DIY επαναχρησιμοποιήσιμα μαξιλάρια αφαίρεσης μακιγιάζ

Τα μαξιλάρια αφαίρεσης μακιγιάζ αποτελούν αναπόσπαστο μέρος κάθε ρουτίνας για τη φροντίδα του προσώπου. Το σημερινό άρθρο θα σας προσφέρει μια φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση και θα μάθετε πώς να τα επανχρησιμοποιείτε στο σπίτι.
DIY επαναχρησιμοποιήσιμα μαξιλάρια αφαίρεσης μακιγιάζ

Έχει γραφτεί από Jhovana Margarita Pineda Suarez

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Τα επαναχρησιμοποιήσιμα μαξιλάρια αφαίρεσης μακιγιάζ είναι βιώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον.

Αλλά γιατί πρέπει να ανησυχείτε γι ‘αυτό;

Λοιπόν, η χρήση αναλώσιμων οδηγεί σε υπερβολικά απόβλητα και συμβάλλει στη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, αυτά τα επαναχρησιμοποιήσιμα μαξιλάρια για το μακιγιάζ είναι ιδανικά για την εφαρμογή της έννοιας «3R» ελαχιστοποίησης απορριμμάτων: μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση. Όπως μπορείτε να δείτε, δεν θα μειώσετε μόνο το αποτύπωμα άνθρακα, αλλά θα διατηρήσετε όμορφο το δέρμα σας χωρίς να αγοράσετε προϊόντα μίας χρήσης.

Θα θέλατε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό;

Διαβάστε παρακάτω!

Γιατί να χρησιμοποιήσετε επαναχρησιμοποιήσιμα μαξιλάρια αφαίρεσης μακιγιάζ;

Η ενσωμάτωση βιώσιμων προϊόντων στη ρουτίνα ομορφιάς σας έχει συναρπαστικά οφέλη.

Πρώτον, είναι μια φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση και δεν μολύνουν όσο τα αναλώσιμα. Δεύτερον, δεν χρειάζεται να ξοδεύετε χρήματα για την περιποίηση του δέρματός σας.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο γιατί να χρησιμοποιήσετε επαναχρησιμοποιήσιμα μαξιλάρια αφαίρεσης μακιγιάζ.

Αφαίρεση μακιγιάζ

Το πλύσιμο του προσώπου σας με σαπούνι δεν αρκεί για να αφαιρέσετε όλο το μακιγιάζ και γι ‘αυτό χρειάζεστε μαξιλάρια για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα κατά τη διάρκεια της νυχτερινής ρουτίνας καθαρισμού προσώπου. Αυτά τα επαναχρησιμοποιήσιμα μαξιλάρια είναι ιδανικά για την αφαίρεση μάσκαρα, κραγιόν και άλλων προϊόντων. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα υγράνετε με μικκυλιακό νερό.

καυαριστικό μακιγιαζ
Τα μαξιλάρια αυτά είναι ιδανικά για τον καθαρισμό της επιδερμίδας τη νύχτα όταν υγραίνονται με λίγο νερό ή κάποιο προϊόν καθαρισμού.

Συνιστάται από κοσμετολόγους

Τα μαξιλάρια αφαίρεσης μακιγιάζ αποτελούν τάση εδώ και χρόνια. Ωστόσο, τα μαξιλάρια έχουν πλέον γίνει η αγαπημένη επιλογή αρκετών γυναικών . Στην πραγματικότητα, ορισμένοι κοσμετολόγοι τα προτείνουν επειδή είναι απαλά, δεν ερεθίζουν το δέρμα και είναι ιδανικά για το βαθύ καθαρισμό του προσώπου.

Τα επαναχρησιμοποιήσιμα μαξιλάρια αφαίρεσης μακιγιάζ είναι φιλικά προς το περιβάλλον

Η χρήση παραδοσιακών βαμβακερών μαξιλαριών σημαίνει ότι πετάτε περίπου 60 μαξιλάρια το μήνα. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό δημιουργεί πολλά απόβλητα. Έτσι, τα σπιτικά επαναχρησιμοποιήσιμα μαξιλάρια αφαίρεσης μακιγιάζ συμβάλλουν πραγματικά στο περιβάλλον με τους ακόλουθους τρόπους:

 • Πρώτον, είναι επαναχρησιμοποιήσιμα και μειώνετε τον όγκο των απορριμμάτων.
 • Δεύτερον, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε μια δεύτερη χρήση στα παλιά ρούχα και τις πετσέτες σας.

Μειώστε το κόστος

Πόσα μαξιλάρια χρησιμοποιείτε κάθε φορά που αφαιρείτε το μακιγιάζ σας; Μεταξύ δύο και τεσσάρων ημερησίως. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε περίπου 730 έως 1460 μαξιλάρια ετησίως όταν κάνετε τα μαθηματικά.

Εν τω μεταξύ, η προσθήκη επαναχρησιμοποιήσιμων μαξιλαριών μακιγιάζ στη ρουτίνα φροντίδας του προσώπου σας επιτρέπει να τα χρησιμοποιείτε ξανά και ξανά, για μήνες ή χρόνια. Αυτό μεταφράζεται σε σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων!

Είναι καλά για όλους τους τύπους δέρματος

Αυτά είναι χρήσιμα για λιπαρό, μεικτό ή ξηρό δέρμα λόγω της απαλότητας τους. Είναι επίσης χρήσιμα για τον καθαρισμό του προσώπου και του λαιμού.

Είναι εύκολο να πλυθούν

Τα επαναχρησιμοποιήσιμα μαξιλάρια απορροφούν το μακιγιάζ και τις ακαθαρσίες. Για αυτόν τον λόγο, πρέπει να τα πλένετε μετά από κάθε χρήση.

Πώς;

Είναι πολύ απλό: απλώς πλύνετέ τα στο χέρι με σαπούνι και νερό ή ρίξτε τα σε μια υφασμάτινη σακούλα και πλύντε τα στο πλυντήριο.

Κάντε επαναχρησιμοποιήσιμα μαξιλάρια αφαίρεσης μακιγιάζ στο σπίτι

Αυτό είναι πραγματικά πολύ απλό και χρειάζεστε απλά κάποια βασικά υλικά που πιθανώς έχετε ήδη στο σπίτι.

 • Ένα κομμάτι πανί και πετσέτα
 • Στυλό ή μαρκαδόρο
 • Νήμα
 • Ένα κυκλικό γυαλί ή ένα άκαμπτο αντικείμενο για χρήση ως διάτρητο για το σχήμα του μαξιλαριού
μαξιλάρια μακιγιάζ
Πρέπει να πλένετε κάθε μαξιλάρι μετά από κάθε χρήση για να απαλλαγείτε από ίχνη μακιγιάζ και βρωμιάς.

Έχετε συλλέξει τα υλικά; Ας ξεκινήσουμε λοιπόν! Απλώς ακολουθήστε αυτήν τη διαδικασία:

 • Αρχικά, τοποθετήστε το στένσιλ πάνω από το ύφασμα.
 • Στη συνέχεια, δημιουργήστε τον κύκλο και επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία στο ύφασμα όσες φορές θέλετε (εξαρτάται από πόσους δίσκους χρειάζεστε).
 • Στη συνέχεια, κόψτε τους κύκλους με ψαλίδι.
 • Στη συνέχεια, ενώστε έναν κύκλο υφάσματος flanel με έναν κύκλο υφάσματος πετσέτας.
 • Στη συνέχεια, ράψτε ολόκληρη την άκρη του κύκλου για να τον κλείσετε.
 • Τέλος, φυλάξτε τα σε γυάλινο δοχείο για να τα διατηρήσετε καθαρά.

Τα επαναχρησιμοποιήσιμα μαξιλάρια αφαίρεσης μακιγιάζ είναι ένα βιώσιμο υποκατάστατο

Πάνω από εννέα εκατομμύρια μαντηλάκια ή βαμβακερά μαξιλάρια πετάγονται κάθε μέρα. Έτσι, η αντικατάστασή τους με επαναχρησιμοποιήσιμα είναι μια μικρή ενέργεια που μπορεί να μεταφραστεί σε μεγάλο αποτέλεσμα. Αυτή η αλλαγή μπορεί να έχει θετικό περιβαλλοντικό, αισθητικό και οικονομικό αντίκτυπο σε κάθε άτομο.

Τα επαναχρησιμοποιήσιμα μαξιλάρια αφαίρεσης μακιγιάζ έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, αλλά δεν θα διαρκέσουν για πάντα. Όπως με κάθε τύπο υφάσματος, θα πρέπει να σταματήσετε να τα χρησιμοποιείτε έπειτα από κάποιο σημείο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η διατήρηση της έννοιας 3R για τη μείωση των αποβλήτων είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Walters RM, Mao G, Gunn ET, Hornby S. Cleansing formulations that respect skin barrier integrity. Dermatol Res Pract. 2012;2012:495917. doi:10.1155/2012/495917
 • Draelos ZD. Facial skin care products and cosmetics. Clin Dermatol. 2014 Nov-Dec;32(6):809-12. doi: 10.1016/j.clindermatol.2014.02.020. Epub 2014 Oct 29. PMID: 25441474.
 • Cantarellas, V. Del caldo casero al Tacobell. Aproximación etnoarqueológica a la gestión de desechos domésticos. España: Universitat de les Illes Balears; 2019.
 • Chacon, M, Pacheco, A, Cendejas M, Ortega, F. Tendencia del crecimiento en la cultura del reciclaje. Revista de Ciencias Ambientales y Recursos Naturales. 2016; 2 (5): 63-72.
 • Lara, J. Reducir, reutilizar, reciclar. Elementos: Ciencia y cultura. 2008. 15 (69), 45-48.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.