Πριν σε ερωτευτώ, πρέπει να αγαπήσω εμένα

Για να είμαι ευτυχισμένη και να μπορώ να προσφέρω τον καλύτερο εαυτό μου σε εκείνους που αγαπώ, θα πρέπει να αγαπήσω εμένα και να γίνω το πιο σημαντικό άτομο στη ζωή μου.
Πριν σε ερωτευτώ, πρέπει να αγαπήσω εμένα

Τελευταία ενημέρωση: 27 Φεβρουαρίου, 2019

Έχω μάθει πώς να ερωτεύομαι αλλά κανείς δεν μου έμαθε ότι θα πρέπει να αγαπήσω εμένα πρώτα.

Μου είπαν ότι όλοι έχουν μια αδελφή ψυχή που τους κάνει ευτυχισμένους και ολοκληρωμένους αλλά κανείς δεν μου είπε ότι πρέπει να αγαπήσω τον εαυτό μου πριν ερωτευτώ κάποιον άλλο.

Δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς τον εαυτό σας

Δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς το άτομο που έχετε αγαπήσει τόσο πολύ; Πιστεύετε ότι αν προσπαθήσετε να συνεχίσετε τη ζωή σας ο κόσμος θα καταρρεύσει;

Κάτι που δεν έχετε συνειδητοποιήσει είναι ότι το μοναδικό άτομο χωρίς το οποίο δεν μπορείτε να ζήσετε είναι ο εαυτό σας.

αγαπήσω εμένα

Οι άνθρωποι συνηθίζουν να έχουν μια ενοχλητική έλλειψη αυτοεκτίμησης που τους οδηγεί να ψάχνουν καταφύγιο στην αγάπη που προέρχεται από κάποιον άλλο. Αυτό, όχι μόνο θετικό δεν είναι αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε προβλήματα σχετικά με τη συναισθηματική εξάρτηση.

Είναι όμορφο να αγαπάτε κάποιον τόσο πολύ που η ζωή σας να χάνει το νόημά της χωρίς εκείνον. Αλλά γνωρίζετε πολύ καλά ότι το άτομο που πρέπει να αγαπήσετε πρώτα είναι ο εαυτός σας.

Αν δεν μπορείτε να αγαπήσετε τον εαυτό σας ή να τον εμπιστευτείτε, τότε πώς μπορούν να το κάνουν οι άλλοι;

Διαβάστε: Βρείτε μια συνήθεια για την ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης

Σίγουρα αισθάνεστε μόνοι μερικές φορές ή φοβισμένοι. Είστε έξω από ό,τι έχετε διδαχτεί και μαθαίνετε να αγαπάτε όπως θα έπρεπε.

Ξεκινήστε πρώτα με τον εαυτό σας και στη συνέχεια αγαπήστε τους άλλους. Ας γίνουμε ξεκάθαροι: το μοναδικό άτομο χωρίς το οποίο δεν μπορείτε να ζήσετε, είναι ο εαυτός σας.

Το πρώτο βήμα είναι να πείτε θα αγαπήσω εμένα

Ίσως να σκέφτεστε πώς είναι δυνατόν να ερωτευτείτε τον εαυτό σας. Κανείς δεν σας έχει μάθει πώς να το κάνετε αυτό και ειλικρινά μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να το πετύχετε αλλά όχι ακατόρθωτο. Ελπίζουμε οι συμβουλές που θα σας δώσουμε σήμερα να σας βοηθήσουν να αγαπήσετε τον εαυτό σας περισσότερο.

Αυτό που έχει σημασία είναι ο εαυτός σας.

θα πρέπει να αγαπήσω εμένα πρώτα.

Μην φοβάστε τη μοναξιά και πείτε θα αγαπήσω εμένα

Είναι εύκολο να αποκτήσουμε έναν αβάσιμο φόβο γύρω από τη μοναξιά καθώς έχουμε διδαχτεί ότι η απομόνωση αποτελεί σημάδι δυστυχίας. Αν δεν μπορείτε να είστε ευτυχισμένοι όταν είστε μόνοι σας τότε έχετε πρόβλημα.

Αληθεύει το γεγονός ότι δεν μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι μόνοι μας ή μήπως αυτό είναι κάτι που μας άφησαν να πιστεύουμε οι άλλοι;

Εκμεταλλευτείτε τη μοναξιά σας για να αφιερώσετε χρόνο εξ ολοκλήρου στον εαυτό σας. Μπορείτε να μάθετε πολλά: η αυτοεκτίμησή σας θα αυξηθεί, θα εμπιστεύεστε τον εαυτό σας, θα αγαπάτε τον εαυτό σας άνευ όρων…

Μην σπαταλάτε τη μοναξιά σας επειδή με αυτή θα μπορέσετε να βρείτε τον εαυτό σας και -όπως έχετε μάθει ήδη- με αυτή θα μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας.

Ξεπεράστε την εμφάνιση

Όταν αγαπάτε τον εαυτό σας δεν σας απασχολούν οι εμφανίσεις. Κάτι τόσο επιφανειακό όσο η ανησυχία για το πώς φαίνεστε στους άλλους μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα ανασφάλειας. Αν ξέρετε ποιοι είστε και τι θέλετε, δεν θα ανησυχείτε για το τι θα πουν οι άλλοι.

Φροντίστε τους φίλους σας

Μερικές φορές όταν βρίσκεστε σε σχέση μπορεί να αγνοήσετε τους φίλους σας αλλά είναι κάτι που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ. Οι σχέσεις έρχονται και παρέρχονται αλλά οι φίλοι αν νοιάζεστε για αυτούς, μένουν για πάντα.

Ποτέ μην βάζετε την αγάπη πάνω από τη φιλία. Δεν το αξίζει.

Όταν αγαπάτε και εκτιμάτε κάποιον, θα συνειδητοποιήσετε ότι μπορείτε να είστε ευτυχισμένοι και χωρίς να έχετε κάποιον στο πλευρό σας. Επίσης, θα δείτε ότι η ζωή δεν ξεκινά και δεν τελειώνει με το σύντροφό σας.

Από την άλλη πλευρά, έχετε φίλους που δεν θα σας απογοητεύσουν και μπορείτε να τους εμπιστευτείτε. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που πρέπει να εκτιμάτε.

θα πρέπει να αγαπήσω εμένα πρώτα.

Μην εγκαταλείπετε τα πάντα για τους άλλους

Μην φύγετε χωρίς να διαβάσετε: Γιατί πρέπει να είμαστε εγωιστές

Κάντε τα πάντα για τον εαυτό σας αλλά όχι για τους άλλους. Εσείς έχετε πραγματική σημασία και θα πρέπει να μάθετε να προχωράτε μπροστά για να πετύχετε τους στόχους σας. Παράλληλα να εμπιστεύεστε, να αγαπάτε, να εκτιμάτε και να σέβεστε τον εαυτό σας.

Ποτέ μην εγκαταλείπετε τα πάντα για κάποιον άλλο επειδή μόνο εσείς θα υποφέρετε.

Δεδομένων όλων αυτών, μπορεί να σκεφτείτε ότι είστε εγωιστές. Ίσως δεν έχετε καταλάβει ότι είστε απλώς γενναιόδωροι -το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγο χρόνο με τον εαυτό σας.

Όποτε νιώθετε ότι έχετε ξεφύγει από την πορεία σας, να επαναλαμβάνετε αυτές τις λέξεις: “Πριν σε ερωτευτώ, πρέπει να αγαπήσω εμένα”. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να αγαπήσετε πραγματικά τους άλλους ανθρώπους… και να είστε ευτυχισμένοι.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.