the medial scapular muscles. Manual Therapy. https://doi.org/10.1016/j.math.2015.09.005
  • Granviken, F., & Vasseljen, O. (2015). Home exercises and supervised exercises are similarly effective for people with subacromial impingement: A randomised trial. Journal of Physiotherapy. https://doi.org/10.1016/j.jphys.2015.05.014
  • Issurin, V. B., Liebermann, D. G., & Tenenbaum, G. (1994). Effect of vibratory stimulation training on maximal force and flexibility. Journal of Sports Sciences. https://doi.org/10.1080/02640419408732206

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.