7 σημάδια που αποκαλύπτουν την απιστία ενός συντρόφου

Χρειάζεται να ζυγίσετε τα καλά και τα άσχημα σε μια σχέση, κι αν χρειαστεί, να αξιολογείτε αυτά που σας κάνουν να αισθάνεστε περισσότερο χαρούμενοι.
7 σημάδια που αποκαλύπτουν την απιστία ενός συντρόφου

Τελευταία ενημέρωση: 20 Οκτωβρίου, 2019

Τι αποκαλύπτει την απιστία ενός συντρόφου; Που και που ίσως να έχετε την υποψία ότι ο σύντροφός σας έχει προδώσει την εμπιστοσύνη σας ή ότι σας εξαπατά. Ίσως υπάρχουν κάποιες μικρές ενδείξεις που σας κάνουν να το σκέφτεστε, ακόμη κι αν αυτοί αρνούνται ότι συμβαίνει κάτι… Ωστόσο, αυτή η αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά μπορεί να σας προκαλέσει μεγάλο άγχος.

Όμως, είναι δύσκολο να γνωρίζετε με απόλυτη βεβαιότητα αν η σχέση σας είναι πραγματικά σε κίνδυνο, ειδικά αν αυτοί δεν ομολογούν.

Αυτός είναι ο λόγος που στο σημερινό άρθρο θέλουμε να ρίξουμε λίγο φως σε αυτό το θέμα και να σας δώσουμε μερικές συμβουλές και στοιχεία για να δείτε τι πραγματικά συμβαίνει. Όμως, είναι σημαντικό να δώσετε έμφαση στο ότι τίποτα από αυτά που περιγράφουμε σε αυτό το άρθρο δεν αποτελεί υποκατάστατο μιας ειλικρινούς συζήτησης με το σύντροφό σας.

Είναι σημαντικό να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην βγάζετε βιαστικά κι αβάσιμα συμπεράσματα ως προς το ενδεχόμενο ή την πιθανότητα απιστίας του συντρόφου σας. 

1 . Απιστία ενός συντρόφου: μια ξαφνική εμμονή με το κινητό τους τηλέφωνο και τα κοινωνικά δίκτυα

Αυτοί είναι δυο πολύ σημαντικοί παράγοντες που χρειάζεται να αξιολογηθούν πριν από οτιδήποτε άλλο. Πρώτον, ο σύντροφός σας θα μπορούσε να έχει ένα πρόβλημα ή ακόμα και εθισμό στα κοινωνικά δίκτυα και ίσως χρειάζεται να τον βοηθήσετε να το ξεπεράσει.

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να σκεφτείτε αν η ανάγκη του να είναι συνέχεια συνδεδεμένος ξεκίνησε ξαφνικά ή αυξανόταν αργά με το πέρασμα του χρόνου.

Το θέμα είναι, ωστόσο, ότι η συνεχής χρήση ενός κινητού τηλεφώνου και του υπολογιστή μπορεί να οδηγήσει σε υποψία και κρυφή συμπεριφορά. Προσέξτε, αν δείτε το σύντροφό σας να κρατάει το τηλέφωνο του όλη την ώρα μπροστά του, ελέγχοντας ή διαγράφοντας τις κλήσεις και τα μηνύματά του ή το χρησιμοποιεί σε περίεργες ώρες.

Όμως, να θυμάστε ότι όποιες κι αν είναι οι υποψίες σας ποτέ δεν πρέπει να ελέγχετε το κινητό του τηλέφωνο ή τα κοινωνικά δίκτυα, ακόμη κι αν είστε βέβαιοι ότι είναι αναξιόπιστος. Αυτό αποτελεί μια ολοφάνερη παραβίαση της ιδιωτικότητας και της εμπιστοσύνης του.

απιστία ενός συντρόφου

2 . Σημάδια για την απιστία ενός συντρόφου: έχουν μια νέα δραστηριότητα ή χόμπι στο οποίο δεν σας καλούν να συμμετέχετε

Ξαφνικά, ο σύντροφός σας έχει ένα νέο καταπληκτικό χόμπι κι εσείς δεν καταλαβαίνετε με τι αφορμή το ξεκίνησε, αλλά δεν θέλει να σας αφήσει να συμμετέχετε ή να μοιραστεί κάτι μαζί σας για αυτήν τη δραστηριότητα.

Αν αυτό συμβαίνει, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να καταλάβετε ότι ίσως αυτός να είναι ο τρόπος του για να παραπονεθεί ότι χρειάζεται λίγο περισσότερο χώρο για τον εαυτό του.

Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει να εξετάζετε προσεκτικά τι θα μπορούσε να συμβαίνει με αυτό κι όχι να το λάβετε ως ένα άνευ όρων δείγμα απιστίας του συντρόφου σας. Αξίζει να σας υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά ότι δεν αποτελεί 100% σημάδι απιστίας.

3 . Κάθε μέρα έχει περισσότερες συσκέψεις και υποχρεώσεις

Μερικές φορές αυτές είναι οι δραστηριότητες που μπορεί να σας δώσουν την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά. Αν ο σύντροφός σας έχει συσκέψεις εκτός ωραρίου εργασίας, τότε αυτό θα σας οδηγήσει στην υποψία ότι κάτι συμβαίνει, το οποίο δεν είναι σύνηθες.

Εάν σε κάθε μια από αυτές τις περιπτώσεις, ο σύντροφός σας σάς δίνει ασήμαντες πληροφορίες κάθε μέρους που πήγαν ή κάθε πράγματος  που έκαναν χωρίς να τον έχετε ρωτήσει, ίσως δεν μιλάει απολύτως ειλικρινά.

Ωστόσο, να θυμάστε ότι τα πράγματα δεν γίνονται πάντα έτσι και δεν χρειάζεται να λάβετε αυτό το νέο χόμπι ή τη δραστηριότητα ως μια επιβεβαίωση ενοχής την οποία ψάχνετε.

4 . Σημάδια για την απιστία ενός συντρόφου: βρίσκετε κραγιόν, τρίχες ή μυρίζετε άρωμα ή κολόνια στα ρούχα του.

Οι φυσικές αποδείξεις είναι οι πιο ισχυρές όταν υπάρχει απιστία. Η παρατήρηση και η αντίληψη της εμφάνισης αυτών των σημαδιών μπορούν να σας δώσουν αδιάψευστα στοιχεία για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση με το σύντροφό σας.

απιστία ενός συντρόφου - κραγιον

5 . Ξαφνικά ο σύντροφός σας έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση

Οι νέες σχέσεις συχνά μπορούν να δώσουν μια ανάσα φρέσκου αέρα  στην αυτοεκτίμησή σας και να τονώσουν την αυτοπεποίθησή σας. Έτσι, αν ο σύντροφός σας ξαφνικά φαίνεται να έχει πολύ περισσότερη αυτοπεποίθηση από πριν, χωρίς καμία άλλη αλλαγή στην συμπεριφορά του, αυτό θα μπορούσε να είναι μια αφορμή για υποψία.

Αυτού του τύπου η αλλαγή δεν πρέπει να είναι από μόνη της κακή. Όμως, όταν γίνεται αντιληπτή μαζί με τα άλλα σημάδια, που έχουμε ήδη συζητήσει, αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει ένα δείκτη για μια παράλληλη σχέση.

6 . Ξαφνικά ο σύντροφός σας ενδιαφέρεται περισσότερο για την εμφάνισή του

Αυτό το σημείο συνδέεται με το προηγούμενο. Ο σύντροφός σας ίσως άρχισε να προσέχει το πώς φαίνεται ή αλλάζει ξαφνικά την εμφάνισή του, ενώ πριν φαινόταν χαρούμενος με το στυλ του. Αυτό θα μπορούσε απλά να είναι μια ιδιοτροπία ή κάτι που κρυφά αισθάνθηκε να κάνει για λίγο ή θα μπορούσε  να είναι ένα σημάδι του ότι προσπαθεί να φαίνεται καλύτερος για κάποιο άλλο άτομο.

Γι αυτό, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτές οι ενδείξεις θα μπορούσαν να είναι σημάδια απιστίας, αλλά δεν θα πρέπει να βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα.

7 . Σημάδια για την απιστία ενός συντρόφου: η αγάπη του για σας έχει ανανεωθεί

Ίσως μετά από λίγα χρόνια συμβίωσης και μιας επαναλαμβανόμενης σεξουαλικής ρουτίνας, ο σύντροφός σας σάς εκπλήσσει με νέο ενδιαφέρον κι αφοσίωση. Αυτό θα μπορούσε να είναι η επιθυμία του για ανανέωση της σχέσης σας ή θα μπορούσε να σημαίνει ότι μαθαίνει καινούργια πράγματα έξω από τη σχέση σας.

Τι βρίσκεται πίσω από την απιστία ενός συντρόφου;

Όπως έχουμε ήδη περιγράψει, ενώ αυτές κι άλλες συμπεριφορές μπορεί να λειτουργούν ως δείκτες ότι υπάρχει ένα άλλο πρόσωπο στη ζωή του συντρόφου σας, αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι κι ένας λάθος συναγερμός.

Επαναλαμβάνουμε ακόμη μια φορά ότι πρέπει πάντα να λειτουργείτε με προσοχή σε αυτές τις περιπτώσεις και να αποφεύγετε να προκαλείτε περιττή ζημιά στη σχέση σας.

απιστία ενός συντρόφου - τσέπη

Αρχικά, θα πρέπει να σκεφτείτε αν όντως κάτι δεν πάει καλά με τη σχέση σας σε πρώτη φάση.

Διότι η απιστία είναι ένα από τα θέματα που εγείρουν το γενικό ενδιαφέρον, καθώς έχουν γίνει πολλές μελέτες που έχουν συλλέξει πληροφορίες πάνω σε παράγοντες που σχετίζονται με την εξαπάτηση μεταξύ των ζευγαριών.

Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε μερικούς από αυτούς εδώ, έτσι ώστε αν έρθει η ώρα, θα έχετε περισσότερες πληροφορίες που πραγματικά θα σας βοηθήσουν να αντιληφθείτε την κατάσταση:

  • Η έλλειψη της αγάπης.  Δεν είναι ασυνήθιστο οι επιδείξεις αγάπης να ξεθωριάζουν με τον καιρό, ακόμη κι αν νοιάζεστε βαθιά για αυτό το άτομο. Αυτό ίσως σας κάνει να ψάξετε για κάποιο άλλο πρόσωπο ακόμη κι αν μένετε με το σύντροφό σας ενώ η σχέση σας έχει διαταραχθεί.
  • Ρουτίνα κι ανία. Με το πέρασμα του χρόνου, κάνοντας τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά, οι σύντροφοι χάνουν τον ενθουσιασμό τους κι έτσι μπαίνουν στη διαδικασία αναζήτησης νέων ερεθισμάτων. Η περιέργεια και η σεξουαλική ή συναισθηματική δυσαρέσκεια μπορεί επίσης να οδηγήσουν στην απιστία.
  • Η ανάγκη για αποπλάνηση. Μερικοί άνθρωποι είναι ματαιόδοξοι και ναρκισσιστικοί, αφήνοντας τις κατακτήσεις τους και την ελκυστικότητά τους να μιλήσουν για την εμφάνισή τους.
  • Εσφαλμένες ή εγωιστικές πεποιθήσεις που αποδεικνύουν την απιστία. Φράσεις όπως: “Ποτέ δεν πήγα με κάποια άλλη άρα δικαιούμαι να το δοκιμάσω”, “Ποτέ δεν υπήρξε καμία που να την θέλω με αυτόν τον τρόπο”, ” Είναι μόνο σεξ” ή “ Δεν γίνεται να χάσω αυτήν την ευκαιρία.”
  • Ένα σύστημα αξιών που δεν τιμωρεί την απιστία.
  • Τα κρυφά κι άλυτα επικοινωνιακά προβλήματα  μπορούν να δημιουργήσουν δυσαρέσκεια που συσσωρεύεται σε μια σχέση.
  • Η μοναξιά σε μια σχέση που δημιουργείται λόγω συναισθηματικής απόστασης ή έλλειψης στοργής.
  • Η έλλειψη σεξουαλικής ικανοποίησης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει κάποιον να ψάξει για έναν άλλο περισσότερο συμβατό σύντροφο.
  • Οι εσφαλμένες προσδοκίες και η εξιδανίκευση της σχέσης μπορούν να δημιουργήσουν μια μεγάλη απογοήτευση, κάνοντας τον ένα σύντροφο να αποστασιοποιηθεί από τον άλλο.

Εσείς έχετε βρει σημάδια για την απιστία ενός συντρόφου;


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.