Πρώτη φορά σε σπα: Τι θα πρέπει να ξέρετε

Η πρώτη φορά σε σπα μπορεί να είναι αιτία άγχους, παρόλο που υποτίθεται ότι είναι μέρος για χαλάρωση. Ωστόσο, η γνώση αυτής της εμπειρίας θα βελτιώσει τη σωματική και συναισθηματική σας υγεία.
Πρώτη φορά σε σπα: Τι θα πρέπει να ξέρετε

Έχει γραφτεί από Eleny Vanessa Alvarado Prada

Τελευταία ενημέρωση: 09 Αυγούστου, 2022

Στο σημερινό άρθρο θα μιλήσουμε σχετικά με το τι πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν πάτε πρώτη φορά σε σπα. Αυτά τα μέρη προσφέρουν θεραπείες ομορφιάς και δραστηριότητες χαλάρωσης και ο σκοπός είναι να σας βοηθήσουν να νιώσετε όμορφα. Είναι αρκετά δημοφιλή λόγω των θετικών επιδράσεων που έχουν στην καθημερινή ζωή που είναι γεμάτη άγχος.

Η λέξη «spa» προέρχεται από το όνομα μιας βελγικής πόλης γνωστής για τα ιαματικά νερά της από τα ρωμαϊκά χρόνια.

Θα είναι η πρώτη σας φορά σε σπα;

Τότε ίσως θέλετε να συνεχίσετε να διαβάζετε αυτό το άρθρο καθώς περιέχει μερικές συμβουλές για το πώς να κάνετε αυτή την εμπειρία ευχάριστη ικανοποιώντας όλες τις προσδοκίες σας.

Πρώτον, υπάρχουν πολλοί λόγοι για αποδράσετε στο πλησιέστερο σπα. Ο κυριότερος είναι οτι θα σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Ας ρίξουμε μια ματιά!

Λόγοι για να πάτε πρώτη φορά σε σπα

Έχετε ήδη έναν έγκυρο λόγο να πάτε σε ένα σπα εάν το άγχος επηρεάζει την υγεία σας. Ωστόσο, ενδέχεται να μην γνωρίζετε πολλά για αυτά τα μέρη και τα οφέλη τους. Έτσι, τα ακόλουθα μπορεί να σας πείσουν να προγραμματίσετε ένα ραντεβού τώρα. Ο χρόνος που ξοδεύετε για τον εαυτό σας δεν χάνεται ποτέ!

Βελτιώνει την ψυχική υγεία

Το άγχος είναι μια από τις ασθένειες που πλήττει τους ανθρώπους πάρα πολύ στις μέρες μας, λόγω της έντονης καθημερινής ζωής. Οι θανατηφόρες συνέπειες των υψηλών επιπέδων άγχους δεν είναι μυστικό σε κανέναν.

Μπορείτε να περάσετε λίγο χρόνο ξεχνώντας τα πάντα γύρω σας, ενώ σας περιποιούνται και εσείς χαλαρώνετε. Εστιάστε τις ενέργειές σας στο σώμα σας και θα δείτε τις αλλαγές.

Βελτιστοποιήστε τη σωματική σας υγεία

Σύμφωνα με έρευνες, οι διάφορες θεραπείες που προσφέρονται σε αυτά τα μέρη σας επιτρέπουν να βελτιστοποιήσετε τη χαλάρωση των μυών. Αυτό μειώνει τον πόνο στην πλάτη, τον αυχένα και τα άκρα.

Πρώτη φορά σε σπα: Βοηθά στα δερματικά προβλήματα

Σαν να μην ήταν αρκετός ο παραπάνω λόγος για να επισκεφτείτε ένα σπα, ξέρετε ότι το σπα θα βελτιώσει επίσης τη φυσική σας εμφάνιση; Όλες οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται σε αυτά τα μέρη βελτιώνουν το εσωτερικό σας, αλλά βοηθούν επίσης στη βελτίωση της επιδερμίδας σας.

Αυτό συμβαίνει επειδή μπορείτε να κάνετε θεραπείες όπως:

 • Βαθιά απολέπιση
 • Καθαρισμός προσώπου
 • Ενυδάτωση χεριών και ποδιών
 • Καρβοξυθεραπεία
 • Ραδιοσυχνότητα
 • Θεραπεία με όζον
 • Ultra cavitation ή σπηλαίωση

Εκτός από τη χαλάρωση, σύντομα θα συνειδητοποιήσετε ότι αυτές οι θεραπείες θα είναι οι πρώτες από τις πολλές που θα κάνετε στο μέλλον. Στην πραγματικότητα, αυτό το είδος περιποίησης θα βελτιώσει την αυτοεκτίμησή σας.

μασάζ σε πόδια
Μερικά σπα προσφέρουν θεραπείες σπηλαίωσης και υπερ-σπηλαίωσης σε συνδυασμό με άλλες αισθητικές προσεγγίσεις ομορφιάς.

Τι θα πρέπει να σκεφτείτε την πρώτη φορά σε σπα

Εντάξει, λοιπόν, αυτή είναι η πρώτη σας φορά στο σπα και δεν ξέρετε τι πρέπει να κάνετε προτού φτάσετε εκεί. Μην ανησυχείτε, απλώς ακολουθήστε τις συμβουλές των ειδικών στον τομέα. Για παράδειγμα, η Janet Brice, διευθύντρια περιεχομένου του The Spa Traveller, σας συμβουλεύει να ελέγχετε πάντα τις θεραπείες που προσφέρονται στο μέρος όπου πηγαίνετε και να επιλέξετε εκείνη που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Εγκυμοσύνη ή υποκείμενες ασθένειες

Δεν συστήνεται να πηγαίνετε σε σπα εάν είστε έγκυος, αλλά εάν πρέπει, τότε πρέπει να ρωτήσετε τον γυναικολόγο σας εκ των προτέρων. Παρομοίως, υποκείμενες ασθένειες όπως καρδιαγγειακά προβλήματα ή πυρετός ενέχουν επίσης κίνδυνο.

Σε οποιαδήποτε από αυτές τις περιπτώσεις, σας συνιστούμε να ρωτήσετε το σπα για τυχόν αντενδείξεις για τις θεραπείες που προσφέρουν.

Ολική αποσύνδεση

Είστε πρόθυμοι να αποσυνδεθείτε από τον κόσμο κατά την πρώτη σας φορά στο σπα; Αν όχι, τότε δεν θα επιτύχετε το χαλαρωτικό αποτέλεσμα των τεχνικών ή των θεραπειών που προσφέρονται εκεί.

Γι ‘αυτό πρέπει να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας, να ξεχάσετε το ρολόι και να επικεντρωθείτε στην απόλαυση της εμπειρίας. Η απόλαυση κάποιου χρόνου μόνο για τον εαυτό σας θα βελτιώσει τόσο τη σωματική όσο και τη συναισθηματική σας υγεία.

Μην φοράτε κοσμήματα

Αφήστε στο σπίτι οποιαδήποτε κοσμήματα ή αξεσουάρ όπως περιδέραια, βραχιόλια ή σκουλαρίκια. Το γραφείο εξυπηρέτησης πελατών πιθανότατα έχει ένα μέρος για να τα διατηρήσει ασφαλή.

Σας συνιστούμε να δέσετε τα μακριά μαλλιά, καθώς θα διευκολύνει τη σωστή εφαρμογή και την τεχνική των θεραπειών που θα κάνετε. Ως επιπλέον συμβουλή, μην πηγαίνετε στο σπα αμέσως μετά το φαγητό, τουλάχιστον την πρώτη φορά.

Φορέστε άνετα ρούχα

Εντάξει, λοιπόν, πώς πρέπει να ντυθείτε σε ένα σπα; Η σωστή απάντηση είναι να φορέσετε άνετα ρούχα. Σημειώστε ότι ίσως χρειαστεί να αφαιρέσετε όλα τα ρούχα σας. Αυτό συμβαίνει επειδή αποτελεί υποχρεωτική προϋπόθεση για ορισμένους τύπους θεραπειών, οπότε εξαρτάται από αυτήν στην οποία έχετε εγγραφεί.

Όπως μπορείτε να δείτε, πρέπει να είστε άνετοι. Όχι μόνο για εσάς, αλλά και για το άτομο που θα σας παρακολουθήσει. Να φοράτε πλαστικά σανδάλια ή παντόφλες, καθώς είναι πιο πρακτικό να τα αφαιρέσετε αν χρειαστεί.

Ακρίβεια

Πρέπει να είστε στην ώρα σας για το προγραμματισμένο ραντεβού, καθώς οποιαδήποτε καθυστέρηση θα δημιουργήσει πρόβλημα στην ατζέντα τους.

Προσπαθήστε να φτάσετε 15 λεπτά πριν από το ραντεβού σας για να εγγυηθείτε τη συμμετοχή σας. Μπορείτε να κάνετε ένα γρήγορο ντους εκ των προτέρων για να είστε καλύτερα προετοιμασμένοι αν το επιθυμείτε.

Τι να έχετε μαζί σας την πρώτη φορά σε σπα

Τα περισσότερα σπα προσφέρουν εργαλεία όπως πετσέτες, απολυμαντικά τζελ και σαμπουάν, αλλά ίσως θελήσετε να φέρετε την τσάντα τουαλέτας σας για δική σας ευκολία, αν αυτή είναι η πρώτη σας φορά.

Ορισμένα σπα προτείνουν να φέρετε αντικείμενα που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε το μέγιστο επίπεδο χαλάρωσης, όπως το αγαπημένο σας βιβλίο. Απλώς φέρετε οτιδήποτε χρειαστείτε για την περιποίηση.

Ακολουθεί μια λίστα με πράγματα που πρέπει να έχετε στην τσάντα τουαλέτα σας:

 • Μια πετσέτα μικροϊνών, αυτό το υλικό στεγνώνει πολύ πιο γρήγορα και δεν βρέχεται πολύ
 • Τα μαγιό δεν είναι υποχρεωτικά, αλλά μπορείτε να τα φορέσετε στο σπα αν θέλετε
 • Ένα κάλυμμα για τα μαλλιά σας αν δεν θέλετε να καταστρέψετε τα μαλλιά σας. Μερικά ιαματικά λουτρά προσφέρουν καπέλα μιας χρήσης, αλλά φέρτε τα δικά σας αν αισθάνεστε πιο άνετα
 • Φέρτε τις δικές σας σαγιονάρες, βεβαιωθείτε ότι είναι κατασκευασμένες από αντιολισθητικό υλικό που δεν απορροφά νερό
 • Μια αλλαξιά ρούχα θα σας βοηθήσει να αποφύγετε να φορέσετε ρούχα πάνω από τα βρεγμένα ρούχα σας
 • Τέλος, φέρτε προσωπικά αντικείμενα όπως αποσμητικό, σαμπουάν, καλλυντικά, μακιγιάζ και λοσιόν
τσαντάκια μπάνιου
Φέρτε μια τσάντα μπάνιου με τα βασικά στο σπα.

Η πρώτη φορά σε σπα πρέπει να είναι ευχάριστη

Μετά την πρώτη σας φορά στο σπα, θα συνειδητοποιήσετε ότι πολλοί άλλοι άνθρωποι πιθανότατα επισκέπτονται την ίδια ημέρα με εσάς, οπότε να τους σέβεστε, όπως επίσης το προσωπικό και τις εγκαταστάσεις.

Διατηρήστε τον κατάλληλο τόνο φωνής, ξεπλυθείτε πριν μπείτε στις κοινές περιοχές και να είστε διακριτικοί στην περιοχή που αλλάζετε. Αυτοί είναι όλοι βασικοί κανόνες για μια ικανοποιητική εμπειρία.

Περιμένετε τις υποδείξεις των θεραπευτών για κάθε θεραπεία και αναφέρετε τυχόν δερματικές βλάβες ή ευαίσθητες περιοχές. Το πιο σημαντικό είναι να χαλαρώσετε και να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το μέρος.

Τέλος, προσπαθήστε να μην ντρέπεστε – είστε στα χέρια εκπαιδευμένων επαγγελματιών που είναι συνηθισμένοι και είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν με όλα τα είδη ανθρώπων. Απολαύστε λοιπόν την εμπειρία!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.