Τα 8 πιο συχνά σεξουαλικά φετίχ. Μάθετε περισσότερα

Τα φετίχ είναι περισσότερο συνηθισμένα και κοινά από όσο πιστεύουμε και μπορούν να διεγείρουν τη φαντασία μας και να μας ελευθερώσουν, ώστε να απολαύσουμε την σεξουαλική μας ζωή με πληρέστερο τρόπο.
Τα 8 πιο συχνά σεξουαλικά φετίχ. Μάθετε περισσότερα

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 05 Μαΐου, 2023

Τα σεξουαλικά φετίχ είναι πρακτικές που το χαρακτηριστικό τους γνώρισμα είναι η διέγερση ή ο οργασμός με τη χρήση αντικειμένων, ουσιών ή συγκεκριμένων σημείων του σώματος.

Αν και μόνο στο άκουσμα της λέξης “φετίχ”, ορισμένοι τρομοκρατούνται, πρόκειται για μια συχνή και ακίνδυνη πρακτική που μπορεί αληθινά να απογειώσει την σεξουαλική εμπειρία.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα φετίχ λαμβάνουν το χαρακτήρα επαναλαμβανόμενης και απαραίτητης συμπεριφοράς για την σεξουαλική διέγερση, και όταν συμβαίνει αυτό, ο φετιχισμός μπορεί να εκληφθεί ως παθολογική διαταραχή.

Ωστόσο, τις περισσότερες φορές είναι απλά μια εκδήλωση και πτυχή της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Γνωρίζετε τα πιο συχνά σεξουαλικά φετίχ; Ανακαλύψτε 8 από αυτά, στις επόμενες γραμμές.

Σεξουαλικά φετίχ

1. Τρύπημα των αυτιών ή άλλων σημείων του σώματος (πίρσινγκ)

σεξουαλικά φετίχ

To πίρσινγκ είναι από τα πιο δημοφιλή φετίχ, κυρίως στις ηλικιακές ομάδες κάτω των 40 ετών. Περιλαμβάνει όλα τα είδη τρυπήματος με χρήση κοσμημάτων διαφόρων μεγεθών, σχημάτων και χρωμάτων.

Τα κοσμήματα στολίζουν σημεία του σώματος, που με τη σειρά τους εξυπηρετούν την ερωτική διέγερση:

Οι άνθρωποι με το συγκεκριμένο φετίχ και μόνο στη θέα του πίρσινγκ επάνω σε κάποιο άτομο, μπορεί να νιώσουν έντονη σεξουαλική επιθυμία.

Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι διεγείρονται από την αίσθηση του κρύου που προκαλούν τα μεταλλικά πίρσινγκ, όταν έρχονται σε επαφή με το σώμα.

2. Μαλλιά

Το φετίχ μαλλιών, γνωστό και ως τριχοφιλία, είναι αρκετά συχνό και συνηθισμένο, ειδικά μεταξύ των ανδρών.

Οι φετιχιστές των μαλλιών ερεθίζονται από την άμεση επαφή με τα μαλλιά, από το χρώμα τους ή το χτένισμά τους.

Οι γυναίκες φετιχίστριες, από την άλλη, μπορεί να ενθουσιαστούν από τα γένια, τα μουστάκια ή τις τρίχες στο στήθος του συντρόφου τους.

3. Παπούτσια

σεξουαλικά φετίχ

Ένα από τα πιο δημοφιλή φετίχ στον κόσμο, που σχετίζεται με αντικείμενα, είναι ο φετιχισμός με τα ψηλοτάκουνα παπούτσια ή η σεξουαλική διέγερση από τα γυναικεία υποδήματα.

Οι άντρες μπορεί να φτάσουν στα άκρα την σεξουαλική σχέση, με τη γυναίκα να μην αποχωρίζεται ποτέ τα υποδήματά της, συνήθως τα ψηλοτάκουνά της.

4. Δέρμα

Η χρήση δερμάτινων αντικειμένων κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής, είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα φετίχ.

Σήμερα, μπορείτε να αναζητήσετε δερμάτινα αντικείμενα σε όλα τα καταστήματα ερωτικών ειδών και είναι γεγονός ότι υπάρχουν κλαμπ και ομάδες για τους λάτρεις του δέρματος.

Το δέρμα, και ειδικά το μαύρο, έχει γίνει παγκόσμιο σύμβολο ερωτισμού και μπορεί να σχετιστεί με την άσκηση κυριαρχίας/υποταγής και το σαδομαζοχισμό.

Τα αντικείμενα από δέρμα μπορεί μεταξύ άλλων να περιλαμβάνουν:

  • Μάσκες
  • Μαστίγια
  • Ζώνες
  • Εσώρουχα
  • Κοστούμια

5. Εσώρουχα

σεξουαλικά φετίχ

Τα εσώρουχα είναι συνήθως το φετίχ που διεγείρει σχεδόν κάθε άντρα. Τα ιδιαίτερα αυτά ενδύματα απογειώνουν τον γυναικείο αισθησιασμό, γεγονός που τα καθιστά ακόμη πιο μυστηριώδη και ελκυστικά στους άντρες.

Πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν η ερωτική τους σύντροφος να φορά κάλτσες, τιράντες ή στηθόδεσμο, την ώρα του σεξ.

6. Κοστούμια

Η χρήση των κουστουμιών δεν μόνο δημοφιλής ως φετίχ, αλλά είναι και ένας τρόπος να σπάσεις τη ρουτίνα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Τα κοστούμια άπτονται της φαντασίας και τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες μπορούν με τις φαντασιώσεις τους, να κορυφώσουν την ερωτική τους διέγερση.

Με τη χρήση κοστουμιών, κάποιος μπορεί να υποδυθεί ρόλους ή διαφορετικές προσωπικότητες, ανάλογα με τη δημιουργικότητα του μυαλού του.

7. Ηδονοβλεψία, από τα συνήθη σεξουαλικά φετίχ

σεξουαλικά φετίχ

Αν και δεν είναι τόσο συχνή όπως τα προηγούμενα φετίχ, η ηδονοβλεψία είναι μια κοινή σεξουαλική εμπειρία που αρκετοί άνθρωποι έχουν κάνει στην πράξη.

Αναφέρεται στην απόλαυση και ευχαρίστηση που κάποιος αντλεί παρακολουθώντας τους άλλους γυμνούς ή να κάνουν σεξ, σε οποιοδήποτε μέρος.

Ορισμένοι νιώθουν ενθουσιασμό μόνο εφόσον παρακολουθούν ανυποψίαστους ανθρώπους. Άλλοι, πάλι, απολαμβάνουν το θέαμα περισσότερο, ως “εγκεκριμένοι” θεατές, δηλαδή εν γνώσει των άλλων.

Επιπλέον, στο φετίχ περιλαμβάνεται και η σεξουαλική διέγερση από την παρακολούθηση ταινιών ερωτισμού για ενηλίκους.

Μάθετε ακόμα: Πονάει πάντοτε το πρωκτικό σεξ;

8. Υποταγή και κυριαρχία

Η υποταγή και η κυριαρχία είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες σεξουαλικές φαντασιώσεις, ειδικά μετά την επιτυχία κινηματογραφικών ταινιών, όπως η ταινία “50 αποχρώσεις του Γκρι”.

Για να εκληφθούν τα παιχνίδια που περιλαμβάνουν σαδομαζοχισμό, ως φετίχ, πρέπει να περιλαμβάνουν τη χρήση διαφόρων σεξουαλικών βοηθημάτων:

  • Χειροπέδες
  • Αλυσίδες (δεσμά)
  • Μαστίγια
  • Δερμάτινες στολές
  • Κολάρα, περιλαίμια

Ανταποκρίνεται κάποιο από αυτά τα φετίχ στις προτιμήσεις σας; Τα έχετε εφαρμόσει στην πράξη με κάποιον ερωτικό σας σύντροφο; Αν και μερικά από αυτά είναι πολύ διαφορετικά ή ακόμη και παράξενα, αναμφίβολα μπορούν να μας διεγείρουν και να βοηθήσουν να απολαύσουμε τη σεξουαλικότητά μας.

Μοιραστείτε τα με τον ερωτικό σας σύντροφο και πάρτε ώθηση από αυτά για να σπάσετε την ερωτική μονοτονία.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει ...
5 κόλπα για ν’ αυξήσετε τη σεξουαλική επιθυμία
Με Υγεία
Διαβάστε το Με Υγεία
5 κόλπα για ν’ αυξήσετε τη σεξουαλική επιθυμία

Έχετε ακούσει για τα σεξουαλικά συναισθήματα; Είναι λοιπόν, μέρος της καθημερινής ζωής. Για ν' αυξήσετε τη σεξουαλική επιθυμία, απαιτούνται τα ακόλ...


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Τα περιεχόμενα αυτής της δημοσίευσης είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία.