Συμβουλές για πιο δυνατά νύχια. Δοκιμάστε τες

Τα χέρια σας θα μοιάζουν σαν να βγήκαν από διαφήμιση βερνικιού νυχιών. Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε πώς να αποκτήσετε πιο δυνατά νύχια.
Συμβουλές για πιο δυνατά νύχια. Δοκιμάστε τες

Τελευταία ενημέρωση: 11 Μαρτίου, 2019

Συμβουλές για πιο δυνατά νύχια. Αν τα νύχια σας σπάζουν εύκολα και πιστεύετε ότι δεν υπάρχει τρόπος να αποκτήσουν κάποτε ωραία όψη, παρακαλούμε διαβάστε παρακάτω. Τα χέρια σας θα μοιάζουν σαν να βγήκαν από διαφήμιση βερνικιού νυχιών. Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε πώς να αποκτήσετε πιο δυνατά νύχια.

Για να έχετε δυνατά νύχια και χέρια, πρέπει να τα φροντίζετε κάθε μέρα. Ίσως να μην τους δίνετε ιδιαίτερη προσοχή, μέχρι κάποια στιγμή να τα κοιτάξετε και να πείτε: “τι θα κάνω τώρα;”. Μην απελπίζεστε.

Δεν πρόκειται για την επίλυση ενός συγκεκριμένου προβλήματος όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αλλά για την περιποίηση και τη φροντίδα των νυχιών σας καθημερινά. Η σωστή προστασία και ενυδάτωσή τους είναι ουσιαστικής σημασίας.

Γιατί τα νύχια μου είναι τόσο εύθραυστα;

Ακολουθούν μερικοί λόγοι για τους οποίους τα νύχια γίνονται εύθραυστα και σπάζουν εύκολα:

  • Η χρήση σκληρών καθαριστικών προϊόντων χωρίς τη χρήση γαντιών (για παράδειγμα, όταν πλένετε τα πιάτα).
  • Το μπάνιο (ή το πλύσιμο των χεριών) με πολύ ζεστό νερό.
  • Η χρήση των νυχιών για το άνοιγμα δοχείων ή το ξύσιμο αντικειμένων.
  • Οι μύκητες (ονυχομυκητίαση).
  • Το δάγκωμα των νυχιών ή η συνεχής επαφή τους με το στόμα.
  • Το λιμάρισμά τους με υπερβολική δύναμη.
  • Το ότι είναι συνεχώς βαμμένα.
  • Διατροφικές ελλείψεις.
  • Το κάπνισμα ή η χρήση προϊόντων καπνού.
  • Η έλλειψη υγρασίας.

Όταν τα νύχια δεν είναι υγιή, δεν μεγαλώνουν ομοιόμορφα, έχουν ακανόνιστο σχήμα και το χρώμα τους δεν είναι φυσιολογικό. Μπορεί να ξεφλουδίζουν, να είναι μουντά ή ακόμα και κιτρινωπά και, πάνω απ’όλα, να σπάζουν εύκολα (ακόμα και χωρίς φανερή αιτία).

δυνατά νύχια

Είναι σημαντικό να καταλάβετε γιατί τα νύχια σας δεν είναι υγιή. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να τους εξασφαλίσετε μια εντατική και αποτελεσματική περιποίηση.

Συμβουλές για πιο δυνατά νύχια

Να φοράτε γάντια όταν πλένετε τα πιάτα

Θα πρέπει να φοράτε γάντια όταν κάνετε οποιαδήποτε δουλειά του σπιτιού. Τα σαπούνια, τα απορρυπαντικά και άλλα προϊόντα καθαρισμού έχουν αρνητική επίδραση στα νύχια σας, καθώς οι χημικές ουσίες τα αποδυναμώνουν και τα κάνουν περισσότερο επιρρεπή στο σπάσιμο. Αν είναι δυνατόν, προσπαθείτε να πλένετε τα πιάτα μόνο μία φορά τη μέρα και να κρατάτε τα χέρια σας μακριά από το νερό όσο το δυνατόν περισσότερο.

Να τρώτε περισσότερη πρωτεΐνη

Με αυτόν τον τρόπο το δέρμα και τα νύχια σας θα είναι πιο υγιή. Σιγουρευτείτε ότι τα λιπαρά που καταναλώνετε είναι υγιεινά, όπως αυτά που βρίσκουμε στους ξηρούς καρπούς, στα λαχανικά γενικά, στο γάλα και στο βούτυρο. Επίσης δοκιμάστε το λινέλαιο ή το λιναρόσπορο.

λιναροσπορος για δυνατά νύχια

Επιδιορθώνετέ τα αμέσως

Μην αφήνετε τα νύχια σας σπασμένα ή με τραχιές άκρες. Λιμάρετέ τα όσο το δυνατόν συντομότερα για να αποτρέψετε το περαιτέρω σπάσιμο και να για μην επιτρέψετε να πιαστούν σε κάτι. Μην τα δαγκώνετε. Μερικές γυναίκες χρησιμοποιούν ρευστή κόλλα για να επιδιορθώσουν τα σπασμένα νύχια. Απλώς αφήστε τη να στεγνώσει, έπειτα λιμάρετε και απλώστε ένα στρώμα διάφανου βερνικιού νυχιών. Η τεχνική αυτή είναι για έκτακτες περιπτώσεις, όχι για όλα τα νύχια σας.

Πιο κοντά νύχια, πιο λίγα προβλήματα

Ξέρουμε ότι τα μακριά νύχια είναι ωραία, όμως δυστυχώς δεν μπορούμε πάντα να τα διατηρούμε στο ίδιο μήκος. Είναι καλύτερα να τα διατηρούμε στο ίδιο επίπεδο με την άκρη των δαχτύλων ή ελάχιστα μακρύτερα. Έτσι θα σπάζουν πιο δύσκολα και επιπλέον είναι της μόδας!

Μην τα έχετε συνεχώς βαμμένα

Μία από τις πιο συνηθισμένες τεχνικές για όμορφα νύχια είναι να τα έχετε βαμμένα. Ωστόσο αυτό δεν είναι καλό για την υγεία τους. Όταν τα νύχια είναι βαμμένα, δεν μπορούν να αναπνεύσουν και αυτό δεν βοηθάει αν είναι ήδη εύθραυστα ή σπάζουν εύκολα. Επιπλέον δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτή μπορεί να είναι η αιτία που σπάζουν. Θα πρέπει να αφαιρείτε το βερνίκι και να αφήνετε τα νύχια σας να ξεκουράζονται πότε-πότε.

δυνατά νύχια

Αν δεν σας αρέσει η όψη τους ή αν φοβάστε ότι θα σπάσουν, ξεβάψτε τα τη νύχτα και ξαναβάψτε τα την άλλη μέρα κατά τη διάρκεια του πρωινού. Ή αξιοποιήστε το σαββατοκύριακο για να τα αφήσετε στη φυσική τους κατάσταση.

Προσοχή με το είδος του ξεβαφτικού νυχιών που χρησιμοποιείτε, επειδή το ασετόν (το κύριο συστατικό) είναι πραγματικά σκληρό και μπορεί να βλάψει τα νύχια. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε ένα εντελώς φυσικό ξεβαφτικό νυχιών φτιαγμένο με λάδι.

Προσοχή με τις πρόχειρες λύσεις για δυνατά νύχια

Όπως αναφέραμε παραπάνω, πιθανώς σκεφτήκατε να χρησιμοποιήσετε τεχνητά νύχια ή σκληρυντικά νυχιών. Δεν πειράζει αν πρόκειται για μια ειδική περίσταση, όπως ο γάμος σας, κάποιο σημαντικό πάρτι ή ένα ξεχωριστό γεγονός, όμως μη συνεχίζετε τη χρήση τους μετά.

Γιατί; Καταρχάς πρέπει να λιμάρετε ένα μεγάλο μέρος των φυσικών νυχιών για να εφαρμόσετε τα τεχνητά, τα οποία πρέπει να κολληθούν πάνω στα φυσικά νύχια. Μπορεί να αναπτυχθούν μύκητες ανάμεσα στα τεχνητά και τα φυσικά νύχια, καθώς τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται δεν επιτρέπουν στα νύχια να αναπνέουν, όπως συμβαίνει και με τα βερνίκια νυχιών.

Τα νύχια δεν είναι εργαλεία

Αξίζει να το επαναλάβουμε αυτό, επειδή αποτελεί μία από τις πιο συνηθισμένες αιτίες σπασμένων νυχιών. Μη χρησιμοποιείτε τα νύχια σας για να ανοίξετε ένα συνδετήρα, να αφαιρέσετε κάποια ετικέτα ή βρωμιά, να ανοίξετε ένα δοχείο. Υπάρχουν ειδικά εργαλεία γι’αυτές τις δουλειές, όπως ψαλίδια, σπάτουλες, μαχαίρια.

δυνατά νύχια

Χαρίστε στον εαυτό σας ένα μανικιούρ μία φορά την εβδομάδα. Δεν χρειάζεται να πάτε σε κάποιο ινστιτούτο ομορφιάς και να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Μπορείτε να το κάνετε το σαββατοκύριακο. Δεν παραπονιέστε πάντα ότι τα απογεύματα της Κυριακής είναι βαρετά;

Αξιοποιήστε αυτό το διάστημα για να φροντίσετε τα χέρια σας και τα νύχια σας! Αφαιρέστε το βερνίκι, κάντε απολέπιση με λάδι και αλάτι και λιμάρετε τα νύχια. Στο τέλος εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα, κάνοντας μασάζ από τις παρανυχίδες προς τα πάνω, αφήστε τα νύχια να στεγνώσουν εντελώς και βάψτε τα όπως συνήθως.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.